...Στο νηπιαγωγείο ήθελα τη Μαίριλιν. Όχι την Μονρόε. Μιαν Κυπραία... συνονόματη. Ήταν η πιο ωραία της τάξης και όλες οι κακούργες τη ζήλευαν επειδή στην τελική γιορτή έπαιζε τον ρόλο της άνοιξης και φορούσε ένα στεφάνι με τριαντάφυλλα στα μαλλιά της. Την ήθελα πάρα πολύ και ένα βράδυ είδα όνειρο ότι παντρευτήκαμε. Σκέφτηκα ότι θα ήταν ωραία ιδέα να την «ζητήσω» και στον ξύπνιο μου και έβαλα μπρος τα προσκλητήρια. Την επόμενη μέρα πήγα σχολείο, την ξεμονάχιασα στο διάλειμμα και της είπα: «Μαίριλιν, ξέρεις, ο κόσμος όταν μεγαλώσει παντρεύεται. Και εγώ εψές είδα όνειρο πως παντρευτήκαμε και ήταν πάρα πολύ ωραία! Οπότε, αν θέλεις, μπορούμε να παντρευτούμε άμα μεγαλώσουμε... να δεις ότι θα σου αρέσει!» Η Μαίριλιν με κοίταξε αδιάφορα και μου απάντησε: «Εγώ όταν θα μεγαλώσω θα παντρευτώ τον Κύπρο!»
Ο Κύπρος σήμερα είναι δικηγόρος και όταν τον συνάντησα πριν 2 χρόνια στην καφετέρια των δικαστηρίων, τον ενημέρωσα για τις κατακτήσεις του. Αν η Μαίριλιν μας διαβάζει αυτή τη στιγμή, προσφέρομαι να κάνω το κονέ!
...Στο νηπιαγωγείο έτρωγα πάντα ένα σάντουιτς με τυρί και βούτυρο για μεσημεριανό. Η αδελφή μου, που ήταν μικρότερη και ήταν σε άλλη τάξη έτρωγε κι αυτή σάντουιτς, αλλά μόνο με χαμ. Εγώ το χαμ και γενικά τα κρέατα τα σιχαίνομαι. Μια μέρα, η μάνα μου μπέρδεψε τα σάντουιτς και έβαλε στη δική μου τσάντα αυτό με το χαμ. Ενημέρωσα την κυρία Τούλα (δασκάλα-μύθος!) για το μπέρδεμα και πήγαμε μαζί στην δίπλα τάξη (την τάξη της κυρίας Μέλπως) για να κάνουμε ανταλλαγή προϊόντων με την αδελφή μου.
Με το που ανοίγουμε την πόρτα, παρατήρησα την αδελφή μου να σκουπίζει τα χείλη της από τα ψίχουλα του σάντουιτς! Μια χαψιά το έκανε! Βαστάτε Τούρκοι τ’ άλογα! Όρμηξα και την έκανα άχρηστη. «Αφού ξέρεις ότι εγώ δεν τρώω χαμ! Γιατί έφαγες το σάντουιτς μου;!» Πάρε κάτω τα puzzle και τους κύβους, ένας χαμός στην τάξη και ένας φούσκος για μένα από την κ. Τούλα. «Να αγαπάς την αδελφή σου!» μου είπε αυστηρά, μου έριξε ένα βλοσυρό βλέμμα και με κλείδωσε στο κελί μου.
...Όταν «αποφοίτησα» από το νηπιαγωγείο έφυγα με άγριες τσαντίλες. Ενόσω «φοιτούσα» όλα τα παιχνίδια στην αυλή ήταν από τα late 70’s, ενώ με το που ξεκουμπίστηκε η γενιά μου, η διεύθυνση ανανέωσε τα πάντα! Παιχνίδια, κτίριο, τα πάντα εκσυγχρονίστηκαν, μόνο ίντερνετ δεν έβαλαν! Έφεραν και ένα αληθινό λεωφορείο στην αυλή, το έβαψαν πολύχρωμο και το είχα απωθημένο που δεν πρόλαβα να παίξω τον ‘λεωφορειατζή.’ Ακόμη δεν το χωνεύω, μια μέρα υπόσχομαι στον εαυτό μου θα το πράξω! Θα κάτσω μια μέρα 2-3 πακιστανές μέσα σ' ένα λεωφορείο και θα τις πάω βόλτα στην περιοχή.
...Ξανακοιτάζω τη φωτογραφία, βλέπω τα παιδάκια και σκέφτομαι... Με το ένα τρίτο απ΄ αυτούς πήγα στο Δημοτικό, με το άλλο τρίτο πήγα στο Γυμνάσιο και με τους υπόλοιπους πήγα Λύκειο. Με μερικούς μάλιστα ήμουν και στα 3 σχολεία στην ίδια τάξη. Γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας κι όμως σήμερα αν βρεθούμε έξω, υποκρινόμαστε πως δεν έχουμε ιδέα ποιος είναι ο άλλος. Πλάκα έχει η Κύπρος. Κανείς δεν θα γλιτώσει όμως. Είναι όλοι φακελωμένοι ήδη... Και δεν υπονοώ το Facebook...