Τρίτη, Φεβρουαρίου 20, 2007

Κόσμος και Υπόκοσμος

Πες μου κανένα νέο της προκοπής...

Επέστρεψε δριμύτερη η γιαγιά μου από την Πάφο, όπου και παραθέρισε το τριήμερο. Δεν έκανε δηλώσεις, έπεσε να κοιμηθεί αμέσως. Την επομένη εξαπέλυσε δριμύ κατηγορώ: «Χάλια το ξενοδοχείο μάνα μου. Τόσα λεφτά για το τίποτε, παλιοκλέφτες! Είπα τζιαι της Μαρούλλας, μεν μου ξαναπεις να πάμε, τζαι ‘εν ξανάρκουμαι. Όϊ, εποφκαρτύκαμε Χριστούδιν μου. Κανεί μας!»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον συγκεντρώνει το σχέδιο που προτείνουν τα Ηνωμένα Έθνη για ανεξαρτικοποίηση του Κοσσυφοπεδίου. Βάσει του σχεδίου το Κόσσοβο θα πάψει να αποτελεί μέρος της Σερβίας. Το ΝΑΤΟ θα διατηρεί 30.000 στρατιώτες στην περιοχή, ενώ και η ΕΕ θα έχει λόγο στην διακυβέρνηση της χώρας. Αναμένονται αντιδράσεις από την Σερβική πλευρά η οποία δεν επιθυμεί να δει απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου για συναισθηματικούς κυρίως λόγους.

Ντύθηκε στα άσπρα την πρωτοχρονιά για να την βρει το νέο έτος νύφη. Τώρα που καπάρωσε τον γαμπρό, αγχώνεται για τις μπομπονιέρες, τις κουμπάρες, για το αν η χωρκάτισσα αδελφή του γαμπρού θα βάλει φόρεμα παρόμοιο με της δικής της αδελφής. Θα πάρει τα μούτρα του ο Αναγνώστου με την γυναίκα του να παρευρεθούν στο γάμο ή θα έρθουν μόνο στο πάρτι; Αν τους καλέσουμε δηλαδή στο πάρτι, διότι εκείνοι στο γάμο της κόρης τους μας κάλεσαν μόνο από υποχρέωση!

Την συγκρατημένη του ικανοποίηση εξέφρασε ο πρόεδρος Μπους για την απόφαση της Β. Κορέας να αναβάλει το πυρηνικό της πρόγραμμα. Η συμφωνία επιτεύχθηκε στις 13 Φεβρουαρίου στο Πεκίνο. Ως αντάλλαγμα, η Β. Κορεά θα εισπράξει 50.000 τόνους πετρέλαιο μέσα στις επόμενες μέρες. Το ποσό είναι το ίδιο που εισέπραξε η χώρα το 1994 όταν υπόγραψε παρόμοια συμφωνία. Ανθρωπιστική, οικονομική και ενεργειακή βοήθεια συμπεριλαμβάνεται μέσα στη συμφωνία νοουμένου πως η αναβολή του πυρηνικού προγράμματος συμπληρωθεί εντός 60 ημερών.

Την δυσανασχέτηση της εξέφρασε η Νίτσα του Κούλλη για το τραπέζι που της έδωσαν στην Πέγκυ Ζήνα το περασμένο Σάββατο. «Μα ήρθαμε από Κύπρο, εν μας βρίσκεται κάτι καλύτερο; Όϊ μάνα μου, εν θα θωρούμε τίποτε!» Παρόλα αυτά η Πέγκυ τους άρεσε πολύ, «...της είπαμε ότι είμαστε από Κύπρο και μας φώναζε από το μικρόφωνο όλη νύχτα!» Μαζί της τραγουδούσε και ο Θάνος Τζάνης, που τα έχει με την Ναταλία Γερμανού «Ίντα λοις έγινε τζείνη έτσι, να την δεις που κοντά, εκρέμμασεν η φάτσα της, ας εύρει κανέναν της ηλικίας της!»

Στην Αθήνα για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή αναμένεται την Τετάρτη ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος. Στην ατζέντα των συνομιλιών θα βρεθούν οι έρευνες της Κύπρου για πετρέλαιο και αέριο στη Μεσόγειο, το Κυπριακό, η ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας, αλλά και οι «προειδοποιήσεις» της Αγκυρας για το θέμα των ερευνών.

Στο Ζύγι φάγανε ψάρι την Καθαρά Δευτέρα η κ. Ανθούλα και ο κ. Ανδρέας. Πήγανε με την παρέα ‘της μπιρίμπας’ και περάσανε πολύ ωραία. Τους τα έπρηξε ο κ. Ανδρέας που απαριθμούσε συνέχεια τα πτυχία του γιού του, ενώ η σύζυγος του συμπλήρωνε πόσο προκομμένος ήταν ο κανακάρης τους από γεννησιμιού του. Ύστερα, τους πείραξε η λαγάνα, έτρεχαν να γυρίσουν Λευκωσία άρον-άρον, αλλά έπηξαν στην κίνηση και αναγκάστηκαν να σταματήσουν μέσα σε ένα χωράφι για να κάνει ευκοιλιότητα. Δεν είχε με τι να σκουπιστεί, οπότε η κ Ανθούλα του έκοψε μια σελίδα από lifestyle περιοδικό που είχε εξώφυλλο την Britney που ξύρισε το κεφάλι της. Όπως έκανε δηλαδή πέρσι η Βίσση με το nylon και έπεσαν να την φάνε πως γέρασε και βρίσκει σημασία με αλλότρια μέσα !

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Xristo mou!
Vre si, me sokares me ta nea! To lifestyle eixe eksofillo Britney?!!
Ase pou mia fora pou pige i ksaderfi mias filis tis mamas mou sti Peggy pali sto gwniako tous valane...
Telospanton, kata t'alla de katalava? Tha paiksei i Peggy kai sto Kossovo me 30.000 kosmo??

xxx
m.

Nisyrios είπε...

Εγώ πάλι σοκαρίστικα από τις βαρυσήμαντες δηλώσεις της γιαγιάς σου άμα τη αφίξει της από τη μαγευτική Πάφο.

Επίσης, με επηρέασε βαθύτατα η ιστορία με την ευκοιλιότητα και την κεφαλή της Britney να προσφέρει τις υπηρεσίες στον πρωκτό του κανακάρη της κυρίας Ανθούλας. Ζει ένα δράμα η κοπέλα...

Sorry, what does "εποφκαρτύκαμε" mean? (γαμώ τα πτυχία μου)

Περιμένω να δω αν ο Τάσσος καταφέρει να δηλώσει κάτι σημαντικότερο μετά από τη συνεργασία του με τον Κωστάκη...

Anti-Christos είπε...

Εποφάρτηκα: Δεν ξέρω την ετυμολογία της λέξης αλλά το χρησιμοποιούμε όταν πήγαμε κάπου και κουραστήκαμε υπερβολικά.

"Όλη μέρα σήμερα έσκαβα τον κήπο, εποφκάρτηκα!"

"Γάμησε και γάμησε όλο το βράδι την επόφκαλα!" (την γκόμενα).

"Σκάσε, μην κλαις άλλο μυξιάρικο, επόφκαλες με!"

κ.ο.κ :)