Κυριακή, Οκτωβρίου 08, 2006

Το Prada σου στον Κώλο σου

Καταχάρηκα απόψε !


Πήγα να δω στον κινηματογράφο το "The devil wears Prada" και το απόλαυσα στο επ' άκρον. Όταν με το καλό εμφανιστεί και στις αίθουσες του τρίτου κόσμου να πάτε να το δείτε, σας το συστήνω ανεπιφύλακτα !
Η ταινία απομυθοποιεί τον χώρο της μόδας. Μετατρέπεται σε boeing που καταρρίπτει τους δίδυμους πύργους της γυναικείας ματαιοδοξίας. Υποδυκνείει στις γυναίκες-Cosmopolitan πως τα ππουρτού* τους μπορούν να μεταφερθούν κάλλιστα και με την τσάντα του μανάβη, πως τα πολλά φρου-φρου και αρώματα προκαλούν αλλεργίες, πως όσα Miu-Miu mules φορέσεις πάλι στον Μπούθουλα θα καταλήξεις ! Ελπιδοφόρο μήνυμα δηλαδή. Δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο! Θεωρώ πως είναι μια κυνική, κινηματογραφική γροθιά προς το τηλεοπτικό Sex&theCity, το οποίο ως γνωστόν κατάστρεψε τον κόσμο.

Η Meryll Streep απλά θρυλική. Ενσαρκώνει την αδίστακτη και δαιμόνια εργοδότρια σε ένα περιοδικό μόδας. Θυμίζει διασταύρωση της Cruella De Vill και μιας καθηγήτριας μου, όνομα και μη χωριό. Η Anne Hathaway απ' την άλλη, φανταστική! Βρήκα πρωταγωνίστρια για τις επικείμενες χειροκίνητες φαντασιώσεις μου τουλάχιστον μέχρι και τα Χριστούγεννα. Ενσαρκώνει το girl next door που μυείται στην Vogue και παραστρατεί όταν εργοδοτείται στο περιοδικό της Streep. Τα έχει με ένα μάγειρα και είναι ευτυχισμένοι, αλλά όταν αρχίσει να μεγαλοπιάνεται αφήνει τον μάγειρα να τον μεγαλοπιάνει μόνος του. Η κυρία πάει στο Παρίσι, στην εβδομάδα μόδας, κάνει τα κοννέ της, πηδιέται με τον macho γκόμενο του έργου και στο τέλος παίρνει τα τσοκαράκια της και επιστρέφει στον σεφ. Έλα Μιμή στον τόπο σου !


Πότε θα βγει σε dvd;

(Ππουρτού=Συμπράγκαλα, αντικείμενα, μαλακίες που κουβαλούν οι γκόμενες μαζί τους και γεμίζει ο τόπος)

Δεν υπάρχουν σχόλια: