Τρίτη, Οκτωβρίου 24, 2006

Χρονοντούλαπο


Η καινούρια μου ανακάλυψη είναι το Youtube. Το ξέρω, είμαι δέκα χρόνια πίσω στην τεχνολογία. Ήξερα πως υπήρχε, αλλά λόγω του μάστερ αποφάσισα να κάτσω να το εξερευνήσω. Συνδέθηκα στις 12.00 τα μεσάνυχτα. Είναι 4.00 το πρωί και προχωρώ ακάθεκτος. Μηχανή του χρόνου... Βρήκα βίντεος πανάρχαια ! Βίντεο κλιπς που ούτε γνώριζα πως υπήρχαν. Βρήκα βίντεο από το φεστιβάλ του Σαν Ρέμο, όταν η Romina Power και ο Al Bano τραγουδούσαν με λαμέ και σμόκιν το 'Felicita' και το 'Tu, soltando tu!"


Είδα Fraggle Rock ! Έγινα πάλι πέντε χρονών ! Θα μου πείτε: "Γιατί πόσο νομίζεις πως είσαι;" Σωστά! Αλλά, έπαθα σοκ ! Θυμήθηκα το 1983, '84, '85 ! Ο παπάς μου τότε είχε μαλλιά, η μάμμα μου είχε μαύρα ίσια μαλλιά και ήταν κουκλάρα. Ααααχ, οι γονείς μου ! Τότε ήταν για μένα η λύση σε όλα μου τα προβλήματα! Σήμερα, είναι η αιτία όλων μου των εκνευρισμών! Η αδελφή μου στα '80'ς μιλούσε-δεν μιλούσε. Η ψυχική μου υγεία, δηλαδή, ήταν εγγυημένη... Στα '80'ς εγώ έκανα τα γενέθλια μου στο Kykko Bowling και όλα τα αππωμένα κοπελλούθκια, με τα οποία σήμερα δεν μιλιέμαι, έρχονταν φορτωμένα δώρα και ρημάζαμε τους κήπους... Μετά σβήναμε τα κεράκια, παίζαμε Χ-men και στο τέλος γινόμασταν ένα με το jelly, τις κούπες και τα τυροπιττούθκια του Ariston!


Τι θυμήθηκα τώρα... Στα '80ς έβλεπα την Ελένη Φιλίνη στο 'Ένα κορίτσι...και πολύ αντράκι" και έπιανα το πουλί μου ασυναίσθητα. Έβλεπα τον Στάθη Ψάλτη να πασπατεύει την Ισμήνη Καλέση και μάθαινα cool λεξούλες απ' το χρυσό του στόμα. Άκουγα Γιωκαρίνη, Μηλιώκα, Καρβέλλα - Βίσση (κλασσικές αξίες), Πωλίνα και Χαριτοδιπλωμένο ! Οι 'celebrities΄ της κυπριακής τηλεόρασης ήταν ο Καρεκλάς με τις γραβάτες του, ο Κουκκίδης και η Ειρήνη Χαραλαμπίδου με την κουπ της! Στα '80's η Λία Βίσση ήταν ποπ σταρ! Δώσε !!!


Στα '80'ς δεν είχα έννοιες. Είχαν άλλοι για μένα. Μη σώσουν και επιστρέψουν βέβαια, αλλά και τι δεν θα έδινα να επέστρεφα τώρα στην ηλικία των 4-5... Όλα fixed, όλα κανονισμένα για σένα. Πήγε πέντε το πρωΐ. Να δούμε ποιός θα ξυπνήσει να πληρώσει τα fees σήμερα, να πάει μάθημα και να διαβάσει. Πυροβολείστε με...

1 σχόλιο:

Nisyrios είπε...

Δοκίμασε να βρεις και παλιές ελληνικές διαφημίσεις των '80s... εκεί να δεις νοσταλγία!