Δευτέρα, Οκτωβρίου 09, 2006

...Με Μαύρο Φερετζέ

Με τι ασχολούμαστε στην Αγγλία εδώ και μια εβδομάδα; Με τον φερετζέ!
Βγήκε ο έρμος ο Jack Straw σε μια εφημερίδα και δήλωσε πως τάσσεται υπέρ της κατάργησης του φερετζέ. Θεωρεί πως αυτό θα βοηθούσε τις μουσουλμάνες της Αγγλίας να εγκλιματιστούν καλύτερα σε μια πιο ομοιογενή κοινωνία η οποία δεν θα στιγματίζει τους ανθρώπους της βάσει της θρησκείας τους. Υπέρανω όλων όμως, ήθελε να τονίσει την πρακτική πτυχή του θέματος. Να μπορείς να βλέπεις τον άλλον την ώρα που συζητάς μαζί του, να σε βοηθά η έκφραση (διότι η προφορά μερικών μουσουλμάνων σίγουρα δεν σε βοηθά, μιλάω εκ πείρας !) του προσώπου! Να μην αισθάνεσαι πως συζητάς με γουρούνι στο σακί !
Τι ήθελε και μίλησε, πέσανε όλοι πάνω του να τον φάνε ! Πολιτικοί, γιατροί, δικηγόροι και μια κυρία με την κόρη της κατέκλεισαν τις μεσημεριανές, και όχι μόνο, εκπομπές. Το BBC ωρίεται σαν την Μαρίζα Κωχ. Οι μουσουλμάνοι άρχισαν να απειλούν με επεισόδια, οι γυναίκες τούς μιλάνε για ρατσισμό: "Δεν σέβεστε την θρησκεία μας"! Μίλησαν και οι φεμινίστριες ! Λείπει ο Μάρτης...; "Πάνω που κατοχυρώσαμε κάποια στοιχειώδη δικαιώματα μας, έρχεστε να μας επιβάλετε και τι θα φοράμε!"
Μιλήσαν όλοι, αλλά c-est le dernier qui 'a parle qui'a raison ! Έβλαφτε να ζητήσουν και την γνώμη του ειδικού; Ένας στυλίστας δεν βρέθηκε να μιλήσει να τους υπογραμμίσει το passe του φερετζέ; Και ο Μπέκαμ, δηλαδή, να το φορέσει, δεν το σώζει ! Κατ' αρχήν, αγαπητές μου αραπίνες, με την γκελαπία θα ιδρώνετε. Θα βρωμοζολάτε ! Τι να την κάνετε; Θα πήζουν οι ιδρώτες σας ανάμεσα στις δίπλες της κοιλιάς σας και θα βγάζουν μαύρες ξιμαριshες. Η γκελαπία θα σας δίνει το άλλοθι να μην ξυρίζετε τις μασχάλες σας (αν μάθατε ποτέ να τις ξυρίζετε) και θα είστε ένας κινητός βόθρος ! Τα μαλλιά σας θα είναι μόνιμα μες την λίγδα !
Καταλαβαίνω βέβαια πως θέλετε να διατηρήσετε την αγνότητα σας και να σας βλέπει μόνο ο αγαπημένος σας, αλλά μάθετε από τώρα πως δεν υπάρχουν πρόστυχα ρούχα, αλλά πρόστυχα μυαλά. Βάλτε εσείς το στριγκάκι και μην ολοκληρώσετε σχέση ώσπου να παντρευτείτε! Επίσης καταλαβαίνω πως σε ορισμένες περιπτώσεις η μούρη σας απλά 'δεν βλέπετε' οπότε ο φερετζές είναι 'μια κάποια λύσις' αλλά χαλαρώστε και δεχτείτε πως στην εποχή μας οι πλαστικοί χειρουργοί κάνουν θαύματα !
Τι θυμήθηκα και ανατρίχιασα ! Όταν ήμουν μικρός, η γιαγιά μου με έπαιρνε κάθε Κυριακή στις 'φοινικούδες' της Λάρνακας για να παίξω. Εκεί ως γνωστόν μένουν πολλές μουσουλμάνες οι οποίες έβγαιναν παγανιά το απόγευμα στον ίδιο δρόμο. Όταν η γιαγιά μου απηυδούσε μαζί μου, με απειλούσε ότι αν δεν κάτσω φρόνιμος θα φώναζε μια απ' αυτές, να με αρπάξει, να με βάλει μες την μπούργκα της και να με πνίξει ! Και εγώ το πίστευα και έτρεμα στην ιδέα. Από εκεί θα το έπαθα...
Δεν 'πα να φορέσετε και σκάφανδρο ! Να δούμε με τι άλλο θα τσαντιστώ πια. Καλή εβδομάδα!
Soundtrack: 'Ελα που δεν μπορείς, να το ξεφορτωθείς, το μουστακάκι σου που τόσο σου πάει βάλε λοιπόν τον φερετζέ και τράβα για το Dubai. Διαχρονικό !

Δεν υπάρχουν σχόλια: