Κυριακή, Νοεμβρίου 05, 2006

Της Πολιτσμάνας το κάγκελο !

Λυσσάξανε οι αστυνομικίνες της Κύπρου! Θεωρούν πως τα πρόσφατα σχόλια του αρχηγού αστυνομίας υποτιμούν το φύλο τους! Τι δήλωσε ο χρυσόστομος; Πως ο ίδιος ανησυχεί για το μέλλον του δυναμικού αστυνομίας. Αυξάνονται οι αστυνομικίνες, μειώνονται οι αστυνομικοί, είπε. Αυξάνεται το έγκλημα, μειώνεται η εξιχνίαση του, λέω!
Επιστρέφουμε δηλαδή, στο αγαπημένο μου θέμα ! Ισότητα των δυο φύλων! Θέλετε κυρίες μου να γίνετε αστυνομικίνες; Να υποστείτε το τίμημα του επαγγέλματος ! Τι πάει να πει: "Δεν πάω στο γήπεδο ως ασφάλεια, επειδή το πιο πιθανόν είναι να μου τις βρέξουν εμένα οι φίλαθλοι;" Δυο μέτρα και δυο σταθμά; Τι πάει να πει: "αρνούμαι να παραστώ στη σκηνή του εγκλήματος διότι το γουρούνι/δολοφόνος/βιαστής, μπορεί να μου επιτεθεί;" Τι σας εκπαιδεύσαμε δηλαδή; Για να κόβετε λαπόρτα; Σιγά μην σκίσετε κανά καλσόν!
Δυστυχώς, δεν μπορεί να αναχαιτιστεί το πρόβλημα. Είναι γεγονός πως οι γυναίκες εντάσσονται στο σώμα διότι σκοράρουν καλύτερα στις εξετάσεις εισαγωγής στην ακαδημία, παρά οι άντρες (αίσχος!). Δεν δύναται να περιοριστεί ο αριθμός των υποψηφίων βάσει φύλου. Είναι αντισυνταγματικό, θα μας τρέχουν στα δικαστήρια. Αλλά τι θα γίνει; Θα το διαλύσουμε το σώμα; (Βέβαια, έτσι όπως κατήντησε, καλύτερα να το διαλύσουμε, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας!).
Όταν έτυχε να συζητήσω το θέμα με ανώτατο στέλεχος της αστυνομίας, μου παραδέχτηκε το μέγεθος του προβλήματος: "Δεν φτάνει που αρνούνται να ενταχθούν στο δυναμικό των πλείστων επιχειρήσεων, όταν έρθει η ώρα της προαγωγής, την επιζητούν σαν δαιμονισμένες." Το έχουμε ξαναδεί το έργο αρχηγέ μου! Τις προάλλες δεν τα λέγαμε, πως οι γκόμενες θέλουν και το σακί γεμάτο, και τον γάιδαρο δεμένο; Γιατί δεν στέλνετε στις επιχειρήσεις ζευγάρια; Να πάει ένας άντρας αστυνόμος περίπολο με μια αστυνομικίνα, να νιώθει και η ίδια πιο ασφαλής! Ρώτησα αφελέστατα όπως πάντα.
"Μια φορά το δοκιμάσαμε αυτό, τους χάσαμε και τους δυο όλη μέρα, και τους βρίκαμε στο τέλος ξεμοναχιασμένους πίσω απ'τα πευκάκια!" μου απήντησε.
Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους κυρίες μου!

2 σχόλια:

Unknown είπε...

a re xristara pesta ki esu giati kai egw auta lew alla poios me akouei. mono laporta kseroun na kanoun oi ili8ies malakismenes pou 8eloun na mou to pezoun ki enstoles tromara tous. mbravo re file xwsta giati den paei allo. oxi oti 8a allaksei kai tipota alla duo fwnes kanoun plei8os se sugkrisi me mia.
kalo mina by the way!
ciao!

Ανώνυμος είπε...

Χρίστο!!!
Ποιό είναι το 'ανώτατο στέλεχος της αστυνομίας'? Αυτός που ξέρουμε? :-)
Ντορέττα