Πέμπτη, Νοεμβρίου 16, 2006

Θρίλερ

Ο Νίκος Καρβέλας κυκλοφόρησε το νέο του δίσκο με τίτλο "Θρίλερ." Ο δίσκος κινείται σε soft rock ήχους που αποτελούν προέκταση της nylon εποχής.

Αγαπώ τον Καρβέλα! Ο κύριος σπούδασε νομική. Την παράτησε... Ο κύριος ερωτεύτηκε τρελλά μια γυναίκα και την 'ξεκλείδωσε' βγάζοντας από μέσα της τον λαμπερό της εαυτό. Τον παράτησε...

Αγαπώ τον Καρβέλα διότι εξακολουθεί να την αγαπά ακόμη και της αφιερώνει τα ωραιότερα του τραγούδια. Διότι δεν διστάζει να παραδεχτεί πως γι' αυτόν είναι το 'ωραιότερο πλάσμα του κόσμου' πως αν σταματήσει να του τραγουδάει, θα πάψει να γράφει.

Αγαπώ τον Καρβέλα διότι μπορεί να γράψει από 'Μάλα' και 'Δαίμονες', μέχρι και φτηνό τσιφτετέλι για τα σκυλάδικα Αθηνών-Λαμίας. Διότι μπορεί οι στίχοι του να ξεγυμνώνουν την ψυχή του με τον πιο κυνικό τρόπο αλλά και να την απογειώνουν με τις πιο όμορφες εικόνες (Βλ. 'Σταλαχτίτες', για τους πιο ειδήμονες).
Αγαπώ τον Καρβέλα διότι ακροβατεί μεταξύ αθυροστομίας και ποίησης με τον πιο έξυπνο τρόπο. Στο νέο του δίσκο βρίσκουμε τα εξής θεϊκά:

"Άσε με ήσυχο, μη με ζαλίζεις,
Πέος μου ανήσυχο, τι μουρμουρίζεις;"
(Βαριέμαι)
*
"Μελαγχολικό κορίτσι πες μου τι σκέφτεσαι να κάνεις,
πες μου τι σκέφτεσαι να κάνεις με το όπλο που κρατάς!"
(Μελαγχολικό κορίτσι)
*
"Χριστέ, τίποτα απ' τα λόγια σου δεν έχει πιάσει τόπο,
κρίμα η θυσία σου, δεν άξιζε τον κόπο,
όλα αυτά που είπες τα'χουν διαστρεβλώσει,
οι παπάδες σου τα'χουνε σκατώσει...
(Χριστέ!)


Νίκο Καρβέλα, ζούμε παράλληλες ζωές! Ανυπομονώ να ασπρίσουν τα μαλλιά μου, να γίνουμε ένα !

Δεν υπάρχουν σχόλια: