Δευτέρα, Ιουλίου 23, 2012

Όταν Πέθανε η Βουγιουκλάκη

Σαν σήμερα, το 1996, πέθανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Διάβαζα προ ολίγου σε μια ιστοσελίδα ένα αφιέρωμα στην καριέρα της και έπεσα στην πιο κάτω φωτογραφία από το φέρετρο.


Θεωρήθηκε πολύ προχωρημένο τηλεοπτικό πλάνο για την εποχή. Τέλος πάντων, άλλο θέλω να σχολιάσω. Έχω μια υπέροχη γιαγιά που το 1996 θεώρησε ότι η κηδεία της Βουγιουκλάκη ήταν ένα must have αρχείο για τη βιντεοθήκη της και την έγραψε στο βίντεο. Την είδε πάνω από 150 φορές την συγκεκριμένη κασέτα. Πηγαίναμε επίσκεψη στο σπίτι της και την βρίσκαμε στο σαλόνι να πλέκει και να παίζει την κηδεία σε επανάληψη. Ειδικά το σημείο που άνοιξαν το φέρετρο και φάνηκε το πρόσωπό της το έπαιρνε rewind και το ξανάπαιζε ενώ μετά πατούσε το pause για να δει «αν ήταν όμορφη!» Τόσο πολύ, που το εν λόγω στιγμιότυπο χάλασε και όταν βάλεις τώρα την κασέτα να την δεις, σ’ εκείνο το σημείο εμφανίζεται χιόνι στην οθόνη από το πολύ το παίξε, παίξε.

Τι κόλλημα τρώει ο κόσμος με το αν το πτώμα είναι όμορφο, δεν μπορώ να το καταλάβω. Θυμάμαι ότι και στην κηδεία του πατέρα μου, η μάνα μου πήγε να τσεκάρει το φέρετρο (εγώ δεν άντεξα), και βγήκε από το δωματιάκι ευχαριστημένη γιατί «φαινόταν περιποιημένος!»

Τι να πεις. Εν πάση περιπτώσει, όποτε δω αυτή τη φάση με τη Βουγιουκλάκη στο φέρετρο θυμάμαι τη γιαγιά μου και γελώ. Δεν κοροϊδεύω βέβαια, γιατί αν ω μη γένοιτο πάθει τίποτε η Βίσση δεν θέλω να ξέρω πού μπορεί να φτάσω. Ναι, είμαστε πολύ ενδιαφέρον / τραγικό σόι.

6 σχόλια:

Moonlight είπε...

Εγώ εν αντέχω να δω κανέναν μες στο φέρετρο.
Ξέρω ότι μετά η εικόνα που θα κρατώ θα είναι τζίνη, τζαι εν θέλω. Εν πρέπει, έννεν όμορφη εικόνα όσο "περιποιημένος" τζι αν εν ο άλλος. Ποιος θέλει να τον θυμούνται έτσι; Σαν να τζοιμάται αλλά χειρότερα;

Εν ξέρω ποιό εν το θέμα, αλλά ναι...

Ανώνυμος είπε...

Είχα ένα συμμαθητή στο σχολείο (ο οποίος τυγχάνει να έχει το ίδιο επίθετο με σένα) του οποίου είχε πεθάνει ο πατέρας του. Πήγα στην κηδεία. Κλασσικά, πήγα στο φέρετρο και είδα το πτώμα του πατέρα του. Φεύγοντας από την κηδεία, συνειδητοποίησα ότι τον άνθρωπο (τον πατέρα του) τον είχα δει όλη κι όλη μια φορά στη ζωή μου! Κι εκείνη μέσα σε φέρετρο!

Ποιό ήταν το θέμα μας είπαμε;

Anti-Christos είπε...

Ναι, έχει πολλούς στη Λάρνακα με το ίδιο επίθετο αλλά δεν έχουμε καμία συγγένεια - με ρωτούν πολλοί όμως.

Ποιό ήταν το θέμα μας; :Ρ

Brenda είπε...

Το θέμα μας δεν μου άρεσε, περίμενα πιο διθυραμβική και όχι τόσο μακάβρια ανάρτηση για την Αλίκη! Εν πάση περιπτώσει η ουσία είναι ότι κι εγώ όταν είδα τον παππού μου στο φέρετρο δεν τον αναγνώρισα, όπως και η Αλίκη εδώ, ολίγο μοιάζει στη Βουγιουκλάκη! Με τα κεριά και τα διάφορα που τους βάζουν τα Γραφεία Κηδειών γίνονται αγνώριστοι και αντί δεύτε τελευταίον ασπασμόν θα λέμε χαίρω πολύ.

Ανώνυμος είπε...

Άμα μιλάμε για "περιποίηση" πάντως...

http://www.baboulas.gr/INTRO%20GR.html

Ανώνυμος είπε...

pame na douuuuuuuume
ton thanato apogevma agkalia
...
egw ki esyyyyyyy, sti venetiiiaaaa