Τρίτη, Σεπτεμβρίου 26, 2006

Στων Αγγέλων τα Μπουζούκια

Επ ' ευκαιρία των πρόσφατων Αρχιεπισκοπικών εκλογών στη Κύπρο, που απέδειξαν γι' άλλη μια φορά πως το καρναβάλι γεννήθηκε εκεί και όχι στο Ρίο της Βραζιλίας, έχω να εισηγηθώ τα εξής για το μέλλον του Κλήρου:
  • Οι εκκλησίες μας να μετατραπούν σε πίστες! Μπουζούκια ! Εκεί θα άδουν οι παπάδες σουξεδάκια του συρμού σε βυζαντινά ρεμίξες για τον απλό λαό που εξακολουθεί να θεωρεί πως υπάρχει Θεός. Οι Θεές μόνο στα μπουζούκια υπάρχουν πια, και αυτό πρέπει να το χωνέψουμε αν θέλουμε να πάμε μπροστά!
  • Οι παρέες θα κάνουν κράτηση τον σκάμνο τους (ή το stool τους αν μιλάμε για ξωκκλήσι τύπου lounge) από 2-3 μέρες πριν, και θα δικαιούνται ένα δισκοπότηρο με κουμανταρία ανά τέσσερα άτομα. Κομπλέ με αγιασμένο νερό, αυξάνει την τιμή. Αν επιπλέον η παρέα αποφασίσει να πετάξει αντίδωρα στην φίρμα που θα ψάλλει, τότε μιλάμε για πρώτο τραπέζι πίστα.
  • Το πρόγραμμα θα αρχίζει με τους διακόνους που θα τραγουδούν σουξέ της εποχής. Όταν θα βγει το πρώτο όνομα επιβάλλεται ανάλογο σόου. Θα χτυπούν οι πιστοί τους σκάμνους, θα κουνιούνται πέρα-δώθε τα καντήλια, θα χτυπήσουν οι καμπάνες, θα ανάψει ο πολυέλαιος με πολύχρωμα φώτα, καπνοί, λέιζερ, πολύ κακό ! Και εγένετο φώς! Η πρώτη φίρμα προσγειώνεται στην πίστα για να τραγουδήσει all time classic hits: Τυπερμάχω, το Χριστός Ανέστη, παραγγελιές και επιτυχίες απ' την προσωπική του δισκογραφία.
  • Σε περίπτωση που οι εγχώριες σταρλέτες δεν προσελκύσουν τον αναμενόμενο αριθμό πιστών, μπορούμε να φέρνουμε σταρς απ' την Αθήνα για αρπαχτές. Οι παπαροκάδες είναι μια καλή ιδέα ! Θα μπορούσαν επίσης να γίνουν συμπράξεις του τύπου: Παπαροκάδες feat. Πάτερ Μιχάλη.
  • Περιττό να αναφέρω πως θα έχουμε και όλα τα παρελκόμενα της ζώου μπίζνες στο τοπίο. Η εκκλησία θα κοσμείται στο εξωτερικό της με γιγαντό-αφίσα στην οποία θα ποζάρουν τα πρώτα ονόματα, άντε το πολύ-πολύ να αναγράφονται και τα ονόματα των φωνητικών και των supporters. Τα ράσα θα είναι παραγγελία από Jean Paul Gaultier, άντε στην χειρότερη περίπτωση από Ασλάνη. Επιβάλλονται τρεις τουλάχιστον αλλαγές ράσων κατά τη διάρκεια του προγράμματος.
  • Σε εξαιρετικές περιπτώσεις οι πιστοί θα δικαιούνται να πάρουν αυτόγραφο από τον αγαπημένο τους παπά στο διάλειμμα, από τα καμαρίνια, πίσω απ' το Ιερό.
  • Οι γυναίκες θα δικαιούνται ευκολότερα τραπέζι στον εξώστη για να διατηρηθεί το έθιμο.

Το ξεφτίλησα; Μπα... Έγινε που έγινε η εκκλησία πανηγύρι, ας το ευχαριστηθούμε τουλάχιστον ! Αυτό το έλος, δεν έχει τέλος ! Έφυγα για να ησυχάσω, αλλά η πόλις πάντοτε με κυνηγά...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ευγε νεε μου ....
manosbak.blogspot.com