Σάββατο, Σεπτεμβρίου 23, 2006

Υπάρχει Ελ-πήδα !

Ξέρεις εξ΄αρχής τι θα συναντήσεις στα international parties. Αλλά γουστάρεις ! Μπόλικη Σακίρα, Χουάνες, κάνα-δυο τσιφτετελέ-χιπ-χοπ πακιστανικά σουξέ και μπόλικο cheese. Να χτυπιούνται οι Backstreet Boys 'as long as she loves them' και ο MC Hammer από κοντά! Θα βρεθείς σε μισό-άδεια αίθουσα όπου θα κυριαρχούν οι ερωτήσεις του τύπου: "where are you from", "Where do you live", "What are you studying here", και λοιπές άσκοπες κουβέντες, εφόσον το μόνο που σε ενδιαφέρει κατά βάθος, είναι αν η άλλη έχει γκόμενο ή αν σκοπεύει να τον παρατήσει σύντομα. Αλλιώς, why bother? Οι ευγένειες μας μάραναν. Πόσο πεθύμησα αυτή την κατάσταση, αυτό το 'ψάξιμο'...!
Το Κάρντιφ είναι υπέροχη πόλη! Δεν είναι χωριό σαν τον Reading, αλλά ούτε έχει την ταλαιπωρία του Λονδίνου. Οι ντόπιοι είναι πιο φιλικοί απ' τους Άγγλους. Όλοι πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν και δεν σε κοιτάνε σαν να είσαι λεπρός όπως έκαναν οι ugly τόσα χρόνια. Χαίρομαι που βλέπω τον Ουαλλό μεροκαματιάρη να περιποιείται τον σαντουιτσάδικο του και να σου πιάνει την κουβέντα όπως κάνουν στην Ελλάδα οι τοπικοί ταβερνιάρηδες. Μέχρι στιγμής δεν έζησα το μαρτύριο του Ινδού στο Μεντίνα που μπαίνεις μέσα να αγοράσεις κονσέρβες και σου βρωμάει από το στρίψιμο η όλη ιστορία. Το Κάρντιφ, που λέτε, είναι μες το πράσινο. Με το θρυλικό του κάστρο. Εκεί έγινε ο τελικός των 'Παιχνιδιών Χωρίς Σύνορα' το 1994 και η ομάδα του Πόρου κατετάγη 4η ! Χεστήκατε; Ε, μόνο αυτό ήξερα πριν έρθω εδώ. Και μόνο αυτό ξέρω ακόμη. Σήμερα περιπλανιόμουν τριγύρω και τα έβλεπα όλα τρισιδιάστατα να ξετυλίγονται μπροστά μου ! Σε λίγες μέρες θα πάμε και στο μουσείο, και στον μόλο, και στο περίφημο millenium stadium. Όλα θα τα δείτε.
Η αγορά επίσης με άφησε στο φουλ ικανοποιημένο, διαθέτει τα πάντα. Το πανεπιστήμιο πέντε λεπτά περπάτημα απ΄την εστία μου, η οποία θα διαθέτει μέχρι στιγμής πάνω από 30 Έλληνες! Στη σχολή όλα πολύ οργανωμένα, δεν έριξα ούτε μισό σιχτίρι μέχρι στιγμής. Δόξα σοι ο Θεός, αν όλα πάνε μια φορά καλά, θα μιλάμε για την καλύτερη χρονιά μου στην ιστορία των φοιτητικών χρόνων. Ντορέττα μου ξέρεις ! Από Δευτέρας, κάνε τα μαγικά σου !

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Χρίστο, τα έκανα. Αυτή η χρονιά θα είναι μαγική, θα δεις!!!
Ντορέττα