Τετάρτη, Ιανουαρίου 30, 2013

Κερνώ Μια Γκίνες!

Έχουμε ανάμεσά μας άνθρωπο που νόμισε ότι το να ράψει νυφικό με ουρά μήκους ενός χιλιομέτρου είναι τόσο cool που θα έμπαινε στο βιβλίο του Γκίνες αντί να το κάνει θηλιά και να κρεμαστεί να ησυχάσουμε. Όπως έχουμε ανάμεσά μας και ηθοποιό που παίζει τον ίδιο ρόλο εδώ και δεκαετίες και μπήκε κι αυτός στο Γκίνες και έχει να το λέει. Ακόμα και για τα ρεκόρ μας, σ’ αυτή τη χώρα, είμαστε για να μας κλαιν οι ρέγγες. Τέλος πάντων, χέστο το νυφικό. Χέσε και τον Νικολάκη. Αυτούς τους άχρηστους που δουλεύουν στον έφορο εκλογών και δεν πήραν χαμπάρι ότι το λογότυπο τυπώθηκε σε μισό εκατομμύριο ψηφοδέλτια, δεν τους αξίζει –εκτός από το ξίφος της Beatrix – κι ένα ατομικό ρεκόρ Γκίνες να νιώσουν ότι δεν πήγε χαμένο το σπέρμα του πατέρα τους;
 
Αν είναι ποτέ δυνατόν! Πού είναι η Τρόικα να τους πακετάρει να τους στείλει στο πυρ το εξώτερον; Ποια Τρόικα; Στρατός ολόκληρος πρέπει να έρθει σ’ αυτή τη χώρα, να εξορίσει τον μισό πληθυσμό, να νιώσω ότι δεν πάνε χαμένα τα χρήματα του φορολογούμενου! Μισό εκατομμύριο ψηφοδέλτια τυπωμένα κύριέ μου και ουδείς πρόσεξε ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος χρησιμοποίησε για λογότυπό του το έμβλημα του Γκίνες! Άξιος ο μισθός σας! Είμαι σίγουρος, και το λογότυπο του Μπάτμαν να χρησιμοποιούσε, κανείς δεν θα το πρόσεχε. Και ένα πέος ανάμεσα σε φύλλα ελιάς να τους έστελνε, που θα ήταν και το πιο λογικό, αυτοί θα το τύπωναν.
Άκου τώρα να σου πω μια ιστορία, να δεις πόσο εύκολα λύνεται το πρόβλημα. Όταν τυπώσαμε 400 εισιτήρια για τις ερασιτεχνικές παραστάσεις που παίζουμε αυτή την περίοδο, κατά λάθος αναγράψαμε επάνω στο εισιτήριο ότι η παράσταση χορηγείται από ένα συγκεκριμένο ίδρυμα. Αφότου τυπώθηκαν τα εισιτήρια το εν λόγω ίδρυμα μας ανακοίνωσε ότι δεν προτίθεται τελικά να μας χρηματοδοτήσει λόγω οικονομικής κρίσης και έκτακτων περικοπών. Για να είμαστε νομότυποι έπρεπε να σβήσουμε από όλα τα εισιτήρια το όνομα του σωματείου γιατί όπως καταλαβαίνεις, το ενδεχόμενο να τυπώσουμε καινούρια δεν έπαιζε. Και πώς τα σβήσαμε; Αγόρασα έναν ωραιότατο μαρκαδόρο και διέγραψα το όνομα του σωματείου με μια γραμμή σε κάθε εισιτήριο ξεχωριστά. Ένα, ένα, τετρακόσια εισιτήρια στη σειρά! Έπαθε μαλάκυνση το χέρι μου, ξόδεψα ένα ολόκληρο απόγευμα να σβήνω λάθη αλλά δεν γινόταν αλλιώς.
Αλλά έτσι το πρόβλημα λύθηκε. Ε, λοιπόν, είναι πολύ απλό. Να βρείτε εκεί στον έφορο εκλογών τον μαλάκα που δεν πρόσεξε το λάθος και να του αγοράσετε μαρκαδόρους. Πολλούς μαρκαδόρους! Άπειρους μαρκαδόρους! Μέχρι τις 17 Φεβρουαρίου, προλαβαίνει δεν προλαβαίνει να σβήσει μισό εκατομμύριο εμβλήματα από κάθε ψηφοδέλτιο. Χώρια που θα μπει και αυτός στο Γκίνες, ονομαστικά, με όνομα και επίθετο. Τι με κοιτάτε; Σβήστε τα! Δεν θα πληρώνει άλλο ο φορολογούμενος τη μαλακία του καθενός που έχει μπάρμπα στην κορώνη! Σβήστε τα! Και θα σας φέρω και την Κατερίνα Γιουλάκη από το ‘Ρετιρέ’ να σας επιβλέπει! Τη βλέπω ήδη μπροστά μου: να τους έχει όλους μπαγλαρωμένους στο γραφείο της κ. Ζαχαροπούλου και να ωρύεται πάνω από τα κεφάλια τους: «Σβήστε τα! Σβήστε τα!»
Ιδού και το ψηφοδέλτιο των περασμένων βουλευτικών εκλογών. Όπως βλέπεις το έμβλημα του Γκίνες δεσπόζει κολλαριστό, κολλαριστό, φάτσα – κάρτα από τότε. Έπρεπε να περάσουν τρία χρόνια για να διαπιστώσουμε τη γκάφα και να γίνει τουρτουλούκι.
 
Βρες το λάθος σ’ αυτή τη χώρα.

 

10 σχόλια:

Αχάπαρη είπε...

Συμφωνώ απόλυτα τζιαι μάλιστα να βοηθήσει τζιαι ο Ευστρατίου στο σβήσιμο. Να φανεί τζιαι κάπου χρήσιμος.
Για να μεν αρχίσω που επιτρέπουν στον κάθε φαλλαρισμένο να βάλλει υποψηφιότητα. Αλλά μετά θα μου πεις οι υπόλοιποι που ασχολούνται με πολιτική για χρόνια εν καλύτεροι?

Moonlight είπε...

ΝΑ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΜΑΡΚΑΔΟΡΟΥΣ;
Μόνος του να τους αγοράσει!

Ο υπόλοιπος κόσμος ξέρει να βγάλει τα λάθη του, το κράτος γιατί να μην ξέρει και να πληρώνει ο κόσμος;

Brenda είπε...

Εγώ ακόμα προσπαθώ να καταλάβω πως επερπατούσε η νύφη με την ουρά μήκους ενός χιλιομέτρου.

Κατά τα άλλα να το σβήσει ο υπάλληλος του Εφόρου. Και να σχεδιάσει καινούριο. Αν δεν του περνά να πληρώσει τις 40χιλιάδες που θα πετάξουμε

thalassamov είπε...

Λογότυπα αντιγράφει το κράτος-ξεχάσατε;-θα τους φοβίσει τώρα ένας υποψήφιος που "πίνει" γκίνες;
Γιατί είμαι σίγουρη ότι σκέφτηκαν "μα δεν μοιάζει με την μπίρα!"
και τέλος.

the Idiot Mouflon είπε...

http://mpoufles.blogspot.com/

the Idiot Mouflon είπε...

@Κρις

Αν δεις τις λεπτομέρειες στα διάφορα άρθρα (έβαλα λινκς)... ο Ευστρατίου φαίρεται να είχε προσκομίσει και επιστολή με "άδεια".

Φαντάζομαι όμως πως -λογικά -τούτη σχετιζόταν με τη διαφήμιση / πιστοποίηση του κατορθώματος με τον "νούρατσον" του νυφικού και όχι τη χρήση της σαν έμβλημα πολιτικής καμπάνιας / πολιτικού σχηματισμού, κλπ.

Ο Ευστρατίου... έτσι εσκέφτην, έτσι έκαμεν. Οι άλλοι όμως; Δεν σκεφτήκαν ότι δεν ήταν για τέτοιο σκοπό η άδεια, δεν εστείλαν μισήν επιστολή / ήμεηλ... δεν επιάσαν ένα τηλέφωνο;

Εκτός και αν η εταιρεία της Guinness Records είχε δώσει άδεια που όντως περιελάμβανε και τέτοια χρήση αλλά μετά άλλαξε γνώμη... (το 11) οπόταν το φταίξιμο τους περιορίζεται στο ότι δεν έκαμναν επαλήθευση σε κάθε εκλογές πριν την εκτύπωση.

Ο Ούτοπος πάντως εν νομίζω να έχει προβλήματα με τον Πλάτωνα...

Μάνα είπε...

Αντί να σβήσει μόνο τον Γκίνες να σβήσει όλους τους υποψήφιους να γλυτώσουμε.

Anti-Christos είπε...

@Αγρινό: Μα, εννοείται ότι πάνω απ' όλα φταίει ο έφορος εκλογών και όχι ο εν λόγω υποψήφιος. Το λογότυπο του Γκίνες δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ωσάν να υιοθετείται από τον οποιονδήποτε για εμπορικούς ή και διαφημιστικούς σκοπούς. Αν δηλαδή αύριο θέσει υποψηφιότητα ο Κοντίδης, θα έπρεπε να οικειοποιηθεί το έμβλημα των ολυμπιακών αγώνων; Δεν νομίζω. Είναι ξεκάθαρο ότι δεν του ανήκει. Για να συνέβαινε κάτι τέτοια θα έπρεπε να το είχε καταχωρίσει στον έφορο εταιρειών και στα εμπορικά σήματα.

Η βλακεία αφορά αποκλειστικά τον έφορο εκλογών που δεν τσέκαρε.

Και όσον αφορά τον Ούτοπο, από τη στιγμή που ο Πλάτωνας είναι ιστορικό πρόσωπο και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί εμπορικά, δεν νομίζω να έχει πρόβλημα. Αν και δεν παίρνω κι όρκο.

Invictus είπε...

Και όχι μόνο! Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από ότι δείχνει. Διότι η νύφη μπορεί να στέκεται στο Κλεοπάτρα ενώ η δεξίωση είναι στο Χίλτον Πάρκ. Αντιλαμβάνεσαι...

Beatrix Kiddo είπε...

μόλις το έμαθα έμεινα. πόσον δεν κόφκει ο νους τους, τούτους ούλλους εχουν τους στες θέσεις? η κουτσή μαρία ξέρει ότι εν χρησιμοποιείς τα logo αβέρτα κουβέρτα. και άτε ένναιν ούλλοι άχρηστοι δεχτόν, εν θα τους κάμουν τίποτε τούτους? μιλούμε εν το φορεί ο νους μου, the amount of idiocy and stupidity.