Δευτέρα, Ιανουαρίου 21, 2013

Στα Τηλεπαιχνίδια


Βρέθηκα με τη Μπρέντα μου εχθές και της είπα ότι πήρα την απόφαση να συμμετάσχουμε και οι δύο στο νέο τηλεπαιχνίδι του Σίγμα «Σιγά Μην το Ξέρες».

-Τι αγόρι έχω εγώ! Το πρωί αγχωνόταν αν θα βρει λεφτά να πάει στους Δαίμονες, το απόγευμα θέλει να πάει σε τηλεπαιχνίδι!

-Μα, δεν υπάρχει άλλη λύση. Στη διαφήμιση λέει ότι κερδίζεις μέχρι €5.500 και εξ όσων είδα στις φωτογραφίες δεν φαίνεται και πολύ φτηνιάρικο όπως την πλειοψηφία των κυπριακών παραγωγών.

-Θα το παρουσιάζει ο Μίλτος Μακρίδης;

-Α, κι εγώ από τον καιρό του Μίλτου Μακρίδη έχω να δω τηλεπαιχνίδι στην τηλεόραση. Ο Τόνι Δημητρίου θα το παρουσιάζει. Όχι ότι έχει σημασία. Εμείς τα λεφτά θέλουμε να πάμε ένα μακρινό ταξίδι.

-Και ποιος σου είπε ότι θα κερδίσουμε; Εγώ να πάω να γίνω ρεζίλι, δεν πάω!

-Θα πάμε μαζί παιδάκι μου! Θα κάνουμε μαζί την αίτηση, να τους πούμε να μας βάλουν μαζί, όπως τα παιδάκια στο Δημοτικό που θέλουν να μπουν στην ίδια τάξη με τους φίλους τους.

-Στο παιχνίδι παίζουν τρεις. Ποιος σου είπε ότι δεν θα μας κερδίσει ο τρίτος;

-Ε, σιγά πια! Δεν μπορεί ένας Anti-Christos και κοτζάμ Brenda Dixon να κατατροπώσουν έναν Πάμπο Πάμπου που θα έχουν για αντίπαλο;

-Δεν ξέρω, σε προειδοποιώ, εγώ δεν πάω για να γίνω ρεζίλι στην τηλεόραση.

-Να το πάρεις χαλαρά για να μην γίνεις ρεζίλι. Μιλάς εσύ, που κάποτε ήθελες να πας στο «Κάτι Ψήνεται».

-Στο κάτι ψήνεται θα μαγείρευα. Δεν θα απαντούσα ερωτήσεις.

-Ε, κι εδώ σιγά τις ερωτήσεις που θα μας κάνουν. Στον κυπριακό λαό που ψήφισε Χριστόφια απευθύνεται το τηλεπαιχνίδι. Τι νομίζεις θα μας ρωτήσουν, ποια είναι η φόρμουλα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας;

-Ε, πάντως για τη Βίσση και τη Γιουροβίζιον δεν νομίζω να μας ρωτήσουν αν αυτό ελπίζεις, γιατί εσύ μόνο σ’ αυτά είσαι αυθεντία.

-Πάμε αγάπη μου να παίξουμε, άμα κερδίσουμε θα σε πάω εγώ ταξίδι στην Αργεντινή και Βραζιλία!

-Είναι προκλητικό να λες σε τέτοιους καιρούς ότι με τα λεφτά που θα κερδίσεις θα με πας στη Βραζιλία.

-Και τι να λέω;

-Ότι θα τα δώσεις σε φιλανθρωπικό ίδρυμα.

-ΟΚ, θα κάνουμε ό, τι κάνανε στον «πιο αδύναμο κρίκο». Αν μας ρωτήσουν τι θα κάνουμε τα λεφτά θα πούμε ότι θα υιοθετήσουμε τρία μωρά απ’ τη Ζιμπάμπουε αλλά εμείς θα πάμε στη Βραζιλία.

-Ντροπή. Εξάλλου, ποιος σου είπε ότι θα μας βάλουν να παίξουμε μαζί, στο ίδιο επεισόδιο;

-Αφού θα στείλουμε την αίτηση μαζί.

-Και αν μας πουν να πάει ο ένας στο γύρισμα της Τρίτης και ο άλλος στο γύρισμα της Πέμπτης;

-Δεν το σκέφτηκα αυτό.

-Έχω ένα αγόρι χαζό! (με αγκαλιάζει και λιώνω).

-Θα τους πούμε ότι δεν μπορούμε να πάμε στο γύρισμα της Τρίτης για να πάμε μαζί στο γύρισμα της Πέμπτης.

-Εντάξει, εντάξει. Ντύσου τώρα να πάμε σινεμά.

Χλωμό το βλέπω το τηλεπαιχνίδι, χλωμή τη βλέπω και τη Βραζιλία. Αλλά εδώ που φτάσαμε για να βγάλεις λίγα έξτρα ευρουλάκια, είτε πεζοδρόμιο πρέπει να κάνεις, είτε να βγεις στα κυπριακά τηλεπαιχνίδια. Και επειδή αν βγω στα πεζοδρόμια ούτε περιστέρι δεν θα με χέσει, ας πάμε στα τηλεπαιχνίδια μπας και ανοίξει η τύχη μας. Από μικρός θέλω να πάω σε τηλεπαιχνίδι. Από το «Ομιλείτε Ελληνικά» της Κανέλλη και τον «τροχό της τύχης» μέχρι τον «Εκατομμυριούχο» με τρώει ο τέτοιος μου.

Ίδωμεν. Μπορεί αύριο, μεθαύριο, πάνω σε μια κρίση απελπισίας να το κάνουμε κι αυτό.  

4 σχόλια:

Moonlight είπε...

Να πάτε να πάτε, να γελάσουμε. Χάσετε κερδίσετε εμείς θα γελάσουμε!
Πηγαίνετε στο μουσικό κουτί, αν όι στο σιγά μην το 'ξερες!
Θα το διασκεδάσετε κιόλας! :p

Mana είπε...

Πάρτε με μαζί σας, είμαι καλή στες ερωτήσεις. Πορώνομαι εύκολα είμαι ξερόλας, έχω τζαι μωρά έτσι όταν μας ρωτήσουν τι θα κάμουμε τα λεφτά θα πούμε ότι είναι για τες σπουδές τους, ασχέτως Βραζιλίας.

Brenda είπε...

Λοιπόν Μάνα θα σε πάρουμε μαζί μας υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα θέλεις μερίδιο από τα €5500. Τι εννοείς δεν σου φτάνει μόνο η φήμη και η δόξα; του Anti-Christou πως του φτάνουν και τον έπεισα να μην μοιράσουμε;

Ανώνυμος είπε...

τώρα η αλέξια να τραγουδάει στο τηλεπαιχνίδι μου κανε κάπως...δηλαδή απο τη μια σνομπαρε τα πάντα και τους πάντες για τόσα χρόνια λόγω ποιότητας, κατανοητό, βγάζει τραγούδια που το ευρύ κοινό που τόσο την αγάπησε δεν εμπιπτουν στα γούστα του, κατανοητό όσον αφορά τα θέλω της...και δεν εννοώ να τραγουδάει το 1 2 3 αλγεβρα και χημεία, αλλά τραγούδια ποιοτικά αλλά να χωνεύονται ευκολα...αλλά οκ γούστο της, όμως το να τραγουδάει play back σε τηλεπαιχνίδι μου κανε κάπως...
κωνσταντινος