Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2010

Χωρισμένη Με Παιδιά

Εχτές σε μία οικογενειακή μάζωξη έπεσε η πρώτη σπόντα από το συγγενολόι. Θέλουν να μου γνωρίσουν την Χ κοπέλα, να βγούμε, και αν γουστάρουμε να το προχωρήσουμε. Όπως βλέπεις, το σόι μου δεν έχει καταλάβει ακόμη ότι το τελευταίο που θέλω να έχω επάνω στο κεφάλι μου αυτή την περίοδο, με πατέρα κατάκοιτο είναι προξενιά και νέες γνωριμίες.

Όμως, για χάρη αστεϊσμού και συζήτησης ρώτησα να μάθω λεπτομέρειες για το υποψήφιο θήραμά μου. «Είναι τρία χρόνια πιο μεγάλη σου. Σε πειράζει;» Όχι βέβαια, γιατί να πειράξει. Η γριά η κότα έχει το ζουμί. Για πείτε κι άλλα… «Χώρισε, πριν κανένα μήνα.» Α, μάλιστα, πάλι τον ρόλο του πυροσβέστη καλούμαι να παίξω. «Μην πτοείσαι, είναι πολύ έξυπνη, θα σ’ αρέσει!» μου είπαν για να με καθησυχάσουν. Ωραία, τώρα κάλμαρα. «Και θα λατρέψεις και τον γιο της!» είπαν αποτελειώνοντάς με.

Τι πράμα; Έχει και γιο;! Μα, εννοείτε ότι μου προξενεύετε μια που μόλις χώρισε από γάμο; Σε αυτό το σημείο φτάσαμε;

Ναι, σ’ αυτό το σημείο φτάσαμε. Εξαντλήσαμε τις ελεύθερες και συζητάμε για τις μεταχειρισμένες που πωλούνται όσο-όσο στα καλάθια των προσφορών με ενθύμια από τον γάμο τους, διάφορα κουτσούβελα. Σόρρι που θα το πω τόσο ωμά, αλλά στην ηλικία μου, κανείς δεν θέλει να αγοράσει μεταχειρισμένο αμάξι. Πόσω μάλλον όταν αυτό συνοδεύεται με το «baby on board» αυτοκόλλητο στο πίσω τζάμι. Εντάξει, αν πρόκειται για καμιά Rolls-Royce να το συζητήσω. Αλλά ποιες οι πιθανότητες; Στην Κύπρο ζω, βλέπεις πολλές Rolls-Royce στους δρόμους να κυκλοφορούν;

Είμαι πολύ προκατειλημμένος εναντίον των χωρισμένων. Σε ένα διαζύγιο προφανώς φταίνε και οι δυο, αλλά μία γυναίκα που χώρισε πάει να πει ότι έκανε λάθος επιλογή. Λάθος επιλογή σε γάμο κάνουν – συνήθως – άνθρωποι επιπόλαιοι. Άνθρωποι που επηρεάζονται από άλλους παράγοντες στην επιλογή του εταίρου τους και οι οποίοι εμένα μου είναι περιττοί. Μία κοπέλα που χωρίζει τόσο γρήγορα και μάλιστα κουβαλά μαζί της και ένα παιδί, πάει να πει ότι δεν είναι αξιόπιστη. Όχι με την έννοια του κέρατου. Δεν είναι αξιόπιστη ως χαρακτήρας. Ως άτομο για να επενδύσω επάνω της τη ζωή μου. Εν ολίγοις, κάντε μου τη χάρη!

Ναι, οκ, ακούγονται πολύ απόλυτα αυτά που λέω. Και συνήθως παθαίνεις αυτό που φοβάσαι. Shit happens, και μπορεί να τύχει και στον πιο καλόβολο άνθρωπο ένα διαζύγιο. Αλλά, τι να κάνουμε τώρα; Κάτσε να με πείσεις ότι είσαι μια χαρά, από σόι, και ότι αξίζεις τη δεύτερη ευκαιρία. Αν τα καταφέρεις, μπράβο σου. Εγώ έχω κάθε λόγο να είμαι επιφυλακτικός μαζί σου. Επιπλέον, δεν το βρίσκεις πολύ «απελπισμένο» να στρέφεις το ενδιαφέρον σου σε μία χωρισμένη, όταν εκκρεμούν στο ράφι τόσες ελεύθερες; Να εξαντληθεί το στοκ και μετά θα πάμε στις «επιστροφές!»

Ίσως θα έπρεπε, πριν ανοίξεις παρτίδες με μία χωρισμένη να έπρεπε να γνωρίσεις τον πρώην σύζυγό της. Να του πάρεις μία συνέντευξη να σου πει γιατί την παράτησε (αν αυτός την παράτησε). Να μάθεις τι πήγε στραβά πριν αποφασίσεις αν θ’ απλώσεις τα πλοκάμια σου επάνω της. Και επειδή κάτι τέτοιο πρακτικά δεν γίνεται, αντιλαμβάνεσαι ότι οποιαδήποτε δούναι και λαβείν έχεις με μία χωρισμένη γίνονται με απόλυτα δικό σου ρίσκο.

Εν πάση περιπτώσει. Όπως είμαι τώρα, δεν θέλω σούρτα – φέρτα με χωρισμένες, πόσω μάλλον με χωρισμένες με παιδιά, ούτε καν με γκόμενες της δικής μου ιθαγένειας.

Θέλω ησυχία. Και όχι άλλα προξενιά εν έτει 2010!

34 σχόλια:

Amazona είπε...

Συμφωνώ ότι ήταν άστοχο εκ μέρους των συγγενών να σου κάνουν προξενιά τη στιγμή που περνάς δύσκολες οικογειακές στιγμές. Δεν πιστεύω ότι κάποιος που μόλις βγήκε από μια σχέση είναι έτοιμος να ξεκινήσει κάτι άλλο σε ένα μήνα. Από την άλλη, μπορεί ούτε η κοπέλα να ψάχνει, απλά να προθυμοποιούνται διάφοροι να της βρουν άντρα, όπως εσένα προθυμοποιούνται να σου βρουν γυναίκα.
Κατά τα άλλα, ο όρος "μεταχειρισμένες" βάζει πολύ νερό. Μια ελεύθερη μπορεί να πήγε με 20 άντρες και μια χωρισμένη μόνο με τον πρώην άντρα της. Ποια εν η πιο "μεταχειρισμένη"? Εκτός αν πιστεύεις ότι ανύπαντρη= παρθένα, που δε νομίζω να είσαι τόσο αφελής.

Pasxalina είπε...

«Είναι τρία χρόνια πιο μεγάλη σου. Σε πειράζει;» Όχι βέβαια, γιατί να πειράξει. Η γριά η κότα έχει το ζουμί.

Τώρα να΄ρτω και κατίshι σου!!

Anti-Christos είπε...

@Amazona: Συμφωνώ βρε με τα όσα λες. Όσο για το "μεταχειρισμένη", ξέρεις σε τι ύφος κινείται το μπλογκ μου και επομένως δεν πρέπει να τα παίρνουμε όλα στα σοβαρά ή τοις μετρητοίς. Πλάκα κάνουμε, να περνά η ώρα! :)

@Πασχαλίνα: Εξ όσων είδα, δεν φαίνεσαι ούτε χρόνο μεγαλύτερή μου, οπότε τζάμπα αγχώθηκες! Παιδί μόνο να μην έχεις...! :Ρ χχ

Ανώνυμος είπε...

Αστεία, αστεία, αλλά αν είναι άντρας χωρισμένος, δεν έχει τέτοια αντιμετώπιση. Και το ότι έχει παιδιά είναι προσόν.
Αποδεικνύει ότι είναι καρπερός!

Ε, τζιαι ναί μάνα μου, η πρώην γεναίκα του, δεν ήταν καλή. ΄Οφειλεν να κρατήσει τον γάμον της, όι να τον χωρίσει. Να κάμει τζιαι υπομονήν για χάρην των παιθκιών. Αλλά αφού εν ήταν καλή γεναίκα!

Neraida είπε...

Εθκιαβασά το πολλά γλήορα.
το μισόν

Εφύρτηκα που τα γέλια.

wake up man!

Η ζωή θέλει ρίσκα κι ανοιχτά μάτια και μυαλά!

Joy Tears είπε...

Τούτοι οι συγγενείς σου εν έχουν το Θεό τους!! Απορώ πώς τα καταφέρνεις και τους χειρίζεσαι.
(εννοείται δεν συμφωνώ με τις υπερβολές σου για τις χωρισμένες αλλά εν νομίζω να ελείψαν οι γυναίκες--30 χρονών είσαι ακόμα!!)

Ανώνυμος είπε...

πάντως για τους ανύπαντρους άντρες 30αρηδες υπάρχει τζιαι η άποψη οτι εχουν αιπην τζιαι για αυτό εν ηβραν καμίαν ακομα.

Anti-Christos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anti-Christos είπε...

Για τους 30αρηδες γενικά δεν μπορώ να εκφέρω άποψη. Το μόνο που μπορώ να πω για μένα, είναι ότι είμαι πολύ ιδιότροπος και εκλεκτικός μέχρι αηδίας και γι αυτό βασανίζομαι με το θέμα. Από την άλλη όμως, δεν θεωρώ ότι έχω και το καλύτερο υλικό μπροστά μου.

Μια φορά, το σπέρμα δεν έχει ημερομηνία λήξης και για το θέμα της τεκνοποίησης δεν αγχώνομαι τόσο. Πιο πολύ με λυπεί η απουσία του έρωτα και της πελλάρας στις κυπριακές σχέσεις παρά οτιδήποτε άλλο.

Invictus είπε...

Το επόμενο στάδιο εν οι shοιράτες, ξέρεις το έννεν;

Ανώνυμος είπε...

"Ναι, οκ, ακούγονται πολύ απόλυτα αυτά που λέω. Και συνήθως παθαίνεις αυτό που φοβάσαι" Καταλαβαίνεις γιατί σου επαναλαμβάνω αυτο που είπες... Εννεν???... Ποτέ μη λες ποτέ... Χριστούλη μου... ;-)
ΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧΧ

forbiddenid είπε...

Αν δεν σε χαλά να πηαίννεις περπατητός, εν καλόν τζιαι το μεταχειρισμένον!

Rania είπε...

Δεν έχω λόγια..που σου προξενεύουν κόσμο at this day and age!

Συμφωνώ απόλυτα για τις επιπόλαιες αποφάσεις..γιαυτό όλο και πιο πολλοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγιο.

Αν και γέλασα με το post σου συμφωνώ με τα όσα είπες...

Ανώνυμος είπε...

osw gyreueis kapoia 'apo soi'? posa posts sou aneri auto to statement darling? x

Anti-Christos είπε...

@Anonymous: Γιατί; Είπα ποτέ ότι ψάχνω καμιά του δρόμου; Η λέξη 'σόι' ερμηνεύεται πλατιά και όχι με την "υποτιμητική" έννοια. Πόσες μονάδες IQ σου αναιρεί αυτό, darling?

κι αγνάντευε... είπε...

Βρε Χρίστο, σε πιάνω αδιάβαστο. Ποιος σου είπε παιδάκι μου ότι το σπέρμα δεν έχει ημερομηνία λήξης;; Έτσι την πατούν αρκετοί άντρες στην εποχή μας, και μετά πέφτουν τα μούτρα τους, όταν ξεκινούν τα προβλήματα γονιμότητας. Για διάβασε κανα άρθρο για το θέμα στο ιντερνετ...

Anti-Christos είπε...

@Κι αγνάντευε: Τα πάντα έχουν ημερομηνία λήξης. Αλλά σίγουρα οι περιπτώσεις αντρών που έκαναν παιδιά μετά τα 50-60 είναι περισσότερες από αυτόν των γυναικών. Αυτό εννοώ. Ότι γενικότερα οι άντρες δεν αντιμετωπίζουμε το "αμάν-αμάν" να κάνουμε παιδιά πριν τα 40, όπως εσείς.

κι αγνάντευε... είπε...

Oκ, συμφωνώ. Αλλά τούτη η άνεση που έχετε (για τον δήθεν περισσότερο χρόνο) αποδεικνύεται πολλές φορές καταστροφική. Μιλάω γιατί έχω παραδείγματα στον περίγύρό μου - και φίλες μου που χώρισαν μετά από 2-3 χρόνια σοβαρής σχέσης, γιατί ο άντρας θεωρούσε πως μπορεί να κάνει οικογένεια μετά τα 40 και επομένως δεν ήθελε να δεσμευτεί από... τα 30-35 (σιγά το μωρό!!) και ζευγάρια με προβλήματα γονιμότητας με τον αντρικό παράγοντα να φέρει την ευθύνη κατά το 50%.

Anti-Christos είπε...

@Κι αγνάντευε: Εγώ ήθελα μωρά από τα 20 μου. Και ακόμα θέλω. Αλλά δεν θα κάτσω όμως να αναγιώννω τα μωρά άλλου. Αυτό λέω στο κείμενό μου! :)

Μάνα είπε...

οι συγγενείς σταματούν να ανακατώνονται μόνο άμαν τους σοκάρεις. την επόμενη φορά πες κάτι που θα τους αφήσεις άφωνους. Επιλογές

1. Είμαι gay δεν γουστάρω να γνωρίσω την τάδε.

2. Βγαίνω με μια παντρεμένη, περιμένω να βγει το διαζύγιο.

3. Έκαμα τάμα να παντρευτώ μετά που θα λυθεί το κυπριακό.

4. Περιμένω να έρθει το σύμφωνο ελευθερης συμβίωσης.

Μάνα είπε...

Υγ. εγώ θα ανάγιωνα πάντως τα μωρά μου έστω και αν δεν ήταν μωρά μου χε χε.

Mr Bisco είπε...

Rwtises an exei facebook???!!!!

Sike είπε...

"Έκαμα τάμα να παντρευτώ μετά που θα λυθεί το κυπριακό" XAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXAXA

Virtual Dreamer είπε...

shit..
δηλαδή εγώ που είμαι 40, χωρισμένη από 2ο γάμο με 3 παιδια και 2 σκυλιά δεν έχω καμιά ελπίδα ε?...
life is so fucking unfair! :)

τωρά αν σου πω όμως ότι μοιάζω υπερβολικά της Βίσσυ και έχω το accent της Καλομοιρας????????

Ανώνυμος είπε...

Λυπαμαι αλλα ο μεταχειρισμενος εισαι εσυ,φαινεται απο τον τροπο που γραφεις.

Anti-Christos είπε...

Βάλλε τόνους άχρηστη και μάθε να είσαι επίκαιρη.

Ανώνυμος είπε...

Έτσι είναι...δεν κοιτάμε ανθρώπους αλλά συμφέροντα.δεν κοιτάμε καρδιές αλλά βολέματα.είσαι αισχρός στις σκέψεις σου κι εσυ κι όσοι συμφωνούν μαζί σου.όλοι έχουν δικαίωμα στην αγάπη και κανένας δεν είναι μεταχειρισμένο κανενός.

Anti-Christos είπε...

Όλοι έχουν δικαίωμα στην αγάπη, αλλά όχι στη δική μου αγάπη. Αισχρός εγώ, παλαβή εσύ. Να σας γυρίζει.

Ανώνυμος είπε...

χααχαχαχα!!μωρέ όλα εδώ πληρώνονται!!!καλή ζώη να έχεις και το μαθηματάκι σου θα στο δώσει η άτιμη!!ευχομαι να μην πονέσεις ....πολύ μόνο!!

Anti-Christos είπε...

Δεν μου λες κυρά μου, τι ζόρι τραβάς; Απαγορεύεται να έχουμε άποψη; Αυτά πιστεύω, αυτά γράφω! Και άμα διαφωνείς, καλώς, αλλά χεστήκαμε. Άντε, ας πρόσεχες!

Ανώνυμος είπε...

σου τσιγκλισα το ενδιαφερον?πολυ θυμο βγαζεις μωρε αδερφακι μου,και τα πραγματα ειναι απλα,οπως εχεις εσυ την αποψη σου ετσι την εχουν και ολοι οι υπολοιποι.εσυ τι ζορι τραβας?μηπως κατι δεν σου καθετε καλα?οσο για το αν χεστηκες αυτο ειναι δικο σου προβλημα οχι δικο μου!!αντε γεια!

Anti-Christos είπε...

Κανένα ενδιαφέρον δεν μου τσίγκλισες, εκτός κι αν θέλεις να μου δείξεις τα βυζιά σου. Άντε γεια indeed, ρε κακομοίρα.

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεξε αγοράκι μου γιατί με τέτοια μυαλά που κουβαλάς θα μείνεις εσύ στο ράφι και θα παρακαλάς όχι γριά κότα αλλά ότι να ναι είσαι το χειρότερο πρότυπο άντρα που θα ήθελε ποτέ μια γυναίκα δίπλα της αλλά σου εύχομαι να βρεις μια όμοια σου άντε γειά. ..

Anti-Christos είπε...

Τι θες και κωλοτρίβεσαι πάλι τόσους μήνες μετά;