Σάββατο, Νοεμβρίου 06, 2010

Κύπρος, η Νέα Σπιναλόγκα!

Τρέχουν τα σάλια μου με τα παρακμιακά γεγονότα που συμβαίνουν τελευταίως στην Κύπρο!

Τρέχουν τα σάλια μου, διότι, πραγματικά το πιστεύω, για να πάει μπροστά ένας τόπος πρέπει να πιάσει πάτο. Και εμείς είναι θέμα χρόνου να τον πιάσουμε. Και τον πούλο και τον πάτο!

Έκλεισε η EuroCypria! Έβλεπα στην τηλεόραση τις διαδηλώσεις των 320 απολυμένων και πραγματικά δεν χόρταινα τα πλάνα! Έριξαν μπογιές στο Υπουργείο Οικονομικών, έσκισαν τις στολές τους, φώναξαν εναντίον του Χριστόφια! Μία κάβλα, άνευ προηγουμένου. Τους λυπήθηκα βέβαια, αλλά αυτά παθαίνεις όταν την ώρα που πρέπει να ψηφίσεις αντί να σκεφτείς με τον νου σου, σκέφτεσαι με το μέσον σου! Έχεις να επιλέξεις μεταξύ ενός γιατρού και ενός τίποτα και επιλέγεις το δεύτερο. Ρίχνε μπογιές τώρα, σκίζε στολές, σκίσε και τα μαγιό σου! Και που ‘σαι… Έχουμε ακόμα δυόμιση χρόνια διακυβέρνησης. Το πάρτι τώρα αρχίζει!

Είδα και το μακελειό της Λάρνακας! Απόλαυση! Τέτοια πλάνα μόνο από το εξωτερικό έβλεπες παλιά. Τώρα και στο κατώφλι του σπιτιού μας! Δεν διάβασα πολλά, και δεν κατάλαβα τι ακριβώς έγινε, αλλά άκουσα ότι η μία πλευρά φώναζε εναντίον των ναζί (ουάο!) και υπέρ μίας πολυπολιτισμικής Κύπρου. Πολυπολιτισμική είναι η Νέα Υόρκη, φίλε μου. Πολυπολιτισμικό είναι το Λονδίνο, το Μιλάνο, η Βαρκελώνη. Δεν μπορεί να είναι πολυπολιτισμική η Κύπρος που τελεί υπό κατοχή και η οποία μαζεύει την αφρόκρεμα των πουτάνων, των εμπόρων ναρκωτικών και των απελπισμένων αιτητών ασύλου στους κόλπους της. Πολύ-τριτοκοσμική είναι, όχι πολυπολιτισμική! Μην συγχέουμε τις βούρτσες με τις πούτσες!

Αλλά από την άλλη, βρίσκω και υπερβολική την απέναντι παράταξη που μέσα σε όλα μας τα προβλήματα βγήκε να διαδηλώσει και να επιτεθεί εναντίον των ξένων. Τόσα προβλήματα έχουμε, τι σας πείραξαν οι καημένοι οι αλλοδαποί; Αν δεν έρχονταν και αυτοί δεν ξέρω ποιος θα δούλευε σήμερα ως γκαρσόνι και ποιος θα έκανε λοιπές δουλειές του ποδαριού στη νήσο των δικηγόρων και των charter accountants. Στο κάτω, κάτω, κακό του κεφαλιού τους που επέλεξαν την Κύπρο για να «σωθούν». Εδώ, κανείς δεν σώζεται. Και αργά θα το καταλάβουν κι αυτοί...

Σπάω πολλή πλάκα που καταρρέουμε και ουδείς νοιάζεται! Βλέπω την Κύπρο να πηγαίνει κατά διαόλου και σαν τον Νέρωνα, ηδονίζομαι! Πάρε κι άλλα να φτάσεις στον οργασμό: Τον τελευταίο μήνα, το καμάρι που μας εκπροσωπεί ξεστόμισε τα απίστευτα: Είπε ότι η Ελλάδα εισέβαλε στην Κύπρο (και ακόμα δεν βγήκε να απολογηθεί στην Ελλάδα αλλά και στον λαό για τις ελλιπείς γνώσεις του γύρω από απλές έννοιες του διεθνούς δικαίου), έκανε πλάτες στον Παπασάββα να βάλει μασέλα (αλήθεια, στην ηλικία του ο Παπασάββας τρέφεται ακόμα με στερεή τροφή και χρειάζεται όντως οδοντοστοιχία;), ενώ σήμερα διάβασα ότι είπε στον Σύρο πρόεδρο ότι «οι Κύπριοι έχουμε πιο πολλά κοινά με τους Σύρους παρά με τους Έλληνες.» Νταξ! Το τελευταίο το προσυπογράφω. Τόσον κουλλουφκιόν, μόνο με τη Συρία συγκρίνεται!

Στις πόσες μαλακίες θα επαναστατήσουμε, πραγματικά απορώ...

8 σχόλια:

Pasxalina είπε...

Εγώ πάλι δεν ηδονίζομαι. Ψάχνω χώρα να μεταναστεύσω....

Amazona είπε...

Εμένα πάλε πιάνει με η κατάθλιψη, μα πως εν δυνατό να είμαστε ΤΟΣΟ αμπάλατοι Θεέ μου?

Rania είπε...

Πολύ-τριτοκοσμική είναι, όχι πολυπολιτισμική...you are so right!!

Πες τα χρυσόστομε..τριτοκοσμική και βάλε. Έχουμε τον πρόεδρο to prove it!

Ανώνυμος είπε...

Πολύ-τριτοκοσμική....τα ίδια ακριβώς σκέφτομαι και για την Ελλάδα...προς τον ίδιο πάτο μάλλον οδεύουμε.Απόρώ γιατί ακόμα δεν έχουμε φύγει!!!
Τι στο καλό είναι το κουλλουφκιόν?

Κων/να

Anti-Christos είπε...

@Kωνσταντίνα: Κουλλουφκιόν = Γυφταριό ! :)

Μάνα είπε...

Κάτι ήξερε όταν έλεγε αν θα υπάρχει Κύπρος σε πόσα χρόνια ο πρόεδρος. δεν θα υπάρχει και θα έχει βάλει καλά το χέρι του.

Demelene είπε...

Τι έγινε ρε παιδιά?

Πάντως εγώ ενδιαφέρομαι από Ελλάδα να έρθω Κύπρο! Δεν ξέρω τι λέτε εσείς αλλά στην Ελλάδα τα πράγματα είναι πολύ άσχημα και όπου φύγει φύγει, με τους προδότες που έχουμε για λαό και κυβερνήτες.

Στο μεταξύ από διάφορους Έλληνες ακούω ότι περνάνε καλά, και ειλικρινά Χρήστο δεν καταλαβαίνω τους προβληματισμούς σου. Όμως πάντα ο τουρίστας τα βλέπει αλλιώς, κάτι θα ξέρεις!

Ανώνυμος είπε...

Γαμώτο, τα καλύτερα χάνω τώρα στα εξωτερικά! Ευχαριστούμε για το update πάντως, όντως πολύ ευχάριστα νέα. Καλά να πάθουμε, μας αξίζει και με το παραπάνω.

Είναι και πολύ περήφανος ο πρόεδρος που μοιάζουμε παραπάνω με αράπηδες παρά με Έλληνες? Για να καταλάβω δηλαδή!!
Ε ρε γλέντιαα!!