Σάββατο, Απριλίου 14, 2007

Ο χωρισμένος, τον χωρισμένο ξεχωρίζει...

Μετροφυλλούσα σήμερα την εφημερίδα και στην ανάγνωση σχετικού ρεπορτάζ, η διάθεση μου έφτιαξε τα μάλα! Ο ‘Σύνδεσμος Χωρισμένων Γυναικών’ ξαναχτύπησε! Ναι, έχουμε και τέτοιον στην Κύπρο. Στο συγκεκριμένο ρεπορτάζ, αναλύεται η ανάγκη κατωχύρωσης της παροχής διατροφής μέσω της εργασίας των συζύγων. Εγώ όμως, θυμήθηκα περασμένα μεγαλεία...

Πέρσι, έτυχε να παραστώ σε μια συνάντηση της Βουλής, όπου και ο εν λόγω Σύνδεσμος διεκδικούσε αλλαγή της νομοθεσίας και περισσότερα δικαιώματα. Το τι είδαν τα μάτια μου δεν περιγράφεται με λέξεις! Αν ήμουν ο Καπουντζίδης τώρα θα είχα άπειρες εμπνεύσεις και ατάκες για τις σειρές μου.

Οι κυρίες πρόσφεραν έκτακτο θέαμα. Ήταν μια αντιπροσωπεία από πέντε χωρισμένες κυρίες, οι οποίες νόμιζαν πως βρίσκονται σε πάνελ μεσημεριανής εκπομπής. Φώναζαν, διέκοπταν τον συνομιλητή, ωρύονταν όπως ξεκατινιάζονταν οι κυράτσες στα σοκάκια της Πλάκας την δεκαετία του ’50. Το ρήμα 'επιχειρηματολογώ' τους ήταν άγνωστο. Κάθε σχόλιο από τους βουλευτές εκλαμβανόταν ως ειρωνία και ανταπαντούσαν με εξιστόρηση προσωπικών τους ιστοριών που έκαναν άπαντες να αισθάνονται αμήχανα.

Στην Βουλή είσαι κυρά μου, όχι στον Μικρούτσικο! Δεν γίνεται να σχολιάζει κάτι ο τάδε βουλευτής και εσύ να εξιστορείς το πόσο βίαιος ήταν ο άντρας σου και πώς τα κατάφερε να σου φάει την περιουσία πριν σε παρατήσει. Αυτά, στην Τένια Μακρή! Για να μην σχολιάσω το άλλο! Όταν τα ντεσιμπέλ των φωνών σας άρχισαν να μας προκαλούν πονοκέφαλο, άρχισαν να παίζουν τα κινητά σας σε ring tone Αντώνη Ρέμου! Και όχι μόνο μια φορά! Για το τσίρκο Μεντράνο είστε ό,τι πρέπει!

Γιατί εδώ που τα λέμε, για να φτάσετε στο σημείο να δημιουργήσετε και ‘σύλλογο’ πάει να πει ότι το IQ σας είναι μονοψήφιο. Σε εποχές που η γυναίκα μεγαλουργεί και έχει το πάνω χέρι σε όλους τους τομείς της ζωής, το να διεκδικείτε βασικά σας δικαιώματα πάει να πει ότι κάτι φταίει. Η Λυσιστράτη τόσες λύσεις πρότεινε ώστε να μην χάνετε τα ηνία, αλλά εσείς τέρπεστε με την Μαρία την άσχημη. Συνδικαλιστείτε τώρα, μπας και περισώσετε τα ασυμάζευτα!

Και τώρα, το αγαπημένο μου σημείο. Δεν κάνω πλάκα, η Πρόεδρος του Συλλόγου ζήτησε από τον Πρόεδρο της Βουλευτικής επιτροπής να επιληφθεί ενός σοβαρού φαινομένου: «Κάτι πρέπει να κάνουμε κύριε Πρόεδρε με όλες αυτές τις ξένες που έρχονται στην Κύπρο και μας κλείνουν τα σπίτια!»

Να σφραγίσουμε με ττέλλι την Κύπρο περιμετρικά! Τι να γίνει Κυρία μου; Να βάλουμε αστυνομία στα τελωνεία να ελέγχει τις ξένες; «Καλωσήρθατε, bienvenue στο νησί μας! Ήρθατε για εργασία ή μήπως έχετε σκοπό να κλείσετε το σπίτι της κυρίας Νίτσας;» Κάμε κουμάντο τον άντρα σου μαντάμ! Για να προτιμάει την Σβετλάνα από σένα, κάποιο λάθος κάνεις! Και πώς τα καταφέρνεις ήθελα να’ξερα! Μια αμβλεία γωνία σου ζητεί ο άνθρωπος να κάνεις τα πόδια σου και του παίζεις την δύσκολη; Φάε τη Σβετλάνα τώρα και να πεις κι’ ευχαριστώ!

Τώρα που η Βουλγαρία και η Ρουμανία είναι μέλη της ΕΕ. θα έρχονται και χωρίς βίζα. Μια χαρά! Να σας δω εγώ Κυπριοπούλες μου, για πότε θα μου το παίζετε δύσκολες και «πολλές».

Φυσικά, ο πρόεδρος της βουλευτικής επιτροπής προσποιήθηκε πως δεν άκουσε το αίτημα της προέδρου. Κρίμα, γιατί αν άνοιγαν μια τέτοια συζήτηση, θα γελούσε και το ποικιλόχρωμο αιγίδιο...

2 σχόλια:

Nisyrios είπε...

Ολεεεε! Ολα τα λεφτά!

Μόλις έπεσε στα χέρια μου φυλλάδα με όνομα "ΓυναίκΑ με άλφα κεφαλαίο" (?!) που αναλύει σχετικά θέματα. Θα διαβάσω και θα γράψω περισσότερα!

Καλά ε; Δεν την παλεύουν!

Ανώνυμος είπε...

Χρίστο μου!!! Μου θύμισες την περσινή συνάντηση στη Βουλή. Όπως τα περιγράφεις ήτανε!
Ντορέττα