Τετάρτη, Μαρτίου 12, 2008

Μαλλί της Γριάς

Ας μιλήσουμε για τρίχες! Θα μου πεις, εδώ και δυο χρόνια για τρίχες μας μιλάς και δεν θα διαφωνήσω, αν και σας θεωρώ συνένοχους που τις διαβάζετε. Αυτό δεν το ισχυρίζομαι εγώ, αλλά η AGB. Τέλος πάντων! Μόλις διάβασα στην εφημερίδα πως βάσει ερευνών, ένας στους δυο Κύπριους είναι φαλακροί!

 

Νοουμένου πως το θέμα με αφορά άμεσα, καθώς ‘κεφαλής τριχωτό’ θα διαθέτω μόνο στο κάτω κεφάλι σε λίγο καιρό, έκατσα και ανέτρεξα στις φοβίες και στα πάθη που μου προκάλεσαν κατά καιρούς οι τρίχες και η εξαφάνιση τους από το κεφάλι-γεμάτο-χρυσάφι μου.

 

Εγώ όταν γεννήθηκα, κυρίες και κύριοι, ήμουν ένα φοβερά τριχωτό μωρό. Σε σημείο που απορούσαν αν όντως θα περπατήσω στα δυο πόδια ή θα συνεχίσω την παράδοση που θέλουν τα όντα της οικογενείας μου να αρκουδούν! Δεν ξέρω τι μεσολάβησε, δεν ξέρω τι είδους πτωχό DNA με βρήκε, αλλά άρχισα να χάνω μαλλιά από την ηλικία των 12! Το θυμάμαι λες και ήταν χθες. Καθόμουνα στην αυλή του γυμνασίου και μια φίλη ανακατεύοντας μου τα μαλλιά δήλωσε: «Ρε, θα μείνεις φαλακρός σύντομα!» 

 

Εκεί έπαθα το πρώτο μεγάλο σοκ. Σε μια ηλικία που όλα τα παιδάκια αρχίζουν να το παίζουν γκόμενοι, εγώ έπρεπε να σκέφτομαι πατέντες για να κρύψω την αλωπεκίαση. Άκου όνομα! Αλωπεκίαση... Λες και πρόκειται περί μαλάριας. Εν πάση περιπτώσει, έπρεπε να περάσει όλη η εφηβεία μου για να πάψω να σκέφτομαι το δράμα μου. Και δεν παίρνω όρκο ότι έπαψα να το σκέφτομαι. Απλώς χρόνο με το χρόνο εξοικειώνομαι με το πρόβλημα, καθότι αποκτώ άλλα, μεγαλύτερα.

 

Διάβαζα όμως στην εφημερίδα πως οι γιατροί και οι ψυχολόγοι εκτιμούν πως δεν πρέπει να αφήνουμε το πρόβλημα να μεγαλώνει. Τη φαλάκρα δηλαδή. Πρέπει να δράσουμε! Διότι η φαλάκρα θα μας προκαλέσει ανασφάλειες, θα ρίξει την αυτοπεποίθηση μας στο ναδίρ, θα έχει επιδράσεις στις κατακτήσεις μας! Θα μας ευνουχίσει! Ωπ! Time out! Ένσταση κύριε πρόεδρε! Σκασμός να μιλήσω!

 

Κατ’ αρχήν τη μοίρα μας την ξέρουμε... Σιγά μην φταίει η φαλάκρα για τα πιο πάνω ‘συμπτώματα.’ Η μαλακία που μας δέρνει φταίει. Η φαλάκρα δεν δρα ανασταλτικά στις γκόμενες. Πόσω μάλλον όταν όνομαζεσαι Bruce Willis ή David Beckham. Αυτοί, είτε φαλακροί εμφανιστούν, είτε με πλεξούδες στα μαλλιά και αφέλειες βαμμένες ροζ τον ίδιο αριθμό γυναικών θα πηδήξουν. Επομένως, μη μου λέτε ότι παίζει ρόλο το μαλλί και κατ’ επέκταση η εμφάνιση.

 

Άμα είναι η μούρη σου και η μοίρα σου σακατεμένη, χέστα κι άστα! Δεν πα να αλλάξεις χίλια κουρέματα, δεν πα να τα μακρίνεις, να τα κόψεις, να τα βάψεις, να τα τζελάρεις, δεν πα να τα κάψεις με το πιστολάκι, μια φορά σκατά επιτυχίες θα έχεις! Η ουσία βρίσκεται στην προσωπικότητα, στο γκελ που δυστυχώς σε σεξουαλικό και ερωτικό επίπεδο αποτυγχάνουμε να το αναδείξουμε. Φταίει η αύρα μας που είναι σαν τα μαύρα χάλια μας! (Να πιω λίγο νερό και συνεχίζω. Γκλου, γκλου, γκλου).

 

(Ahhh, τη δροσιά του να' χεις). Λοιπόν! Πες όμως, ότι αποφασίζω να υποκύψω σ’ άλλο ένα είδος ματαιοδοξίας και αρχίζω να πολεμώ το ζήτημα επιστημονικά. Ξέρατε εσείς ότι για μια απλή εμφύτευση ολίγων τριχοφυλακίων απαιτούνται χιλιάδες ευρώ; Μάθετε το! Χώρια που κανείς δεν σου εγγυάται ότι οι τρίχες αυτές θα παραμείνουν αειθαλείς στα γεράματα, χώρια που για να σωθεί το δικό μου το κεφάλι απαιτείται δενδροφύτευση (μη σου πω και αναδάσωση!) και όχι μια απλή, «προσκοπική» εμφύτευση.

 

Μην σχολιάσω τις επί μέρους φροντίδες με χάπια και αμπούλες των οποίων η τιμή μου προκαλεί ήδη αναπουμπούλες. Αγαπητέ μου, άμα είχα τόσα χρήματα, θα έτρεχα στις εμφυτεύσεις; Άμα είχα τόσα χρήματα θα πηδούσα αβέρτα ούτως ή άλλως. Όπως κάνουν οι απανταχού πλούσιοι. Μια χαρά αυτοπεποίθηση θα είχα. Και θα πήγαινα και αυθημερόν στην Κούβα. Δεν θα άνοιγα λογαριασμό σε ταμιευτήριο για να πάω μισό ρημαδό ταξίδι!

Επομένως, μελλοντικοί φαλακροί του κόσμου, ενωθείτε! Ψάξτε αλλού το μυστικό της γοητείας σας (Λέμε τώρα...).

Κάποτε θα ψοφήσουμε και θα λιώσουμε. Μην αφήσετε πίσω σας μόνο τρίχες!   

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

"Διώξε πια τον μακρυμάλλη
για χατίρι φαλακρού

Πέντε τρίχες όλες κι όλες
μα καρδιά μικρού παιδιού

Μακρυμάλλη, μακρυμάλλη
άιντε βρες κι εσύ μιαν άλλη
η αγάπη που της είχες
ήταν ένα μάτσο τρίχες"

:D...
Μετά την ανάγνωση αυτών που μοιράστηκες μαζί μας σε αυτό το post,δεν μπόρεσα να μη θυμηθώ το τραγούδι αυτό...:P
love u Chris:)
Cat~