Παρασκευή, Δεκεμβρίου 08, 2006

Γουα Αϊνι - Σ'αγαπώ ρα Κινεζούα

Γουα Άϊνι Κίνα ! Αρχίστε να μαθαίνετε Κινέζικα διότι έτσι που τα βλέπω τα πράγματα είναι οι μόνοι μας σύμμαχοι.
Είδατε τον πρόεδρο μας στην επίσημη επίσκεψη του στην Κίνα; Άρχοντας ! Αυτός και ο Σφακιανάκης! Η φωτογραφία στο πρώτο φύλλο της 'Σημερινής' τουλάχιστον εντυπωσιακή. Τέτοιο άγημα-χλιδή, με ψάρωσε κατ'ευθείαν...Αλλά έτσι, και οι Κινέζοι είδαν και απόειδαν με την πολιτική των Αμερικάνων, σου λένε ας δείξουμε την συμπάθεια μας στους κύπριους αδελφούς μας. Άλλωστε, τόσους Κινέζους φοιτητές μας στέλνουν στα κολλέγια! Μας πληρώνουν τα μαλλιοκέφαλα τους και στο τέλος τους δίνουμε πτυχία αναγνωρισμένα μόνο από εμάς! Έχουν υποχρέωση να βγάλουν...
Η Ταϊβάν είναι ή δεν είναι τελικά ανεξάρτητο κράτος; Διότι οι Κινέζοι την θεωρούν δική τους επαρχία, οι Ταϊβανέζοι θεωρούν τους εαυτούς τους ανεξάρτητο κρατίδιο, ενώ οι Αμερικάνοι κρατούν 'ουδέτερη' στάση. Παρόλα αυτά εξοπλίζουν τους Ταϊβανέζους με πυραύλους και τανκς κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Έτσι είναι, όπου φτωχός και η μοίρα του. Το διεθνές δίκαιο, μέσω της συνθήκης του Μοντεβιδέο, ορίζει τους παράγοντες που καθορίζουν αν μια χώρα είναι ανεξάρτητη ή όχι. Αν δεν απατώμαι (διότι πάνε και τρία χρόνια από τότε που έγραφα διεθνές δίκαιο):
    1. Μια οντότητα θεωρείται κράτος αν έχει καθορισμένο πληθυσμό,
    2. Ο οποίος πληθυσμός διαμένει σε σαφείς γεωγραφικές συντεταγμένες,
    3. Ο οποίος πληθυσμός διοικείται από μια υποτυπώδη κυβέρνηση,
    4. Η οποία κυβέρνηση σχηματίστηκε με εύνομο τρόπο (και όχι με πραξικόπημα ή εισβολή κτλ).
    5. Αν αυτή η οντότητα έχει τη δυνατότητα να επισέρχεται σε συμφωνίες ή να ανήκει σε διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ, τότε θεωρείτε δεδομένη η ύπαρξη της ως "κράτος-χώρα".

Ωραίο τεστ για να παίξουμε, έτσι; Αρχίστε να το εφαρμόζετε σε διάφορα παραδείγματα, να περάσει η ώρα σας. Η Πάφος ας πούμε! Μπορεί κάποτε να αποσχιστεί ή όχι; Τέλος πάντων, για να καταλάβετε, η Ταϊβάν δεν ικανοποιεί τα πιο πάνω κριτήρια. Αλλά οι Αμερικάνοι την έμπασαν στον ΟΗΕ μετά βαΐων και κλάδων. Αλλά τα μισά παιχνιδάκια που αγοράζουμε γράφουν πάνω "made in Taiwan." Οπότε, διεθνές δίκαιο, my ass! Και εμείς, σαν κυπριακός Ελληνισμός, αντί να συλληπηθούμε τα αδέλφια μας τους Κινέζους που περνάνε τα ίδια με εμάς στο θέμα "ψευδοκράτος," τους κοροϊδεύουμε επειδή τρώνε σκύλους. Λες και στον Αγ. Δομέτιο δεν έτρωγαν μέχρι πρότεινος γάτους για σουβλάκι! (Χαχαχαχαχα, sorry girls, αλλά ταίριαζε με το κείμενο, το ξέρετε ότι σας αγαπώ!)

Α! Μην ξεχάσω. Η Κίνα υποστηρίζει τις θέσεις της Κύπρου, οπότε απόψε θα κοιμηθώ ήσυχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: