Παρασκευή, Ιανουαρίου 09, 2015

So Long Farewell

Οι κυπριακές αερογραμμές θα μου λείψουν, για ψυχολογικούς κυρίως λόγους.

Δεν υπήρχε ωραιότερο συναίσθημα, να βρίσκεσαι στο Heathrow της Αγγλίας και να βλέπεις από το τζάμι το αεροπλάνο των κυπριακών αερογραμμών να φορτώνεται για να σε πάει σπίτι τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, το καλοκαίρι. Ένιωθα σαν να έβλεπα τη μάνα μου να έρχεται να με σχολάσει από το Δημοτικό και να με πάρει μακριά από τα βιβλία και τα θρανία. Μπορεί να έβριζα την ώρα και τη στιγμή που πατούσα το ξερό μου στην Κύπρο, αλλά το παραδέχομαι, η θέα κάτι τόσο οικείου στα ξένα μου προκαλούσε μια ασφάλεια και μια γαλήνη.

Λυπάμαι που βάζουν λουκέτο, αλλά κάποτε αυτό το κυπριακό χωρκαθκιόν που επικρατούσε στη διοίκησή της εταιρείας έπρεπε να τελειώσει. Όπως και να ‘χει, χάρηκα που γνωριστήκαμε, χάρηκα που τα είπαμε, και ελπίζω πριν αποδημήσω κι εγώ εις Κύριον να καταφέρω να δω να δημιουργείται νέος εθνικός αερομεταφορέας, που θα «σπουδάσει» τις επόμενες γενεές.

Μέχρι τότε, πρέπει να ξεπεράσω τα ψυχολογικά που μου δημιουργούνται σήμερα, που αισθάνομαι εγκαταλελειμμένος στη νήσο των κόπρων όσο ποτέ, με μία εταιρεία διαφυγής λιγότερη.


«Αχ, Αννούλα του χιονιά, δεν θα είμαι πια μαζί σου, στου Δεκέμβρη τις εννιά που ‘χεις Άννα τη γιορτή σου». – Ενός λεπτού σιγή. 

6 σχόλια:

Mana είπε...

κάτσε να σταθώ όρθια. Μάλιστα το τήρησα το λεπτό σιγής.

Moonlight είπε...

Σε νιώθω. Είναι στεναχώρια, αλλά παραήταν χτιτζιό τα μέσα για να μείνει.
Και φοβάμαι τι θα γίνει μετά. Αν θα μείνουν μεταξύ τους 3 εταιρείες του ιδίου ομίλου και να μας απομυζούν, ή αν θα έχουμε κάποια άλλη διέξοδο...

UrbanTulip είπε...

Επισης τωρα θα πρεπει να μπαινουμε σε λεωφοριακια για να μπαινουμε στο αεροπλανο,αφου η Cyprus ηταν απο τις λιγες που πληρωνε διαδρομους!

Ανώνυμος είπε...

Κάτι έχασα μάλλον...Οκ τότε που σπούδαζες Χρίστο οι κυπριακές αερογραμμές το είχαν μονοπώλιο και ήταν η μόνη μας επιλογή, αλλά τη σήμερον ημέρα που υπάρχουν τόσες άλλες αερογραμμές και δη οι χαμηλού κόστους γιατί σας κόπτει τόσο πολύ? μάλλον δεν έχετε που να ξοδέψετε τα έξτρα 200 ευρώ που σας έκλεβε η Cyprus Airways.

Urban Tulip: αχχαχαχ, πολύ σοβαρός λόγος να σταναχωρηθείς, πολύ σοβαρός!

Anti-Christos είπε...

Ανώνυμε, αν διαβάσεις προσεχτικά την ανάρτηση μου, επί της ουσίας δεν διαφωνώ με το κλείσιμό της. Με ενοχλεί που φτάσαμε σ' αυτό το σημείο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα κλάψω κιόλας. Προσεγγίζω το θέμα καθαρά νοσταλγικά. Επίσης, όταν σπούδαζα υπήρχαν και οι British airways και η Aegean βεβαίως, αλλά η μεν πρώτη ήταν σαφώς πιο ακριβή, η δε δεύτερη δεν εκτελούσε δρομολόγια Λονδίνο - Λάρνακα.

Ανώνυμος είπε...

ρε ανώνυμε, αν συγκρίνεις τιμές cyprus πολλές φορές οι τιμές δεν διέφεραν και τοσο, αν συνυπολογίσεις βέβαια τα πάντα...δλδ βενζίνη για πάφο, έξτρα αποσκευες κλπ...μην τα παραλέμε κιολας, η cyprus εκλεισε για πολλούς λόγους, και οκ δεν θα κλαψουμε αλλα δεν πρεπει να χαιρομαστε κιολας...
κωνσταντινος