Τετάρτη, Μαρτίου 13, 2013

Απλά, Δεν Θα Το Θυμάσαι...


Το βίντεο κλιπ της Δέσποινας Ολυμπίου για τη συμμετοχή της Κύπρου στη Γιουροβίζιον του ’13 έχει και καλές στιγμές. Δεν είναι τόσο χάλια όσο το ΡΙΚ μας έχει συνηθίσει από καταβολής του. Αλήθεια, το περίμενα πολύ χειρότερο. Όλως περιέργως αυτό που θα παρουσιάσουμε (αν μπει κανείς στον κόπο να το παρακολουθήσει εκτός από μένα κι άλλους 15 φανς) έχει καλή φωτογραφία, ωραία τοπία και δυνατά χρώματα. Παρόλα αυτά, δεν είναι και λίγες οι σκηνές στις οποίες σφίγγεσαι για να μην βάλεις τα γέλια.Κατ’ αρχάς, οι πομπώδεις τουαλέτες. Όχι μόνο είναι αταίριαστες με το τραγούδι και το τοπίο, αλλά έχουν όλες τους ουρά που ανεμίζει παραπέμποντας σε ταινία του Δαλιανίδη από τα ‘60ς. Έχει ένα πλάνο στο οποίο ο ανεμιστήρας που χρησιμοποιείται για να ανεμίσει το φόρεμα είναι τόσο έντονος που νομίζεις θα φουσκώσει όλο το φόρεμα να γίνει αερόστατο.

Οι βραδινές λήψεις που τρέχει πέρα δώθε μέσα στο δάσος χωρίς λόγο είναι επίσης άστοχες. Ούτε κάποιο σενάριο εξυπηρετούν, ούτε αφορούν τους στίχους του τραγουδιού. Υποθέτω κάπου εκεί είναι που γκρεμοτσακίστηκε και την έτρεχαν για περίθαλψη στις κλινικές. Αν μας έδειχναν τα πλάνα του τραυματισμού περισσότερο ενδιαφέρον θα είχε.

Οι σκηνές μέσα στον αρχαιοελληνικό ναό, απλά γραφικές. Ξύπνησαν μνήμες από το 1993 και το «Μη Σταματάς» που όλοι προσπαθούμε να καταπνίξουμε.

Τέλος, κατανοώ ότι πρέπει να εξυπηρετηθεί ο χορηγός, αλλά βρε παιδί μου, προσπαθήστε να το κάνετε με έναν πιο διακριτικό ή και δημιουργικό τρόπο. Το 99% των βίντεο κλιπ που έγιναν με χορηγό, αρχίζουν και τελειώνουν με τον εκάστοτε καλλιτέχνη να κοιτάζει το κινητό ή τον υπολογιστή του. Δεν μπορείτε να σκεφτείτε κάτι καλύτερο απ’ αυτό;

Τέλος πάντων, όπως προείπα, το περίμενα ακόμα χειρότερο, οπότε δεν χάθηκε και ο κόσμος. Με κάτι τέτοια όμως είναι που πεθυμώ κάτι βίντεο τύπου «μιλάς πολύ» που τουλάχιστον είχαν μιαν αυθεντική αθωότητα και μία Μπρέντα Ντίξον σε ηλικία 8 χρονών να κλέβει την παράσταση σαν προσκοπίνα. Η τσαχπίνα προσκοπίνα μου! Μα, κάποια πράγματα είναι καρμικά, φίλε μου…


9 σχόλια:

Brenda είπε...

7 ήμουν αγάπη μου μην μου βάζεις χρόνια! Και μιλούσα πολύ από τότε, τώρα ζητώ και πολλά :-Ρ

Moonlight είπε...

Ειδικά τούτο που δεν μπορούν να κάμουν ένα κλιπ με σενάριο, και κάμνουν απλά ράντομ σηκηνές χωρίς αρχή μέση και τέλος είναι εντελώς χαζές...

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα
Άσχετο , αλλά σε είχα δει στην παρέλαση της Αγλαντζιάς ντυμένος BATMAN βέβαια (σαν ευχή στο 'Φλάς' ακούγεται - αμάν φάνηκε η ηλικία μου) και ήσουν θεός. Το ύφος όλα τα λεφτά!!!!

Ανώνυμος είπε...

δλδ αλήθεια η μπρέντα συμμετείχε στο βιντεο κλιπ του αναστάζιο? αλήθεια τι κάνει ο τύπος σήμερα? το φετινό τραγούδι μας το χαρακτήρισες ήδη: είναι άοσμο, άχαρο, άγευστο!!! με τίποτε δεν περνάμε στον τελικό...και κρίμα που η δέσποινα η οποία τραγούδησε πολύ όμορφα τραγούδια να καταντά να τραγουδά τέτοια τραγουδια...και κρίμα που το ρικ κατέληξε πάλι στους ίδιος δημιουργούς, χάθηκε να στείλει τον σαμπάνη ο οποίος γράφει ωράια κομμάτια?
κωνσταντινος

Anti-Christos είπε...

@Anonymous: Μην ανησυχείς κι εγώ διάβαζα φλας, οπότε πάνω κάτω την ίδια ηλικία έχουμε! Έπρεπε να έρθεις να γνωριστούμε. Δεν σχολιάζω το ότι ήμουν overdressed για την εκδήλωση που ήταν γενικά ένα μαύρο χάλι.

@Κωνσταντίνε: Κάποιος, κάποτε, εδώ μου είχε πει ότι ο Αναστάζιο τώρα τραγουδά σε μπουζούκια στις Πλάτρες!

Ανώνυμος είπε...

ε να σου κάνω ένα άλλο ερώτημα: ο άντυ πολ????? :)
κωνσταντινος

Anti-Christos είπε...

Απορώ κι εγώ... Είμαι πολλά περίεργος να μάθω αν ζει και τι κάνει!

Ανώνυμος είπε...

Zi o andy paul! Itan mia mera se jini tin ekpompi tou rik pou parousiazi o koullis theodorou! Je etragoudan!


Alex

Ανώνυμος είπε...

ma allaxan to tragoudi ligo sto telos i aplws en antexa egw pote ws tora na to akousw ws to telos?