Τετάρτη, Οκτωβρίου 17, 2012

Είναι Ωραία Μέσα στον Δούρειο Ίππο!


Όπως πολύ ορθά θυμάσαι, πριν αρχίσω να δουλεύω σαν δικηγόρος πέρασα από δύο διαφημιστικές εταιρείες στις οποίες έγραφα σενάρια διαφημίσεων. Όταν λέμε σενάρια, μην φανταστείς ότι έγραφα τον νέο “shakespear in love”… Μικρά διαφημιστικά σενάρια έγραφα, των 20 δευτερολέπτων, με σλόγκαν ασορτί, τα οποία πολλές φορές λογοκρίνονταν και μου έσπαζαν τα νεύρα: «όχι σεξ», «όχι σεξιστικά υπονοούμενα», «όχι δύσκολες λέξεις που δεν καταλαβαίνουν οι Κύπριοι» και άλλα τέτοια πολιτισμένα.

Εχθές όμως, είδα στην τηλεόραση την νέα διαφήμιση που ετοίμασε η πρώην εταιρεία στην οποία δούλευα και έσκασα από τη ζήλια μου, ιδού:
 

Μα, δεν είναι υπέροχη διαφήμιση για τα κυπριακά δεδομένα; Μην σου πω και για τα ελληνικά δεδομένα! Το concept, οι ατάκες, καθαρά στο στιλ μου. Ζήλεψα, τσαντίστηκα και έφαγα τα νύχια μου από τα νεύρα – πάντα με την καλή έννοια, που δεν ήμουν μέρος αυτού του Project. Πρέπει να σου πω ότι ο Τρωικός Πόλεμος είναι ο αγαπημένος μου από παιδί και ότι θεωρώ πως προσφέρεται για άπειρη σάτιρα και παιχνίδι.

Αχ, και τα παράτησα όλα για να πνιγώ μες τη χαρτούρα και τη γραφειοκρατία. Να! Να! Να, βλάκα! Θα μου πεις, η χαρτούρα σε πληρώνει τα διπλάσια, απ’ ό, τι η διαφήμιση. Με πλήρωνε τα διπλάσια φίλε μου. Από δω περικοπές, από εκεί περικοπές, δεν συμφέρει πλέον να εργάζεσαι σαν δικηγόρος. Στα ίδια έρχομαι. Χώρια που οφείλω να το παίζω σοβαρός όλη την ώρα, να καταπιέζω το χιούμορ μου στις επαγγελματικές συναντήσεις και να είμαι πάντα politically correct (ο Χάρος μου!).

Αυτό είναι ένα βίντεο από το παλιό εργασιακό περιβάλλον, από το μακρινό 2009:
 

Ναι, καλά βλέπεις, δουλεύαμε και ταυτόχρονα τραγουδούσαμε το ‘άσπρο-μαύρο’. Γιατί, έτσι μας ήρθε. Αν ρωτάς που βρισκόταν ο διευθυντής εκείνη την ώρα, σου απαντώ ότι ήταν σε meeting στον από κάτω όροφο, μας άκουγε που ξεσαλώναμε και μετά ήρθε και μας είπε ότι πρέπει να τραγουδούμε συχνότερα στην εταιρεία για να κατεβάζουμε ιδέες! Σύγκρινε αυτό με τον Δημόσιο Τομέα όπου η μόνη μουσική που ακούμε είναι ό, τι βγαίνει από τα ringtones των τηλεφώνων! ΟΚ, μην με παρεξηγήσεις, μια χαρά είμαι κι εδώ, αλλά όταν βλέπω τέτοιες δουλειές ή όταν αναπολώ τα παλιά με πιάνει το γαμώτο.

Δεν είναι και οι εποχές εύκολες, να μπορούμε να παρατάμε τη δουλειά μας όποτε θέλουμε και να βγαίνουμε στις πίστες! Αχ, Χριστόφια μας κατάστρεψες! Που να σε δέσουν σε ένα βράχο σαν τον Προμηθέα και να σου τσιμπολογάνε κάθε μέρα οι γύπες το τσουτσούνι σου!

Βλέπεις; Ωραιότατο σενάριο για διαφήμιση. Η ελληνική μυθολογία πάντα λύνει τα προβλήματα μας.

37 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ said
Για άλλη μια φορά Α-ΠΟ-ΛΑΥ-ΣΤΙ-ΚΟ-ΤΑ-ΤΟΣ!!!
Αυτό το ποστ με άγγιξε και προσωπικά, γιατί μου συνέβη το ίδιο.

Απορία/ερώτηση/(αφελέστατη): Καλά βρε τί ήταν αυτά τα κινέζικα υπονοούμενα που έριξε ο άλλος προχθές για τα επαγγελματικά σου? Και τί ήταν τελοσπάντων αυτό που πέτυχε εκείνος στη ζωή του για να θεωρεί εσένα αποτυχημένο?

Η μόνη απάντηση που βρίσκω Χρίστο μου είναι ότι πρόκειται περί νεανία (το πολύ 25 ετών), άρα ανήκει στη νεολαία που μεγάλωσε με την ψυχολογία της ηττοπάθειας, του ενδοτισμού και της εθνικής υποχώρησης, τα οποία εύστοχα οι ΑΧΡΗΣΤΟΙ κυβερνώντες έχουν βαφτίσει ως "υπεύθυνη πολιτική στάση", με αποτέλεσμα ο Ελληνισμός γενικότερα (σε Ελλάδα και Κύπρο) να αισθάνεται ότι η διεκδίκηση των εθνικών μας συμφερόντων είναι "εθνικισμός", και όσοι τολμούν να ασχολούνται με τέτοια θέματα είναι ακροδεξιοί, νεοναζί κοκ.

Καλά τα λέω?

Βέβαια καμία σχέση το κλείσιμο με το θέμα του ποστ, αλλά μου βγήκε κι εγώ δε μπορώ να καταπιέζομαι.

υ.γ. αχ Χρίστο μου, ακόμα και οι γύπες, ούτε που να τον φτύσουν, σιγά μην κάτσουν να τον γευτούν κιόλας. Αχχχχχχχχχχχ! Πόσες τζαι πόψε είπαμε?

Anti-Christos είπε...

@Καλλιπάτειρα: Συμφωνώ με όλα όσα λες αλλά είναι πρωί και βαριέμαι να πωρωθώ! :Ρ Κατά τα άλλα, ο καθένας ότι θέλει ας λέει.

Ina είπε...

Με έτσι καυστικό γράψιμο και φαντάζομαι μια προσωπικότητα larger than life πρέπει να καταπιέζεσαι πολύ για να είσαι politically correct :-)

Anti-Christos είπε...

@Ina: Τι κομπλιμέντο!! :))) Σε ευχαριστώ! :)

Αχάπαρη είπε...

"Που να σε δέσουν σε ένα βράχο σαν τον Προμηθέα και να σου τσιμπολογάνε κάθε μέρα οι γύπες το τσουτσούνι σου!"

Aτς! Το σημειώνουμε για μελλοντική χρήση τούτο. Πάρα πολλά ωραία η διαφήμιση με το δούρειο ίππο που τες αγαπημένες μου.

Woofis είπε...

Η ηλικία μου τζιαι άλλα στοιχεία μου ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ εύκολα εμπορούσες να τα τσιεκκάρεις απλά αν επατούσες στο προσωνύμιο μου.Τζιαι θα εθώρες ότι κάθε άλλον παρά νεανίας είμαι. Μπροστά δε στον "ανένδοτον αγώναν" (που τον καναπέν τζιαι τα blog, ώσπου να λύσουν τα κόκκαλα των πραγματικών προσφύγων) σιήλιες φορές καλλίττερα η "υπεύθυνη πολιτική στάση".
Το πρώτο μου σχόλιον στου Anti-Christos ήταν κοσμιότατον τζιαι με αρκετές παραπομπές που εστηρίζαν το νόημαν του (τες οποίες "εβαρέθηκεν να θκιαβάσει"). Η δε λέξη "εθνικισμός/ εθνικιστής" που μόνη της έννεν κάτι κακόν, εν ιδεολογία. Τωρά αν σε ακραίες της μορφές (σωβινισμός, φασισμός) καταστρέφει τα πάντα (όπως έκαμεν τζιαι στην Κύπρον με τους εκατέρωθεν εθνικιστικούς σωβινισμούς τζιαι μίση) έπρεπεν να εν ξεκάθαρον ακόμα τζιαι σε (υποτίθεται) "μετριοπαθείς" τζιαι "άθρησκους" όπως ο Anti-Christos.
Αν ο φίλος εν "εβαρκέτουν" να δει τες υπερσυνδέσεις μου θα εθώρεν ότι έχω τζιαι θκιό γιους τζιαι έχω κάθε δικαίωμαν να ζητώ την κοσμικήν τους εκπαίδευσην χωρίς να τους δημιουργούνται αναπόδεικτα θρησκευτικά στερεοτυπα. Άρα τζιαι να διαμαρτύρουμαι για τον θρησκευτικόν φονταμελισμόν οποιασδήποτε μορφής, τζιαι οϊ μόνον τον μουσουλμανικόν. Τζιείνος άμα κάμει κοπελλούθκια ας τα αφήκει να τα προσυλητίζουν που τα τέσσερα τους επειδή θεωρεί κόμπλεξ τες διαμαρτυρίες για τη θρησκείαν (διότι την προσωπικήν πίστην που εν κάτι τελείως άλλον εγώ σέβουμαι την).
Στο blog μου προβάλλω άλλα blog, ακόμα τζιαι τζιείνα με τα οποία διαφωνώ (όπως του Anti-Christos) διότι να συζητώ με κάποιους που συμφωνώ τζιαι να ευλογούμεν ο ένας τα γένια του άλλου θεωρώ το παντελώς άγονον.
Μετά που ο Anti-Christos εδήλωσεν ότι θα χαρεί να δει "κάποιους" να γαμούν "κάποιους άλλους" (στους οποίους εξακολουθεί ισοπεδωτικά να νομίζει ότι ανήκω) εσκέφτηκα να τον φκάλω αλλά μετά τη συζήτηση μας είπα ότι πιο εποικοδομητικόν ήταν να παραμείνει. Οι μη πολιτικές του αναρτήσεις εν εξόχως ψυχαγωγικές, ειδικά όταν εν εμπεριέχουν το κάχριν για το Χριστόφιαν (νησάφιν πιον, τζι'ας μεν τον εψήφισα).
Νομίζω ότι ακόμα εν ανεχτά τα σχόλια μου, έτσι τζι'αλλιώς τζιείνος εν ο blog-ο-δεσπότης.
Που σέναν αγαπητή θα επερίμενα να δεις τη συζήτηση που την αρχήν ως το τέλος της τζιαι την ουσίαν της τζιαι οϊ το άστοχο μου σχόλιο (για το οποίον απολογήθηκα) για τα προσωπικά του Anti-Christos τζιαι μόνον. Εξάλλου έσιετε απόλυτο δίκαιον, το ποιος εν ο καθένας μας προσωπικά εν έσιει σημασίαν όσον τουλάχιστον οι απόψεις που εκφράζουμεν.

Rania είπε...

άρεσε μου πολλά η ιδέα τους..

είχες κάμει και εσύ μια με concept Ancient Greece right?!

Ανώνυμος είπε...

αυτο ειναι το λάθος μας στην κύπρο, που ψάχνουμε να βολευτουμε κάπου και αντί να κάνουμε αυτό που πραγματικά μας αρέσει κάνουμε ότι άλλο!!!

Anti-Christos είπε...

@Rania: Ναι, τον Σελεκτιβιάδη (που είχε χαλάσει κόσμο) :Ρ

@Woofi: Τι εννοείς ότι είμαι "υποτίθεται άθρησκος;" Δεν σε πείθω για την αθρησκεία μου; Ρώτα τη Μπρέντα πόσους καβγάδες κάνουμε για το θέμα! Αν και θεωρώ αστείο να πρέπει να κάτσω να σε πείσω για αυτά που πιστεύω, λες και σε ήξερα κι από χθες.

Σήμερα διάβαζα κάτι όμως, και σε θυμήθηκα: "Για άθεος παρασχολείσαι με τον Θεό", κύριε μου. Και δεν σε είδαμε ποτέ να ασχολείσαι με τον μουσουλμανικό φονταμενταλισμό όπως ισχυρίζεσαι. Που θα σε δω με πανό έξω που τα λουτρά της Εμερκές να διαδηλώνεις εναντίον του "Χότζια" μπορεί και να με πείσεις. Όταν και αν πας σε τουρκική μάζωξη και θα τους πεις να μην πιστεύουν στον Αλλάχ γιατί δεν υπάρχει Αλλάχ, μπορεί και να σε χειροκροτήσω. Αλλά σου ξαναείπα, δεν έχετε τόσα κότσια. Μόνο για να τσακώνεστε με την Ελένη Λουκά είστε άξιοι.

Στη λίστα με τα ιστολόγια που παρακολουθείς ουδέποτε ζήτησα να συμπεριληφθώ. Θέλεις άφησ'με, θέλεις βγάλε με, το ίδιο μου κάνει.

Το "νισάφι" για τις κατάρες προς τον Χριστόφκια δεν νομίζω να είναι δίκαιο, για ένα ζώο που έφερε την οικονομία μας στην ίδια κατάσταση μετά το '74. Θα τον βρίζουμε για πολλά χρόνια ακόμα και όσο η ποιότητα ζωής μου επηρεάζεται από τα έργα του, ή μάλλον τις παραλείψεις του, θα τον καταράζομαι ακόμα περισσότερο.

Οι απόψεις όλων είναι αποδεκτές. Το αποδεκτές δεν σημαίνει και πειστικές. Άλλωστε, με τα κακά που προξενήσατε στον τόπο, ολίγον μας απασχολεί πλέον η επιχειρηματολογία σας. Ήσασταν που ήσασταν στιγματισμένοι, τώρα είστε μόνο για γέλια.

Μάνα είπε...

ήρτα να δηλώσω μεγαληηηηηηηηη φαν της ελληνικής μυθολογίας.

ruth_less είπε...

Λοιπόν... για άλλη μια φορά με έκανες και γέλασα από ψυχής!! Μα τι απολαυστικό το βιντεάκι της ex-δουλειάς σου!!! Αυτά είναι πράγματι. Και όπως είπε και μια κοπέλλα πιο πάνω, θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο για σένα να είσαι politically correct αλλά shit happen που λέω κι εγώ, δυστυχώς.

Η νέα διαφήμιση εξαιρετικό concept πράγματι. Την είδα κι εγώ πριν λίγες νύκτες και μου άρεσε πολύ.

Για τα υπόλοιπα... μην ασχολείσαι. Δεν χρειάζεται να αποδείξεις τίποτα και σε κανένα. Σπαταλάς φαιά ουσία άδικα και δεν αξίζει τον κόπο.

Enjoy life εκτός δουλειάς και θεώρησε τη δουλειά που κάνεις, ένα εργαλείο που σου προσφέρει αυτή την "πολυτέλεια"...

ruth_less είπε...

Ξέχασα - για τον Χριστόφκια εν λλία που είπες!! Πανάθεμα την απραξία του σε τόσα και την ασχετοσύνη του σε άλλα τόσα... Τζιαι μακάρι να θκιεβάζει το μπλογκ σου και τα σχόλια... χα χα

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ Woofis έκρινα ότι δεν ήταν ανάγκη να σε διαβάσω, αφού δε μου έδωσες το στίγμα ότι είχες κάτι διαφορετικό να πεις από όλους αυτούς που βγαίνουν από τις κατασκηνώσεις της ΕΔΟΝ στα Περβόλια και φωνάζουν συνθήματα εναντίον του έθνους, καίνε τις ελληνικές σημαίες, βρίζουν ΧριστοΠαναγίες κοκ (βαριέμαι μέχρι αηδίας και να συνεχίσω).

Μου έχει τύχει όμως να διαβάσω και να συζητήσω με ανθρώπους που διαφωνώ μαζί τους, αλλά όχι ανθρώπους που μου δίνουν την αίσθηση του πωρωμένου (κι εσύ δυστυχώς τη δίνεις).

Ούσα εκφραστικότατη γυνή δε μπορώ να μην εκφράσω το συναίσθημα θαυμασμού ή ενθουσιασμού όταν διαβάζω κάτι, το οποίο με αγγίζει με οποιοδήποτε τρόπο, αυτό δε σημαίνει ότι ευλογούμε τα γένια μας!!!

Τέλος είμαι κι εγώ μητέρα και δε σκοπεύω να μεγαλώσω το παιδί μου πνιγμένο μέσα στην ψευτοευγένεια και το ψευτοεπίπεδο των νεοελλήνων που επιβάλλουν τα ΜΜΕ και οι διάφοροι πολιτικάντηδες.

Προτιμώ τους πατριώτες (εσείς τους ονομάζετε ρατσιστές/εθνικιστές/νεοναζί), προτιμώ λοιπόν τους πατριώτες που μπορεί σε μερικές φορές να ξεφεύγουν λίγο, παρά να λούζομαι την χαζοευγένεια και την δήθεν «υπεύθυνη πολιτική στάση» των διαφόρων ντόπιων μισελλήνων και λοιπών κουβαλητών μουσουλμανοπαίδων.

Κλείνοντας θα ήθελα να σε ρωτήσω

1. Πως σχολιάζεις το γεγονός ότι η Κυπριακή Δημοκρατία αποφάσισε να μη διεξάγει τη στρατιωτική άσκηση της Εθνικής Φρουράς «Νικηφόρος 2012» για να μην επιβαρύνει, Μίσσιη μου, την ήδη βεβαρημένη ένταση στην περιοχή και να μην προκαλέσει, τα αδερφάκια του Χριστόφια (που μαύρη να’ ταν η ώρα που αξιώθηκε να γίνει και Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας για να τη διαλύσει και όση μας απέμεινε).

2. Πως σχολιάζεις επίσης το γεγονός ότι στο 7ο Λύκειο Πολεμιδιών της Λεμεσού, οι καθηγητές αντέδρασαν στο κατέβασμα της ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ σημαίας, παρακαλώ, η οποία αναρτήθηκε στα πλαίσια της συμμετοχής του σχολείου στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Project Commenius, στο οποίο υποτίθεται ότι συμμετέχει και η Τουρκία, αλλά για να μην αναγνωρίσει την ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αρνήθηκε να ταξιδέψει στην Κύπρο. Ωστόσο οι δικοί μας οι Τουρκολάγνοι έφτασαν στο θλιβερό σημείο να απειλούν τους μαθητές που δεν άντεξαν άλλο αυτή την κατάντια και κατέβασαν την κατοχική σημαία.

Ούφφου είπα 1000 φορές να μην ασχολούμαι μαζί σας και πάλι δε μπορώ να κρατήσω το στόμα μου κλειστό. Όχι τίποτε άλλο να μη νομίζετε ότι εμείς δεν έχουμε επιχειρήματα να σας απαντήσουμε.

Υ.Γ. Και κοίτα σε παρακαλώ κόψετε αυτές τις εμετικές αηδίες περί αγώνα του καναπέ. Έλεος πλέον δε θα πάρει ένας ένας τους δρόμους. Έτσι γινόταν και στην Ελλάδα και μετά κατέβηκε η Χρυσή Αυγή. Ελπίζω να μη φτάσουμε κι εμείς να τρώμε από τα σκουπίδια για να οργανωθούμε επιτέλους.
Με αγάπη, ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ

Woofis είπε...

@Anti-Christos
Η αθρησκεία σου αντιφάσκει με την υπεράσπισην των καμπάνων, κάτι εξόχως θρησκευτικόν. Ενόμιζα τα απλά εν ξεκάθαρα.
Εν ασχολούμαι εγώ ούτε με τον θεόν ούτε με την θρησκείαν. Η θρησκεία, οι αντιπροσώποι της τζιαι τα προσυλητισμένα μυαλά που της πιστεύκουν ασχολούνται με μέναν, την οικογένειαν μου τζιαι το κοσμικόν (βάσει συντάγματος) κράτος στο οποίον είμαι πολίτης. Ελπίζω να εξακαθάρισα τη διαφοράν.

@ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ
Κρίμαν τον πολύτιμον σου χρόνον που ασχολείσαι με "πωρωμένα" άτομα. Επέτρεψε μου να σου πω ότι τα επίθετα τζιαι οι χαρακτηρισμοί του σχολίου σου εν θα έλεγα ότι ανήκουν σε μετριοπαθές ατομον. Οπότε προς τι η κριτική σου;
Τον τζιαιρόν που επηέννετε εσείς κοπέλια μου εγώ έρκουμουν που τα "εθνικιστικά ιδεώδη". Ως τα 20 μου είχα τα ίδια παρωπιδικά τζιαι στερεοτυπικά κολλήματα σας γυρόν που τα έθνη, τες θρησκείες, τες σημαιούλλες τζιαι άλλα κλισέ. Εθώρουν τζιαι εγώ την αντίθετην άποψην ως απειλήν στα στερεότυπα μου. Ευτυχώς σιγά σιγά εξεκόλλησα τζιαι είμαι (πιο) ελεύθερος σαν μυαλόν. Τζιαι φυσικά ούτε στο άλλον άκρον είμαι ή υπήρξα στο οποίον με εντάσσετε. Εννά σας το επιστοποιούσαν τζιείνοι που "μισείτε" που κάμνουν το λάθος να με εντάσσουν στο δικό σας ιδεολογικόν συνάφιν απλά διότι διαφωνώ μαζίν τους (π.χ. περί ΕΟΚΑ, πραξικοπήματος κλπ.).
Α, μεν σαντανώννετε τον εθνικισμόν με τον φασισμόν τζιαι τον ρατσισμόν. Ο πρώτος απλά ενίοτε οδηγεί στα, εν προϋποθέτει τα, άλλα θκιό.

Woofis είπε...

Α, τζιαι κάτι άλλον Anti-Christos.
Στην επιτακτικήν σου προϋπόθεσην:

"Όταν και αν πας σε τουρκική μάζωξη και θα τους πεις να μην πιστεύουν στον Αλλάχ γιατί δεν υπάρχει Αλλάχ, μπορεί και να σε χειροκροτήσω."

απαντά σου η (προφανώς ομοϊδεάτισσα σου) ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ.

"Υ.Γ. Και κοίτα σε παρακαλώ κόψετε αυτές τις εμετικές αηδίες περί αγώνα του καναπέ. Έλεος πλέον δε θα πάρει ένας ένας τους δρόμους."

Η απαίτηση σου γίνεται ακόμα πιο ανεδαφική επειδή όπως ο ίδιος λαλείς "δεν είμαστε φίλοι ούτε καν διαδυκτιακοί φίλοι" τζιαι "Μπορείς να διαφωνήσεις με τις απόψεις μου". Κοινώς, δεν έσιεις ιδέαν αν όντως έχω κάμει οποιεσδήποτε "ακτιβιστικές" ενέργειες (προς φανατικούς μουσουλμάνους ή άλλες αντίστοιχες ομαδοποιήσεις) τζιαι όπως είπες σε κάποια φάση "έννεν που το τσιουλλάππι σου" διότι εν καθαρά προσωπική επιλογή. Εκτός τζιαι αν το blog σου εν "δικαστήριον" τζιαι θέλει τζιαι τεκμήρια ορθής διαγωγής.
Κάτι που αδυνατείς να καταλάβεις είναι πως οι άθεοι αντιδρούν σχεδόν πάντα αμυνόμενοι, ποττέ εν θα παν να επιβάλουν την άποψην τους έξω που εκκλησιές ή τζιαμιά. Εν το αντίθετον που γίνεται συνήθως. Ο άθεος εν προσπαθεί να πείσει περί της "ανυπαρξίας" κοινώς. Αμφισβητεί την δογματικήν, στερεοτυπικήν τζιαι χωρίς αποδείξεις πλύσην εγκεφάλου προς τους αθρώπους που το σύστημαν εξουσίας που ονομάζεται θρησκεία, η οποία εκμεταλλεύεται την ανάγκην τους να πιστεύουν (κάτι που δεν αρνείται ο άθεος αφού τζιαι τζιείνος "πιστεύει" σε διάφορα).
Αντιδρούμεν όταν η θρησκεία φεύκει που τα χωράφκια της (αν υπάρχουν τέθκοια) τζιαι μπαίννει στην κοσμικήν ζωήν. Στην Κύπρον εν η κυρίαρχη θρησκεία που το κάμνει, οϊ οι μουσουλμάνοι, ή τουλάχιστον σε πολλά πιο περιορισμένην έκτασην. Όταν τζιαι όποτε γίνει τζιαι τζιείνον εννά υπάρξει η αντίστοιχη αντίδραση, μεν έσιεις έννοιαν.

Anti-Christos είπε...

@Woofi: Έχεις δυσκολία κατανόησης κειμένου. Ουδέποτε υποστήριξα το χτύπημα της καμπάνας ως θρησκευτική πράξη, σου έγραψα ήδη τρεις φορές ότι το βρίσκω αστείο. Υποστήριξα όμως το χτύπημα της καμπάνας ως δικαίωμα του πιστού στη χώρα που τον γέννησε. Αυτό δεν σημαίνει ότι ενστερνίζομαι το τι συμβολίζει το χτύπημα της καμπάνας. Απλά Ελληνικά.

Είναι διαφορετικά πράγματα και τα συγχέεις.

Όσον αφορά το "όταν εσείς επηαίννατε, εγώ έρκουμουν", με λύπη μου θα σου αποκαλύψω, ότι ουδόλως μας αφορά και "αν πηγαίνεις ή αν έρχεσαι". Ουδέποτε ασχοληθήκαμε μαζί σου. Από μόνος σου μουγιάζεσαι και από μόνος σου επισκέπτεσαι το ιστολόγιο αυτό. Εξ όσων γνωρίζω ουδέποτε ασχοληθήκαμε προσωπικά με τα πιστεύω σου εδώ, οπότε το να μας μιλάς σε τόνο προσωπικό, λες και σου βρίσαμε τη μάνα καταλαβαίνεις ποιον εκθέτει.

Anti-Christos είπε...

Και επειδή τώρα είδα το επιπλέον σχόλιό σου, σου ξαναλέω ότι δεν με πείθεις. Προέρχεσαι από μια παράταξη που ακόμα και αν κλάσει ο Αρχιεπίσκοπος θίγεστε, οπότε δεν περιμένω να έχετε μια στάση προϊόν ελεύθερης βούλησης απέναντί στον Χριστιανισμό. Είστε κόμμα προβλέψιμο και ως εκ τούτου δεν μπορώ να σας πάρω σοβαρά. Αν έλεγε αυτές τις απόψεις κάποιος από πιο σοβαρό κομματικό χώρο μπορεί και να ήμουν πιο θετικός απέναντί του. ΑΚΕΛ είσαι, θα πεθάνεις με το άχτι του γιατί η εκκλησία να κρατά ριάλια. Αυτό σας καίει.

Αυτά, κι άντε, έχουμε και δουλειές.

Ανώνυμος είπε...

@Woofis

Νομίζω ότι, όντως έχουν σοβαρότατο πρόβλημα τα Ελληνικά σου, εξ' ου και τα άτοπα, άκαιρα και άστοχα σχόλιά σου.
Αναφέρομαι στην παραπομπή που κάνεις στον Chris σε δικό μου σχόλιο και πως το ερμηνεύεις. Κοινώς, πού σου νέφκω, πού πάεις!
ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ

Ανώνυμος είπε...

Επειδή γνωρίζω λίγο περισσότερο τον Γούφη, να δηλώσω πως το ταμπέλωμα και οι ετικέτες που χρησιμοποιούνται είναι πραγματικά θλιβερές. Και δείχνουν φυσικά αδυναμία επιχειρημάτων. Εγώ "Καλλιπάτειρα" θεωρώ πως ορθώς δεν έγινε ο Νικηφόρος, η ΕΦ πρέπει να διαλυθεί μονομερώς, ο Χριστόφιας είναι άχρηστος και αχάπαρος, το ΑΚΕΛ είναι το πλέον αντιδραστικό κόμμα του τόπου, και ο Αρχιεπίσκοπος είναι ένας επικίνδυνος άνθρωπος.

Σου περισσεύει καμιά ετικέτα;

Ανώνυμος είπε...

Ennen astio pou vriskis tous oullous provlima me ta ellinika tous k. Kallipateira, sanna je esi ise telia? Ou exihasa, anikis stin aria fyli je esis isaste oulli tellii, pou tin koryfi os ta nishia!

Alex

Woofis είπε...

Φοούμαι αγαπητή ότι εν εσύ που δεν καταλάβεις. Ίσως επειδή εν κομμάτιν ειρωνικόν το τι είπα. Εν πειράζει όμως, τζιαι να καταλάβαινες πάλε κάτι άλλον θα έβρισκες. Υγιαίνετε.

Anti-Christos είπε...

@Strovoliotis: Εσύ μας έλειπες που δαμέσα! Που μισή πολιτική σου άποψη να διαβάσει κανείς καταλαβαίνει και πόσο σοβαρός είσαι.

Να καταργηθεί ο Νικηφόρος, δέχομαι. Και μακάρι να έρθει μια αδέσποτη οβίδα μιαν ημέρα, από άσκηση των γκρίζων λύκων και να μην σου αφήσει σπίτι ούτε για δείγμα. Πολλά θα το χαρώ! Πραγματικά, εβαρεθήκαμεν σας, ξεπουλημένοι...

Woofis είπε...

Ναι ρε "ασόβαρε" Στροβ. Πρόσεξε καλά τι εστίν "σοβαρή πολιτική άποψη" να μαθαίνεις:

"Ναι, απόρησα με το φανατισμό των θείτσων και των γιαγιάδων που έσπευσαν να υπερασπιστούν θρησκείες εν έτη 2012.......Τις θείτσες όμως τις γωνιάσατε, τρομάρα σας!"

Εμ σόρρυ, έννεν θείτσες που είσιεν έξω που το Χυτήριον. Είσιεν κρεμμανταλλάες, φασίστες (and proud of it) Χρυσαυγίτες που εβρίζαν, απειλούσαν τζιαι εδιαπομπεύκαν τους συντελεστές της παράστασης τζιαι όσους εθέλαν να τη δουν (κοινώς, εν τζιείνοι που "εγωνιάζαν κόσμον", έξω που (οϊ μιαν εκκλησιάν αλλά) ένα θέατρον). Αν είσιεν τζιαι θείτσες με παπάδες, ισχύει το "σιωπείν εστίν συναινείν".

"Αχ, μάνα μου! Αρχαία Ελλάδα! Αυτή ήταν κοινωνία! Είχαμε το 12θεο, βολεύονταν οι πάντες."

Σόρρυ που εννά σου το χαλάσω κ. δικηγόρε μας αλλά: "Ο Σωκράτης είχε καταδικαστεί εις θάνατον, για διαφθορά των νέων και προσβολή των Θεών". Ουπς! Ακόμα τζιαι οι αρχαίοι ημών πρόγονοι (sic) εκάμναν τα ίδια θρησκόληπτα εγκλήματα με τους κατοπινούς.

"Σας θεωρώ πολύ δήθεν και, αν με ρωτάς, παρόλο που διαφωνώ με τον Παναγιώταρο σαν στάση, τον καταχάρηκα που σας έβρισε, και ακόμα περισσότερο θα χαρώ αν σας γαμήσουν μια μέρα γιατί μόνο για πόζες είστε."

Με το "σας" εννοεί (ο ποιητής) τα εδονόπουλλα τζιαι τους ακελικούς, στους οποίους επιμένει να μας εντάσσει ενώ είμαστεν "της άλλης πάντας". Αλλά εν εμείς που έχουμεν "δυσκολία κατανόησης κειμένου". Να το γράψουμεν μπας τζιαι πιάσει το τωρά: είμαστεν ("εμείς", άμπα τζιαι πάει πάλε επί προσωπικού, μόνον ομαδικά παν οι βρισιές δαμέσα) της πάλαι ποτέ "ενωτικής παράταξης". Απλά εξεφύγαμεν πλέον. Τούτον ΔΕΝ μας κάμνει ακελικούς. Καπίσιην;

"Κι εγώ άθρησκος δηλώνω αλλά κάθομαι στ' αβγά μου.......Αλλά από τη στιγμή που η χώρα στην οποία ζω θεωρείται χριστιανική υπερασπίζομαι το δικαίωμα των πιστών της να χτυπούν τις καμπάνες (σημ. σηκώννεται που τα αυκά)......Καλώς ή κακώς όμως αυτή είναι η θρησκεία της χώρας και οφείλεις να τη σέβεσαι..........Δεν θα μας πουν οι ξένοι τι θα κάνουμε και τι θα πιστεύουμε στη χώρα μας.........Θεωρώ ότι όλοι οι αριστεροί μέσα στην πλύση εγκεφάλου που δέχεστε από τη μέρα που γεννιέστε έχετε σύνδρομα που σας κατατρέχουν όσο ζείτε".

Oh yes mr. Anti-Christos. Θα το δεχτούμεν που κάποιον που ΔΕΝ έσιει "σύνδρομα" (ας πούμεν το "πρέπει να σέβεσαι τη θρησκείαν, κυρίαρχην ή οϊ" αν σου πουν ότι εν στερεότυπον μεν σιοκκαριστείς πολλά). Μόνον που εν μιλάς με "αριστερόν", τουλάχιστον όπως αντιλαμβάνεσαι εσύ την έννοιαν της λέξης.

"3) Θεωρώ ότι όλοι οι αριστεροί μέσα στην πλύση εγκεφάλου που δέχεστε από τη μέρα που γεννιέστε έχετε σύνδρομα που σας κατατρέχουν όσο ζείτε. Ένα από αυτά τα κλισέ είναι και το πάθος σας να πείσετε ότι δεν υπάρχει θεός (εν μέρει συμφωνώ) αλλά όταν αυτή η άποψη εκφράζετε από εσας μόνο εκνευρισμό μου προκαλεί. Δεν σας έχω ικανούς να ξέρετε γιατί είστε άθεοι. Πιο πιθανό το κόβω να είστε άθεοι γιατί έτσι σας είπαν ο Χριστόφιας και ο Τσίπρας. Εδώ, καλά, καλά οι μισοί δεν ξέρετε να γράφετε (ειδικά οι Κυπραίοι αριστεροί δεν έχετε σχέση με την ορθογραφία - δεν μιλώ για σένα βέβαια, δεν σε ξέρω οπότε μην το πάρεις προσωπικά, μιλώ βάσει αυτών που διαβάζω στα μπλογκς), δεν πιστεύω ότι είστε ικανοί ή ότι έχετε την αναγκαία παιδεία για να μας μιλήσετε και για το κατά πόσον υπάρχει Θεός. Θα μου πεις ότι αυτό είναι καθολική απαξίωση αλλά δεν μπορώ να μην απαξιώνω κόσμο που μπορεί να ψήφισε Τσίπρα και Χριστόφια. Δεν μπορώ να τους θεωρώ πνευματώδεις, ψαγμένους που έκατσαν και σκέφτηκαν αν υπάρχει Θεός. Θεωρώ απίθανο να είστε σε θέση να εκφέρετε άποψη επί του θέματος."

Μιλούμεν για το άκρον άωτον του "αρτσι, μπούτσι και λουλάς". Αν μπορεί η φίλτατη ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ να μας μεταφράσει τι λαλεί ακριβώς ο Anti-Christos δαμέ, που σε αντίθεσην με μας καταλάβει τζιαι "ελληνικά".

Woofis είπε...

Τζιαι συνεχίζουμεν:

"Αν δεν σας αρέσει, φύγετε και πηγαίνετε σε μια χώρα άθεων (η Σουηδία απ’ ό, τι ακούω προσφέρεται) να βρούμε όλοι την υγειά μας.......Όταν και αν πας σε τουρκική μάζωξη και θα τους πεις να μην πιστεύουν στον Αλλάχ γιατί δεν υπάρχει Αλλάχ, μπορεί και να σε χειροκροτήσω."

Προσέξετε! Την "πολιτικήν σοβαρότηταν" των πιο πάνω απόψεων (όπως φκαίννουν που τα σχόλια τζιαι τες αναρτήσεις του, προς θεού (λέμεν τώρα) ΔΕΝ κρίνουμεν τον Anti-Christon, αλλά τες απόψεις του-αστεράκια, χαμογελάκια, καρδούλλες κλπ κλπ.)
Αν τζιαι άθρησκος, υπερασπίζεται το δικαίωμαν των πιστών (της κυρίαρχης θρησκείας) να "παίζει τες καμπάνες" (τζιαι οποιαδήποτε άλλα οχληρά ή μη έθιμα τζιαι παραδόσεις της) αλλά η ευαισθησία του εν επεκτείνεται σε άλλες θρησκείες ή τους άθεους (μειοψηφίες γαρ). Τζιείνοι ας βρίξουν (αλλιώς εν κκομπλεξικοί) ή ας σηκωστούν να φύουν (στη Σουηδίαν ή στ'ανάθθεμαν).

Σίουρα έννεν "κκορέκτ", αλλά σίουρα εν "σοβαρές" οι "πολιτικές απόψεις" του Anti-Christos. Rest assured!

Anti-Christos είπε...

@Woofi: Άμα οι απόψεις μου δεν είναι σοβαρές, να μην τις διαβάζεις. Αντιθέτως, έχει τώρα δυο μέρες μας έχεις πρήξει και δεν λες να καταλάβεις ότι δεν μας αφοράς. Γιατί ασχολείσαι με ασόβαρες απόψεις Woofi, μάνα μου; Τόσον αθκειασερός είσαι;!

Έχεις δικό σου μπλογκ γιατί δεν εκτονώνεσαι εκεί; Είμαι σίγουρος θα βρεις δεκάδες κουμμούνια να συμφωνήσουν μαζί σου και με ένα σώμα μια φωνή να βροντοφωνάξετε πόσο άθεοι είστε.

Άντε κάνε μας τη χάρη. Αυτοί που έπρεπε να καταλάβουν τι θέλω να πω, κατάλαβαν...

Sike είπε...

ΠΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ο Άνευ λείπει που δαμέσα!!! Πούντον να γουστάρουμε αγκυλούες τζιαι bold;

Invictus είπε...

@Sike
Τζαι χρώματα! :)

@Anti-Christos
Χτες είδα για πρώτη φορά τη διαφήμιση. Τί εννοείς μα πού ζω; Με το που την είδα σκέφτηκα ότι το όλο "κόνσεπτ" είναι κομμένο και ραμμένο στα μέτρα σου!

Ανώνυμος είπε...

@Woofi και Strovolioti προσωπικά νιώθω λίγο άσχημα γιατί κατάντησε το blog του Antichristou ριγκ. Γι αυτό θα σταματήσω εδώ τη συζήτηση. Αν είχα όρεξη να έρχομαι σε αντιπαράθεση με τον καθένα που έχει αντίθετη άποψη από τη δική μου θα σας διάβαζα κι εσάς. Από την άλλη εμείς οι ρατσιστές βλέπετε δεχόμαστε το ότι δεν σκέφτονται όλοι με τον ίδιο τρόπο, και δέχομαι ότι υπάρχει διαφορετική άποψη. Δεν προκάλεσα όμως ποτέ κανέναν σε κανένα σχόλιό του σε αντίθεση με το σινάφι σας που δε μπορεί να δεχθεί τη δική μας άποψη. Τζαι το κακό με εσάς είναι ότι είσαστε όπως τες μούγιες, μόλις μυριστείτε φαϊ βουράτε ούλλες μαζί.

Δεν είμαι αθκιασερή να κάνω βόλτες στα διάφορα blog, το μόνο που προτιμώ είναι του Antichristou και 2-3 links απλά και μόνο για κάνω ένα ευχάριστο διάλειμμα. Προσωπικά με εκφράζει απόλυτα. Εσάς που δε σας εκφράζουν και δε σας ευχαριστούν αυτά που λέει, τα κουβαδάκια σας και σ’ άλλη παραλία.

Strovolioti Η απόφαση για ακύρωση της άσκησης Νικηφόρος ελήφθη παρά το γεγονός ότι στην πρόσκληση των Ηνωμένων Εθνών να πράξει και η Τουρκία κάτι αντίστοιχο, οι γείτονες (ο Θεός να τους κάνει τέτοιους) απάντησαν ότι δε θα ακυρώσουν την άσκηση «Ταύρος».

Κρις μου για άλλη μια φορά συμφωνώ μαζί σου. Για τζείνη την οβίδα μιλώ που εννα έρτει με αγάπη που τα αδέρφια τους που δίπλα.

@alex - Εσένα ρε χτυπημένο μπουζούκι ούτε που να σε φτύσω!!!

Κρις βάλε σε παρακαλώ την απάντηση που της έδωσα στο προηγούμενο σου ποστ.

ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ

Anti-Christos είπε...

Αγαπημένη Καλλιπάτειρα, η Αλεξία είναι φίλη μου και επειδή τη γνωρίζω προσωπικά σε διαβεβαιώ ότι έχετε τσακωθεί από παρεξήγηση και από κακή επικοινωνία που καμιά φορά είναι αναπόφευκτη μέσω του διαδυκτίου. Αν συναντιόσασταν κάπου έξω είμαι σίγουρος ότι στη πλειοψηφία των θέσεών σας θα συμφωνούσατε, δεν ξέρω τώρα ποια από τις δυο πήρε στραβά την άλλην κι έγινε όλος αυτός ο χαμός.

Τώρα για τους υπόλοιπους δεν φέρω ένσταση, είναι από αυτούς που κυκλοφορούν ανάμεσά μας και με τους οποίους πρέπει να συμπολιτεύσουμε. Συμφωνώ με όλα όσα τους σούρνεις, αλλά πραγματικά δεν μπορώ άλλο να ξοδεύω φαιά ουσία. Όποτε συζητώ με αριστερούς ή ξευτιλισμένους Έλληνες στο μπλογκ θυμούμαι τα χρόνια του στρατού που προσπαθούσα να πείσω τους αλφάδες να μην κοιμούνται με τα άρβυλα, ή να καθαρίζουν την κουβέρτα από τις λάσπες πριν να σκεπαστούν.

Σε ευχαριστώ πάντως που είσαι τόσο υποστηρικτική, να γνωριστούμε καμιά φορά...

Ανώνυμος είπε...

:) Πολύ ευχαρίστως Κρις μου.
Προσωπικά είσαι φάρμακο για μένα.

Γέλασα πολύ με την αναφορά σου στους αλφάδες του στρατού:):):)
ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ

Ανώνυμος είπε...

An ta kanonika organa (opias logis thelis mporis na ise) en san esena, protimo na ime fatchimeno mpouzoukoui 1000 fores. Etsi je allios en me to mpouzouki pou o ellinas ekfrazete, opote mallon tha eprepe na se efharistiso gia to complimento!

Je gia hari tou chris, afino to os dame!

Alex

Grouta είπε...

Κρις μου, χωρις παρεξηγηση, "δεν υπαρχει μεγαλυτερο αλγος απ΄την ακροαση της φωνης σου" (Shrek the Third) :D χαχαχαχα

ΧΧΧ

Anti-Christos είπε...

@Grouta: :( Το ξέρω... Δεν είμαι για τέτοια... Και είχα όλα τα άλλα φόντα για καριέρα!

Ανώνυμος είπε...

"Ασπρο, μαύρο, χέζω στο πιάτο και σύ μου κατουράς"..ονειρεμένες παιδικές διασκευές τραγουδιών...

Dreamer είπε...

ρε! τι εν τουτη η υπερπαραγωγη ουλλη;; Οι μπραβο της Cyta! Να μεν λαλουμε μονο τα κακα!!

Raindrops είπε...

Μια διαφήμιση έβαλες Chris και έγινε εδώ μέσα Τρωικός πόλεμος!!!
Τσπ επειδή τα ποπ-κορν τελείωσαν μαζί με το action όπως φαίνεται, να πω ότι μου άρεσε η διαφήμιση και ωρες ώρες σκεφτομαι καλύτερα να ερχόταν η Τροικα πριν λίγα χρονια να μην παρατούσαμε τόσο "ευκολα" δουλειες πιο ενδιαφέρουσες.
{τονους βάζω και δεν βάζω, σορρυυυ}

''ο πιο πιστός φίλος του σκύλου'' είπε...

36 σχόλια;;; Ο Αντίχριστος κι η Μάνα του!!! Πάρε κι άλλο 1, να τα κάνεις 37!

''ΕΙΧΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕΣ, ΠΑΛΙ ΧΑΪΒΑΝΙ ΜΕ ΕΙΠΕΣ...''
http://gekollias.blogspot.gr/

''ΤΟ ΠΟΛΥ-ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕ ΔΙΑΒΑΑΑΣΕΙΣ
ΚΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΕΣΥ ΠΑΛΙ ΝΑ ΜΕ ΓΡΑΑΑΨΕΙΣ...''!