Παρασκευή, Οκτωβρίου 05, 2012

Λε Πρεζιντάν!

Αν δεν είδες τη συνέντευξη του «προέδρου» μας στον Ντίνο Οδυσσέως την περασμένη Πέμπτη, δεν έχεις δει τίποτε στην τηλεόραση. Μία ώρα αστείρευτου γέλιου που θα ζήλευε και ο πιο πεπειραμένος stand up comedian. Μία ώρα γεμάτη από ατοπήματα, παραληρήματα, λαϊκισμούς που συνέθεσαν γι άλλη μια φορά το «ανθρώπινο πρόσωπο του προέδρου μας». Πριν δούμε το βίντεο με τα highlights, επίτρεψέ μου να σου ανακοινώσω το πιο κορυφαίο από όλα, γιατί δεν χορταίνω να το διηγιέμαι: Κόπηκε το σήμα μετάδοσης του ΑΝΤ1 τη στιγμή που ο πρόεδρος άρχισε να εκνευρίζεται και να λέει σε έντονο ύφος πως «δεν πρόκειται κανένας να του κόψει το δικαίωμα της σκέψης, δεν πρόκειται κανένας να του κόψει το δικαίωμα να μιλά!» Πριν καν ολοκληρώσει αυτή την πρόταση, η οθόνη πάγωσε και το σήμα έπεσε. Δεν επέστρεψε ποτέ! Μαύρη οθόνη. Τραγική ειρωνεία; Σύμπτωση; Φάρσα από τους ηλεκτρονικούς του σταθμού; Ή μήπως υπάρχει Θεός και βλέπει; Όπως και να ‘χει, η σύμπτωση είναι συγκλονιστική και ούτε εγώ που τον μισώ θανάσιμα δεν θα μπορούσα να φανταστώ πιο ευφάνταστο και πιο εξευτελιστικό φινάλε εκπομπής! Να του κόβουν το σήμα, πάνω που λέει ότι δεν θα βρεθεί ποτέ κανείς να τον φιμώσει! Απίστευτο!


Τέλος πάντων, ας δούμε ένα μικρό βίντεο με τα καλύτερα της εκπομπής και επανερχόμαστε να τα σχολιάσουμε!


Μην μου πεις ότι δεν συγκινήθηκες; Ο Πρόεδρός μας θεωρεί ακόμα και σήμερα την Έλση «πολύ ωραία κοπέλα». Δεν είναι γλύκας; Δεν είναι έρωτας; Άλλωστε το είπε και ο ίδιος: «Χωριό που φαίνεται…» Θα μπορούσε βέβαια να βάλει τελεία στη λέξη χωριό. Κι όμως όχι. Να ξυπνάς επί σειρά ετών, μέρα, νύχτα δίπλα από τον Χάρο με περμανάντ και να τον θεωρείς και «ωραία κοπέλα», αξία ανεκτίμητη. Ένα τεράστιο «μάνα μου ρεεεε» από το μπλογκ μας, κύριε Πρόεδρε.
Ο Πρόεδρός μας βλέπει πολλές ελληνικές σημαίες και ανησυχεί. Την κατοχική σημαία των Τούρκων στον Πενταδάκτυλο που καλύπτει ολόκληρη οροσειρά δεν ξέρουμε αν την βλέπει και αν τον ανησυχεί, που μάλιστα είναι τόσο μεγάλη που μέχρι και το Γκίνες ήρθε να τη μετρήσει για να τη συμπεριλάβει στο βιβλίο με τα ρεκόρ του. Κατά τα άλλα οι ελληνικές σημαίες τον ανησυχούν! Πόσο βόδι! Πόσο ακαλλιέργητος μπορεί να είσαι, ώστε να βλέπεις την ωραιότερη σημαία στον κόσμο, τη γαλανόλευκη, να κυματίζει και αντί να αγαλλιάζει η ψυχή σου με όλα όσα συμβολίζει, να ανησυχείς!
Ο πρόεδρός μας θεωρεί τους Τουρκοκύπριους ως τα μεγαλύτερα θύματα της τουρκικής εισβολής. Το ότι ζουν παράνομα μέσα στα σπίτια μας, παρασιτούν εις βάρος μας και έχουν περισσότερα ωφελήματα από τους δήθεν ισότιμους ελληνοκύπριους δεν το έθιξε. Ε, ο καθείς θα υποστηρίξει την πλευρά του, σωστά;
Ο πρόεδρός μας, ο πρώτος πολίτης του κράτους, απαντά στα ερωτήματα των δημοσιογράφων με επιφωνήματα. «Ππεεε… όλα αυτά είναι παραμύθια!» Αυτό το «ππππεεεε» το είχα στο repeat πολύ ώρα. Είναι απίστευτα χαμηλό το επίπεδο του πολιτικού λόγου που αρθρώνει, δεν στο λέω για καινούριο. Απλά κάθε φορά ξεπερνά τον εαυτό του. Δεν ξέρω πότε θα καταλάβει ότι δεν απευθύνεται σε γέρους που παίζουν πρέφα στον καφενέ του Μπούρλα, αλλά σε κόσμο που έβγαλε και ένα σχολείο.
«Και στο κάτω, κάτω, αν η μάνα μου ήταν πλύστρα, τι τους κόφτει;» είπε αναφερόμενος στους «δήθεν» Αγανακτισμένους. Κατάλαβες…; Φάγαμε ένα ολόκληρο καλοκαίρι έξω από το Προεδρικό να διαδηλώνουμε εναντίον της διαφθοράς του, εναντίον των κακώς εχόντων και εναντίον μιας εγκληματικής παράλειψης που σκότωσε 13 συμπολίτες μας και από όλα αυτά, το μόνο που κράτησε, είναι ότι είπαμε τη μάνα του Πλύστρα! Αυτή η διαύγεια πνεύματος, ρε παιδί μου, αυτή η κατανόηση των γεγονότων και η ακριβής ερμηνεία των περιστατικών είναι αξιοθαύμαστη. Επίσης, μας αποκάλεσε υποχείρια άλλων κομματικών δακτύλων γιατί «δεν είναι δυνατόν ο κόσμος να εξοργίζεται έτσι, στα καλά καθούμενα». Ναι, είναι από τα άγραφα!
Πενταετία Χριστόφια – Τι ανέκδοτο!

14 σχόλια:

Dreamer είπε...

ρεε εν μπορω αλλο εν τον αντεχω σοβαρα! θελω να τον κοψω ομπρος μου πραγματικα! ελπιζω να ειναι μετα τες εκλογες για να μεν παω τζιε φυλακη στο τελος. εν εσιει υποθεση! εννα φκει τζιε παραπονουμενος παλε ρε.

Beatrix Kiddo είπε...

ate ekama se apaggelia pale! my mother is your biggest fan

Ανώνυμος είπε...

13 άτομα σκοτώθηκαν, η χώρα έμεινε χωρίς ρεύμα, οι επιχειρήσεις και ο κόσμος πληρώνει τα σπασμένα (αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα και ποιος νομίζει εν να φορολογηθεί για το μερίδιο της Κυβέρνησης;), η ναυτική βάση γιοκ, και απορεί γιατί χλευάστηκε ο "πρόεδρος";

Τι ήθελε να γίνει; φεστιβάλ προς τιμή του (χωρίς να το οργανώσει ο ίδιος ή το κόμμα του);

Τι πίνει και δεν μας δίνει;

Ktino είπε...

Πραγματικά...Τί ανέκδοτο.... Για κλάματα όμως, όχι για γέλια... Ακούς εκεί οι Τλ τα μεγαλύτερα θύματα... Αφού τους αγαπά τόσο πολύ, γιατί δεν πάει να ζήσει απο κει μαζί τους;
Στα τσακίδια ρε αμπάλατε.

ps. Αυτοί οι "φιλόλογοι περιοπής" στη Χαραυγή δουλεύουν;;;;;

ps2. ΜΗΤΕΡΑ ΤΕΡΕΖΑ;;;; ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑχΑΧΑΧΑΧΑΧχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

Ανώνυμος είπε...

Κάτι πίνει. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Κάτι πίνει και δεν μας δίνει. Ignorance is blissed που λένε και ο Χριστόφιας super-blissed. Τι πίνει και δεν μας δίνει, να γίνουμε και εμείς blissed?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΛΙΠΑΤΕΙΡΑ

CHRIS μου δεν έχω λόγια. Απλά ΤΕΛΕΙΟΣ!!!!

Ο χάρος με περμανάντ έκλεψε την παράσταση:))))))))

Δεν είδα την εκπομπή, γιατί σε μία προσπάθεια να περισώσω ότι σώζεται από το ευάλωτο νευρικό μου σύστημα, αποφεύγω να παρακολουθήσω ειδήσεις και γενικώς κυπριακή τηλεόραση. Δεν το αντέχει η κράση μου, τί να κάνουμε?

Εκείνο το πεεεεεεεε που αναφώνησε με συγκλόνισε κυριολεκτικά. Ένιωσα ξαφνικά τόσο λίγη, τόσο ασήμαντη, τόσο άχρηστη, τόσο παράσιτο, τόσο άχθος αρούρης μόνο και μόνο επειδή είχα την ατυχία να ζήσω να ακούσω από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας να απαντά σε δημοσιογράφους με ένα ΠΠΠΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

Τέλος πάντων, μια διορθωση έχω να κάνω μόνο στο κλείσιμό σου. Νομίζω πως δε θα διαφωνήσεις:)

Πενταετία Χριστόφια -
Τί κατάρα!!!!!!!!!
Τί Τραγωδία!!!!!!!!!!!
Τί όλεθρος!!!!!!!!!

Υ.Γ. Όσον αφορά στη δήλωση ότι τα μεγαλύτερα θύματα της εισβολής και κατοχής των τούρκων/μόγγολων/βάρβαρων/απολίτιστων πιθηκανθρώπων/ είναι οι τουρκοκύπριοι (επίτηδες το βάζω με μικρό για να τους της σπάσω) τί να σου πω δεν άντεξε το στομάχι μου. Είμαι έτοιμη για εμετό.

Ασταδιάλα ρε κωλόβλαχε βουκεφάλα ττόπουζε. Είπες να πεις τζαι είπες.

ΥΓ.2. Κρις μου μια απορία έχω αν μπορείς να με βοηθήσεις, Μήπως τώρα που θα ξεκουμπιστούν από την εξουσία και για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια δεν θα συμμετέχουν σε συγκυβέρνηση τζείνος ο ΤουρκοΣύριος υπερυπουργός θα πάει απο εκεί που ήρθε? Θέλω να πω ρε παιδί μου θα πάει σπίτι του μωρέ εδώ δίπλα στη Συρία ή θα μας κάνει αίτηση για πολιτικό άσυλο λόγω αναταραχών στη χώρα του?

Ανώνυμος είπε...

Kala, exei provlima o anthrwpos den ginetai na ta pistevei!!!!! Mas ekapse mas esteile pisw 20 xronia genikws, ypostirizei tous tourkokyprious anti tous polites pou ypotithetai oti einai proedros kai exei kai "parapono"!!!!!!! ELEOS KYRIE MOU E-L-E-O-S!!!!!

Ανώνυμος είπε...

Που να τελειώσει η θητεία του σαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το μόνο που μένει να κάνει, είναι να βγει στην τηλεόραση και να τραγουδά μαζί με την Πραξούλλα. Τζαι αν θέλει ας την λαλεί τζαι Ραφαέλλα Καρρά.

daffodil lament είπε...

να σου πω την αλήθεια καλοί μαλάκες είμαστε.γιατί εννεν μόνο οι άνθρωποι του καφενέ και οι πλύστρες που τον εψηφήσαν. εψηφήσαν τον πολλοί τύποι δήθεν κουλτούρα και διανόηση με πτυχία και περγαμηνές. εγώ εσταμάτησα να τα έχω τόσο μαζί του όσο με κείνουν που τον εψηφίσαν.

''ο πιο πιστός φίλος του σκύλου'' είπε...

Πάντως έχει καλούς cameramen και στην Κύπρο, Αντίχριστε. Διότι εκεί που αρχίζει και λαϊκίζει του κερατά (περί πλύστρας) η κάμερα αρχίζει να του κάνει κοντινό για να συγκινήσει τον θεατή, μη σου πω μην είχε βάλει και κανάν φυσιολογικό ορό για να δείχνει το μάτι μες την συγκίνηση! Αλλά το θράσος-θράσος! Ο Πρόεδρος έφταιγε για τις 13 ψυχές;;; Όχι, εγώ έφταιγα που κάθομαι σπίτι μου και παρακολουθώ τον κάθε ''δημιουργό της τέχνης του ψεύδους''! Ας αφήσει λοιπόν τον φυσιολογικό ορό -κι αν τολμάει- ας πιάσει κανάν ΟΡΟ ΑΛΗΘΕΙΑΣ και τότε τα λέμε!...

Έλα μια βολτίτσα κι από μένα. Έχουμε κι εμείς τα γλέντια μας:
''ΕΓΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΚΙΖΩ ΜΑΡΙΝΕΣ...''

http://gekollias.blogspot.gr/

ΦΙΛΑΚΙΑ! ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!

''ο πιο πιστός φίλος του σκύλου'' είπε...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ:
http://offsite.com.cy/blog/%CF%87%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CF%8C%CF%86%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%BF%CE%BC%CF%80%CE%AC%CE%BC%CE%B1-%E2%80%93-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BC%CE%BD%CE%B7%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CF%86%CF%89%CF%84/
ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΓΝΩΣΤΩΝ ΑΠΟΚΑΤΩ!

θειτσα είπε...

επεσα πανω του τυχαια για πολυ λιγο και φρικιασσα, σιχαθηκε η ψυχη μου -η πενταετια του δεν ηταν ανεκδοτο, ηταν εθνικη τραγωδια για οποιον εχει μυαλο και αντιλαμβανεται. αλλα τα κομματοσκυλα ανεκαθεν διακρινονται απο την εν λογω στερηση.

Ανώνυμος είπε...

Μόλις το είδα σε σκέφτηκα! http://www.greekbooks.gr/books/kinonikes-epistimes/kinoniologia/i-kinonia-ton-horkaton.product

Ανώνυμος είπε...

Μα εν μονο ο Χριστοφιας ρε φιλε? αλλο λιο εννα κλαιμε με τα χαλια μασ δαμεσα. ειδικα τους νεους εχουν μας τελεια χεσμ..... αναξιοκρατια και απου φαει..