Τετάρτη, Ιανουαρίου 11, 2012

Το Κατηγορητήριο Μου Έπεσε Απ' Τα Χέρια

Με μεγάλη μου έκπληξη διάβασα το πρωί τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων στα οποία δέσποζαν τα οχτώ ονόματα των κατηγορουμένων για την έκρηξη στο Μαρί. Το κατηγορητήριο έχει all star cast, μεταξύ των οποίων και οι πρώην Υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών, κύριοι Παπακώστας και Κυπριανού. Συναρπαστικό, δεν είναι; Μπορεί να απουσιάζει ο (αν)εγκέφαλος όλων λόγω ασυλίας, αλλά όσο να πεις, μια άλφα στάχτη στα μάτια του λαουτζίκου ρίχνεται και με το παραπάνω σε πρώτο στάδιο. Εννοείται ότι δεν περιμένουμε καμία καταδίκη, εννοείται ότι κάποια technicalities θα βρεθούν να διευκολύνουν την αθώωση ή και την μη ικανοποιητική στοιχειοθέτηση της υπόθεσης, όπως άλλωστε είθισται να συμβαίνει στο παρακράτος μας, αλλά μια φορά ζήσαμε να δούμε και τα ονόματα πρώην υπουργών σε κατηγορητήριο για μια τόσο σοβαρή υπόθεση.


Το καλό της υπόθεσης είναι ότι όλοι αυτοί τώρα θα αρχίσουν να τρώγονται μεταξύ τους και εμείς θα γίνουμε κοινωνοί ενός άνευ προηγουμένου υπερθεάματος, τύφλα να ‘χει το Cirque dusoleil της Μόσχας. Έτσι γίνεται πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις και θα σου φέρω δυο κλασικά παραδείγματα για να σε πείσω: Θυμάσαι το φινάλε στον Βασιλιά των Λιονταριών, όταν ο Scar προδόθηκε από τις ύαινες που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν σύντροφοι και συνεργάτες του; Όταν είδαν ότι ο Scar πάει να βγάλει την ουρά του έξω από το φταίξιμο, έπεσαν πάνω του και τον κατασπάραξαν. Έτσι θα πέσουν πάνω στον Χριστόφια και οι πρώην Υπουργοί τώρα. Θα γίνει το προεδρικό …του Timon και του Pumbaa!
Δεν σε πείθει το Lion King; Να σου φέρω πιο πρόσφατο παράδειγμα. Θυμάσαι στο πρώτο ελληνικό Survivor που είχαν συμμαχήσει η Ορθούλα Παπαδάκου με την άλλη την Ευαγγελία Δερμερτζόγλου -που ήταν ο ορισμός της bitch, και παραλίγο να βγάλουν εκείνον τον κομπλεξικό τον Νίκο από την Κρήτη, νικητή; E, όταν αντιλήφθηκαν ότι αυτός δεν θα τους δώσει μερίδιο από τα κέρδη, τον έδωσαν στεγνά και μοιράστηκαν το έπαθλο μεταξύ τους σαν πονηρά μουνάκια που ήταν.


Έτσι, θα γίνει και με τον Χριστόφια, να μου το θυμηθείς. Αν ζει, βέβαια, ώσπου να γίνει η δίκη, γιατί νεφρό είναι αυτό, πόσες κατάρες να αντέξει;


Ξανά παρατηρώ το κατηγορητήριο όμως και παρατηρώ κάτι που με ξενίζει. Απουσιάζει ένα λαμπρό όνομα από πάνω. Δεν βλέπω πουθενά την Έλση Χριστόφια. Τι σου έκανε η καημένη η Έλση και την έβαλες στη μπούκα του κανονιού, θα μου πεις; Τι σου έφταιξε η φτωχή η Έλση που δεν μπορεί να συνδυάσει μισή φούστα – μπλούζα; Τι μου έφταιξε; Μου έφταιξε και μου παραέφταιξε! Τελευταίως δίνει συνεντεύξεις και με προσβάλλει πάραυτα, ανοίγει το στόμα της και όποιον πάρει ο Χάρος, κατ’ εμέ είναι η νούμερο ένα persona non grata στο σύμπαν ολόκληρο τη δεδομένη στιγμή. Για πολλούς λόγους που θα αναλύσω ευθύς αμέσως:

Πρώτα απ’ όλα με ειρωνεύεται και με εμπαίζει. Σε πρόσφατη συνέντευξή της στον Φιλελεύθερο με απεκάλεσε «Δήθεν Αγανακτισμένο» ενώ πρόσθεσε ότι «οι πραγματικοί αγανακτισμένοι ξέρουμε πολύ καλά ποιοι είναι!» Μπά, ξέρεις ποιοι είναι; Απόψε θέλω αποδείξεις και όνοματα. Λέγε, ακούω! Δεύτερον, εξήρε τη μη παραίτηση του συζύγου της από την προεδρία, καθώς σε αλλιώτικη περίπτωση θα ήταν σαν «να αφήναμε τα θέρη για να πιάσουμε τα ξικανναουρίσματα» (δεν ξέρω αν το έγραψα σωστά, ως γνωστόν παρέα με κόσμο που χρησιμοποιεί τέτοιες εκφράσεις ούτε που να μου βγάζουν τα νύχια με τανάλιες!) Η πρόθεση της να μειώσει τη σημαντικότητα της θυσίας των 13 αλλά και την ηλιθιότητα της πολιτικής του συζύγου της, είναι εμφανής και ταυτόχρονα προσβλητική προς τη δική μας νοημοσύνη.Δυστυχώς, η Έλση που απ’ ό, τι φαίνεται είναι η μόνη που επηρεάζει τον Χριστόφια ουσιαστικά, αντί να του πει «παραιτήσου γιε μου, να πάμε να πνάσουμε στο Κελλάκι και να αφήσουμε την πατρίδα σε πιο ικανά χέρια» χαιρετίζει τις ενέργειες του και μάλιστα θεωρεί ότι θα αποτελούσε και «ευχής έργον» η συνέχιση μιας τέτοιας πολιτικής. Με λίγα λόγια, αντί να του υποδεικνύει την αχρηστία του, τον «αππώννει» περαιτέρω και τον «βάλλει πάνω»!Με μια τόσο μη εποικοδομητική στάση, δεν συμφωνείς ότι θα έπρεπε και η Έλση να είναι στο κατηγορητήριο; Της αξίζει ή όχι μία πρώτης τάξης τιμωρία γι αυτή την αυθάδεια προς τον κυπριακό λαό; Ξέρεις τι καλοκαίρι περάσαμε εμείς κυρά μου, χωρίς ρεύμα; Ξέρεις τι μαρτύριο ήταν να πέφτεις να κοιμηθείς ντάλα μεσημέρι με 50 βαθμούς έξω και να κόβεται το ρεύμα, επειδή ο ανεκδιήγητος ο άντρας σου ήθελε να κάνει πλάτες στους Σύρους; Ξέρεις τι είναι να πληρώνουν την αχρηστία σας με τη θυσία τους τόσοι επιστήμονες (που αν μπορούσαν να πουλήσουν τα πτυχία τους θα σας αγόραζαν 15 φορές έκαστο) και αντί να τους έχετε στήσει ήδη ανδριάντες και προτομές, εσείς στήσατε συναυλίες με τον κάθε άπλυτο, τελειωμένο τραγουδιστή, δήθεν για να υποστηρίξετε τους θεσμούς; Και τολμάς μετά να με αποκαλέσεις δήθεν αγανακτισμένο;Τώρα που το σκέφτομαι… Πολύ σωστά με αποκαλείς δήθεν αγανακτισμένο, γιατί ο πραγματικός αγανακτισμένος θα σε είχε κάνει να τρέμεις να κυκλοφορήσεις. Θα έπρεπε να σε είχε κάνει να ντρέπεσαι που αναπνέεις. Και δυστυχώς εμείς οι «δήθεν» με τις ειρηνικές διαμαρτυρίες έξω από το προεδρικό δεν μεταδώσαμε δραστικά το μήνυμα. Έπρεπε να στα είχαμε κάνει όλα λίμπα! Να σου πω εγώ μετά αν θα τολμούσες να μας αποκαλέσεις «δήθεν αγανακτισμένους», τρομάρα να σου ΄ρθει!


Αν ήμασταν πραγματικοί αγανακτισμένοι θα σου είχαμε φέρει σπίτι, πακέτο, τον Στάθη Ψάλτη. Να σε στριμώξει σε μια γωνία, όπως έκανε στη χοντρή στο πιο κάτω βίντεο, να σε αρχίσει στις φάπες, να δω εγώ αν θα ξανά τολμήσεις να με πεις «δήθεν αγανακτισμένο» και αν θα ξανά τολμήσεις να αποκαλέσεις την δεύτερη μεγαλύτερη καταστροφή της πατρίδας μας «ξικανναουρίσματα!» Μα, τι πολιτικός λόγος! Τι ποιότητα! Τι κάλλος! Μιλάς και λιώνουν οι ποιητικές συλλογές του Γιάννη Ρίτσου!


Πάτα play να δεις τι σε περιμένει. Ιδού η τιμωρία στην πρώτη την κυρία!

Ζήτω το βουβάλι της Θράκης! Το Αγαίο ήταν, είναι και θα είναι Ελληνικό!


Τόση απέχθεια για την πολιτική προεδρικού ζεύγους δεν ένιωσα ούτε για τους Τσαουσέσκου. Μόνο με την αηδία που νιώθω για τη Δέσποινα Βανδή συγκρίνεστε, και πιστέψτε με, δεν είναι λίγη.

21 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

arista!!!!

Dr. Prixtis είπε...

koita se alles xwres einai sxedon dedomeno oti me ti lhksh ths thiteias mias kyvernhshs tha akolouthisoun akroaseis kai dikes gia skandala...

Grouta είπε...

Αφου ειμαστεν η γη της ανωμαλιας! Τουτα ουλλα ηταν αναμενομενα, οπως τζαι τ' αποτελεσματα της δικης :(

ΥΓ: Ιντα πο' σχεις γιε μου με τα κυπριακα τζαι σαλαβατας? Ειναι παρωχημενη αρχαια ελληνικη!

Ανώνυμος είπε...

Μια χαρά τα λες! Διαβάζοντας την πρόσφατη συνέντευξη της Έλσης στον ''Φιλελεύθερο'' θυμήθηκα αυτή την ανάρτησή σου:

http://antidoto1980.blogspot.com/2011/11/post.html

Η Έλση αντιφάσκει ή μού φαίνεται;

Και κάτι τελευταίο:
1. το ρήμα ''καγχάζω'' δεν παίρνει άμεσο αντικείμενο. Φαντάζομαι ότι σκεφτόσουν ένα ρήμα με τη σημασία ''εμπαίζω/περιπαίζω/περιγελώ/κοροϊδεύω κάποιον''.
2. περαιτέρω

Άνεργος Φιλόλογος

Μάνα είπε...

δεν θα τα πει σε δίκη γιατί θα τα γράψει στα απομνημονεύμάτα του χαχαχα. εντάξει λέμε καμιά μαλακία να περάσει η ώρα.

Anti-Christos είπε...

@Grouta:

Δεν έχω τίποτε με τα κυπριακά, αγαπημένη μου, κι εγώ κυπριακά μιλώ ούλλη μέρα. Αλλά αν βάλεις τούτους ούλλους τους περήφανους Κυπραίους να μιλήσουν ελληνικά δεν ξέρουν την τύφλα τους. Δηλαδή τι; Ξέρουν οι Κυπραίοι να μιλούν αρχαία ελληνικά τώρα; Άμα ήταν έτσι δεν θα τα καταργούσαν από τα σχολεία, αντιθέτως θα μας τα εμπέδωναν περισσότερο.

2. Άνεργε φιλόλογε, θέτεις πολύ ψηλά τον πύχη αλλά μ'αρέσει. (εκτός από το περαιτέρω)

Ανώνυμος είπε...

για να είμαστε και δίκαιοι όμως το θέμα φυσικό αέριο και συμμαχίες με ισραήλ τα χειρίστηκε αρκετά καλά ο πρόεδρος, αν και δεν τον υποστηρίζω θέλω να είμαι δίκαιος...για το θέμα για το μαρί δεν έχω λόγια...όσο για τα κυπριακά ο χριστος έχει δίκαιο ότι η χρήση της κυπριακής διαλέκτου μας δυσκολεύει στο να χρησιμοποιήσουμε σωστά την ελληνική γλώσσα

Ανώνυμος είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=vHdvmSfekBs&feature=related

Ανώνυμος είπε...

poio Cirque de soleil tis Moshas kale? Kanadeziko einai. Kai episis ine Cirque DU Soleil...

vlahaki glyko!

Anti-Christos είπε...

Στ' αρχίδια μου το πόθθεν έσχες του τσίρκου. Έχουμε πιο σοβαρά προβλήματα. Το "βλαχάκι" το αντιπαρέρχομαι καθότι δεν ξέρω από που κρατά η δική σου σκούφια και το να τσακώνομαι με ανώνυμους είναι κάτι που ξεπέρασα προ πολλού.

Valia είπε...

Όπως ξαναείπα.. στα άρματα. Η επανάσταση δεν θέλει καναπέδες, θέλει αίμα και τσαμπουκά.

Καλλικράτης είπε...

Zήτω!

Ανώνυμος είπε...

den einai tsirko to Cirque du SOleil
afou taxideveis syhna, ama to petiheis se kamia poli dokimase, tote tha katalaveis oti oi parastaseis kai ta musical pou eides mehri twra se athena kai londino, auta ine ena tipota. i mousiki, ta kostoumia, kai ta skinika einai allou, kai ehoun kallitehniki diastasi.
isws na itheles na grapseis tsirko medrano (?) i kati etsi. to na omadopoieis (to tsirko einai ena mikro paradeigma, tokaneis poly syhna me koinwnikes omades kai anthrwpous) einai to ligotero ratsistiko.

Anti-Christos είπε...

Το συγκεκριμένο τσίρκο ή τέλος πάντων ό,τι είναι, το είδα στη Γιουροβίζιον της Μόσχας, ως interval act, και γι αυτό θεώρησα ότι πρόκειται για ρώσικο σχήμα. Από ό,τι παρουσίασαν εκείνο το βράδυ δεν εντυπωσιάστηκα. Εν πάση περιπτώσει, δεν είναι αυτό το θέμα μας και δεν καταλαβαίνω γιατί το συζητάμε τόση ώρα.

Δεύτερον, δεν κατάλαβα τι ακριβώς ομαδοποιήσα και σας έθιξα. Πάντως δεν το βρίσκω ρατσιστικό. Πιστεύω ότι έχετε λανθασμένη αντίληψη για το τι εστί ρατσισμός.

Ανώνυμος είπε...

δεν είμαι ο ανώνυμος που σου μπαίνει..., το συγκεκριμένο σόου το είδα στο λας βέγκας, έχει διαφορετικά είδη, είναι όντως εντυπωσιακό και αξίζει να το δεις...βέβαια άλλο κάτι να το βλέπεις στην τηλεόραση και άλλο στην πραγματικότητα, στο λας βέγκας έχει με νερό, αισθησιακό κλπ...όσο για ομαδοποιήσης και ρατσιστικά σχόλια, και να γίνονται αυτά είναι στο πνεύμα του συνόλου των σχολίων, που τα βρίσκω εύστοχα και ειλικρινή...και κάτι άλλο, ο χρίστος κουβαλάει μια τρέλλα που σπάνια συναντάς στην κύπρο στην ηλικία αυτή, συνήθως βλέπεις ανθρώπους που ήξερες παλιά, με κοιλια, έπαρση και περισσότερη απ όσο χρειάζεται σοβαροφάνεια, όταν γείρουν τα 30, διαγράφοντας παλιούς φίλους και κύκλους...

Anti-Christos είπε...

Κοίτα ρε σουξέ το Cirque du soleil! Για τη χωρκάτα την Έλση θα πείτε τίποτα;!

Ανώνυμος είπε...

μα περί αυτού μιλάμε, υπάρχουν διαφορετικά είδη τσίρκων σε διαφορετικές χώρες...

Ανώνυμος είπε...

ma ti allo na poume re gia tin hwrkata tin elsi?
an itan opoiadipote alli p.h. geitonissa sou tzai ethwres tin kathe prwi na plinniskei tis avlades me to lastiho oute geia en itan na tis elales, katholou den tha asholisoun mazi tis.
twra enna tin fame gia allo kanenan enamisi hrono tzai meta gialla, spiti tis. afou toutin epsifisen i pliopsifia, toutin ehoumen, oti axizei tis kathe gaourohwras. sto katw katw en tzain oi tsaousheskou tzai irtan me to eshekkipin (etsi thelw), oi hwrkatopolites pou tis psifisan itan i pleiopsifia, kai auto tha ehei olo to nisi (hwris na tou omadopoiw olous se hwrkatopolites)

Xevrakwtos είπε...

Αδελφέ Anti-Christe, αυτά που γράφεις πραγματικά εκφράζουν την πλειοψηφία των εν Κύπρω Ελλήνων & μη. Είμαι "καλαμαράς" (με τη στενή έννοια του όρου = Αθηναίος) που ζω στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια. Δυστυχώς το παράδειγμα των γάρων πολιτικών της Ελλάδος (οι οποίοι δεν μένουν μόνο στη γαϊδουριά αλλά κατορθώνουν καθημερινά να ξεπερνούν εαυτούς σε διαφθορά και ξεφτίλα)υπάρχει ώς γνήσιο πολιτικό στοιχείο και στην Κύπρο μας. Λυπούμαι πραγματικά γιατί βλέπω ότι οι άνθρωποι που είναι υπεύθυνοι για τις μοίρες όλων μας, είναι παντελώς ανεύθυνοι όταν ο στόχος γυρίσει κατά πάνω τους. Δεν ξέρει που είναι το Μαρί (άλλωστε η Κύπρος είναι και 30,000,000 χιλιόμετρα σε περίμετρο), αποποιείται όλες τις ευθύνες (ακόμη και τον ίδιο τον εντολοδόχο του τον Πολυβίου γείωσε, αφού πρώτα είχε πει ότι θα δειχθεί όποια απόφασή του), και φυσικά θα παίξει το παιχνίδι του "εδώ παπάς, εκεί παπάς, που είναι ο παπάς;". Είναι σωστή όμως η τακτική του (και με τη σύζυγο Έλσα να προσπαθεί να αποτανθεί στο φιλότιμο και την αδελφοσύνη των απλών ανθρώπων - μπας και τη γλιτώσει εν τέλει), γιατί εάν παραιτήτω, δε θα είχε ασυλία για να τον σώσει από αυτό που τώρα ελπίζει ότι θα έχει κωπάσει μέχρι να τελειώσει η θητεία του. Πιστεύω ότι εάν έλεγε ότι φταίει, ο κόσμος θα τον λιντσάριζε επιτόπου (και όχι αδίκως, πιθανότατα). Είναι μια σωστή τακτική κίνηση, που ελπίζω όμως να μην του βγει, και να γυρίσει κάποια στιγμή boomerang, όταν τα ίδια τα στελέχη που έχει δώσει στυγνά για να γλιτώσει, θα τον καθίσουν στο σκαμνί για άλλους λόγους, που όμως όλοι θα καταλάβουμε τελικά ότι αφορούν σε αυτήν την προδοσία προς το πρόσωπό τους.

Και πάλι μπράβο για το άρθρο.

Λευτέρης

Ανώνυμος είπε...

Μάνα μου! τι περιμένεις να ακούσεις δηλαδή που την Έλση?? Μόνο στα αφέλια εντρύφησε τούτη που μου έσιει τζαι άποψη για τα πολιτικά!! Τρομάρα να της έρθει της αρχιτρομάρας..

Ανων.Φαν

Patatoullis είπε...

Τελικά είναι Έλση ή Έρση; (Μάλλον Έλση, από την πολυαγαπημένη τους βασίλισσα, της οποίας οι βάσεις θα παραμείνουν στην Κύπρο until our children and our grandchildren).