Κυριακή, Αυγούστου 28, 2011

Μέτρα, Μέτραα, Μέτραααααα!

Οικονομικά μέτρα.

«Μέτρα εσύ τις ώρες, να μετρώ τις μπόρες που δεν έχουν τελειωμό…»

Κάθε μέρα που ανοίγω τις εφημερίδες και διαβάζω τα νέα για την οικονομία, σφίγγεται η καρδούλα μου.

Πάμε κατά διαόλου.

Και καλά κάνουμε και πάμε κατά διαόλου, εκεί μας αξίζει να πάμε με αυτά που ψηφίζετε, αλλά αυτό δεν με βοηθά καθόλου από ψυχολογικής απόψεως. Γιατί, παλιά ήταν κοινώς παραδεκτό ότι η Κύπρος δεν έχει ουδέν καλό πλην της οικονομικής ευρωστίας. Ήξερες ότι θα ζήσεις σε ένα κακόγουστο και βαρετό μέρος, αλλά τουλάχιστον θα έχεις να φας. Τώρα δεν θα έχεις ούτε αυτό. Και δεν ξέρω τι να κάνω. Πού θα μεταναστεύσω; Πού θα καταφύγω; Όλες οι τριγύρω χώρες είναι υπό πτώχευση ή υπό διάλυση. Πιο μακριά βαριέμαι να πάω.

Όπως έχω γράψει πολλές φορές, κανονίζω 3-4 ταξίδια κάθε χρόνο για να μπορώ να επιβιώσω στην χώρα της Αφροδίτης. Η προσμονή του ταξιδιού με κάνει να υπομένω την κυπριακή πραγματικότητα γιατί έτσι μοιάζει εφήμερη και όχι σαν μόνιμη (σ)κατάσταση. «Αφού θα φύγουμε από ‘δω δεν υπάρχει λόγος να αυτοκτονήσουμε ακόμα» -ασχέτως αν μετά επιστρέφουμε. Τώρα, αν μειωθούν τα ταξίδια, προβλέπω να κάνουμε τη βιομηχανία του Lexotanil πλούσια για ν’ αντέξουμε.

Με τις περικοπές των μισθών που έρχονται και το γενικότερο οικονομικό ψυχοπλάκωμα που καλλιεργείται πανταχόθεν, δεν ξέρω αν θα μπορώ να πηγαίνω τόσα ταξίδια τον χρόνο.

Υπάρχει βέβαια η λύση. Να βρούμε αυτούς που το 2008 έκριναν ότι ο Χριστόφιας είναι άξιος για να διοικήσει και να τους βάλουμε να δουλεύουν υπερωρίες, να καλύψουν το έλλειμμα. Ή, ακόμα καλύτερα, να εφαρμόσουμε αυτό που κάνουν οι Αμερικάνοι. Να τους φορέσουμε όλους από μια φόρμα και να τους αναγκάσουμε να παράγουν κοινωνικό έργο. Να τους στείλουμε να ανοικοδομήσουν τους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς, ας πούμε. Τι ποσοστό πήρε ο Χριστόφιας το 2008; Γύρω στο 54%; Αυτό σημαίνει ότι περισσότερος από τον μισό πληθυσμό θα βάλει τη φόρμα του και τα αθλητικά του παπουτσάκια και θα πάει στον Βασιλικό να ξαναχτίσει τον σταθμό σε χρόνο dt. Μην σας φαίνεται βουνό… Από μια πέτρα να βάλετε ο καθένας, σώζετε τον τόπο από τον οικονομικό βάλτο, ενώ θα εξιλεωθείτε και για τις παρανοϊκές σας ψήφους. Έτσι είναι μάνα μου, να είμαστε υπόλογοι για τις ψήφους μας. Όχι σταυρό στον κάθε ανάξιο και άντε γεια. Τώρα που έχουμε έκτακτη ανάγκη, να πληρώσετε, να μάθετε.

Κάποτε ζούσαμε σε χώρα σαν το Λουξεμβούργο και τώρα σε χώρα βουτηγμένη στο βούρκο.

Αυτά συζητούσα με τη Μπρέντα τις προάλλες και μας ήρθε δύσπνοια συνδυασμένη με σκοτοδίνη. Δεν σφάξανε: Μπήκαμε στο ίντερνετ, κλείσαμε ταξίδι και ήρθαμε στα ίσα μας.
Ως πάρα-τζιει!

18 σχόλια:

kaisi είπε...

Αχεμ..για τα μέτρα εν άλλοι που φταιν.

Όπως είσαι, 180 μοιρες δεξιά.. Τζιαμέ εισαι, νάου σιούτ!

Anti-Christos είπε...

@Kaisi: Δεν κατάλαβα τι εννοείς, αλλά εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι επί της προεδρίας του άχρηστου ζούμε αυτά τα δίσεκτα και επί της προεδρίας του για πρώτη φορά η οικονομία αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο ένταξης στο ΔΝΤ.

Τελικά, ο Χριστόφκιας δεν φταίει σε τίποτα και ποτέ σε αυτή τη χώρα...

marilou είπε...

Ναι μεν εν χάλια η οικονομική κατάσταση στην Κύπρο την δεδομένη στιγμή αλλά που την άλλη όπως είπες και 'συ,το ίδιο ισχύει και για ούλες τις χώρες γυρώ μας και ακόμα πιο πέρα,άρα εν πιστεύκω ότι εν ο Χριστόφιας που φταίει.Εν μια γενικότερη κατάσταση και για μια χώρα που εν στην Ευρωπαική Ένωση χωρίς να έχει βαρία βιομηχανία κλπ,το ότι εν εκυρήξαμε πτώχευση (ακόμα) εν μεγάλο πράμα.

Anti-Christos είπε...

Βεβαίως, βεβαίως...Και η καταστροφή της οικονομίας μας, εξ αιτίας της έκρηξης στο Μαρί είναι κάτι που συνέβη σε όλες τις τριγύρω χώρες, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας...

Ο Χριστόφιας είναι κατά βάθος εθνικός ευεργέτης!

Ξενοφίλιος είπε...

Για νέα εποχή...για νέα κατοχή ρε chris...

kaisi είπε...

Οι τράπεζες μας εκαναν κάποιες επενδυτικές κινήσεις για τις οποίες υποβαθμίστηκαν. Επειτα η πολιτική κατάσταση προκαλεί προβληματισμό και γιαυτό απειλούν να μας ξαναυποβαθμίσουν.

Εξαιτίας αυτών η πιστοληπτική ικανότητα της δημοκρατίας έχει υποβαθμιστεί. Και αυτό δυσκολεύει την ανάγκη αναχρηματοδότησης του χρέους . Το χρέος δηλ δεν δημιουργήθηκε τώρα. Υπήρχε και πρέπει να αναχρηματοδοτηθεί.

Τώρα αντιμετωπίζουμε κάποια προβλήματα αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο τραγικά όσο τα παρουσιάζουν κάποιοι, οι οποίοι με την κινδυνολογία τους ψηφοθηρούν εις βάρος του τόπου.

Ένα άλλο θέμα είναι ο καταμερισμός των βαρών. Γιατί να επωμιστούν το κόστος μόνο οι εργαζόμενοι? Γιατί να μην αγγίζουμε ποτέ τους έχοντες? Αυτοί δεν εχουν μερίδιο στην κατάσταση?

Σορι για το σεντόνι αλλά κάπου το να κάνουμε εναν ανθρωπο αποδιοπομπαίο τράγο αφήνει άλλους να αποποιηθούν των ευθυνών τους.

Anti-Christos είπε...

@Kaisi: Ο αποδιοπομπαίος τράγος που λες, κυβερνά εδώ και τρία χρόνια και επέμενε ότι η οικονομία μας ήταν μια χαρά. Εν μία νυχτί άλλαξε γνώμη. Αυτό δεν φανερώνει την ανικανότητά του να αναγνωρίσει κινδύνους και να τους προλάβει; Έπρεπε να φτάσουμε στα τρία χρόνια διακυβέρνησης για να πάρει μέτρα εφόσον όλα τα κόμματα εδώ και καιρό φώναζαν ότι πάμε από κακό στο χειρότερο; Και εν πάση περιπτώσει, δεν νομίζω να στοχοποιείται ο κύριος Πρόεδρος από ένα και μόνο γεγονός. Υπάρχει τεράστια λίστα με πολιτικά ατοπήματα που κοστίζουν σ' αυτόν το τόπο με αποκορύφωμα βέβαια το Μαρί. Το ότι οι οπαδοί του εξακολουθείτε να παίζετε πελλόν, είναι ανησυχητικό. Πραγματικά...

Bonnie and Clyde είπε...

Chris θα συμφωνήσω μαζί σου... Ένα μεγάλο ποσοστό ψηφίζει και όποιον πάρει ο χάρος (εξού και η Χαραλαμπίδου στην βούλη) όπως έχω ήδη γράψει (http://dnbonnieandclyde.blogspot.com/2011/08/blog-post_11.html)να ψήφίζουμε επώνημα και να αναλαβάνουμε τις ευθύνες της ψήφου μας!
Bonnie

Ανώνυμος είπε...

Kaisi: Ο "κύιος" πρόεδρος είναι με μια σειρά από γεγονόιτα που ογήγησε την Κύπρο σε αυτή την κατάντια. Και ναι, έπρεπε να πάρει μέτρα νωρίτερα για να αποφύγουμε τόσο δυσάρεστες καταστάσεις μετά Και ναι, δεν είναι κακό να αναγνωρίζεις τα λάθη σου και να τα διορθώνεις και ναι δεν είναι κακό να πείς υποστήριξα λάθος άτομο για πρόεδρος της χώρας μου και τώρα το πληρώνουν όλοι. Λαοί που δεν παραδέχονται τα λάθη τους και δεν έχουν διάθεση να διορθωθούν δεν πάνε μπροστά!Ε άμα πιά, είπα να μην σχολιάσω άλλα πόσο πιά!!!

Ανώνυμος είπε...

Εν καλά που σου λαλούν!

Τώρα που σου κόβουν το μισθό εννεν ο Χριστόφιας που πρέπει να σου φταίει.

Η δεξιά ήδη έδωσε δείγματα γραφής.
Θα αναλάβετε ευθύνη για την ψήφο σας?

Chris

Anti-Christos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anti-Christos είπε...

Chris γιε μου, είσαι βλάκας οξά παίζεις τον; Έκαματε τα πούττους στην οικονομία εδώ και τρία χρόνια και τώρα σας φταίει η δεξιά που εγκρίνει τα μέτρα; Εγώ είμαι υπέρ λήψης μέτρων. Αλίμονο. Το ενδεχόμενο ΝΑ ΜΗΝ τα εκάμνατε πούττους ώστε να μην χρειάζονται τα μέτρα γιατί δεν το εξετάζετε; Ή μήπως σας περισσεύουν και δεν σας πειράζουν οι περικοπές;! Γαμώ την κκελλέ σας την όφκερη!

Ανώνυμος είπε...

Καλά για την παγκόσμια οικονομική κρίση σου φταιει ο Χριστόφιας??

Το ότι ναι προσπάθησε να πάρει μέτρα και η Βουλή τα απέρριψε όλα ως το ένα γιατι ακριβώς στόχευαν τους έχοντες το προσπερνάμε?

Αλλά αφού δεν έχεις πρόβλημα να πληρώνεις μόνο εσύ, οκ! Τι να σου πώ?

Chris

Anti-Christos είπε...

Η παγκόσμια οικονομική κρίση έχει και 3 χρόνια που ξέσπασε. Ο πρόεδρος σου τι έκαμνε τότε; Ό,τι κάμνει και τωρά. Ξύνεται.

Επίσης, κάτι άλλο να ρωτήσω. Εσύ κάμνεις και τίποτε άλλο εκτός από το να υποστηρίζεις τον Χριστόφια; Θέλω να πω, είστε συγγενείς; Σε πληρώνει; Είσαι ο υπεύθυνος του φαν κλαμπ του; Προς τι όλη αυτή η υποστήριξη; Παίρνεις ωφελήματα;

Με τι ασχολείσαι στον ελεύθερο σου χρόνο; Έχεις χόμπι; Σου αρέσει κάποιος ηθοποιός/αθλητής/τραγουδιστής;

Δεν είναι λίγο κρίμα να μεγαλώσεις και να λες στα μωρά σου,
"εγώ όταν ήμουν νέος εγύριζα το ίντερνετ και άμα κατηγορούσαν τον χώρκατο τον Χριστόφκια έστελνα σχόλια υποστήριξης;"

Είδες κανέναν δεξιό, να γυρίζει τα μπλογκς να υποστηρίζει τον οποιονδήποτε δεξιό πολιτικό;

Ξεχωρκατέψετε ώσπου εν γλήορα. Και μιας και το θυμήθηκα, την επόμενη φορά που θα με ειρωνευτείς σε άλλα σάιτς για το καρδιακό μου πρόβλημα, να νιώσεις δυο φορές άντρας!

Αρκετά για σήμερα, το πεντάλεπτο διασκέδασης με τα κουμμούνια λήγει εδώ.

Proud Weirdo είπε...

(katarxin sygnwmi gia tous latinikous xaraktires alla sto pc sti douleia de mporw na tous allaksw.)
opws leei kai o Anti-Christos i krisi den einai simera pou ksekinise. Kai isws oi kivernontes den tha prepe tote na legane 'en kairw pagkosmias oikonomikis krisis emeis dinoume epidomata kai magkia mas' e oi file mou den einai magkia sou, einai i malakia pou se dernei. telospantwn, Anti-Christe mia xara ta les.

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω ποιός σε ειρωνεύτικε αλλά να το ξεκαθαρίσω κάθετα ότι εγώ προσωπικά ΠΟΤΕ δε θα σε ειρωνευομουν για κάτι τέτοιο. ΠΟΤΕ!

Οσες φορές σου άφησα κόμεντ νομίζω ήταν στα πλαίσια μιας κοσμιότητας.
Μπορεί να διαφωνούμε σε κάποια θέματα, αλλά δε θα εκανα κάτι τέτοιο!

Για τα υπόλοιπα σου είπα και πιο πανω:"Το ότι ναι προσπάθησε να πάρει μέτρα και η Βουλή τα απέρριψε όλα ως το ένα γιατι ακριβώς στόχευαν τους έχοντες το προσπερνάμε?"

Και ναι είναι πολλοί αυτοί οι οποίοι γυρίζουν τα μπλόκς και λασπολογούν ή διαδίδουν ανακρίβειες

Chris

Ανώνυμος είπε...

Αντί-χριστε ποτέ μην τα βάζεις με έναν ηλίθιο σε φέρνει κάτω στο επίπεδο του και σε κερδίζει λόγω εμπειρίας. Χιλιοειπωμένο αλλά ταιριάζει στην εδώ περίπτωση. Όντως η οικονομική κρίση ταλανίζει πολλές χώρες αλλά τουλάχιστον οι άλλοι ήξεραν τι τους γίνεται, εμείς ως πριν λίγους μήνες επιμέναμε πως η οικονομική κρίση πέρασε και δεν μας ακούμπησε. Αλλά ο τσομπάνης που βάλατε για πρόεδρο έσιει την έννοια μόνο της ομόνοιας, που να ασχοληθεί με την οικονομία..

pekatsa είπε...

@Chris
Μπορείς με τα μαρξιστικά οικονομικά σου να με διαφωτίσεις ποια ήταν τα μέτρα που στόχευαν τους έχοντες και κατέχοντες και δεν πέρασαν από τη βουλή;
Δόθηκαν στην βουλή μέτρα τα οποία αφορούσαν την φοροδιαφυγή, τα παχουλά επιδόματα των υψηλόμοσθων του Δημόσιου τομέα, την φορολόγιση του τζόγου, των μαύρων λεφτών της 2ης δουλείας των δημόσιων υπαλλήλων;;;;; Τζιαι μεν μου αρκέψεις την πιπίλα του 11% του εταιρικού φόρου το οποίο μπορεί να έφερνε τώρα λίγα παραπάνω λεφτά αλλά να σου υπενθυμίσω ότι τα οικονομικά μέτρα πρέπει να έχουν βάθος χρόνου... Άτε να κιτ...