Παρασκευή, Αυγούστου 05, 2011

Έχουμε Υπουργό Που Τη Λένε Πραξούλλα!

Πολλά τα νέα σήμερα!


Ανακοινώθηκε το νέο Υπουργικό Συμβούλιο, αλλά επίσης, ανακοινώθηκε ότι η Ήβη Αδάμου θα μας εκπροσωπήσει στη Γιουροβίζιον του 2012. Μάντεψε ποια είδηση παρουσιάζει μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Ήθελα να σου γράψω για την Ήβη. Να την εκθειάσω, να μιλήσω για το ΡΙΚ που επιτέλους ξύπνησε αλλά συνέβη κάτι που αν δεν το σχολιάσω θα σκάσω.Καλώς την Πραξούλλα μου!Η Πραξούλλα Αντωνιάδου, κυρίες και κύριοι, είναι η νέα Υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας. Δεν ήξερα ποια ήταν, είδα για πρώτη φορά τη φωτογραφία της από τις εφημερίδες. Και εννοείται, δεν μου γέμισε το μάτι. Κατ’ αρχάς, κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν καταδέχεται να λέγεται Πραξούλλα. Πραξούλλα λένε κάτι θείτσες σε χωριά που δεν έχουν ρεύμα, που δεν πιάνει το κινητό. Το όνομά σου, κυρία μου, είναι Ευπραξία και διόρθωσέ το να χαρείς, γιατί είσαι πλέον δημόσιο πρόσωπο και δεν μπορώ άλλο με τα υποκοριστικά βγαλμένα από τις Ιστορίες του Χωρκού. Μετά, είδα και το κούρεμα σου και είπα «ωχ, Παναγία μου, τρίζουν τα κόκκαλα του Τρύφωνα Σαμαρά» αλλά δεδομένου του Προέδρου μας και της εξαιρετικής του κόμης δεν περίμενα κάτι περισσότερο από τη Χρύσα Ρώπα διασταυρωμένη με την Κακουράτου. Είπα όμως να μην είμαι υπερφίαλος και επιφανειακός και να εστιάσω στο έργο και τις πράξεις σας, κυρία Πραξούλλα μου, γιατί άλλωστε, whats in a name? , και τι δουλειά έχουν οι τρίχες σε σοφά κεφάλια;Μπήκα στο Facebook και είδα την πιο κάτω δήλωσή σας και σκέφτηκα ότι δεν είναι τυχαίο που σας λένε Πραξούλλα, ούτε το μαλλί, βεβαίως, βεβαίως.


Μα, είναι να τρελαίνεσαι!


«Αν η Κύπρος ήταν αποστρατικοποιημένη, ούτε η καταστροφή στο Βασιλικό θα συνέβαινε, ούτε το Πραξικόπημα το 1974».


Σοφά λόγια! Θα τα γράφουμε ως αποφθέγματα στα ημερολόγια στο μέλλον! Αν και αν! «Αν το νήμα της ζωής για τον ένανε κοπεί, θα πεθάνουμε κι οι δυό!» Και αν η Κύπρος δεν είχε πρόεδρο τον Χριστόφια, σήμερα δεν θα είχαμε οικονομία του κώλου, ούτε θα ήμασταν στο χείλος της καταστροφής, ούτε ο περίγελος της ΕΕ, και αν η γιαγιά μου είχε τροχούς θα ήταν skateboard.Σκέφτεστε και τα λέτε ή σας βγαίνουν αυθόρμητα;Πώς να αποστρατικοποιηθεί, κυρά μου, το νησί όταν ο εχθρός τού εξοπλίζεται κάθε χρόνο με άρματα και φέρνει συνέχεια κατοχικό στρατό από την Τουρκία; Πώς; Βλέπεις την Τουρκία να μειώνει τις στρατιωτικές της δυνάμεις; Αντιθέτως, κάθε χρόνο στην επέτειο της εισβολής, στην επετειακή παρέλαση, μας μοστράρει όλο και πιο εξελιγμένα πυραυλικά συστήματα και όλο πιο μοντέρνα όπλα. Όταν θα κάνουν do όλοι αυτοί, ποιος θα πολεμήσει; Η παροπλισμένη Εθνική Φρουρά; Ή θα βγεις εσύ με την κουτάλα της κατσαρόλας να δώσεις μία του Τούρκου στο κεφάλι;


Κοιμήσου ήσυχη κυρία Πραξούλλα μας! Η εθνική Φρουρά, έτσι όπως είναι και όπως επιπλέον την καταντήσατε, ούτε δέκα μέτρα δεν θα μπορέσει να διανύσει πριν καταλυθεί ολόκληρη. Ήταν που ήταν για τα σίδερα, τα τελευταία χρόνια με τις συνεχείς περικοπές, την καταντήσατε πιο φλώρικη και από τον στρατό των Στρούμφ! Αντί οι Τούρκοι να μας αρπάξουν όλους σε δέκα λεπτά, με την ΕΦ θα μας υποδουλώσουν σε δεκαπέντε λεπτά. Σιγά τη διαφορά. Οπότε μην εξάπτεσαι και σου χαλάσει η κόμη, να θεωρείς την Κύπρο ήδη αποστρατικοποιημένη. Το γεγονός ότι κάποιοι 18χρονοι φοράνε παραλλαγή και κοιμούνται με τα άρβυλα σε θαλάμους με τσίγγενο ταβάνι δεν τους καθιστά απαραίτητα και μάχιμους.Η λογική του βλάκα: Αποστρατικοποιήστε την Κύπρο. Αντί να πουν: Χαλυβδώστε και εκπαιδεύστε τον Στρατό, πειθαρχήστε τους φαντάρους και εμπνεύστε τους, προτιμούν το «διαλύστε τους». Μα πόσο μαλάκες είστε!Και βγάλτε πλέον τον σκασμό με το Πραξικόπημα. Τα ¾ των κατοίκων αυτής της νήσου, δεν ζούσαν επί πραξικοπήματος! Επομένως, δεν μπορεί να χρεώνεται ολόκληρη Εθνική Φρουρά μια μαλακία που έγινε πριν 40 χρόνια και η οποία πλέον ουδεμία σχέση έχει με τη συνεχιζόμενη κατοχή. Έχετε κόμπλεξ και απωθημένα και σας φταίνε τα πάντα. Ο μπακάλης να μην ανοίξει μια μέρα, θα πείτε ότι φταίει το πραξικόπημα. Φάουσα να φκάλετε!


Τέλος, να χαίρεστε που η Κύπρος δεν είναι αποστρατικοποιημένη, γιατί αν δεν υπήρχε η ναυτική βάση να κρύψετε τα containers θα τα είχατε αραδειάσει σε κατοικημένες περιοχές. Και τότε οι ζημιές και οι νεκροί θα ήταν περισσότεροι. Όσοι και τα νεκρά εγκεφαλικά σας κύτταρα!Κάθε μέρα σε αυτή τη χώρα μου αποδεικνύετε όλο και πιο περίτρανα πόσο βλάκες είσαστε σε σημείο που πλέον δεν νευριάζω καν. Μόνο γελώ. Σας αξίζει ό, τι πάθετε και ακόμα περισσότερα!Ακούς εκεί… «Πραξούλλα!» Ούτε περίπτερο δεν ονομάζεις έτσι πια…

23 σχόλια:

Invictus είπε...

Αλλάξαν οι καιροί. Πλέον οι ηγέτες δεν καλούνται να λογοδοτούν για τις πράξεις τους αλλά για τις Πραξούλες τους!

Ανώνυμος είπε...

Η Ελβετία, αν και δε συμμετέχει σε στρατιωτικούς συνασπισμούς και ασκεί ουδέτερη πολιτική, διαθέτει αξιόμαχες ένοπλες δυνάμεις. Ισχύει η υποχρεωτική στρατιωτική θητεία για όλους τους άντρες κατά τη συμπλήρωση του 20ού έτους της ηλικίας τους. Η βασική εκπαίδευση διαρκεί 17 εβδομάδες και στη συνέχεια, ως την ηλικία των 50 χρόνων, περνούν στην εφεδρεία, έχοντας την υποχρέωση ετήσιας ολιγοήμερης στρατιωτικής μετεκπαίδευσης. Οι έφεδροι υπάγονται ως τα 32 τους χρόνια στις Τακτικές Δυνάμεις, ως τα 43 στην Εθνοφυλακή και στη συνέχεια, ως τα 50 τους χρόνια, στην Εθνοφρουρά. Διατηρούν τον οπλισμό, τη στολή και τις εξαρτήσεις τους στο σπίτι τους.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ελβετίας μπορούν να επιστρατεύσουν άμεσα 625.000 άντρες. Διαθέτουν 271 πολεμικά αεροσκάφη και σύγχρονο εξοπλισμό κάθε είδους.

Brenda είπε...

"δεν περίμενα κάτι περισσότερο από τη Χρύσα Ρώπα διασταυρωμένη με την Κακουράτου"
χαχαχα τέλειο!

Πρόσεξες μάλιστα ότι το φοβερό απόφθεγμα της το ανάρτησε και στο γκρουπ Ομόνοια1948? Στην Κύπρο η πολιτική ασκείται σε επίπεδο facebook.

@Invictus lol

Tranzy είπε...

Τέλειο το άρθρο, άκρως ψυχαγωγικό αν και στο τέλος της μέρας ακολουθεί το motto "Γελούμε για να μην κλαίμε"!

@Invictus - Είναι πολιτικος του λαού αυτή, έτσι εξηγείται :)

Ανώνυμος είπε...

Eίναι αυτή η κυρία που πριν από λίγο καιρό πήγε στην Άγκυρα και δηλώσε έχει και η ΤΟΥΡΚΙΑ δικαιώματα στον υποθαλασσιο πλούτο της Κύπρου.
Υπουργό καλικαντζάρων να το πιστέψω αλλά όχι Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Α ναι και ο αρχιφαγάνας του Χρηματηστηρίου Υπουργός Οικονομικών. Ουστ βρε.

Ανώνυμος είπε...

Posted on (X)OMONOIA 1948's wall??
Έχουμε για υπουργό μια που την λένε ΠΡΑΞΟΥΛΛΑΝ και γράφει σε γόλ της ομόνοιας??? Πόσο το χαίρομαι που καταστρεφόμαστε σιγά σιγά... Θα πάω σε άλλη γη άλλα μέρη σε κανά μήνα, ας κουρεύονται όλοι οι άχρηστοι!!

Με τον Χριστόφια πρέπει να μοιράζονται τον ίδιο κομμωτή, απ'εκεί θα την γνώρισε και αφού είδε οτι είναι συντρόφισσα, την έκανε υπουργό!

Ανώνυμος είπε...

ΑΞΙΟΣ, ΑΞΙΟΣ ΑΞΙΟΣ!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

poli kalo to post sou...wres wres k gw aporw pws einai dinato na exoume tetoia atoma na mas kivernoun...to tragiko einai pws neoi anthrwpoi pou thewrountai kai morfwmenoi exakolouthoun na stirizoun to dimitraki akoma k simera meta apo tin tragwdia tis 11hs iouliou...ti na peis...mono kai mono me tin epilogi tis praxoulas ws ipourgo, postomwnesai!!!

Bonnie and Clyde είπε...

Σωτηρούλα, Πραξούλα, φέρτε μας φέρτε μας και μια Γιαννούλα.
Clyde

Ανώνυμος είπε...

αν και εισαι αντιχριστος εχεις λογικη .διαφερεις απο τους αλλους αθειστες

Amazona είπε...

"Σας αξίζει ό,τι πάθετε και ακόμα περισσότερα". Δυστυχώς Χρίστο μου είναι εμείς που τα παθαίνουμε και θα τα πάθουμε όχι αυτοί.... Αμ ο άλλος ο κ. Λευκόνοικο/Δήμητρα Υπουργός Οικονομικών... Κάποιος εκεί ψηλά έχει πολύ αρρωστημένη αίσθηση χιούμορ...

Anti-Christos είπε...

@Τελευταίε ανώνυμε: Δεν είμαι άθεος. Είμαι άθρησκος! Πιστεύω εις έναν Θεό, Καρβέλα Παντοκράτορα, ποιητή και μέντορα της Άννας Βίσση.

Ανώνυμος είπε...

H EF oute ta 10 lepta den ta kamnei 10. isoun tethoirakismenos esy kai eheis pseudaisthiseis.
EF hwris aeroporia ine ypothesi 10 leptwn na katharisoun oles tis monades, entelws.
mia hara ta leei i praxoulla

Anti-Christos είπε...

Τέτοιος βλάκας είσαι κι εσύ, μόνο η Πραξούλλα σου αξίζει. Άμα δεν έχεις αεροπορία, δίνεις λεφτά για να φτιάξεις αεροπορία και όχι για να πηγαίνεις βόλτες με τα ιδιωτικά τζετ. Ουστ!

SKonte είπε...

poli fovamai sas prolava tin eixa anakalipsei aytin tin kiria apo to 2007, ti frouto einai.
http://skonte.blogspot.com/2007/12/sites.html

ruth_less είπε...

Κσταπληκτικό! Γελούσα μέχρι δακρύων διαβάζοντας το... φυσικά και τραγικά τα χάλια μας. Αυτό πια είναι δεδομένο. Ο Θεός να μας ελεήσει σ΄αυτό τον τόπο. Εκεί που λέμε πιάσαμε πάτο, πάμε ακόμα πιο βαθιά.

Η Πραξούλα θα είναι και η τελευταία Πράξη του έργου.

Ακκανούρης είπε...

Η κυρία Πραξούλα Αντωνιάδου- Κάτι, κατά κάτι ευρώ πλουσιότερη με το βραβείο Χατζιωάννου για δικοινωτική επιχειρηματικότητα.

Στον ίδιο "ευλογούμε τα κίτρινα γένια μας- αυτοϊκανοποιούμαστε" διαγωνισμό πήρε βραβείο και το σχολείο Highgate για το τρίγλωσσο του πρόγραμμα (Αγγ, Ελ και Τουρκ)

Και η κυρία Πραξούλα έχει παιδιά στο εν λόγω σχολείο.

Πρέπει να πήρε βραβείο και ο δικοινωτικός υδραυλικός της για την παρουσίαση δικοινωτικού ρουπινέττου που βγάζει 82% κρύο νερό και 18% ζεστό.

ΦΙΛΟΙ, ΑΥΤΗ Η ΚΥΡΙΑ ΘΑ ΕΠΙΒΛΕΠΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΡΥΞΗ ΤΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟΜΠΛ. ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ ΣΤΑΘΜΙΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ.

ruth_less είπε...

@Aκαννούρης
Δεν αντέχω ούτε να τα σκέφτομαι αυτά! Ανοίξαμε τον λάκκο μας μόνοι μας :(

astronaftis είπε...

έχει καιρό να φανώ ποδά, χαίρεται.
απολογούμαι που το σχόλιο μου είναι άσχετο καθότι απολίτικος και ακομμάτιστος, αλλά μου έκανε εντύπωση το εξής σχόλιο:

αν και εισαι αντιχριστος εχεις λογικη .διαφερεις απο τους αλλους αθειστες

2:07 PM


ανώνυμε έχω να πω το εξής:

αν υπήρχε θεός και ήθελε να πιστεύουμε σ' αυτόν τότε δεν θα μας έκανε με λογική.

Patatoullis είπε...

Χαίρομαι που υπάρχουν ακόμα άτομα που αντιδρούν στη γενικότερη αηδία αυτού του τόπου. Είχα αρχίσει να πιστεύω ότι περιτριγυρίζομαι μόνο από Πραξούλες...

κι αγνάντευε... είπε...

Το τελευταίο το διάβασες;;; "Τελικά είναι η Τουρκοκυπριακή κοινότητα που στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη των Ελληνοκυπρίων, δείχνοντας πράγματι τον μοναδικό δρόμο προς ένα ευοίωνο μέλλον. Όπου οι εθνοπατέρες δεν θα έχουν καμμία θέση." !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Τι να πρωτοσχολιάσει κανείς...

Ανώνυμος είπε...

laos pou epsifise christofia ti ypourgo perimene?mia pou grafei panw sto wall tis omonoias me ta 15xrona!!!a re kypraioi zwa kala na pathete

Ανώνυμος είπε...

Ο γιός του Παπάκη του θα είναι στην επιτροπή;
Γιατί αν του κακοφανεί θα βάλει να του κλέψουνε και τη μαμά του τώρα.
Και άντε να τη βρείς εν μέσω κρίσης.