Τρίτη, Μαρτίου 15, 2011

Πιο Πολλή Έκπληξη!

Τα ίδια και τα ίδια κάθε χρόνο!

Χριστούγεννα, Καρναβάλια, Καθαρά Δευτέρα, Πάσχα, Καλοκαίρι.
Χριστούγεννα, Καρναβάλια, Καθαρά Δευτέρα, Πάσχα, Καλοκαίρι.
Χριστούγεννα, Καρναβάλια, Καθαρά Δευτέρα, Πάσχα, Καλοκαίρι.

Πολλαπλασίασε αυτές τις γιορτές επί τριάντα, όσα χρόνια δηλαδή ζω, και νιώσε το κέφι μου. Επίσης, σκέψου ότι θα ζήσω στην καλύτερη περίπτωση άλλα τριάντα χρόνια και νιώσε τον ενθουσιασμό μου.

Σκεφτόμουν σήμερα το πρωί ότι, όποιος έστησε τον κόσμο αυτό, όποιος τον μοίρασε στις πιο πάνω περιόδους και εορτές, δεν είχε καθόλου φαντασία. Προσωπικά, βαρέθηκα κάθε χρονιά να είναι η ίδια με την άλλη. Με καταρρακώνει να ξέρω ότι μετά τα Χριστούγεννα θα έρθει η Καθαρά Δευτέρα και μετά το Πάσχα. Είναι όλα στάνταρτ. Είναι όλα βάσει προγράμματος και μάλιστα, βάσει ενός προγράμματος που διαιωνίζεται κάθε χρόνο. Δεν υπάρχει ενδιαφέρον!

Πρέπει να τα αλλάξουμε. Όχι να τα διαρρυθμίσουμε. Να τα αλλάξουμε μια και καλή. Γιατί να πρέπει κάθε χρόνο να γιορτάζουμε τις ίδιες γιορτές; Να δημιουργήσουμε καινούριες! Ας πούμε, θα μπορούσαμε να αναβιώσουμε τα Παναθήναια. Και να έπρεπε να πάμε όλοι στην Αθήνα για μια βδομάδα αναγκαστικά, να δούμε από κοντά αναπαραστάσεις αυτής της αρχαίας γιορτής, ντυμένοι όλοι με χλαμύδες και σανδάλια. Να είναι ένα εκπαιδευτικό τριήμερο στο οποίο θα αποδώσουμε φόρο τιμής στους αρχαίους προγόνους μας και θα μπορούμε επίσης να λάβουμε μέρος σε αρχαιοελληνικά όργια. Ένα τριήμερο ρε αδερφέ, θα πάθεις τίποτα; Θα το λαχταράς ολόχρονα και δεν θα βαριέσαι.

Σε χαλούν τα Παναθήναια; Να σκεφτούμε άλλη γιορτή. Μπορούμε, ας πούμε, να καταργήσουμε την Καθαρά Δευτέρα (πραγματικά, ποιος χέστηκε να πάει να πετάξει χαρταετό, εκτός από τη Mary Poppins;) και να καταστήσουμε αργία μια τυχαία Τετάρτη (που δουλεύω και απόγευμα και βαριέμαι), η οποία θα είναι η ‘Βρομιάρα Τετάρτη’. Στη μέρα της βρόμας θα δικαιούμαστε να κάνουμε μόνο κακές πράξεις. Θα μπορούμε να δείρουμε όποιον μισούμε, να βρίσουμε ελεύθερα, να σκοτώσουμε, να πετάξουμε σκατά στα μούτρα κάποιου που μας έβλαψε. Επίσης, θα μπορούμε να κυλιστούμε σε τάφρους με λάσπη, θα δικαιούμαστε να ουρούμε όπου βρούμε, γενικότερα θα κάνουμε τη χώρα για μια μέρα λες και ξεχείλισαν όλοι οι υπόνομοι (που ούτως ή άλλως, κοντεύουν). Πιστεύω ότι θα έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον παρά οποιαδήποτε ξενέρωτη Καθαρά Δευτέρα. Πήξαμε στις Καθαρές Δευτέρες!

Επίσης, τα καρναβάλια χρειάζονται αναδιάρθρωση. Μαλακία και ξεπεσμός να γιορτάζονται μια φορά τον χρόνο για δυο σαββατοκύριακα. Κανονικά, θα έπρεπε μια στο τόσο να χτυπούν οι σειρήνες (αυτές που χτυπούν κάθε χρόνο στην επέτειο της εισβολής και του πραξικοπήματος) για να μας δώσουν το σύνθημα να βγούμε όλοι στους δρόμους με τη στολή μας να χορέψουμε. Σε τυχαίο χρόνο και ώρα. Αναπάντεχα και απροσδόκητα. Να περνούν και ένα, δυο κυβερνητικά άρματα από τη κεντρική λεωφόρο της Μακαρίου να μας φτιάχνουν τη μέρα και μια χαρά. Αυτό θα συμβαίνει, πες, μια φορά τον μήνα σε μέρα που θα ορίζει ο Υπουργός Καρναβαλιού. Έχεις καλύτερο;

Και το Πάσχα, να πάρει πόδι. Δεν υπάρχει πιο boring εποχή. Μία βδομάδα τα πάθη του Χριστού στην τηλεόραση, κάθε χρόνο τα ίδια, έλεος! Προτείνω να καταργηθεί το Πάσχα πάραυτα, με συνοπτικές! Να κρατήσουμε τις 3 μέρες που καθόμαστε, αλλά να βρούμε να γιορτάζουμε κάτι άλλο. Όχι τα πάθη του Χριστού που είναι τόσο βαρετά και μπανάλ. Αν δεν δεχτεί η εκκλησία και οι γριές να τα καταργήσουμε τουλάχιστον ας τα αλλάξουμε. Να πάψουμε να γιορτάζουμε τον 'Μυστικό Δείπνο'. Να γιορτάζουμε τον Μυστικό Ύπνο. Όπου ‘μυστικός ύπνος’ βλέπε μία νύχτα που ο Ιησούς ήταν στρατό, αποκοιμηθήκε στη σκοπιά, τον έκαναν τσακωτό οι Φαρισαίοι που βγήκαν περίπολο και τον έβγαλαν αναφορά. Τέτοια πράματα. Καινούρια. Πιο αστεία. Πιο εκπληκτικά.

Όλα θέλω να τα τροποποιήσω, να μην βαριέμαι. Και τις μέρες. Για πόσο καιρό ακόμα θα έρχεται η Δευτέρα μετά την Κυριακή; Ας κάνουμε μία συμφωνία, διακρατική, για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα μετά την Κυριακή να έρχεται η Πέμπτη. Θα πάθει τίποτα η οικονομία μας να δουλεύουμε για λίγο καιρό λιγότερο; Ούτως ή άλλως, ξυνόμαστε ολόχρονα και η οικονομία γαμιέται. Δεν θα πάθουμε τίποτα να το ρίξουμε κι επίσημα έξω. Και γιατί μετά το 2011 να έρθει το 2012; Ας κάνουμε τα στραβά μάτια και ας πούμε ότι, του χρόνου θα έρθει το 1990 και είναι νόμος ΑΠΑΝΤΕΣ να ντύνονται και να συμπεριφέρονται όπως το 1990, με ανάλογο ντύσιμο, μουσική και προγράμματα στην τηλεόραση.

Όχι άλλη μονοτονία. Θέλω έκπληξη. Θέλω αλλαγή. Τώρα που θα κλείσω αυτό το κείμενο, θα πάρω τηλέφωνο στο ταξιδιωτικό γραφείο και ό, τι προσφορά έχει για το σαββατοκύριακο θα την αγοράσω και θα φύγω. ΒΑ-ΡΕ-ΘΗ-ΚΑ! Μπρέντα, μάζεψε τα ππουρτού σου και φύγαμε!


16 σχόλια:

Unknown είπε...

Η μοναδική μου "ένσταση" είναι στον Υπουργό Καρναβαλιού. Εκεί θεωρώ ότι θα υπάρχει πρόβλημα, δεν θα μπορούν να αποφασίσουν ποιόν να πρωτοδιαλέξουν! Εκτός κι αν τους έχουν εκ περιτροπής (είναι γνωστός ο όρος έτσι κι αλλιώς, ας τον χρησιμοποιήσουμε και κάπου).

Πέραν τούτου έχω να προτείνω ταπεινά και το εξής:

Μία φορά το χρόνο να διοργανώνεται το δεκαπενθήμερο Φεστιβάλ "Παίξτο κι εσύ" όπου πολιτικοί και λοιποί σελέμπριτις (λυπάμαι ταπεινέ βουκώλε, εσύ απλά θα βλέπεις) θα ενσαρκώνουν ρόλους από τηλεοπτικές σειρές (παλιές και νέες). Οι παραστάσεις θα είναι καθημερινές και θα είναι δωρεάν. Ποιός δεν θα 'θελε να δει το Υπουργικό Συμβούλιο να μεταφέρει στο σανίδι "Της Ελλάδος τα παιδιά", το οποίο στην προκειμένη περίπτωση θα μετονομαστεί σε "Της Κύπρου τα παιδιά". Ο Χριστόφιας θα είναι ο Κάκαλος, κάποιος της Επαγρύπνησης θα είναι ο Πλαπούτας και πάει λέγοντας.
Για να μην πώ ότι θα σπάσουν ταμεία οι "Τρείς χάριτες" μες τις Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, Ελένη Θεοχάρους και Ελένη Αντωνίου όπως επίσης και το "Desperate Housewifes" με Βαλεντίνα Τσίγκη, Ντίνα Ακκελίδου, Γιώτα Κουφαλίδου και Ρούλλα Μαυρονικόλα.
Για το "Prison Break" δεν το συζητώ καν. Απλή μεταφορά της απόδρασης Κίτα κι έχουμε στο τσεπάκι τον Χρυσό Φοίνικα και την Αργυρή Καρύδα.

Αχάπαρη είπε...

Νομίζω δοκιμάζεις τα νεύρα μου με τα αναπάντεχα καρναβάλια. Σκέφτου τωρά να αρχίσουν οι σειρήνες να παίζουν τζιαι να γεμώσει ο τόπος τράχτορ ντυμένα με ασημόκολλες, τριχωτούς Πανίκους ντυμένους dana international τζιαι Σκεύες ντυμένες κοάλα.
Μια φορά τον χρόνο εν τζιαι πολλή τους. Μεν σου πω καλύτερα να γίνεται κάθε δίσεκτο.

Η βρωμοτετάρτη εν όλα τα λεφτά :)

Anti-Christos είπε...

@Invictus: Καλά είπα εγώ, ότι εσύ είσαι κρυφό ταλέντο! Θα σε κάμω συνέταιρο εδώ μέσα.

@Αχάπαρη: Συμφωνώ με όσα γράφεις για τα καρναβάλια. Αλλά εγώ ζω στον κόσμο τον δικό μου που εκεί έχουμε σφάξει τους Πάμπους και τους Παμπίτσες προ πολλού. Από την Βρομοτετάρτη, συγκεκριμένα. Μόνο εμείς κι εμείς υπάρχουμε!

Rania είπε...

Να πάει στο top 10!

Seriously όμως..στο 1990? να διαλέγει ο καθένας την χρονιά που θέλει!

You and Invictus should run this country!

Ανώνυμος είπε...

En mporo na stamatiso na gelo. 'Vromotetarti' ola ta lefta:))
apotinedra

Unknown είπε...

Σου 'χω κι άλλο:

Ριάλιτι all-in-one ή αλλιώς "Αχταρμά-τιβί". Ένας θεϊκός συνδυασμός Survivor, Big Brother, Φάρμας, Greekcypriot Idol και Κάτι μυρίζει καμένο.

Το παιχνίδι θα ξεκινάει Σεπτέβριο και θα ολοκληρώνεται Μάϊο. Οι παίκτες και πάλι θα είναι πολιτικοί/σελέμπριτις/φασιονίστες/πανελίστες/κ.ο.κ.
Εμείς οι κοινοί θνητοί θα έχουμε το υποχρεωτικό δικαίωμα να ψηφίζουμε αυτόν που θέλουμε να αποχωρήσει.

Το παιχνίδι θα μεταδίδεται φυσικά καθημερινά όπου θα βλέπουμε τις δοκιμασίες (θα υπάρχουν 6 δοκιμασίες ανά εβδομάδα) και την Κυριακή (μετά τα νέα) θα έχουμε το "live" (που θα παρουσιάζει ο Λουκάς Χάματσος με την Μαρίνα Μαλένη). Ο κάθε παίκτης θα δικαιούται να έχει ένα "σύμμαχο" εκτός σπιτιού ο οποίος θα μπορεί να κάνει τηλεφωνικές παρεμβάσεις (θα στο εξηγήσω στη συνέχεια).

Οι δοκιμασίες θα έχουν ως εξής:

Δευτέρα:
Ο κάθε παίκτης θα μπαίνει μόνος του στο δωμάτιο επικοινωνίας της Μεγάλου Αδόλφου όπου θα μπορεί να ξεκατινιάζεται με την ησυχία του και να "μιλά" για συμπαίκτη/ες του. Οι θεατές ΔΕΝ θα βλέπουν live το μονόλογο αυτό. Θα ανεβαίνει αυθημερόν βίντεο στο youtube όπου θα ακούμε μόνο τη φωνή του υποψηφίου χωρίς εικόνα. Ο "σύμμαχος" του κάθε παίκτη (αυτός που σου έλεγα πριν) θα μπορεί με τηλεφωνικές παρεμβάσεις να διαψεύδει το βίντεο του youtube λέγοντας ότι είναι φτιαχτό, ότι είναι προϊόν μοντάζ, ότι παρεξηγήσαμε τα λεγόμενα, ότι είναι λόγω φτωχής γνώσης αγγλικών κλπ. Εναπόκειται στον θεατή να αποφασίσει ποιος λέει τα περισσότερα μπαρμπούτσαλα και να τον στείλει με συνοπτικές στο σπίτι του.

Τρίτη:
Η Τρίτη θα είναι μέρα ασμάτων. Θα δίνεται σε κάθε υποψήφιο ένα κομμάτι από την ορχήστρα του Παβίλιον για να το μάθουν. Δεν θα υπάρχει δάσκαλος φωνητικής (σόρρυ Άλεξ, σόρρυ Τζούλη) και οι παίκτες θα προσπαθούν μόνοι να φέρουν εις πέρας την αποστολή. Ο "σύμμαχος" του κάθε παίκτη θα μπορεί να εμφανίζεται μαζί με τον παίκτη στο "live" για φωνητικά. Το τραγούδι θα πρέπει να το έχουν μάθει μέχρι την Πέμπτη οπότε και θα το τραγουδήσουν ενώπιον των συμπαικτών τους.

Τετάρτη:
Παράλληλα με τις πρόβες του τραγουδιού, θα ανατίθεται στον κάθε παίκτη και μια χειρονακτική εργασία που θα πρέπει να κάνει στην παρακείμενη φάρμα. Η πρώτη δοκιμασία θα είναι το άρμεγμα με δεμένα μάτια. Στη φάρμα θα υπάρχει 1 αγελάδα και 12 ταύροι. Αντιλαμβάνεσαι. Για κάθε αρχίδι που χουφτώνει, ο κάθε παίκτης θα παίρνει 1 βαθμό ποινής. Οι 3 παίκτες με τους περισσότερους βαθμούς ποινής θα είναι προτινόμενοι προς αποχώρηση (από την εξουσία).

Unknown είπε...

Πέμπτη:
Την Πέμπτη τραγουδάμε. Ή μάλλον, τραγουδάνε. Ο κάθε παίκτης θα τραγουδήσει ενόπιων των συμπαικτών του. Οι παίκτες θα τραγουδάνε ακαπέλα μόνοι τους. Οι "σύμμαχοι" δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής. Ο κάθε παίκτης μετά την ολοκλήρωση του τραγουδιού θα βαθμολογείται από τους συμπαίκτες του με μυστική βαθμολογία (στο δωμάτιο του Μεγάλου Αδόλφου). Οι παίκτες ΔΕΝ θα ενημερώνονται για τη βαθμολογία τους, ούτε οι θεατές.

Παρασκευή:
Η Παρασκευή θα είναι μέρα δοκιμασιών στη φύση. Αναρρίχηση με δωδεκάποντα, ελεύθερη κατάδυση στη θάλασσα στον πάτο της οποίας θα υπάρχουν μεταλλικές ψήφοι (ο παίκτης που παίρνει τις περισσότερες μεταλλικές ψήφους έχει ασυλία) κλπ. Οι επιλογές είναι αμέτρητες.

Σάββατο:
Εδώ θα έχουμε γαστρονομικούς οργασμούς (της αγελάδας). Σε 45 λεπτά ο κάθε παίκτης θα πρέπει να ετοιμάσει ένα ορεκτικό, ένα κυρίως πιάτο κι ένα επιδόρπιο. Τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει θα τα διαλέγουν οι συμπαίκτες του (ένα υλικό ο καθένας). Την κριτική επιτροπή θα αποτελούν ο Πανίκος Σταυριανός, ο Γιαννάκης Καρεκλάς και ο Σαρμπέλ. Τη δοκιμασία θα παρουσιάζει/συντονίζει η Μέλανυ Στέλιου.

Κυριακή:
Η μέρα των live!
Στα "live" θα παρουσιάζονται με σχετικά βίντεο όλες οι δοκιμασίες της εβδομάδας καθώς και μπόλικο παρασκήνιο/κους κους/παραλειπόμενα. Επίσης οι παίκτες θα διαγωνίζονται ξανά στο τραγούδι, αυτή τη φορά συνοδευόμενοι από την ορχήστρα του Παβίλιον. Οι "σύμμαχοι" θα κάνουν (προαιρετικά) φωνητικά. Μετά την εκτέλεση του τραγουδιού, θα βαθμολογούνται από κριτική επιτροπή την οποία θα απαρτίζουν οι Δώρος Γεωργιάδης, Λόλλος Γιωργαλλέτος και Πέτρος Τζαμτζής. Μετά τη βαθμολογία της κριτικής επιτροπής, θα βλέπουμε σε βίντεο-γουόλ τις βαθμολογίες που είχαν δώσει οι συμπαίκτες προ ημερών. Οι δύο βαθμολογίες θα αθροίζονται και θα βγαίνει η τελική βαθμολογία παίρνοντας το μέσο όρο. Οι 3 παίκτες με τη χαμηλότερη βαθμολογία μαζί με αυτούς που ήταν προτεινόμενη από τη δοκιμασία της Τετάρτης θα παραδίδονται στη διάθεση του κοινοί και τον θεατών οι οποίοι θα ψηφίζουν αυτόν που θέλουν να αποχωρήσει.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα επισκέπτεται το σπίτι που θα διαμένουν οι παίκτες η Ειρήνη Χαραλαμπίδου η οποία θα παίρνει μίνι-συνεντεύξεις. Οι συνεντεύξεις αυτές θα προβάλλονται στο Επτά-Δέκα του ΡΙΚ1 και στις Πατάτες Αντιναχτές.

Anti-Christos είπε...

@Invictus: ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ!!! Μόνο εγώ κι εσύ νομίζω ότι θυμόμαστε τον Πέτρο Τζαμτζή!!!!! χαχαχαχαχαχα!!! Α, ναι. Και η Ειρήνη Χαραλαμπίδου που τον έφερνε καλεσμένο!

@ΑPOTINEDRA: Τι κάνεις;!! Πολύ χαίρομαι που ακόμα αντέχεις και με διαβάζεις!

Unknown είπε...

Άσε, έχω issues με τον Τζαμτζή αλλά αυτό είναι ανάρτηση από μόνο του χαχαχαχα

ρίτσα είπε...

και εγώ που προκτές σκεφτόμουνα τι ωραία που έρχεται το πάσχα με της νυκτερινές περιπολίες και την ψύχρα της άνοιξης

αλλά ταξίδι θέλω κι εγώ. που εννα πάεις;

andy είπε...

teleio!!!

Ανώνυμος είπε...

Κι εγώ ως παιδί που γεννήθηκα τη δεκαετία του '80 θυμάμαι τον Πέτρο Τζαμτζή στο ''Ευχάριστο Σαββατόβραδο''! Υπήρχε περίπτωση να γίνει γνωστός ο Τζαμτζής με άλλο τρόπο εκτός από τις εμφανίσεις του στην εν λόγω εκπομπή; :Ρ

Αντί-χριστε και Invictus, υποκλίνομαι στην ευρηματικότητά σας!

Xippasmeni είπε...

Εφυρετε μας με τα σχόλια!! Η Βρομοτεταρτη εν τελεια ιδέα! Αν θέλετε καμνουμε καμνουμε τζαι καμιά Βρομοπέμπτη κάθε δευτερη εβδομάδα για να σπάζει η ρουτίνα!

Καλα ρε ινβίκτους, που εθυμήθηκες την Μαλένη τζαι τον Χάματσο;;;;;

Unknown είπε...

@Xippasmeni
Μα πού ζείς xippasmeni ντήαρ;
Wake up and smell the sofa, που λέει τζι ο Μπάλκυ Μπαρτόκομους!
Δεν πήρες είδηση ότι έχουν πρόσφατα αφαιρέσει το Χάματσο από τη δεξαμενή ναφθαλίνης; Συντονίσου με την πρωτεύουσα της Κύπρου και τις εγκαταστάσεις του ΡΙΚ νοτιοανατολικά της Μεσογείου

Ανώνυμος είπε...

Oxi mono se diavazo akoma, alla simera prospathisa na pao oso pio piso mporousa kai eida oti exasa polla episodia! Den pezesai paidi mou:))
apotinedra

Ανώνυμος είπε...

http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=10856%3Amarketing-election&catid=95%3Aanalyse-chris&Itemid=150grafis ke edo ?

AnnaB