Δευτέρα, Οκτωβρίου 18, 2010

Master Πάτερ

Χαζολογούσα στο Twitter διαβάζοντας ατάκες αγαπημένων ανθρώπων, ώσπου κάποιος έριξε στο τραπέζι την ιδέα για ένα νέο, καταπληκτικό reality στην τηλεόραση. Το ένα και μοναδικό, ασύλληπτης έμπνευσης: Master Πάτερ!

Το Master Πάτερ, όπως ήδη κατάλαβες, θα αφορά τους παπάδες! Παπάδες από όλη την Κύπρο θα διαγωνίζονται στην ορθή και αποτελεσματική λειτουργία της εκκλησίας τους.

Για αρχή, προτείνω να λάβουν μέρος τρεις παπάδες μόνο. Θα διαγωνίζονται κάθε βδομάδα σε διάφορες αποστολές, και θα βαθμολογούνται από ειδική, λαμπρή επιτροπή, απαρτισμένη από υψηλά ιστάμενους της αρχιεπισκοπής, συν την Ελένη Λουκά (πάντα χρειάζεται ένας celebrity για να αποχτά αξία το παιχνίδι, τύπου: blessing with the stars). Η Λουκά, εδώ που τα λέμε, μπορεί να αξιοποιηθεί και ως κεντρική παρουσιάστρια, βλέπε ρόλο Βίκυς Καγιά.

Οι αποστολές που θα τους ανατίθενται κάθε βδομάδα από τον Big Brother (δηλ. τον Θεό), θα αφορούν την ομαλή και αρμονική λειτουργία της εκκλησίας. Θα πρέπει να φέρουν εις πέρας διάφορες δραστηριότητες. Για παράδειγμα, θα τους ζητηθεί να λύσουν διάφορα ακανθώδη προβλήματα, όπως να παντρέψουν έναν Χριστιανό με μια Μωαμεθανή («Τούτη έννεν δούλη του Θεού σιόρ, εν δούλα που καθαρίζει!») ή να βαφτίσουν ένα μωρό με ξενικό όνομα (Το «Σιμόνη» έννεν όνομα του χαϊρκού. Θα την βαφτίσω Μαρία, τζι ας φακκάτε!»).

Όσο θα περνά ο καιρός και θα δυσκολεύει το παιχνίδι, οι επίδοξοι Master Πατέρες θα διαγωνίζονται σε πιο πρακτικές δοκιμασίες, όπως: Φτιάξτε Θεία Κοινωνία για να ποτίσετε ένα ολόκληρο Δημοτικό Σχολείο, ψήστε καραμελωμένα αντίδωρα για κάποιο γηροκομείο της ενορίας, ετοιμάστε αγιασμό με ψιλοκομμένο δυόσμο. Βλέπω ήδη μπροστά μου τη Μανωλίδου να δοκιμάζει το αντίδωρο και να το βγάζει σκάρτο, ως «πολύ ζαχαρωμένο!»

Εγώ βέβαια, σκίζω τα ράσα μου για το τραγουδιστικό μέρος, όπου θα πρέπει οι πατέρες να παρουσιάζουν κι από έναν ύμνο, κάποια προσευχή στα λάιβ. «Προσευχήηηηη, τα χείλη μου για σένανε λένεεεε, και τα μάτια μου μερόνυχτα κλαίνεεεε!»

Οι παπάδες που θα περάσουν στον τελικό θα διαγωνιστούν σε πιο mystifying δοκιμασίες, τύπου Uri Gueller. Θα πρέπει, ας πούμε, να κάνουν με την προσευχή τους μία εικόνα να δακρύσει, ή μία καμπάνα να χτυπήσει. Θα πρέπει να πραγματοποιήσουν θαύματα, όπως κάποια ανάσταση, ή κάποια ίαση.

Το δωματιάκι στο πλάι κάθε εκκλησίας, στο οποίο γίνονται οι εξομολογήσεις των πιστών, θα θεωρείται «δωμάτιο επικοινωνίας». Οι πατέρες θα μπορούν να μπαίνουν εκεί όποτε θέλουν για να ξεκατινιαστούν. Επίσης, με το πέρας κάθε δοκιμασίας στα λάιβ, οι πατέρες θα περνούν πίσω από το Ιερό, δηλαδή στα παρασκήνια, όπου ένας ψάλτης (κατά προτίμηση ο Στάθης) θα τους παίρνει μίνι-συνέντευξη ώσπου να ανακοινωθεί η βαθμολογία τους.

Οι παπάδες που θα παραβαίνουν τους κανόνες εξοργίζοντας τον Big Brother, θα εξορίζονται στο Άγιο Όρος. Εκεί θα υποβάλλονται σε δοκιμασίες τύπου Survivor, δηλαδή: περπάτα ξυπόλητος πάνω σε κάρβουνα, μπες μες το βαρέλι με τις τρύπες, κλειδώσου μες το κελί σου χωρίς φαΐ για πολλές μέρες, ώσπου να πλαντάξεις… Τέτοια.

Ο νικητής του Master Πάτερ θα χρίζεται Άγιος. Θα κυκλοφορεί το Εικόνισμά του άμεσα, το οποίο και θα πουλιέται από πλανόδιους στις καφετέριες και θα τοποθετείται για λίγο καιρό στο ιερό όλων των ναών. Τα μεσημεριανά θα λυσσάξουν: «Μα πόσοι άγιοι να βγαίνουν κάθε χρόνο» και θα κάνουν αφιερώματα τύπου: «Τι απέγιναν οι προηγούμενοι Άγιοι των reality;» Θα έχουν μάλιστα live link με τον Αγ. Βασίλη στη Λαπωνία, ο οποίος θα δηλώνει: «Οι νέοι Άγιοι δεν συγκρίνονται με εμάς τους παλιούς. Οι νέοι βιάζονται να κάνουν θαύματα. Εμείς οι παλιοί, είχαμε άλλα ήθη, άλλη νοοτροπία!»

Ο νικητής του Master Πάτερ θα αποστέλλεται να μας εκπροσωπήσει στο εξωτερικό σε μεγαλύτερους διαγωνισμούς που θα διοργανώνει το Βατικανό, βλέπε Master Pope. Ο Έλληνας μάστερ θα ψηφίζει τον Κύπριο μάστερ και θα πέσουν οι καθολικοί να μας φάνε, ότι ανταλλάζουμε ψήφους κάθε χρόνο.

Εντάξει, σκάζω, το παράχεσα.

9 σχόλια:

astronaftis είπε...

Πολλά καλό!

Unknown είπε...

όπου ένας ψάλτης (κατά προτίμηση ο Στάθης)

χαχαχαχαχα έγραψες πάλε!
Μα να μην αναφερθείς στην Έφη Σαρρή η οποία θα τραγουδά το "Σταυρώστε με" πριν τα λάϊβ; τς τς τς

Rania είπε...

hahahahahahaha!!!! εξαιρετικό as usual..έκαμες λίες μέρες να μας γράψεις αλλά it was worth the wait!

Pasxalina είπε...

hahahahaha! Master Pater και Master Pope! Όπως λέμε Master of the Beast ή Master of Puppets! φοβερό κόνσεπτ

Finikas είπε...

Τέλειο. Αυτό το reality θα το έβλεπα και εγώ. :) Έμεινε μου η απορία όμως. Ποιό θα είναι το έπαθλο;

Joy Tears είπε...

Τι να πει κανείς!?
Έπρεπε να πεις κάτι και για φωτογραφίσεις α λα next top model με ράσα design και σε theme σκηνικά.

forbiddenid είπε...

Επίσης μια πολλά ωραία δοκιμασία θα ήταν να τους επαίρναν μια φορά την εφτομάδα να παρακολουθήσουν γυμνές φωτογραφήσεις στο Nitro/Maxim κλπ τζιαι όποιος "αντιδράσει" (ή όποιου "αντιδράσει" το κάτω μέρος του ράσου, καλύτερα) χάννει!

Ανώνυμος είπε...

ΑΨΟΓΟ! Τέλειο! Είμαι έκπληκτη που ξέρεις το συγκεκριμένο άσμα. Τέτοιες ιδέες δεν γίνεται να τις πουλάς σε κανάλια; Preferably τα Ελληνικά όχι τα Κυπριακά!

Ανώνυμος είπε...

Πολλά καλό!!!
ψάλτης (Στάθης) θεϊκό!!
:)