Παρασκευή, Οκτωβρίου 08, 2010

Το 'Βράδυ' του Κωστόπουλου

Έκατσα κι εγώ απόψε, σαν τον βλάκα, να δω το «βράδυ» του Κωστόπουλου στον Alpha, με καλεσμένο τον Ρουβά!

Κατ’ αρχήν, να σου πω ότι το όλο concept μυρίζει Jerry Springer Show από το χιλιόμετρο (στο πιο παρακμιακό του όμως), πράγμα που εν μέρει παραδέχτηκε και ο Κωστόπουλος στην εισαγωγή της εκπομπής του. «Δύο άνθρωποι να μιλάνε, σε δυο καρέκλες.» Τώρα αυτό, πόσο μπορεί να εφαρμοστεί στην περίπτωση του Σάκη, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Το να κάνεις πρεμιέρα στο talk show σου με καλεσμένο τον Σάκη, είναι σαν να ανοίγεις μπαρμπέρικο και να έχεις για πρώτο πελάτη τον Ζουγανέλη. Τόσο ενδιαφέρον!

Οι ερωτήσεις του Κωστόπουλου ήταν τρομερά αδιάφορες. Μάζεψε όλα τα θέματα που έθιξε στα τελευταία 100 editorials του Nitro και τα μπούκωσε του Σάκη. Κι αυτός, αμήχανος και ανήμπορος να εκφράσει μια ολοκληρωμένη άποψη με συνοχή και λογική και ελάχιστη πνευματικότητα, κατέφυγε σε διαφήμιση της trident: Χαμογελούσε και ξερογλειφότανε μπροστά στη κάμερα. Όταν έχεις καλεσμένο τον Ρουβά, μάνα μου, δεν ρωτάς ερωτήσεις των οποίων οι απαντήσεις απαιτούν ανάπτυξη τύπου «σκέφτομαι και γράφω.» Ρωτάς ερωτήσεις που απαντούνται με ένα ναι ή ένα όχι. Τύπου ανάκριση στο αυτόφωρο.

Φερ’ ειπείν:
- Τα είχατε ή όχι, Χριστιανέ μου, με τον Ψινάκη;
- Είναι όντως φυτευτά τα δόντια σου, ή έχεις πολύ καλό οδοντίατρο;
- Σου εξήγησαν ποτέ γιατί εξαγριώθηκαν οι Κύπριοι με τη συναυλία του 1997 ανήμερα της γενοκτονίας των Ποντίων, ή ακόμα απορείς;
- Πόσα παίρνεις για κάθε επεισόδιο του X-Factor;
- Διαβάζεις ποτέ τα κείμενα της παρουσίασης ή όλα αυτά τα σαρδάμ στα λάιβ έγκεινται στην πρώτη ανάγνωση;
- Με τη Ζυγούλη είστε όντως ερωτευμένοι ή είναι όλο αυτό διαφημιστικό κόλπο;
- Το χώνεψες ποτέ ότι στη Γιουροβίζιον του 2009 ήρθες 9ος;

Αυτά θέλουμε να μάθουμε. Και φυσικά, τίποτα απ’ όλα αυτά δεν τον ρώτησε. Ποιος νοιάζεται τώρα, αν θα θυμώσει ο Σάκης όταν η κόρη του, του παρουσιάσει τον γκόμενό της, σε 20 χρόνια από σήμερα; Πληζ!

Οπότε, ναι, σαν πρώτη εκπομπή, ο καλεσμένος ήταν μεγάλη αποτυχία και ο παρουσιαστής δεν το έσωζε με τίποτε.

Επιπλέον, μου έκανε εντύπωση που όλο το ακροατήριο αποτελούνταν από δημοσιογράφους που εργάζονται στα περιοδικά που εκδίδει ο παρουσιαστής. Φαντάζομαι, έπεσε μεγάλος εκβιασμός προκειμένου να βαράνε παλαμάκια στον λαλίστατο καλεσμένο του big boss. Και τέλος, απόρησα με το πόσο απελπισμένοι μπορεί να είναι οι ’48 Ώρες’ για να στέκονται όρθιοι και να ρίχνουν ρεφρενάκια στα γεμίσματα της εκπομπής! Αυτά κάνει το ΔΝΤ, my friend!

Τα πρώτα 40 λεπτά άντεξα να δω. Συναγωνίστηκε άνετα το «Καλλέργης στις 8:00» που εδώ στην τριτοκοσμική κατά τα άλλα Κύπρο, το βλέπαμε (όχι εγώ, γενικά μιλώ) πάνω από 11 χρόνια πριν, από το Σίγμα.

Για τέτοιες παρακμές μιλάμε.

11 σχόλια:

Nisyrios είπε...

Jerry Springer ή Larry King ή David Letterman;

Ούτε ο Κωστόπουλος κάνει για παρουσιαστής πάντως, ούτε ο Ρουβάς για καλεσμένος. Το κύκλωμα ανακυκλώνει τα ίδια πρόσωπα, λες και έχουμε κανένα σταρ σύστεμ της προκοπής για να αξίζει να τους παρακολουθούμε.

Είναι απίθανο πώς μερικές φορές φαίνεται ο τρόπος με τον οποίον είναι εγκλωβισμένοι σε έναν φανταστικό, δικό τους κόσμο. Εκεί όπου βρίσκονται σε κοσμικές εκδηλώσεις για να φωτογραφηθούν και μετά στις εκπομπές περιγράφουν το πόσο ωραία πέρασαν και το πόσο πολύ αλληλοσυμπαθιούνται...

Γαβριηλ / Gabriel είπε...

μα βρε Χρήστο μου, υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που βλέπουνε τηλεόραση;

Αχάπαρη είπε...

Τούτο που δεν εκτιμάς τον βαθύ και πλούσιο εσωτερικό κόσμο του Sakis επείραξε με πολλά.

Aurora είπε...

1. Υπάρχει πιο παρακμιακό talk show από εκείνο του Jerry Springer;;;
2. Ποιος θυμάται το "Καλλέργης στις 8";;;;;;;;;;;;;;;;;

Unknown είπε...

Πότε έγινε παρουσιαστής ο Κωστόπουλος; Πρόσφατα προφανώς, αλλιώς θα ήξερε ότι ο Σάκης δεν κάνει για να μιλά. Period.

κι αγνάντευε... είπε...

Είδα τη διαφήμιση της εκμπομπής και μου άρεσε. Αλλά ο Σάκης δεν κάνει μάνα μου να μιλάει... είναι καλός μόνο για οφθαλμόλουτρο. Σε μία άλλη συνέντευξη που είχα δει παλιά, δε θυμάμαι σε ποιον την είχε δώσει, συνεχώς χαζογελούσε, το καημένο. Δεν πειράζει, πάλι είναι θεός! :)

Aurora είπε...

κι αγνάντευε, την εκπομπή του Χατζηνικολάου είχες δει, πριν 2-3 χρόνια. Τη θυμάμαι κι εγώ! Είχε κάνει βίντεο για αυτό ο Θέμος, που έβαλε όλα τα γελάκια του Σάκη και πήγαινε ένα μαρκυνάρι 10 λεπτά με χα χα χα και χου χου χου.

Η μάγισσα του Πορτομπέλο είπε...

Πάντως για κάτι ρουβίτσες σαν και μένα ( ναι, είμαι άνω των τριάντα και δηλώνω ρουβίτσα, εν αξιολύπητο ξέρω το )η παρουσία του και μόνο ( σε οποιανδήποτε εκπομπή και για οποιονδήποτε λόγο, σε συνδυασμό με το απλά θεικό χαμόγελο και τα λαμπερά δόντια που μόλις βγήκαν από διαφήμιση της colgate ) είναι αρκετή!

Joy Tears είπε...

Λλία λόγια για τον Σάκη!! Λλία λόγια σε παρακαλώ!!!! :Ρ

κι αγνάντευε... είπε...

Aurοra ναι, αυτή πρέπει να ήταν!
Δηλώνω κι εγώ ρουβίτσα 30+. Φτου μου!!!

Ανώνυμος είπε...

Δεν έχεις σχολιάσει καθόλου την παρουσία της Μελέτη. Η οποία βρίζει μέρα νύχτα τα προγράμματα του Alpha. Σε βαθμό που είναι πλέον φως φανάρι ότι υπάρχει αντζέντα.

Για τον Σάκη τί να πω. Δεν είναι καινούργιο ότι ο άνθρωπος δεν μπορεί να σταυρώσει κουβέντα. Θυμάμαι μόνο μια συνέντευξη του στην οποία νομίζω κατάφερε να αρθρώσει πέντε λέξεις παραπάνο (αυτή στο GALA της Σταματάρη).

Και ο Κωστόπουλος μεγάλη απογοήτευση. Ούτε μια ατάκα της προκοπής. Βαρεμάρααααααααα