Παρασκευή, Αυγούστου 24, 2007

Μύθοι και Θρύλοι (μέρος Β)

Γ. Ένα αγόρι και ένα κορίτσι μπορούν να είναι φίλοι.

Με πολλή φαντασία και πολλή σκηνοθεσία, ίσως! Αναλόγως πώς ορίζεις την φιλία κυρίες και κύριοι. Εγώ απέτυχα παταγωδώς στο εν λόγω εγχείρημα. Αν φιλία ορίζεται ως αλληλοκατανόηση, αναζήτηση, αγάπη και στήριξη του άλλου οποτεδήποτε και όπως και δήποτε, αυτό δεν επιτυγχάνεται με καμία Παναγία.

Μας χωρίζει το χάος και το πέος! Διότι όταν επιδίδεσαι εις τις προ-αναφερθείσες αρετές με άτομο του αντιθέτου φύλου, καλώς ή κακώς θα ενθουσιαστεί το καμάρι σου! Θα ξεμυτήσει και θα ψάχνει την τροφή του. Και εσύ τί θα του πεις του σπλάχνου σου; «Κάτσε στ’ αυγά σου γιατί είναι φίλη σου;» Το πολύ-πολύ να καταπιεστείς και να πνίξεις τα αισθήματα σου για χάριν πολιτισμού, αλλά προσωπικά δεν το συνιστώ. Μια φορά, δυο φορές, την Τρίτη σου μένει –και πάλι- στα χέρια!

Βέβαια, αν ορίζεις την φιλία ως μια περιοδική συνάντηση της μιας φοράς την εβδομάδα, μετά συνοδεία καφέ και κουτσομπολιού, τότε ναι, πέτυχες μια φιλική σχέση με ένα κορίτσι. Αλλά αυτό δεν το αποκαλώ φιλία. Το αποκαλώ απλώς μια κοινωνική συναναστροφή, ενίοτε και χάσιμο χρόνου.

Δ. Στην Αγγλία που σπουδάζεις είναι γεμάτο πούστηδες.

Όταν ανακοίνωσα του διοικητή μου στο στρατό πως θα σπουδάσω στην Αγγλία μου πρότεινε παρουσία όλων των στελεχών της μονάδος, να φέρω μαζί μου και μποξεράκια «ττέλλενα»! Εγώ τότε δεν είχα πιάσει το υπονοούμενο, άλλωστε και σήμερα θεωρώ το χιούμορ του διοικητή μου ό,τι πρέπει για κυριακάτικο σκετς. Εν πάση περιπτώσει, θεωρούσε πως η Αγγλία είναι γεμάτη γκέι και πρέπει να προσέχουμε.

Η αλήθεια είναι πως εδώ, ό,τι δηλώσεις είσαι! Το θέμα είναι πως είτε είσαι straight, είτε είσαι γκέι και bi τους είναι αδιάφορο. Ο κόσμος εδώ πάσχει από τόση μοναξιά και κατάθλιψη που το τελευταίο που θα τους απασχολήσει είναι ο σεξουαλικός σου προσανατολισμός. Σίγουρα, εδώ υπάρχουν άφθονα γκέι μπαρ στα οποία μπαινοβγαίνουν όλοι τους άνετα, αλλά δεν θα έλεγα ότι εδώ είναι όντως το κλουβί με τις τρελλές.

Απλώς ο κόσμος εδώ είναι λίγο πιο ελεύθερος. Άλλωστε, αν οι Άγγλοι ήταν όντως τόσο αδελφές (καλά, δεν βγήκαν και από το «της αγάπης μαχαιριά» αλλά τέλος πάντων), τότε δεν θα είχαμε τόσες Ελληνίδες να πληρώνουν για να τους έχουν γκόμενους. Εθνικός καταποντισμός κι’ εδώ!

Γκέι υπάρχουν σε όλες τις χώρες, στο ίδιο ακριβώς ποσοστό. Απλώς στην Αγγλία κρύβονται λιγότερο, και αλλού περισσότερο.

Ε. BONUS MΥΘΟΣ: Μην βρίζεις τους γονείς σου, διότι άμα μεγαλώσεις θα τρέμουν τα χέρια σου!
:)

Δεν υπάρχουν σχόλια: