Σάββατο, Σεπτεμβρίου 30, 2017

Το Εξοχικόν

Κάθε φορά που πλησιάζουν εκλογές ή προμηνύεται κάποιο σκανδαλάκι και πρέπει να συσπειρωθούν τα πρόβατα της αριστεράς της Κύπρου, οι πολιτικοί τους ηγέτες φροντίζουν ώστε να επιβεβαιώνουν αυτό που όλοι εμείς οι υπόλοιποι ξέρουμε χρόνια τώρα, ότι δηλαδή η αριστερά είναι πρωτίστως γονίδιο κακογουστιάς, δευτεράντζας και κακομοιριάς. Φυσικά δεν δυσκολεύονται να καταφέρουν να το αποδείξουν. Γονίδιο είναι αυτό, και να το καταπιέσεις, αργά ή γρήγορα εκδηλώνεται. Θα ξεχάσω εγώ το σπίτι του Χριστόφια με το πορτρέτο του Μαρξ που επιμελήθηκε η Κινέζα βαφτιστήρα της Έλσης; Θα ξεχάσω εγώ το κίτρινο-μπανανέ σαλόνι του Σταύρου Μαλά; Αυτή τη φορά η συχνά ανορθόγραφη ειδησεογραφική ιστοσελίδα του Sigmalive φρόντισε να μας παρουσιάσει το εξοχικό του κ. Άντρου Κυπριανού στις Αρόδες -Θεέ μου σ’ ευχαριστώ που δεν έχω ιδέα κατά πού πέφτει αυτό το χωριό.

Ας απολαύσουμε το ρεπορτάζ γραμμένο εκ νέου, σε τόνο και ύφος που αρμόζει στο περιεχόμενο των φωτογραφιών.

Ενθουσιασμένος και ξαναγεννημένος δήλωσε στον τοπικό Τύπο των Αρόδων ο κύριος Άνδρος με την ανακαίνιση κομμουνιστικών προδιαγραφών που έκανε στο εξοχικό του. Πλαισιωμένος από τον Σπύρο Σούλη και τη Σίσσυ Φειδά που επιμελήθηκαν το πρότζεκτ, μοίραζαν χαμόγελα στις κάμερες και ζιβανίες με σιουσιούκο στους ντόπιους που έσπευσαν να δουν από κοντά το νέο διαμάντι του χωριού τους.

Ο ηγέτης της αριστεράς μπροστά από το εργοτάξιο λίγο πριν αρχίσουν οι εργασίες αναπαλαίωσης. "Έχω μεγάλη αγωνία να δω πώς θα διαμορφωθεί το χαλαμάντουρο" δήλωνε στους δημοσιογράφους. Το αισιόδοξο χαμόγελό του, προφήτης των επιτυχημένων εργασιών που συντελέστηκαν. (Ρούχα από προσωπική συλλογή).


«Το εξοχικό ανακαινίστηκε στη λογική του λιτού… έως και παράλυτου». Δήλωσε περήφανα ο ιδιοκτήτης. «Εμπνευσμένοι από το λογότυπο του πιο παλιού και τίμιου κόμματος της Κύπρου συνδυάσαμε όλα τα εργαλεία που είχαμε στα χέρια μας και καταλήξαμε σε αυτή την πρόταση, mix and match, που όπως θα δείτε κι εσείς στις φωτογραφίες αποτυπώνει πλήρως και την ευρύτερη φιλοσοφία της πολιτικής μας.»

Τα αποκαλυπτήρια! (Τα νερά στο τραπέζι εκ παραδρομής τα άφησε ο φωτογράφος μας). 

«Ο κύριος Άντρος ήταν πολύ συνεργάσιμος» δήλωσε στις κάμερες η Σίσσυ. «Μας επέτρεψε να χρησιμοποιήσουμε έπιπλα από διάφορες δεκαετίες της ζωής στην ύπαιθρο προκειμένου να υλοποιήσουμε αυτή την καλλιτεχνική άποψη.» Ο Σπύρος Σούλης δεν αντέχει, συμπληρώνει αυθόρμητα και ενθουσιασμένα: «Κουρτίνες από το κουκλοθέατρο του τοπικού νηπιαγωγείου, ρολά ΙΚΕΑ, καρέκλες από το σουβλατζίδικο δεκαετίας του ’70, σερβίτσια του λαϊκού καφεκοπτείου της δεκαετίας του ‘80. Πρώτη φορά έβλεπα τόσα λάφυρα μαζεμένα!»

Εμφανής η ικανοποίηση στο πρόσωπο του κ. Κυπριανού. "Το σπίτι μας είναι ανοικτό για τους πάντες. Μάλιστα σκέφτομαι σοβαρά να το διαθέσω και στο Airbnb σε πολύ χαμηλές, ακελικές τιμές" δήλωσε στους τοπικούς δημοσιογράφους. 

Χαμόγελα και ευφορία στο χωριό παρόλο που ο κύριος στο φόντο τρίβκει τ' αφτίν του. Η συγκέντρωση έληξε νωρίς το απόγευμα με τον κύριο Άντρο να συζητά περαιτέρω προβλήματα του χωριού με τον κοινοτάρχη. Όσο για τους αρχιτέκτονες εξ Ελλάδος απόλαυσαν πλήρως την κυπριακή φιλοξενία και υποσχέθηκαν να ανανεώσουν σύντομα το ραντεβού τους στο γραφικό χωριό της μεγαλονήσου.   

Διαβάζεις την πραγματική είδηση εδώ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ίδιος ο Αντρος Κυπριανού, δήλωνε πριν λίγες μέρες με το συνηθισμένο αλαζονικό υφάκι του, ότι οι καταγγελίες του Φαίδωνα δεν τον αφορούν. Και μετά έρχεται κάνει αυτό. Προσωπικά τους έχω σιχαθεί πλέον. Σε αυτό το τόπο, είμαστε όλοι για γέλια και για κλάματα.

Moonlight είπε...

Έχομεν και φωτό από τις θαλασσινές περιπέτειες της οικογένειάς του στο Λακκίν, αλλά εβοήθηκα να σ'τις στείλω! Έχω απορία για τις Αρόδες...επάψαν να είναι Πάνω και Κάτω Αρόδες και είναι μόνο Αρόδες, όξα ακόμα υφίστανται αμφότερες;