Σάββατο, Δεκεμβρίου 12, 2015

Τριχοφυία Δίχως Ευφυία

Το πραγματικό πρόβλημα με τις δηλώσεις της κ. Αθηνάς Κυριακίδου δεν είναι ότι δεν τη φτάνουν τα €3500 το μήνα. Εγώ θα συμφωνήσω μαζί της, καθώς επίσης και με τον Αϊνστάιν, πως όλα τα πράγματα σ’ αυτό τον κόσμο είναι σχετικά. Ένας που αμείβεται αδρά προφανώς έχει φτιάξει τη ζωή του με τέτοιο τρόπο που και τα έξοδά του είναι ανάλογα. Ένας εκατομμυριούχος μπορεί να κλαίγεται γιατί μειώθηκε η περιουσία του κατά ένα εκατομμύριο, ενόσω εσύ γελάς που ζεις από το overdraft της τράπεζάς σου. Γι αυτούς ακριβώς τους λόγους της σχετικότητας των πάντων, εγώ δεν προτίθεμαι να πέσω να τη φάω.

Υπάρχουν πολύ σοβαρότεροι λόγοι για να εύχεσαι να καεί στο πυρ το εξώτερον η κυρία Κυριακίδου. Και είναι προφανείς: Είναι μία χωρκάτισσα. Και ως γνωστόν, οι χωρκάτες είναι αυτοί που κατέστρεψαν αυτή τη χώρα, της οποίας η σωτηρία έγκειται, κατά τη γνώμη μου, στον άμεσο και απόλυτο αφανισμό τους.

Αν η κυρία Κυριακίδου έβγαινε και μου έλεγε ότι δεν τη φτάνουν τα €3500 γιατί τα τρώει στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, γιατί παράλληλα με το βουλευτικό της έργο σπουδάζει κάποια επιστήμη προς όφελος του συνόλου, γιατί τελεί φιλανθρωπικό έργο, γιατί τα βάζει στη μπάντα προκειμένου να χτίσει ένα νοσοκομείο, ένα θέατρο, μία βιβλιοθήκη, τότε να υπερθεμάτιζα και να έβγαινα με δέκα πανό να διαδηλώσω υπέρ της αύξησης του μισθού της.

Αλλά, όχι πες μου. Δικαιούται ένα πλάσμα που δεν το φτάνουν τα χρήματα για να πάει κομμωτήριο και να μοιράζει φακελάκια σε άλλους, εξίσου χωρκάτικους γάμους, να υπάρχει; Δικαιούται να υπάρχει στη δημόσια ζωή αυτού του τόπου; Όχι πες μου! Και πρόσεξε: Να ομιλούσαμε περί κάποιας κόμης περιωπής που χρειαζόταν τη τέχνη 15 κομμωτών εκ Παρισίων γιατί μας προβάλλει στο εξωτερικό, να πω να πάει στο διάολο. Αλλά όταν μιλάμε για την κόμη του Κόμη Δράκουλα, που είναι λες και φόρεσε περούκα από το Τζάμπο των €5, τότε ναι, κανένας οίκτος δεν είναι αρκετός για να σε καταπιεί.

Εν ολίγοις και για να συνοψίσομεν, οι προσδοκίες θα έπρεπε να ήταν τα μάλα χαμηλές από κομματικό στέλεχος που στήριξε την καταστροφική προεδρία του Χριστόφια, και το οποίο αργότερα το γύρισε στον Αναστασιάδη, ενώ σήμερα φλερτάρει με τη Θεοχάρους. Αλλά εκμηδενίζονται πλήρως τα πάντα, όταν τα στελέχη του προβαίνουν σε τέτοιες χωρκάτικες σπατάλες (κομμωτήρια, γάμοι, βαφτίσεις), οι οποίες διόλου συμβαδίζουν με το αριστοκρατικό πεπρωμένο αυτής της βρομισμένης χώρας.


Θάνατος στη μαύρη μάγισσα, θάνατος στη δολοφόνισσα, και είθε με το νέο έτος να έρθουν βαριές βροχοπτώσεις, και βαριές τριχοπτώσεις. 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρώτα γράφεις αυτό με το οποίο συμφωνώ:
"Αν η κυρία Κυριακίδου έβγαινε και μου έλεγε ότι δεν τη φτάνουν τα €3500 γιατί τα τρώει στην εκμάθηση ξένων γλωσσών, γιατί παράλληλα με το βουλευτικό της έργο σπουδάζει κάποια επιστήμη προς όφελος του συνόλου, γιατί τελεί φιλανθρωπικό έργο, γιατί τα βάζει στη μπάντα προκειμένου να χτίσει ένα νοσοκομείο, ένα θέατρο, μία βιβλιοθήκη, τότε να υπερθεμάτιζα και να έβγαινα με δέκα πανό να διαδηλώσω υπέρ της αύξησης του μισθού της."

Και μετά συνεχίζεις με αυτό με το οποίο εκνευρίζομαι και διαφωνώ:
"Αλλά, όχι πες μου. Δικαιούται ένα πλάσμα που δεν το φτάνουν τα χρήματα για να πάει κομμωτήριο και να μοιράζει φακελάκια σε άλλους, εξίσου χωρκάτικους γάμους, να υπάρχει; Δικαιούται να υπάρχει στη δημόσια ζωή αυτού του τόπου; Όχι πες μου! Και πρόσεξε: Να ομιλούσαμε περί κάποιας κόμης περιωπής που χρειαζόταν τη τέχνη 15 κομμωτών εκ Παρισίων γιατί μας προβάλλει στο εξωτερικό, να πω να πάει στο διάολο. Αλλά όταν μιλάμε για την κόμη του Κόμη Δράκουλα, που είναι λες και φόρεσε περούκα από το Τζάμπο των €5, τότε ναι, κανένας οίκτος δεν είναι αρκετός για να σε καταπιεί."

Κοίτα Χρίστο, ο μόνος λόγος που άτομα όπως την Κυριακίδου και τον Θεμιστοκλέους είναι στη θέση που βρίσκονται τωρά, είναι επειδή εμείς τους βάλαμε εκεί. 'Αρα το δικαιούνται. Τζαι αν εν τούτοι χωριάτες, εμείς τι νομίζεις ότι είμαστε; Γαλαζοαίματοι που αναγιωθήκαμε στα ανάκτορα του Μπάγκινχαμ; Τζαι προσωπικά χέστηκα για την κόμμωση της Κυριακίδου γιατί το πρόβλημα δεν είναι αν μοιάζει σαν τον Δράκουλα που φόρεσε περούκα των 5 ευρώ από τα Jumbo.

Το πρόβλημα είμαστε εμείς, γιατί εμείς της δώσαμε το δικαίωμα τζαι εμείς φταίμε που άτομα σαν την Κυριακίδου είναι στην δημόσια ζωή αυτού του τόπου. Εμείς φταίμε που βγαίνουν και λένε ότι γουστάρουν και ότι τους κατεβεί, γιατί εμείς τους επιτρέπουμε να το κάνουν. Γιατί εμείς τους ψηφίσαμε τζαι εμείς τους αναδείξαμε. Εμείς τους καλούμε στους γάμους μας τζαι εμείς τους γλείφουμε για όφελος πάντα δικό μας. Τζαι τούτοι μας αξίζουν. Επαναλαμβάνω. Τούτοι μας αξίζουν.

Τζαι ούτε πρόκειται να βελτιωθεί ποτέ η κατάσταση στην Κύπρο αν δεν αλλάξουμε επιτέλους νοοτροπία τζαι συμπεριφορά. Όσο χωριάτισσα είναι η Κυριακίδου, άλλο τόσο χωριάτης είσαι εσύ τζαι εγώ, τζαι οι φίλοι μας, τζαι οι γονείς μας τζαι ούλλοι μας.

Για αυτό αντί να χλευάζουμε, να βρίζουμε, να δαχτυλοδείχνουμε τζαι να επιρρίπτουμε ευθύνες στους άλλους για οτιδήποτε πάει στραβά μεσα σε τούτο τον καταγαμημένο τον τόπο, ας κάμουμε μια σωστή αυτοκριτική, να αλλάξουμε τους εαυτούς μας τζαι να γίνουμε πιο σοβαρά τζαι υπευθυνα άτομα, αντι να καθούμαστε να κλαίμε τζαι να μεμψιμοιρούμε. Τζαι που να το κάμουμε τούτο, πίστεψε με, ε να εκλείψουν άτομα όπως η Κυριακίδου.

Anti-Christos είπε...

Επί της ουσίας θα συμφωνήσω μαζί σου ανώνυμε, αν και ουδέποτε ψήφισα άτομο επιπέδου Κυριακίδου, Χαραλαμπίδου και Κουλία, ως εκ τούτου δικαιούμαι να μουρμουρώ και να χλεύαζω απ' έξω. Επίσης, σε μια επόμενη ανάρτηση θα σου αναπτύξω τη θεωρία μου περί ύπαρξης χωρκατογονιδίου στο DNA, για να καταλάβεις πως κάποια πράγματα είναι μοιραία και αναπόφευκτα. Εφόσον συμφωνείς κι εσύ μαζί μου ότι επί της ουσίας ο μισθός της θα έπρεπε να ξοδεύεται σε πιο ορθόδοξα πράγματα, δεν μπορείς να εκνευρίζεσαι που την αποκαλώ Κόμη Δράκουλα εν είδει χιούμορ.

Ανώνυμος είπε...

Αντιλαμβάνομαι τι λες. Και καταλαβαίνω ότι μερικές φορές χρησιμοποιείς το μπλογκ σου για να διακωμωδήσεις κάποια πράγματα. Xρησιμοποιείς χιούμορ, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, ως μέσο εκτόνωσης, γιατί με τη συμπεριφορά ορισμένων ανθρώπων σε τούτο τον τόπο, για να παραφράσω τον George Carlin, "They're the kind of people you want to take into the woods and disembowel with a wooden spoon".

Τζαι εμένα προσωπικά αρέσκει μου. Δεν είπα αυτά που είπα πιο πάνω, για να σου πω να σταματήσεις να το κάμνεις. Αλλά τούτη τη φορά, δεν μου φκαίνει το γέλιο. Εν μου έρκεται. Αν είδες την συνέντευξη της, η κουβέντα για το κομμωτήριο, ήταν το λιγότερο που είπε. Είπε πάρα πολλά τζαι άκρως εκνευριστικά πράγματα. Τζαι μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε τους βουλευτές τζαι τον εαυτό της μαζί, σαν τη συτζιά του μαύρου.

Τζαι εγώ να είμαι άνεργος εδώ και 3 χρόνια, να έχω γονείς 2 πρώην δημόσιους υπάλληλους (ο ένας κυπριακές αερογραμμές τζαι ο άλλος ΠΑΣΥΔΥ), με νοοτροπίες τζαι συμπεριφορές όπως της Αθηνάς Κυριακίδου και του Αντρέα Θεμιστοκλέους. Οι σχέση μου τούτη τη στιγμή με τους γονείς μου, είναι το λιγότερο που μπορώ να πω τεταμένες.

Ούτε πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι μπορεί να ψήφισες άτομα όπως την Κυριακίδου ή τον Κουλία. Ούτε εγώ τους ψήφισα, αλλά έβαλα τζαι τον εαυτό μου μέσα στο σχόλιο μου πιο πάνω. Τελευταία φορά που ψήφισα, ήταν προεδρικές το 2003.

Αλλά επειδή σύντομα έχουμε εκλογές, παρόλο το σάλο που έγινε, να δεις που η Κυριακίδου θα ξαναβγεί. Τζαι να το παίξω τζαι λλιον "Παΐσιος", προβλέπω ότι η Κυριακίδου, ο Θεμιστοκλέους τζαι ο Κουλίας θα ξαναβγούν. Τζαι τούτο προσωπικά εμένα θα με εκνευρίσει τα μάλα.

Anti-Christos είπε...

Υπομονή αγαπητέ, και βιογραφικά στο εξωτερικό! Μόνο η ξενιτιά σώζει.
(Συμφωνώ ότι το βούρλο θα επανεκλεγεί).

Ανώνυμος είπε...

''Αλλά όταν μιλάμε για την κόμη του Κόμη Δράκουλα, που είναι λες και φόρεσε περούκα από το Τζάμπο των €5, τότε ναι, κανένας οίκτος δεν είναι αρκετός για να σε καταπιεί.'' Αχαχαχαχαχχαχχα!!!!
Θέλει πιο πολλά ριάλια για να έχει αξιοπρεπή εμφάνιση είπε η χωρκαθκιά που μοιάζει το λιότερο με Θκείαν που εκατέβηκε που το χωρκό της στη 'χώρα'.

Beatrix Kiddo είπε...

αναμένω το ποστ σου για τον χαμπουλλά