Πέμπτη, Δεκεμβρίου 10, 2015

Έγκλημα Στον Σύνδεσμο Γονέων

Ο κύριος Λάκης αποφάσισε να γίνει μέλος στον Σύνδεσμο Γονέων του Δημοτικού της κόρης του, επειδή τον έπρηξε η μέγαιρα η γυναίκα του: «Δεν ασχολείσαι αρκετά με το μωρό και τις υποχρεώσεις του. Να πας να γραφτείς στο Σύνδεσμο, μπας και την περάσουν καμιά τάξη» του είπε επιτακτικά. Για να μη γίνουν μαλλιά κουβάρια και για να μην του τα φέρει όλα τούμπα, ο κύριος Λάκης αποφάσισε να εγγραφεί και να περνά τα μίζερα απογεύματά του μαζί με άλλους ψυχωτικούς γονείς που ήταν έτοιμοι να πιαστούν στα χέρια για τα δικαιώματα των τέκνων τους, είτε αυτά αφορούσαν θέματα καντίνας, είτε θέματα εκπαίδευσης.

Ομολογουμένως η πράξη αυτή του βγήκε σε καλό. Ο κύριος Λάκης γνώρισε στο Σύνδεσμο Γονέων την Παναγιώτα Χρίστου, τη μητέρα ενός μαθητή, που ήταν υπεύθυνη των σχολικών εκδηλώσεων, και μέσα σε λίγους μήνες έγιναν παράνομο ζευγάρι. Τα γκρίζα απογεύματα στο Σύνδεσμο Γονέων έγιναν και για τους δύο το highlight της ζωής τους. Δεν έβλεπαν την ώρα να ψήσουν σουβλάκια σε κάποιο food bazaar, ή να τυλίξουν δωράκια, μολύβια και ξύστρες για τους άπορους, προκειμένου να βρεθούν μαζί, να βγάλουνε τα μάτια τους.  

Η σχέση μπήκε σε γερές, πλην παράνομες βάσεις και σύντομα το μυστικό ειδύλλιο θέριεψε για τα καλά. Ο κύριος Λάκης έφτασε σε ακραίες καταστάσεις πάθους, μέχρι που προθυμοποιήθηκε να ντυθεί Άγιος Βασίλης σε μια χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου, και πριν μοιράσει δώρα στα μωρά, μοίρασε το σπέρμα του στην Παναγιώτα Χρίστου μέσα στην αποθήκη με το φωτοτυπικό. Στο τσακ δεν τους έκοψε η Χρύσω η γραμματέας την ώρα που ετοιμαζόταν να φωτοτυπήσει τους λαχνούς της κλήρωσης. Μιαν άλλη φορά, στη γιορτή για την 25η Μαρτίου, λίγο μετά που τέλειωσε η απαγγελία των μαθητών για την ελληνική επανάσταση, ο κύριος Λάκης ξεμονάχιασε την Παναγιώτα Χρίστου, άρπαξε τον σπάγκο με τα γαλανόλευκα σημαιάκια, την έδεσε πισθάγκωνα πάνω στην έδρα του Στ’2, και τη σούβλισε σαν τον Αθανάσιο Διάκο. Την επόμενη μέρα μπήκε η δασκάλα να κάτσει να κάνει μάθημα και έψαχνε έξαλλη να βρει «ποιο μωρό ήπιε χυμό μες την τάξη και τα λέρωσε όλα;»

Σωτήριος αποδείχτηκε ο Σύνδεσμος Γονέων και για τους δύο. Τέτοια ανανέωση και αναζωογόνηση δεν τη φανταζόταν κανείς. Πιο συν-δεσμός δεν μπορούσε να ήταν. Οι δε απατημένοι σύζυγοι, το χαβά τους. Ο άντρας της Παναγιώτας Χρίστου κοιμόταν όρθιος, η δε σύζυγος του κύριου Λάκη δήλωνε από δω κι από ‘κει «ευτυχώς που τρέχει ο άντρας μου τα του σχολείου, εγώ ανάλαβα τα ιδιαίτερα του απογεύματος!»

Η σχέση κράτησε μερικούς μήνες, μέχρι που τους πήρανε χαμπάρι. Άλλοι γονείς που ήταν επίσης μέλη στο Σύνδεσμο Γονέων ψυλλιάστηκαν το δεσμό τους και όπως καταλάβατε το κους-κους χτύπησε κόκκινο. Οι φήμες μεταφέρθηκαν και σε κάποια παιδάκια, τα οποία θεώρησαν σωστό να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες όπως αυτά θεωρούσαν πρέπον. Και ξέρετε πόσο χτικιάρικα μπορούν να γίνουν τα παιδάκια όταν το θέλουν. Κατά τη διάρκεια του τρίτου διαλείμματος, αυτού των δέκα λεπτών, πήγε ένα μπασταρδάκι και έριξε το φαρμάκι του: «Γιάννη, η μάμμα σου χαμογελά του παπά της Χριστίνας κάθε μεσημέρι την ώρα που σχολάνεις». Ο Γιάννης απάντησε με ένα αδιάφορο «έννεν!» Μα δεν ήταν αρκετό. Εντός πέντε λεπτών μια συμμορία από μυξιάρικα γώνιασε τον μικρό Γιαννάκη πίσω από τις βρύσες και προτάσσοντάς του το δάχτυλό τους, του φώναζαν ρυθμικά: «ναι, χαμογελά του, ναι χαμογελά του!»

Δεν άργησαν να φτάσουν τα κουτσομπολιά στα αφτιά της μέγαιρας συζύγου του κυρίου Λάκη. Προκειμένου να κρίνει ιδίοις όμμασι τη σοβαρότητα της κατάστασης, η κυρία Μέγαιρα αποφάσισε να δράσει ήπια στην αρχή, και να παρευρεθεί σε κάποιες δραστηριότητες του Συνδέσμου Γονέων, για να κρίνει κατά πόσον αυτή η ξετσίπωτη η Παναγιώτα άπλωσε όντως τα πλοκάμια της στο πλοκάμι του άντρα της.

Το παράνομο ζεύγος θορυβήθηκε προς στιγμή απ’ αυτή τη κίνηση, αλλά αποφάσισε να σφυρίξει αδιάφορα και να μην προβεί σε διακοπή σχέσεων, τόσο των κοινωνικών όσο και των ερωτικών. Κάτι τέτοιο θα κινούσε περαιτέρω υποψίες. Αντιθέτως, ο κύριος Λάκης έκρινε σκόπιμο όπως φέρει σε επαφή τη σύζυγο και την ερωμένη του, σε επίπεδο συνεργασίας των δραστηριοτήτων του Συνδέσμου, προκειμένου να της ρίξει στάχτη στα μάτια. Αμ, δε. Η κυρία μέγαιρα ήταν πλέον σίγουρη για το κέρατο που έτρωγε. Γιατί ο Θεός αγαπάει τον κλέφτη, αλλά αγαπάει και τον νοικοκύρη. Κάτι λοξές ματιές, κάτι υπονοούμενα, κάτι ξέμπαρκα και μακρόσυρτα «Λάκη μουυυυ!» που πήρε το αφτί της, ήταν αρκετά για να αποδείξουν τη διάπραξη του εγκλήματος.

Δεν το έκανε θέμα. Τα ρεζιλίκια δεν ήταν άλλωστε της τάξης της. Πάντως ορκίστηκε εκδίκηση. Μια μέρα, εκεί που ως μέλος του Συνδέσμου Γονέων στις τελικές γυμναστικές επιδείξεις του σχολείου μοίραζε στα παιδάκια hot dogs, αποφάσισε ότι έπρεπε να εκδικηθεί για τα σαλιαρίσματα του συζύγου της μ’ αυτή την τιποτένια την Παναγιώτα Χρίστου. Έτσι όπως τον έβλεπε από μακριά να παίζει τον παράγοντα, σκέφτηκε να πάει να του κόψει το πουλί με το μαχαίρι και να το σερβίρει για hot dog. Αλλά ήξερε πως κάτι τέτοιο ήταν διόλου ρεαλιστικό και συνάμα ολέθριο.

Από την πολλή τη σκέψη της ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Αποφάσισε να δράσει εν βρασμώ κι όποιον πάρει ο Χάρος. Σκέφτηκε πως πέραν του λουκάνικου, καλό θα ήταν τα αφράτα φραντζολάκια να εμποτιστούν με κάτι που θα ξέκανε όλο το σχολείο. Το σχολείο που της προξένησε τόσο πόνο. Χωρίς να χάνει καιρό, η μέγαιρα άφησε κάτω τα ψωμιά, μπήκε στην τάξη του Α1, σούφρωσε 5-6 κιμωλίες, και την ώρα που ετοίμαζε τα σάντουιτς τις μαδούσε μέσα.

Σαράντα τρία παιδάκια του Α’ και Β’ Κύκλου δηλητηριάστηκαν από τα hot dogs, μεταξύ των οποίων και ο γιος της Παναγιώτας Χρίστου. Άξιζε το ρίσκο τελικά. Το ζήτημα πήρε τεράστια έκταση, το κάλυψαν το ίδιο βράδυ όλα τα κανάλια. Ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας επισκέφτηκε το σχολείο, καθώς και όσα παιδάκια νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο για πλύση στομάχου. Ο κύριος Λάκης και η Παναγιώτα Χρίστου αποφάσισαν να διακόψουν τα σούρτα-φέρτα δεδομένων των συνθηκών. Μέχρι να βγουν τα επίσημα αποτελέσματα αναλύσεων του νοσοκομείου, ο Σύνδεσμος Γονέων έφταιξε την κυρία Γεωργία, την καντινιέρισσα. Της έληξαν τη σύμβαση διαχείρισης του κυλικείου και τη «φωτογράφισαν» ως υπεύθυνη της τραγωδίας, εξ αιτίας της κακής υγειονομικής κατάστασης της καντίνας. Επιπλέον, η Χρύσω, η υπεύθυνη του φωτοτυπικού, η οποία σιχαινόταν τα πάντα εκτός από τον εαυτό της, κατέθεσε πως είχε δει κοτσιροπόντικα πολλές φορές γύρω από την καντίνα. Ο διευθυντής του σχολείου κάλεσε συγκέντρωση στην οποία διαβεβαίωσε ότι το Δημοτικό Σχολείο λειτουργεί ρολόι και ότι δεν θα επηρεαστεί η εκπαίδευση από μεμονωμένα περιστατικά. Οι μαθητές κήρυξαν δίωρη αποχή από τα μαθήματά τους. Η μέγαιρα δεν χώρισε τον κύριο Λάκη, αλλά με το πέρας της σχολικής χρονιάς άλλαξε σχολείο στην κόρη της. Απαγόρευσε ρητά στον σύζυγό της να ξαναγίνει μέλος του οποιουδήποτε Συνδέσμου Γονέων. Τα αποτελέσματα αναλύσεων του Γενικού Νοσοκομείου εντέλει μπερδεύτηκαν με κάποια άλλα και ως εκ τούτου χάθηκαν. Δεν έγιναν άλλες έρευνες επί του προκειμένου. Το περιστατικό με τον καιρό ξεχάστηκε. 

1 σχόλιο:

Moonlight είπε...

Πολλά χοτ οι συνδέσμοι γονέων these days α; Ανυπομονώ να γίνει μάνα να γραφτώ στο σύνδεσμο αν έχει τέτοια. Σαικς στες φωτοτυπικές, μπόντεϊντζ με σημαιάκια για πατριωτικές εξάρσεις, σκάνδαλα, πολλά χοτ, πολλά!
Υγ. Έπεισες με ότι την ελαλούσαν και τη δική μας Χρύσω προς στιγμής.