Τετάρτη, Δεκεμβρίου 16, 2015

Το Βιβλίο του 2015

Το ωραιότερο βιβλίο που διάβασα μέσα στο 2015 είναι «Το Κορίτσι Της Πτήσης 5403», του Μισέλ Μπουσί. Πέφτει ένα αεροπλάνο στα γαλλο-ελβετικά σύνορα και πεθαίνουν οι πάντες πλην ενός βρέφους. Το βρέφος είναι τριών μηνών και το διεκδικούν δύο οικογένειες. Μη ξέροντας πώς να εξακριβωθεί η ταυτότητά του βρέφους (βρισκόμαστε στο 1980 και το τεστ DNA υπήρχε μόνο ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας), οι Γάλλοι δικαστές καλούνται να αποφασίσουν σε ποια από τις δυο οικογένειες ανήκει. Παράλληλα, ένας ιδιωτικός ντετέκτιβ που για 18 χρόνια προσπαθεί να ανακαλύψει την αλήθεια, εν τέλει λύνει το μυστήριο, αλλά το τελικό αποδεικτικό στοιχείο τον συγκλονίζει και τον σπρώχνει στην αυτοκτονία. Άφησε πίσω του το ημερολόγιό του, με όλο το ιστορικό των ερευνών.


Δύσκολα και σπάνια ενθουσιάζομαι με σύγχρονα μυθιστορήματα, παρόλο που διαβάζω 5-6 κάθε χρόνο. Αυτό στο συστήνω ανεπιφύλακτα. Το διάβασα μονορούφι, αν και στο τέλος το πήγαινα σελίδα-σελίδα καθότι δεν ήθελα να τελειώσει. Σημείωσε ότι μέχρι και το προτελευταίο κεφάλαιο δεν είχα λύσει το μυστήριο και αυτό είναι κάτι που επίσης προσμετράται στα πλεονεκτήματά του.


Δώρο Χριστουγέννων, κάποιος;

7 σχόλια:

Mia Petra είπε...

Επιτέλους, νομίζω ότι μόλις βρήκα το βιβλίο που θα αναζητήσω άμεσα! Και μάλιστα πριν καν κλείσει αυτό το γρουσούζικο το 2015. Αν μη τι άλλο, με το διάβασμα ξεχνιέμαι.. Καλημερούθκια και φιλούθκια! χχχ

Υ.Γ Δεν κατάλαβα τι υπονοείς; Το κάνεις δώρο;; Αν ναι, τότε μέσα! Χαχα!

Anti-Christos είπε...

Ευχαρίστως να στο χαρίσω αγαπημένη μου! :) Στείλε διεύθυνση!

Mia Petra είπε...

Μα πόσο ψυχάρα είσαι βρε Αντιχριστούλι μου; Και μόνο που λες να μου το χαρίσεις, αυτό δείχνει ότι είσαι το πιο καλό ξωτικό τού κόσμου! Όχι καλό μου, θα το αγοράσω, αλλά εσένα σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, για την καλή σου την καρδιά! (έλα, πολύ μελό πάει να γίνει) Τα φιλιά μου και να είσαι καλά :)

Moonlight είπε...

Ουυυ ακούεται πολλά ωραίο! Θα το ψάξω άμεσα! Να'σαι καλά!

Clueless είπε...

Αν δεν είναι μελό (γιατί δεν τα σηκώνουν οι ορμόνες μου) θα πάω να το βρω και εγώ.

Anti-Christos είπε...

Καθόλου μελό. Αστυνομικό μυθιστόρημα! :Ρ

Mia Petra είπε...

Το παρήγγειλα! χχ