Κυριακή, Μαΐου 09, 2021

Αντί-Εμβολιαστές Αντίχριστοι

 

Έχει πέσει τρελό unfollow τις τελευταίες μέρες σε φίλους στα σόσιαλ. Και η αιτία είναι η άρνησή τους να εμβολιαστούν.

Είναι δικαίωμά τους να μην εμβολιαστούν. Εμείς είμαστε οι κυρίαρχοι του σώματός μας και ό,τι θέλουμε το κάνουμε. Βέβαια, ένα εμβόλιο για να λειτουργήσει αποτελεσματικά πρέπει να εμβολιαστούν όλοι, αλλιώς τζάμπα το κάνουμε οι υπόλοιποι, αλλά η αλήθεια να λέγεται, δεν μπορούμε να υποχρεώσουμε κανέναν να το κάνει με το ζόρι. Αν ήμουν εγώ Πρόεδρος θα ήταν υποχρεωτικό, βέβαια, μαζί με δυο χαστούκια στον καθένα, αλλά δυστυχώς εγώ δεν είμαι Πρόεδρος. Είμαι εδώ και σας γράφω τον πόνο μου.

Για άλλους λόγους με νευριάζουν οι αντί-εμβολιαστές όμως. Το να μην γουστάρεις το εμβόλιο επειδή είσαι επιφυλακτικός, φοβάσαι τις βελόνες, δεν εμπιστεύεσαι τα καινούρια φάρμακα το βρίσκω εν μέρει λογικό και φυσικό. Όλοι νιώθουμε μουδιασμένοι απέναντί του -και δεν αναφέρομαι σε όλους όσοι το βάλαμε και είχαμε παρενέργειες μουδιάσματος στο μπράτσο. Αλλά το να μην το γουστάρεις ιδεολογικά, και να το πολεμάς ολημερίς και οληνυχτίς ποστάροντας ειρωνείες και άρθρα από ιστοσελίδες αμφιβόλου ποιότητας και εγκυρότητας σε καθιστά έναν σκέτο παπάρα.

Θα μπορούσε κάλλιστα κάποιος να μην το βάλει, να σιωπήσει και να μην ανοίξει μύτη. Αντ’ αυτού κάθονται με τις ώρες και ποστάρουν δοξασίες και διαγγέλματα σαμπώς και θα επηρεάσουν κανέναν με την άποψή τους. Κανένας δεν πρόκειται να αλλάξει γνώμη. Επειδή πολύ απλά σε θέματα που άπτονται της επιστήμης δεν μετρά η γνώμη σας. Ο κόσμος ο πολύς ευτυχώς, ακούει μόνο τη γνώμη των ειδικών, και προσπαθεί να συνεργαστεί. Τώρα τι κερδίζετε με το να υποδεικνύετε ότι μπορεί κάτι να πάει λάθος, δεν το καταλαβαίνω. Είναι σαν να μας λέτε «μα, θα ανεβείτε σε αεροπλάνο για να σωθείτε από το νησί που ναυαγήσατε; Δεν το ξέρετε ότι μπορεί να πέσει;» Ναι, μπορεί να πέσει, αλλά η πιθανότητα να πέσει είναι απειροελάχιστη και το να μείνουμε ναυαγοί στο κωλονήσι και να βλέπουμε τα μούτρα σας μας πονάει περισσότερο.

Εγώ πήγα και εμβολιάστηκα τις προάλλες και δόξα τω Θεώ, μια χαρά είμαι. Αν εξαιρέσεις το γεγονός ότι έπρεπε να βρεθώ κατά μέτωπον με το κυπριακό γίγνεσθαι και μία Κρατική Έκθεση που θύμιζε καταυλισμό προσφύγων κατά τη διάρκεια διαμοίρασης συσσιτίου, όλα καλά!

«Ναι, αλλά δεν θα σου φανερωθούν τώρα οι παρενέργειες, σε είκοσι χρόνια θα δεις τις συνέπειες». Σε είκοσι χρόνια, χρυσοί μου, θα είμαι 60 χρονών και από την ποιότητα ζωής που μας χαρακτηρίζει εν έτει 2021 προβλέπεται να πάσχω από 100 άλλες ασθένειες. Αν προστεθεί ακόμα μία, δεν χάλασε ο κόσμος. Επιπλέον, προτιμώ να ζήσω τώρα που είμαι ακόμα νέος κάποια ποιοτικά χρόνια και ας καταρρεύσω ως συνταξιούχος παρά να κλειστώ έσσω μου από τώρα επειδή αρνούμαι να εμβολιαστώ.

Τους καταπατούν τα «συνταγματικά τους δικαιώματα», λένε. Καλά, τρελαίνομαι όταν διαβάζω άσχετους να πιάνουν στο στόμα τους το Σύνταγμα. Κάτι τύποι που ως προχτές νόμιζαν ότι το Σύνταγμα είναι μόνο ο σταθμός του μετρό στο κέντρο της Αθήνας, τώρα θυμήθηκαν τα «Συνταγματικά τους Δικαιώματα». Γελάω. Όπως την Κατερίνα Λένη στο Master Chef 4. Άθλιοι. Λες και τους επέβαλε κανείς να εμβολιαστούν. Διανύουμε χαλεπούς καιρούς, κύριοι. Το κράτος πρέπει να αντεπεξέλθει. Και αν κάποια μέτρα φαντάζουν ακραία είναι επειδή διανύουμε ακραίες καταστάσεις. Τι θέλετε; Να σφυρίζουμε αδιάφορα και να γίνουν όλα 2019; Ε, δεν γίνεται! Να σας πω όμως τι θα γίνει. Μια μέρα θέλετε δεν θέλετε θα κολλήσετε. Και όταν κολλήσετε και δείτε ότι ο ιός δεν αστειεύεται, ή αν ο μη γένοιτο χάσετε κάποιον δικό σας από τον ιό, θα ψάχνετε εμβόλιο να το βάλετε μόνοι σας σαν πρεζάκι που τρυπιέται άγαρμπα σε υπόγεια διάβαση.

Αυτά! Να έρθει η Γιουροβίζιον να συζητήσουμε και κάτι σοβαρό, να μην αναγκάζομαι να ασχολούμαι μαζί σας!

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

"Η Γη είναι σφαιρική, η βενζίνη είναι εύφλεκτη και τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά."

https://www.sciencemag.org/news/2020/01/italian-scientist-has-become-celebrity-fighting-vaccine-skeptics?utm_campaign=SciMag&utm_source=JHubbard&utm_medium=Facebook

Πολύ ωραίο σήμερα το ποστ σου!

Ανώνυμος είπε...

Μαζί σου! Ξέρω άτομα που δε θα το κάνουν (τουλάχιστον άμεσα) για διάφορους δικούς τους λόγους, αλλά δεν το περνούν και πατριωτικά να σταματήσουν όσους παν να το κάνουν, μόνο αν τα ρωτήσεις "θα εμβολιαστείς;" θα σου το πουν.

Για τα άλλα άτομα που το έχουν δει "σταυροφορία", τι να πεις; Είναι αυτό που λένε ότι η ηλιθιότητα δεν έχει όρια. Αυτά τα άτομα φοβάμαι στη ζωή (και τους πραγματικά πελλούς) γιατί δεν ξέρεις τι μπορούν να σου κάνουν/προξενήσουν από την ηλιθιότητα/πελλάρα τους.