Κυριακή, Σεπτεμβρίου 28, 2014

Ποιός Σκότωσε Τις Κουρτίνες;

Θα θυμάστε φαντάζομαι εκείνη την ωραιοτάτη ανάρτηση πριν λίγους μήνες στην οποία αναρωτιόμουν γιατί τα καινούρια διαμερίσματα δεν διαθέτουν σαλόνια. Σήμερα θα αναρωτηθώ κάτι παρόμοιο, το οποίο είναι ακόμα πιο εκνευριστικό κατά τη γνώμη μου. Γιατί τα νέα διαμερίσματα δεν διαθέτουν κουρτίνες;

Έχετε προσέξει, θαρρώ, πως η μοντέρνα τάση υπαγορεύει όπως καταργηθούν οι κουρτίνες και αναρτηθούν μπλάιντς στα παράθυρα. Αυτά τα άθλια ρολά που ανεβοκατεβαίνουν με ένα λουράκι, είναι συνήθως μονόχρωμα και τα οποία παραμένουν σταθερά εξ αιτίας μιας οριζόντιας, πλαστικής βέργας που τα κρατά τεντωμένα. Μόνο που αυτή η βέργα δεν είναι και τόσο βαριά, ωσάν την πούτσα του τσολιά, και ως εκ τούτου, ταλαντεύεται με το πρώτο δροσερό αεράκι που παρεισφρέει μέσω του παραθύρου σου.


Κοίτα εδώ παπάρα που χαρακτηρίζει, τάχα μου, το σύγχρονο σπίτι! Φτου, κακκά να φάει!

Και εκεί αρχίζει το γλέντι: Φυσάει πολύ απ’ το σπασμένο μου το τζάμι και τάκα-τούκου, τάκα-τούκου, τάκα-τούκου το ρολό να χτυπά ρυθμικά στον τοίχο δημιουργώντας σπαστικούς ήχους που δεν σε αφήνουν να κοιμηθείς, ούτε στις Πλάτρες, ούτε στην Αγλαντζιά. Δεν μπορείς βεβαίως να τυλίξεις το ρολό ως πάνω, αφού έτσι θα μπει το φως του ήλιου και θα ξυπνήσεις από τις 7:00 το πρωί, αλλά ούτε μπορείς να το αφήσεις κάπου στο μέσο, αφού αρχίζει και πάλι η ταλάντωση.

Θέλω να μου υποδείξετε τον μαλάκα που θεώρησε ότι οι κουρτίνες είναι μπανάλ και έπρεπε να αντικατασταθούν από αυτή την αθλιότητα! Οι κουρτίνες ήταν από τα ωραιότερα πράγματα μέσα στο σπίτι. Τις άφηνες να ανεμίζουν στον αγέρα και η κίνησή τους ήταν τόσο ποιητική που ακόμα και αν ξεσήκωναν ολόκληρο το σπίτι, δεν σου πήγαινε η καρδιά να τους θυμώσεις. Γιατί ήταν αθόρυβες! Τις άνοιγες όσο ήθελες, τις έκλεινες όσο ήθελες, ταίριαζαν με τα έπιπλά σου, είχαν γενικότερα μια θεατρικότητα. Και κινηματογραφικότητα μπορώ να σου πω, μιας και η Φροϊλάιν Μαρία έντυσε κοτζάμ δυναστεία Φον Τραπ με ένα σετ κουρτίνων. Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ σε τι ενοχλούσαν για να τις έχουμε αντικαταστήσει σήμερα με αυτό το αξεσουάρ του διαόλου.


 Ορίστε κυρία μου! Κρεμμάζεις κουρτίνες και ξαναγίνεσαι άνθρωπος! Άνθρωπος βγαλμένος από ταινία του Ντίσνεϊ κιόλας. 

Εντάξει, δεν σου είπα να κρεμάσεις τις κουρτίνες της γιαγιάς σου που ήταν σαν σεμεδάκια-γίγαντες. Ούτε σου είπα να κρεμάσεις από εκείνες τις κουρτίνες με τις πιέτες που παρέπεμπαν στα σαλόνια του Λουδοβίκου από τις Βερσαλλίες. Βρες, γαμώ το κέρατό μου, μια σειρά από καλόγουστες, μοντέρνες κουρτίνες και κρέμασέ τες! Πόσο δύσκολο είναι;!

Η ανθρωπότητα όσο πάει, οδηγείται στο τέλμα από μόνη της!
  

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κρίς,
δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο μαζί σου! Πέραν αυτού, κατάργησαν και τα φυλλαράκια καί τα ρόλεξ οπότε χωρίς αυτά τα ρολά δεν μπορείς να δημιουργήσεις περιβάλλον ύπνου!
Είχα κι εγώ το ίδιο πρόβλημα στην Αγλαντζιά!
Χαιρετισμούς απο Στοκχόλμη

Unknown είπε...

Ακριβώς το ιδιο πρόβλημα και εδω!

Σε σημείο που κάποιες φορές απο τα νεύρα μου έβαζα τέλλα και σπιτ-φιξ στις άκρες για να μεν φακκούν!
Αφου δεν το ήθελα τελείως ανοικτό ή τελείως κλειστό! Το ήθελα στη μέση!
Μεγάλο λάθος τα μπλαϊντς πάντως

Mana είπε...

Πως καταλάβονται αυτοί που ποτέ δεν ξεκρέμμασαν, έπλυναν, στέγνωσαν και κρέμμασαν πάλι στη θέση της κουρτίνα...

Moonlight είπε...

Μισώ τα. Τζαι άτε, δεν βάλλεις κουρτίνα, βάλε πηλέ μου φυλλαράκια!

Πάντως για τούτο που λέει η μάνα έπλυνα και άπλωσα και κρέμασα εγώ κουρτίνες. Μια φορά κάθε κυρίου δόξει, αξίζει τον κόπο. Αλλά και να μην τις θέλεις, φυλλαράκια ffs!

Ανώνυμος είπε...

Και εμένα χτυπούσε το blind στο παράθυρο της κουζίνας και έτσι στο κομμάτι που έχει επαφή με τον τοίχο κόλλησα υφασμάτινα προστατευτικά (από αυτά που πουλάνε για τα πόδια των καρεκλών και των άλλων επίπλων για να μην γδέρνεται το πάτωμα) και πλέον είναι αθόρυβο! :)