Τετάρτη, Ιουνίου 11, 2014

Τομές Στα Γεγονότα

Τηλεόραση βλέπω μόνο όταν έχει Γιουροβίζιον. Ποτέ άλλοτε. Κυπριακή τηλεόραση δε, ακόμα σπανιότερα, μόνο αν ξεπέσω στον προθάλαμο κάποιου ιατρείου. Δεν μπορώ να θωρώ τον Τσιμιτσέλη, ούτε το πτώμα της Ποταμίτου με την κρεατοελιά να προσπαθούν να με πείσουν ότι τα τσιαττιστά είναι κουλ. Για εκείνα τα σιχάματα που αποκαλούν σειρές εν τω μεταξύ, ούτε λόγος. Προσβολή στο επάγγελμα του ηθοποιού. Μόνο ειδήσεις παρακολουθώ, κι αυτές για να ακούσω πότε θα πιάσουμε πάτο, να ετοιμάσω βαλίτσες για τα ξένα, να ησυχάσω.

Από απόψε μπορώ να αρχίσω να πακετάρω. Κοίτα κάρτα ενημέρωσης από το κεντρικό δελτίο του Σίγμα. Δες και φρίξε: TOMES STA GEGONOTA, με greeklish, (εμφανίστηκε τουλάχιστον τρεις φορές), ενώ στο υπόλοιπο κείμενο απουσιάζει ο τονισμός, τύπου, τονίζω όπου μου καπνίσει. 


Αντιλαμβάνεσαι, η γραφή είναι το αποτύπωμα του εγκεφάλου μας. Δεν θέλω να ξέρω ποιος άνθρωπος ετοίμασε τη συγκεκριμένη κάρτα, ούτε θέλω να πιστέψω ότι πληρώνεται μισθό για αυτό το χάλι. Πόση προχειρότητα, πόση αμορφωσιά, πόση Κύπρο να αντέξεις! 

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Όπως και οι ταπελλογράφοι. Διακρίνονται για την ανορθογραφία τους εκείνοι που θα έπρεπε να προσέχουν περισσότερο από τον καθένα μας.

Ανώνυμος είπε...

και παντα το ριχνουν στους χαμηλούς προυπολογισμούς...λες και θελεις πολλά λεφτά για να μην παιζει τραγούδι του ρέμου σε μπαράκι το 1974!!!!!!!!!!!! λες και θελει πολύ μυαλο ή λεφτά να μην κανεις σειρά ενα βιβλιο, σειρα που να παιζεται 4 φορές την βδομάδα για 2 χρόνια!!!!!!!!!!!προχειρότητες και οχι μονο!!!!!
κωνσταντινος

Mia Petra είπε...

Πάντως, διάλεξες την χειρότερη "πηγή" (τις "ειδήσεις") για να μάθεις αν θα πιάσουμε πάτο. Περιμένεις να μάθεις την αλήθεια από τις ειδήσεις; Η πραγματικότητα γύρω μας δεν το φωνάζει; Ρητορικό το ερώτημα, αφού ξέρω ότι ξέρεις...

Beatrix Kiddo είπε...

"πόση Κύπρο να αντέξεις! "

ζητώ άδεια να το χρησιμοποιώ

Ανώνυμος είπε...

Ζητώ και εγώ όπως την σπαθομαχούσα το δικαίωμα χρήσης!!