Παρασκευή, Ιουνίου 27, 2014

Μια Φωτογραφία, Χίλια Λάθη

Η πιο κάτω φωτογραφία είναι από προχθές, από την τελετή αποφοίτησης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Λευκωσίας, στο οποίο αν δεν το ήξερες, αποφοίτησε και ο αδελφός της Μενεγάκη.


Κοιτάζω τη φωτογραφία για ώρα, και δεν χορταίνω να την βλέπω ανάμεσα στην πρώην Υπουργό Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, στα αριστερά της, και την κ. Μαυρονικόλα βουλευτή της ΕΔΕΚ, στα δεξιά της, καθώς επίσης και στον κύριο πώς-τον-λένε, του ΑΚΕΛ, του οποίου φυσικά το όνομα μου διαφεύγει, μου αρκεί που τον παρακολουθώ που και που στις εκπομπές να σουφρώνει τα χείλη σαν ροφός και να γουρλώνει τα μάτια σαν αρκούδι.

Και αναρωτιέμαι: Ποιο είναι αυτό που με ενοχλεί περισσότερο; Το ότι μία παρουσιάστρια που έτυχε να έχει τον αδελφό της στο πανεπιστήμιο, θεωρείται επίσημη και κάθεται στην πρώτη σειρά; Ή που οι υπόλοιποι επίσημοι της χώρας μου είναι τόσο γελοίοι ώστε δίπλα στη Μενεγάκη να μην φαντάζουν ούτε καν για αργόσχολοι σχολιαστές από το πάνελ της;

Θέλω να πω, κάλλιστα μπορώ να φανταστώ τη Μαυρονικόλα να παρουσιάζει τη μαγειρική, την Μαρκουλλή να λέει τα ζώδια ως άλλη Λουπέσκου και τον άλλον τον πως-τον-λένε του ΑΚΕΛ να παίρνει συνέντευξη από τον Διονύση Σχοινά.  Δεν θα έβαζες όμως της Ζαρίφη, την Παγιετάκη και τον Κουτσογιαννόπουλο να κάτσουν πρώτη σειρά στην αποφοίτηση ενός πανεπιστημίου, σωστά; Από την άλλη, είμαι σίγουρος πως η Μενεγάκη που είναι τόσο έξυπνη ώστε να παριστάνει για είκοσι χρόνια τώρα τη χαζή, μεγαλύτερη προκοπή θα έφερνε στη χώρα μας σαν πολιτικό πρόσωπο, παρά από όση έφεραν μέχρι σήμερα οι υπόλοιποι παριστάμενοι πολιτικάντηδες. Ένα νάζι να έκανε στους εχθρούς μας η Ελενάρα πιο υπέρ μας θα λυνόταν το κυπριακό.Από όποια πλευρά και να το δεις, η φωτογραφία ή και η πραγματικότητα τέλος πάντων, είναι απλά λάθος. 

4 σχόλια:

Unknown είπε...

Μέχρι να κωδικοποιήσει ο εγκέφαλός μου τις αντιθέσεις που περιέλαβες μέσα σε ένα μικρό κείμενο που λέει πολλά, βρέθηκα να διαβάζω περισσότερα άρθρα σου. Χαίρομαι που σε βρήκα.

Anti-Christos είπε...

Γεια σου ρε πίκρη, κόπιασε να ενώσουμε τις πίκρες μας!

Unknown είπε...

Αντίχριστε... θεώρησέ το δεδομένο. Keep pawning.

Mia Petra είπε...

Σου 'χω και "παραπολιτικό" για να εμπλουτίσεις το ρεπορτάζ σου: η Μενεγάκη με την ίδια αυτή φόρμα (ναι, είναι φόρμα ολόσωμη αυτό που φοράει) έκανε εκπομπή! Δεν ξέρω αν ήταν η ίδια μέρα και αναγκάστηκε να πάει από στούντιο κατευθείαν αεροδρόμιο και καπάκι και πανεπιστήμιο ή τούμπαλιν τεσπα.