Δευτέρα, Απριλίου 28, 2014

Στο Πρεζεντέισιον

Είπα να επιδείξω αυτοσυγκράτηση και να παραβλέψω, αλλά βουίζουν όλα μέσα στο μυαλό μου και δεν αντέχω να μην τα μοιραστώ μαζί σου. Ήμουν σε μια παρουσίαση για πυρασφάλεια, και καθ’ όλη τη διάρκεια της παρουσίασης σημείωνα λέξεις και φράσεις που με εντυπωσίασαν. Στις παραθέτω υπό τύπον τοπ 10, νιώσε ελεύθερος να τις χρησιμοποιήσεις κι εσύ όταν θέλεις να μπεις στο "αμμάτιν" των φίλων σου: 

10. Αναμένω τα σχόλεια σας. (γραμμένο πάνω σε κάθε διαφάνεια στον προτζέκτορα. Έτσι ακριβώς γραμμένο).

09. «Πριν να φύουμεν που σπίτιν, βεβαιωννούμαστιν ότι σβέσαμεν το κάζιν». (…Άλλη μια φορά που οι γείτονες ξανά θα με βρουν με κάζιν ανοιχτόν).

08. «…Εν τους ενδιάφερε αν μέσα στα κουκκιά είσιεν κάψιμα». (κουκκιά = κουτιά, κάψιμα = καύσιμα).

07. «Τούτον εν commo-se». (common sense, τρίζουν οι πορσελάνες της Ελισάβετ).

06. «Πεζίνη» (ούτε πεζίνα, ούτε βενζίνη. Πεζίνη!)

05. «Ελέγχομεν τες ηλεκτρικές συσκευές αν εν σβηστές, τύπου microway τζιαι καλοριφέ».

04. «Για να δούμεν την ευφλεκτικότηταν του υλικού κοιτάζομεν πάνω στο κουτί τζιαμέ που λαλεί τσέμικαλς» (έσπασαν οι πορσελάνες, θρύψαλα τα βιτρό, σκόνη οι πολυελαίοι του Μπάκινγχαμ!)

03. Αγαπημένες, τυχαίες λέξεις διάσπαρτες σε προτάσεις: «Γάγκια» (= γάντια), «Ο τσιάρος» (= το τσιγάρο), «Μοτέλλο» (= Το μοντέλο), «Το ζάχαριν» (= το ζάχαρο), «Στραμπούλισμαν» (= Το στραμπούληγμα), «Η αγκώνα» (= Ο αγκώνας), «ένεκα το ότι» (= λόγω του ότι), «περιμένομεν ώστι να’ ρτει η αντικαθιστάτρια» (= περιμένουμε ώσπου να έρθει η αντικαταστάτρια).

02. Πώς τα λέει ο άτιμος: «Μια φοράν ένας εκράταν τη ππάλαν τζιαι έκοψεν κατά λάθος το δαχτύλιν του. Είπουν του που το νοσοκομείο ότι έπρεπε να πάρει το κομμάτι που εκόπην τυλάμενο μες τη γάζαν για να του το ράψουν γλήορα γιατί μετά πονεκρώνεται! Εγύρευκεν το κομμάτι μα εν το έβρισκε. Ύστερα που λλίον είδε τον κάττον του να βουρά με το δαχτύλιν μες το στόμα του! Χαρ, χαρ, χαρ!» (εφύρδην).

Και το my number one, the only treasure I’ll ever have:


01. «Αν λιποθυμήσει γεναίκα, πιάννουμεν την που δαμέ. Αν λιποθυμήσει άθρωπος, που δαμέ!»

18 σχόλια:

Ktino είπε...

κλαίω με λυγμούς

Ανώνυμος είπε...

Χαχαχαχα!!! Θεός!!! ''έσπασαν οι πορσελάνες, θρύψαλα τα βιτρό, σκόνη οι πολυελαίοι του Μπάκινγχαμ!''...δεν υπάρχεις!!! χαχαχα!

Moonlight είπε...

Εδιάβαζα τζαι έκαμνα το βλέμμα πάνω να δω ότι ακόμα διαβάζω το δικό σου μπλογκ. Ήταν μια εμπειρία να δω ποστ με περιεχόμενο φουλ χωριάτικο δαμέσα!

Που τη μια ζηλεύκω που δεν ήμουν τζι εγώ στην παρουσίαση, που την άλλη νομίζω ήταν να πάθω νευρικό κλονισμό και να καταρρεύσω. Προχτές είδα μια διαφάνεια που έγραφε fit αντί ft ή feet τζαι ήθελα να εξαφανιστώ που το κακό μου.

Εγέλασα πάντως καλά με τούτα!

Mana είπε...

χα χαχα χαχαχαχαχα. ακόμα γελώ.

Mana είπε...

επανήλθα για να σου πω την προσωπική μου εμπειρία. Τρίτη Λυκείου μάθημα ιστορίας σε παρακαλώ.
ο ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ καθηγητής αφού μας είπε ότι οι Έλληνες μπήκαν στην Τριπολιτσά και τους ΕΣΣΑΞΑΝ ΟΥΛΛΟΥΣ στη συνέχεια μας μίλησε για το ΣΥΝΤΑΜΜΑ και το ΠΟΛΙΤΕΜΜΑ.

Anti-Christos είπε...

@mana: Από την επαρχία Αμμοχώστου πρέπει να ήταν ο καθηγητής σου, που αν κρίνω από τους συναδέλφους μου στον στρατό έχουν καταργήσει το σίγμα προ πολλού.

Brenda είπε...

Παρά το ότι τα ξανάκουσα, πάλι γέλασα μέχρι δακρύων!

Μπορεί να είναι και Λεμεσιανός ο καθηγητής της Μάνας διότι προχτές άκουσα στο ραδιόφωνο για τον "περήφανο κόμμο της αέλ"

Ανώνυμος είπε...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ οι διαφάνειες τους μάραναν! Ίσως αντί να βάλουν την κόρη τους τη φοιτήτρια να τους φτιάξει powerpoint να μαθαίναν να μιλούσαν πρώτα...

Ανώνυμος είπε...

Τι δεν καταλάβεις?? Τσέμικαλς, όπως λέμε Τσαραλάμπους.

Mia Petra είπε...

"Άλλη μια φορά που οι γείτονες ξανά θα με βρουν με κάζιν ανοιχτόν"!!!!!!!!!!!!!!! Αχαχαχαχαχαχα!!! Θεός είσαι αγάπη μου!!!

Ανώνυμος είπε...

αχαχαχα είσαι τέλειος!!

Mademoiselle Hyde είπε...

Αγαπημένε πρέπει να αντιληφθείς ότι δεν γίνεται κάθε πρωί να περνούν οι συνάδερφοι που το γραφείο μου και να με θωρούν είτε να κλαίω είτε να χασκογελώ. Άρχισε να κυκλοφορεί φήμη στους διαδρόμους για πιθανότητα σχιζοφρένειας!!!

Beatrix Kiddo είπε...

και μετά συζητήουμε ιστορίες για το μαρί! αν τους εκάμαν έτσι εκπαίδευση και τους άλλους αντιλαμβάνεσαι...!
TRAGIC ΕΠΙΕΙΚΏΣ

το δαμέ και το δαμέ άντρα γυναίκας τι περιλαμβάνει να ούμε?

Ανώνυμος είπε...

no it did not happen

homo anisorropus είπε...

:D

Ανώνυμος είπε...

Ούτε το πανελ της Χριστιάνας Αριστοτέλους τόση πια γλωσσομάθεια!

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς που έχεις τέτοιες εμπειρίες και τις μοιράζεσαι και με εμάς τους μίζερους! μόνο έτσι φτιάχτηκε η μέρα μου!

Sike είπε...

ROFL

τα πλείστα βρίσκω τα πολλά κκιουτ, μάνα μου ρε :D