Τετάρτη, Μαΐου 09, 2012

Υπάρχει Λόγκο!

Αυτό είναι το λόγκο της κυπριακής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ένα καράβι (δεν είναι το Κερύνεια ΙΙ), το οποίο όμως μεταμορφώνεται σε μπλε περιστέρι και πετάει. Μια ιδέα, συνδυασμός «το πουλλίν επέτασεν» και «Πήτερ Παν».
Μουντά χρώματα, όπως μας αξίζουν, και γενικότερα τίποτε που να το βλέπεις και να χαίρεσαι. Υπενθυμίζω ότι καράβι είχαμε ως λόγκο και στους Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης το 2009 (ήταν το Κερύνεια ΙΙ) και ήταν πολύχρωμο και έντονο, μία ομορφιά.Δεν βαριέσαι, ένα λόγκο είναι, τι ψυχή έχει, ποιος θα το θυμάται ως του χρόνου… Μια φορά, επιβεβαιώνεται το «εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν!»


16 σχόλια:

Grouta είπε...

Γιατι βρε?

Καποιοι... αλλοι, κρινοντας ...ΕΝΤΕΛΩΣ αντικειμενικα, χωρις καμιαν προκαταληψη τζι οϊ πως εν αριστεροι, βρισκουν το... εμπνευσμενο (!?!) ;)

pekatsa είπε...

Το πουλί έπρεπε να έχει πιο μακρύ ράμφος...

Sike είπε...

πότε "μεταμορφώνεται σε μπλε πουλί και πετάει"; άμα το θωρείς πολλή ώρα;

Rania είπε...

εσκέφτηκα και εγώ το 'εδώ ο κόσμος χάνεται, βαρκούλες αρμενίζουν' που το είδα!

Ανώνυμος είπε...

Το πουλλίν στην αυθεντική έκδοση ήταν Κότσινον.
Εβάψαν το μπλε στα πλαίσια συναντίληψης του κεντρώου χώρου.

Τωρά που το θωρώ καλύτερα, μοιάζει περισσότερο με φώκια παρά με πουλλίν!

Aceras Anthropophorum είπε...

Καλάν σιόρ Γρούτα, είπαμεν να σας κάμουμεν κανέναν κομπλιμέττον που νοσταλγίαν που τες ξενιθκιές πέρκι ξεχάσουμεν λλίον την ξεφτύλαν τζιαι την ασχήμιαν που εγίνην βασιλιάς των πάντων τζιεικάτω στην πατρίδαν τζιαι πάλε εκακοφάνην σας. Μακάρι να είσαστιν καλά.

Ανώνυμος είπε...

δεν έχουμε κάτι αλλο εκτός από το καράβι και το αγρινό? κάτι που να θυμίζει την ιστορία μας στον τόπο????

Brenda είπε...

Εγώ μόλις το είδα πάλι σκέφτηκα "το πουλί σέρνει καράβι". Η έλλειψη φαντασίας και δημιουργικότητας που επιμένω ότι κυριαρχεί στην Κυπριακή Διαφήμιση/προώθηση/προβολή.

Πάντως προβλέπονται τόσες πολλές στιγμές ντροπής με την ιστορία της προεδρίας που το τελευταίο που θα θυμούνται είναι το ανιαρό πουλί μας

Grouta είπε...

@ Aceras μπορει τζι εγω, εντελως υποκειμενικα, να εκαμα την πιο πανω σκεψη μολις εθκιαβασα την αναρτηση σου... Αλλα... αφου... εκαμα την, τα ευλοημενα!

Τζι εσεις καλυτερα, κυριε! :)

Sike είπε...

@ανώνυμο 9:38,

έχουμε. Δίκλα πας τον Πενταδάκτυλο.

Ανώνυμος είπε...

δικλω και βλέπω τον διγενή ακρίτα!!!

Ανώνυμος είπε...

Έτσι όπως το εκάμαν είναι σαν να εξηλώσαν το έμβλημα της κυπριακής δημοκρατίας, να επετάξαν το κλαδί ελιάς και να επαίξαν με τα χρώματα και το πουλί ( το περιστέρι). Από το καράβι αφαίρεσαν την Κερύνεια και προέκυψε αυτό που προέκυψε. Και έτσι να είναι..Θα μπορούσε στο βίντεο ας πούμε το κατάρτι να γίνεται ταλαντο χαλκού σε μια αντανάκλαση φωτός και μετά να επανέρχεται...Θα μπορούσε το περιστερι να βγαίνει από καποιο κυπριακό αγγείο ή να καταλήγει εκεί...Κάτι που να κάμει τον άλλο να ενδιαφερθεί.

Μάρκος είπε...

Εν καταλάβω τι λαλείτε. Εμένα άρεσε μου. Τζιαι το καράβι, τζιαι το περιστερι τζιαι ο τρόπος που τα εσυνδιάσαν. Παρουσιάζει (ιδανικά) την μίξη του παρελθόντος μας με το μέλλον μας. Τούτη εν η ταυτότητα μας μέσα που εικόνες. Ενα καράβι, ένα περιστέρι Ποιός το σχεδίασε ξέρουμε;

Ανώνυμος είπε...

Eσύ :P

Μάρκος είπε...

@Grouta: ...προσπαθώ να καταλάβω γιατί κάποιος να εν θετικά προκατελημμένος σε σχέση με το logo επειδή εν αριστερος. Εν ο Χριστόφιας που το σχεδίασε;

...τόσον μιτσής ο νους μας σε τούντον τόπο. Ως τζιαι μεστα σχεδιούθκια θωρούμε δεξιούς τζιαι αριστερούς...

...καλά μας καμνουν τελικά. Εν ούλλα που την τζιεφαλή μας.

Grouta είπε...

@ Μαρκος η αναφορα μου τουτη, εισχεν να κάμει με μιαν ανάρτηση του Ασερα (ο οποιος το εσχολιασε θετικά, κάτι που εν επεριμενα τζι ετσι εσυμπέρανα - εντελως αυθαιρετα, το παραδεκτηκα τζαι στον ιδιον, εξαλλου - οτι ήταν υποκειμενικη η κριτικη του)...

Μην προτρεχεις τζαι μη φκάλλεις συμπεράσματα.

Ουτε ξερω ποιος το έκαμεν, ούτε με νοιαζει. Εμέναν εν μου αρέσκει. Εν χρώματος πεθαμενί... τζαι δια μου την αισθηση της προχειροτητας. ΟΚ?

Εν θωρω φαντασματα δεξιων ή αριστερων πουθενα. Ειμαι περηφανη για τουτο!