Σάββατο, Μαΐου 05, 2012

Κύπριοι που Είδαν Χαΐρι


Σήμερα, 5 Μαΐου, είναι η μέρα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ. Σε τέσσερις μέρες, δηλαδή στις 9 Μαΐου γιορτάζει και η ίδια η Ευρωπαϊκή Ένωση τα γενέθλιά της. Όπως θα ξέρεις, πλησιάζει και η Κυπριακή Προεδρία (θα μας την δώσουν τελικά, εμένα πάντα μόνο ανέκδοτο μου φάνταζε) και όλοι ζούμε σε ένα διαρκή παροξυσμό, να προλάβουμε τις προθεσμίες και να πείσουμε τους εταίρους μας ότι δεν είμαστε ένα κράμα γύφτων από την Μ. Ανατολή που είδαν φως και μπήκαν, αλλά ορίτζιναλ Ευρωπαίοι πολίτες.

Πριν λίγο καιρό, προκηρύχτηκε ένας διαγωνισμός από την κυπριακή δημοκρατία για τη δημιουργία ενός φιλμ το οποίο θα προβληθεί την πρώτη μέρα ανάληψης της προεδρίας σε όλα τα κράτη μέλη και θα τα καλωσόρίζει στην Κύπρο. Ένα φιλμάκι διάρκειας 5, 6 λεπτών το οποίο θα δείχνει ότι η Κύπρος «είναι ένα πολυπολιτισμικό, σύγχρονο κράτος, που σέβεται τον πολίτη και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα υπόλοιπα» (ξέρεις, αυτές τις μαλακίες που δεν τις πιστεύουν ούτε αυτοί που τις γράφουν).

Ένας φίλος μου που κάνει παραγωγές ταινιών μου ζήτησε να τον βοηθήσω να προτείνουμε ένα σενάριο για την προεδρία. Το concept ήταν πολύ αισιόδοξο, μπορώ να πω. Θα παρουσιάζαμε τα βιογραφικά σύγχρονων προσωπικοτήτων της Κύπρου που είναι γνωστές στην Ευρώπη και θα αποδεικνύαμε ότι η Κύπρος ως κέντρο τεχνών, γραμμάτων και επιστημών τροφοδοτεί την Ευρώπη με μυαλά που διαπρέπουν σε διάφορους τομείς.

Κάτσαμε και καθορίσαμε τις κατηγορίες, ήτοι: Αθλητισμός, Μουσική, Οικονομικά, Πολιτική, Μόδα, Ιατρική, Επιχειρηματικότητα, Επιστήμη, Μάρκετινγκ, Κινηματογράφος και Τέχνες.  Όπως βλέπεις, δεν είναι εύκολο να περιπαίξουμε τους Ευρωπαίους, αλλά ελπίζαμε ότι θα επαληθευτεί το «όποιος δεν σε ξέρει, ακριβά σ’ αγοράζει» και θα τους πουλούσαμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, πράγμα για το οποίο άλλωστε ως ελληνισμός φημιζόμαστε.

ΟΚ, ας μην είμαστε αφοριστικοί, υπάρχουν όντως προσωπικότητες που αξίζουν εύφημης μνείας, όπως για παράδειγμα ο Παγδατής στον τομέα του Αθλητισμού, ο νομπελίστας Πισσαρίδης στα οικονομικά, ο Χατζηιωάννου της easyjet στις επιχειρήσεις, ενώ με λίγο σπρώξιμο, χωρεί και η Βίσση στη μουσική (το είχα θέσει όρο, αν δεν βάλουμε τη Βίσση στη λίστα, δεν βοηθώ στο όλο εγχείρημα). Βέβαια, από όλους αυτούς, ζήτημα να ξέρουν έναν οι Ευρωπαίοι – τον Χατζηιωάννου ας πούμε, αλλά δεδομένου του μεγέθους της Κύπρου, πάλι καλά να λέμε. Που λες, προχωρήσαμε σε αναζήτηση λαμπρών προσωπικοτήτων.

Κάτσαμε και σπάσαμε να βρούμε κόσμο που να αξίζει. Με έκπληξη μου ανακάλυψα, μετά από έρευνα στο διαδίκτυο, ότι υπάρχει κάποιος κύριος Κύπρος Νικολαΐδης, ο οποίος είναι καθηγητής εμβρυϊκής ιατρικής στο King's College του Λονδίνου, και έθεσε κατά τη διάρκεια της τελευταίας εικοσιπενταετίας τις βάσεις του επιστημονικού πεδίου των υπερήχων. Το 1996 ίδρυσε το ίδρυμα Εμβρυϊκής Ιατρικής, το οποίο εκπαιδεύει γιατρούς από όλον τον κόσμο και θέτει τους κανόνες για την εφαρμογή της εμβρυϊκής ιατρικής. Μπορεί να μην το ξέρουμε ούτε εμείς οι ίδιοι, αλλά τον πρόσθεσα στη λίστα.

Επίσης, υπάρχει ο κύριος Παναγιώτης Ζαβός, ο οποίος είναι γενετιστής και έγινε ευρύτερα γνωστός όταν πρόσφατα ανακοίνωσε την κλωνοποίηση 14 ανθρώπινων εμβρύων και τη μεταφορά 11 εξ αυτών στις μήτρες τεσσάρων γυναικών προκειμένου να φέρουν στον κόσμο κλωνοποιημένα παιδιά. Ο κ. Ζαβός ανακοίνωσε ότι παρήγαγε κλωνοποιημένα έμβρυα από τρεις νεκρούς ανθρώπους, μεταξύ αυτών κι ένα δεκάχρονο κοριτσάκι που είχε πεθάνει σε αυτοκινητικό δυστύχημα!

Ευχάριστη έκπληξη οι κύριοι, που δυστυχώς δεν είναι ευρέως γνωστοί, τουλάχιστον δεν ήταν σε μένα, αλλά νομίζω ούτε στην υπόλοιπη Κύπρο που έχει περί πολλού την Ελίτα Μιχαηλίδου και την Ειρήνη Χαραλαμπίδου, αλλά αγνοεί την ύπαρξη λαμπρών επιστημόνων που κλωνοποιούν μωρά για πλάκα.

Αφού κλείσαμε με την ιατρική και την επιστήμη, έπρεπε να βρούμε πολιτικό του χαΐρκού, όπως επίσης άτομο των τεχνών, της μοδός, του κινηματογράφου και του μάρκετινγκ. Δεν μπορώ να πω ότι βρήκαμε κάτι πομπώδες και πασίγνωστο. Στο μάρκετινγκ βάλαμε τον κ. Πέτρο Οικονομίδη που συνέλαβε την διαφημιστική εκστρατεία “rebranding Greece,” αν έχεις ακουστά, και ο οποίος πρόσφατα ανέλαβε την πλήρη ανάπλαση της Λεμεσού. Στον τομέα της μόδας, με χίλια ζόρια, ανακαλύψαμε έναν τουρκοκύπριο ονόματι Χουσεΐν Τσαλαγιάν, ο οποίος ζει και εργάζεται στο Λονδίνο και ο οποίος βραβεύθηκε με Γκράμμι για την επιμέλεια των ρούχων σε μια εμφάνιση της Lady Gaga. Είδες την Τουρκάλα, πρώτης τάξεως κοπτοραπτού!

Στις υπόλοιπες κατηγορίες, αυτές του κινηματογράφου, των τεχνών και της πολιτικής, δεν βρήκαμε τίποτε. Ειδικά σε πολιτικό, δεν διαθέτουμε τίποτε που να μην είναι ημιμαθές, χωρκατέξ και μογγολικών προδιαγραφών. Να ζήσουμε.

Το κακό είναι ότι και όλοι οι υπόλοιποι που προτείναμε, δεν είναι Κύπριοι με την ρεαλιστική έννοια του όρου. Είναι όλοι άνθρωποι που γεννήθηκαν από Κύπριους γονείς στο εξωτερικό ή που έφυγαν για το εξωτερικό σε μικρή ηλικία και οι οποίοι διέπρεψαν γιατί ακριβώς δεν υιοθέτησαν την κυπριακή νοοτροπία. Είναι άνθρωποι που πήγαν σχολείο εκτός Κύπρου ή που εργάζονται δεκαετίες εκτός, και την Κύπρο την έχουν πιο πολύ… «ακουστά». Ακόμα και η Βίσση μου, που είναι Κυπραία με όνομα, δεν μπορείς να την πεις ότι είναι η typical Κυπραία next door. Με λίγα λόγια, δεν διαθέτουμε μισό πλάσμα το οποίο να μεγάλωσε, να μορφώθηκε και να προόδεψε μέσα στην ίδια μας την πατρίδα.

Tragic!

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αν δεν με απατά η μνήμη μου στο τομέα της ιατρικής έχουμε ένα Κύπριο ονοματι Μαρνέρος αν δεν κάμω λάθος και αν δεν απατόμαι ζει στη Γερμανία, είχα δει ενα ντοκιμανερ παλιά γι'αυτόν.Αυτός ήταν παλιά από όσο θυμάμαι ένας από τους 15 καλύτερους γιατρούς στο κοσμό!Επίσης στη Αμερική έχουμε ένα γιατρό εξισου πασιγνωστο!στο τομέα της ενδυσης ο theo paphitis!μεγαλο επιχειρηματίας...!ήταν τζε εκπομπή μάλιστα φάση επενυδτικη κάτι σαν το πρόγραμμα του λορτ σουγκαρ!επίσης για πολιτικούς έχουμε εξαίσια μυαλά τώρα είναι Βρυξέλλες και δουλεύουν..!ααα και επίσης έχουμε ένα στις Βρυξέλλες που δουλεύει για το Ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο, υψηλόβαθμο στέλεχος αν δεν κάνω λάθος απόφοιτος του Νταραμ, ο πρώτος μάλιστα! Όνομα μου διαφεύγει! Ο τελευταίος όταν ήρθε να δουλέψει Κύπρο τον έδιωξαν...τζε εν καθαρόμαιος Κυπραίος οι πελλάρες! Και με το τρόπο που συμπεριφέρονται σε τέτοιους ανθρώπους σε τέτοιες προσωπικότητες λογικό είναι να θέλουν να φύγουν!Ααα στο τομέα της μουσικής η Ιουλιέττα είναι γνωστή αρκετά στη Αγγλία. Τραγουδάει όπερα! Γυναίκες επιτυχημένες δεν έχω πει και μου κακοφαίνεται!

Ανώνυμος είπε...

ααα εξίασα τζίνο το μιτση στο τομέα των οικονομικών για το σχέδιο που έκαμε νομίζω εν του γιου σι ελ!Είσε άρθρο η φινασιαλ ταιμς για τούτο αν ενδιαφέρεσαι να κάτσω να εύρω το όνομα του! Κάτι παναγίδης ήταν αν θυμάμαι καλά!

Anti-Christos είπε...

Νεκατωμένη ντήαρ, το ότι μου αναφέρεις τόσα άτομα αλλά δεν ξέρεις ούτε ένα όνομα να μου πεις, είναι ενδεικτικό της σαπίλας που υπάρχει εδώ. Διώχνουν τους άξιους και κάνουν κουμάντο οι μέτριοι, οι πανίβλακες. Ξέρουμε τη Ραμόνα, τη Βαλεντίνα Τσίγκη, την Πραξούλλα, τον Χριστόφκια και τον Κάρογιαν και δεν ξέρουμε άτομα που διαπρέπουν! Μπράβο μας...

Ανώνυμος είπε...

Ο Κύπρος Νικολαϊδης είναι πολύ γνωστός και κατά καιρούς του είχαν αφιερώματα στην κυπριακή τηλεόραση. Βάλλω στοίχημα ότι ο πατέρας σου θα ήξερε ποιος ήταν.

Για το Ζαβό, ο άνθρωπος είναι θεοπάλαβος και κανένας δεν τον παίρνει υπόψη γι'αυτό αποκλείστε τον πριν γίνουμε πιο ρεζίλι απ' ότι είμαστε ήδη. Η επιστημονική κοινότητα τον έχει ήδη απορρίψει εδώ και χρόνια. Θυμούμαι ήταν στες ειδήσεις (κυπριακές) πριν καμιά 10ρια χρονια γιατί απολύσαν τον κτλ

Για κινηματογράφο, είχαμε τον Κακογιάννη που δυστυχώς πέθανε πέρσι. Νομίζω πιο μεγάλο ΔΕ θα βγάλουμε, έστω τζιαν η Ελλάδα νομίζει ότι εν δικός της.

Για Παγδατή εεεεε. Αν δεν μας έκαμνε ρεζίλι πέρσι που έχασε τζαι επιάσαν τον τα νεύρα τα κυπριακά τζαι έσπασε μέσα σε 1 λεπτό ούλλες τες ρακέττες του, ήταν να εν καλά. ΡΕΖΙΛΙ.

Για τέχνες, θα πρότεινα το ίδρυμα Λεβέντη που είναι παγκόσμια γνωστό (δυστυχώς στη Κύπρο κανένα δεν κόφτει) για την προστασία των τεχνών και την παρουσίαση κυπριακής τέχνης ανα τω παγκόσμιω. Είναι οι εγγυητές της κυπριακής πτέρυγας στο ΜΕΤ της Νέας Υόρκης. Πιστεύω αξίζει και μια αναγνώριση της δουλειάς τους στην Κύπρο.

Ανώνυμος είπε...

Kοίτα που βλέπω με άτομα που ζουν εξωτερικό θέλουν να φύγουν γιατί απλά δεν αντέχουν τούτα όλα τα μέσα τζε τα περιπεξίματα τζε τις κατινιές που γείνονται στη Κύπρο!Το τελευταίο που δουλεύκει στο Νομισματικό Ταμείο θα ρωτήσω και θα σου πω όνομα!Οι ίδιοι το διώξαμε!Όταν ήρθε ο άνθρωπος να προσφέρει τη γνώση του στα σαϊνια της Τράπεζας Κύπρου του είπαν να ξέκινησει ως Ταμείας στη Τράπεζα Κύπρου όπου κάμει η κάθε Μαρούλα τζε μετά βλέπουμε! Εεε πόσο να αντέξει εφυε ο άνθρωπος!

Ανώνυμος είπε...

Πόσο δίκιο έχεις.
Αφού εν τζαι μπόρουν να δουν καλύτερο τους. Ένα πλάσμα έξυπνο να φκάλει τούτη η χώρα κάμνουν του πόλεμο τζαι αναγκάζουν τον να φύει. Εν πελλοί να μείνουν; Παν εκεί που τους εκτιμούν.

Εν τω μεταξύ υπάρχει ένα Κύπριος σχεδιαστής μόδας ο Ερωτόκριτος που ζει και εργάζεται στο Παρίσι.

http://www.modemonline.com/fashion/mini-web-sites/fashion-brands/references/erotokritos

Unknown είπε...

Για τεχνη εχουμε τον Παράσχος Στάς που ηταν lecturer στην Αγγλια και τωρα εχει σχολη στην Κυπρο.
Νομιζω σαν concept οντως ειναι αρκετα αισιοδοξο αλλα γιατι δεν δοκιμαζετε να δειξετε τα νεα μυαλα τησ Κυπρου? Νεους επιστημονες , νεους καλλιτεχνες και γενικα νεα μυαλα ? Ετσι δειχνουμε στην Ευρωπη οτι η Κυπρος ειναι μια χωρα που αναπτυσσεται συνεχως και οσο χαλια και αν ειμαστε , εχουμε ακομα ανθρωπους που αξιζουν διακρισεις.

Unknown είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

καλά τον Κακογιάννη που ήταν υποψήφιος για Bafta, Oscar τζιαι χρυσούς φοίνικες εν τον ηξέρετε;Κρίμα.

http://www.imdb.com/name/nm0128050/awards

Anti-Christos είπε...

Ανώνυμε: Θέλουμε άτομα εν ζωή. Ο Κακογιάννης πέθανε. Αν με ρωτάς, αυτή τη στιγμή το μόνο πράμα που μας κάμνει γνωστούς και περήφανους εν έτει 2012 είναι το ΑΠΟΕΛ.

Μανα είπε...

Ο νικολαιδης ειναι εξαιρετικος επιστημονας τον ζαβο απεκλεισε χαννει η παττιχα του.

Anti-Christos είπε...

Παρεμπιπτόντως, να σας πω ότι η ιδέα δεν προχώρησε, για να μην εισηγείστε δηλαδή διάφορους να συμπεριληφθούν στη λίστα. Τελικά τα φιλμάκια έγιναν από άλλους και προβάλλονται ήδη από το ΡΙΚ.

Ανώνυμος είπε...

Αν με ρωτάς αυτό το θέμα θεωρώ ότι είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτού του τόπου. Το ότι δηλαδή εξάγουμαι τους επιστήμονες μας. Το ότι αναγκάζουμε, ότι αξίζει και μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να πάει μπροστά, να φύγει στο εξωτερικό.

Αλλά πώς να μην συμβαίνει αυτό όταν ζούμε σε ένα τόπό που εξημνεί την μετριότητα μέσα στο ίδιο του το σπίτι (κυβερνητικός τομέας) και μεγαλώνουμε νέους που πιστεύουν ότι το να απαιτεί κάποιος να πληρώνεται για τις ικανότητες και την προσφορά του είναι παράλογο και πρέπει να τιμωρείται??? Πώς??? Που τους λες ότι θα ανοίξει Ιατρική Σχολή στο Πανεπιστήμιο και σου λένε...μάλιστα είχαμε να βολέψουμε τους γιούς των γιατρών δαμέ και κάμνουμε Ιατρική Σχολή για να τους βολέψει!!!!

Είναι να μην θέλεις να φύγεις από αυτή τη χώρα? Είναι?

Μ

Ανώνυμος είπε...

''ένα κράμα γύφτων από την Μ. Ανατολή''

Κυπριακό είναι να απαξιώνεις συνεχώς τον τόπο σου...
(κυπριακό με την κακή έννοια)

Dr. Prixtis είπε...

Διερωτούμαι, εκείνα όλα τα "βουκολικά" φιλμακια (αν έχεις κανενα πιο ευστοχο χαρακτηρισμό ρίχτον) που δείχνει εδώ και λίγο καιρό το ΡΙΚ τα πιστευουν εκείνοι που τα γυρίσαν;
Μήπως είναι προϊοντα ενός παράλληλου σύμπαντος; Αυτό σίγουρα θα αποτελούσε ένα σπουδαίο επιστημονικό γεγονός!

Υ.Γ. Κοιταξε και λίγο τη δουλεια του Καθηγητή Λέυκου Middleton (Imperial).

Anti-Christos είπε...

Ανώνυμε που μου τη λες επειδή απαξιώνω τον τόπο μου: χέσε μας!

Ανώνυμος είπε...

George Michael

Anti-Christos είπε...

Τον σκεφτήκαμε τον George Michael, αλλά επειδή ούτε ο ίδιος δεν το θυμάται ότι είναι Κυπραίος, δεν τον προωθήσαμε.

Invictus είπε...

Ενα σημαντικό όπλο στη μάχη κατά του καρκίνου φιλοδοξεί να προσθέσει στη φαρέτρα των επιστημόνων ο Κύπριος καθηγητής Ογκολογίας του πανεπιστημίου του Λίβερπουλ Τζον Νεοπτόλεμος με τη δημιουργία του εμβολίου Telo Vac, το οποίο θα αρχίσει να χορηγείται πειραματικά σε ασθενείς με καρκίνο του παγκρέατος.

Μιλώντας στο «Εθνος» ο καθηγητής Νεοπτόλεμος εξηγεί ότι το εμβόλιο που δημιούργησε ουσιαστικά «ξυπνά» το ανοσοποιητικό σύστημα. Οπως λέει, τα κύτταρα επικοινωνούν στέλνοντας χημικά σήματα.
Η ιδιαιτερότητα των καρκινικών κυττάρων είναι ότι «καμουφλάρονται» με τέτοιον τρόπο, ώστε τα σήματα που εκπέμπουν να μην αναγνωρίζονται από το ανοσοποιητικό σύστημα. «Το εμβόλιο ουσιαστικά κάνει τα κύτταρα να ''ξυπνούν'' και να αναγνωρίζουν ότι υπάρχει καρκίνος».Σε ό,τι αφορά την επιλογή του να επικεντρωθεί στον καρκίνο του παγκρέατος ο καθηγητής Νεοπτόλεμος λέει: «Μιλάμε για την πιο δύσκολη μορφή καρκίνου που υπάρχει. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μια θεραπεία που λειτουργεί αποτελεσματικά. Ακόμα και η χημειοθεραπεία δεν έχει πολύ καλά αποτελέσματα».

Η χορήγηση του εμβολίου αρχίζει δοκιμαστικά αυτές τις μέρες σε 1.100 ασθενείς που, όπως λέει ο καθηγητής, βλέπουν με θετικό μάτι την προσπάθεια.

«Το εμβόλιο αρέσει στους ασθενείς και στους θεράποντες γιατρούς γιατί, εκτός των άλλων, έχει και τις μικρότερες δυνατές παρενέργειες».

Η ανάλυση και αξιολόγηση των αποτελεσμάτων από τη χορήγηση του εμβολίου θα αρχίσει το καλοκαίρι και, στην περίπτωση που αυτά κριθούν ικανοποιητικά, το Telo Vac θα πάει προς έγκριση στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκου.

«Αν λάβουμε την έγκριση και από εκεί, αισιοδοξούμε ότι στο τέλος του 2012 θα μπορεί να αρχίσει η ευρεία χορήγησή του».

ΤΖΟΝ ΝΕΟΠΤΟΛΕΜΟΣ
Ο χειρουργός που αγαπά την Αρσεναλ
Ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ του TELO VAC γεννήθηκε στην Κύπρο αλλά έφυγε με την οικογένειά του, σε μικρή ηλικία, για την Αγγλία. Τελείωσε το σχολείο στο Λονδίνο και σπούδασε Φυσικές Επιστήμες και Φιλοσοφία στο Κέμπριτζ, από όπου πήρε master το 1976. Το 1981 έγινε μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών της Αγγλίας. Το 1987 έγινε λέκτορας της Χειρουργικής στο πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ και επτά χρόνια αργότερα κατέλαβε τη θέση του καθηγητή. Το 1996 μεταπήδησε στο πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ, όπου έγινε, το 2004, επικεφαλής του τμήματος Χειρουργικής και Ογκολογίας.
Το τμήμα αυτό είναι σήμερα ένα από τα καλύτερα ερευνητικά και χειρουργικά κέντρα του κόσμου με εξειδίκευση στον καρκίνο του παγκρέατος. Για το έργο του έχει βραβευτεί από δεκάδες πανεπιστήμια σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ είναι μέλος των σημαντικότερων ιατρικών εταιρειών και ινστιτούτων για τον καρκίνο. Εχει δημοσιεύσει περισσότερα από 450 άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και έχει εκδώσει επτά βιβλία με θέμα το πάγκρεας και τις ασθένειες που το προσβάλλουν.

Στην προσωπική του ζωή είναι δεινός χορευτής και συμμετέχει συχνά σε διαγωνισμούς. Αγαπάει, επίσης, το ποδόσφαιρο και δηλώνει οπαδός της Λίβερπουλ, αν και η πρώτη αγάπη του είναι η Αρσεναλ. Ο καθηγητής Νεοπτόλεμος είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά και δύο εγγόνια

Grouta είπε...

Εχουμε φοβερους γιατρους στο εξωτερικο. Και πολλους!

Αν τους ειχαμε στην Κυπρο κατω απο τις σωστες προϋποθεσεις (δηλ. εξω που τα ιατρικα κυκλωματα) ηταν να ανταγωνιζουμαστεν, ανετα, το Ισραηλ, σε ιατρικα θεματα. Θα ημασταν ιατρικο κεντρο παγκοσμιας εμβελειας.

Αλλα, εστηριξαμεν τα παντα στον τουρισμο! Ουλλη μας η οικονομια εξαρταται που τον τουρισμο. Καμια εγχωρια παραγωγη τεχνολογικη ή βιοτεχνικη τζαι βεβαια ανυπαρκτη βιομηχανια.

Ανώνυμος είπε...

εκοίταξα να εβρω τα φιλμάκια του ρικ αλλά εν τα ήβρα...υπάρχουν πουθενά στο ιντερνετ να τα δουμε τζε εμεις? ααα εξιάσαμε στο αθλητισμό το παιδί που είναι πρωτος παγκοσμια στη σκοποβολή και δεν είχε κιολας και την προσοχή που θα του άρμοζε! Και επίσης τον Κοντιδη αν δεν κάμω λαθος το όνομα του στη ιστιοπλοϊα! Ήβρα τζε πλάσματα που προοδεύσαν εντός της Κύπρου!

Ανώνυμος είπε...

O pissaridis einai nombelistas oikonomikwn
kai sto hwro tis modas einai kai o erwtokritos, alla den katehw polla peri toutou, to mono pou xerw einai oti einai poly gnwstos, nomizw dimiourgei sto parisi kai sigoura poula sto londino

Ανώνυμος είπε...

Άννινος Μαρκουλίδης: ο γρηγορότερος λευκός ( ο μόνος λευκός σπρίντερ σε μια κούρσα, δεν θυμούμαι τώρα σε ποιους Ολυμπιακούς).

Ανώνυμος είπε...

http://3.bp.blogspot.com/_kv_vuX-wXZU/Rt1po-ZIGbI/AAAAAAAAAAM/M8Ct5PPUiO4/s320/thio2-718283.jpg

Peter Thio Vasiliou. Με το κιλό το χαΐρι...

Ανώνυμος είπε...

O Tourkokuprios sxediastis einai megalo onoma. Exei foustani sto MET kai an thumamai kala i syllogi modas tou MET einai poly mikri. Apo giatrous kai epistimones exei pollous, h bostwni en gemati kupraious.

Ανώνυμος είπε...

Na kanete kati pio praktiko, pio eukolo kai kirios pio diaskedastiko:

anti 'Kiprioi pou idan xairi' na kanete kiprioi pou tin idan xai'

polli iliko kai polla gelia