Πέμπτη, Μαρτίου 15, 2012

Κάνει Η Θεοχάρους Για Πρόεδρος;


Όπως θα ξέρεις αγαπητέ αναγνώστη του εξωτερικού, στην Κύπρο άρχισε ήδη η μπουρδολογία για την θέση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας για το 2013. Ο Αναστασιάδης ανακοίνωσε ήδη την υποψηφιότητά του, ενώ ο κεντρώος χώρος ανταλλάζει ραβασάκια μεταξύ του για το πώς θα κινηθεί. Εχθές, έσκασε και η βόμβα που όλοι περιμέναμε και η οποία ακούει στο όνομα Ελένη Θεοχάρους. Πώς και πως την περιμέναμε και ευτυχώς δεν μας χάλασε το χατίρι.

Έκτοτε, ξεκίνησε μία νέα συζήτηση, που θυμίζει πάνελ της Λαμπίρη στα καλύτερά του, και η οποία περιστρέφεται γύρω από το καυτό ερώτημα: «Κάνει η Ελένη για Πρόεδρος;»

Νευριάζω και τσαντίζομαι γιατί με τέτοια ερωτήματα που θέτει στο Facebook και στο Twitter η κάθε πικραμένη, μου αποδεικνύει γι άλλη μια φορά σε τι ηλίθια χώρα ζω.

Αναρωτιέται ο κόσμος αν κάνει η Ελένη Θεοχάρους για πρόεδρος!

Μα, ζούμε σε μία Κύπρο που εδώ και τέσσερα χρόνια είναι πρόεδρος ο Χριστόφιας! Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτή η εκλογή εκμηδένισε και ξεφτίλισε τα πάντα; Αφού βγάλαμε πρόεδρο τον Χριστόφια, δηλαδή το απόλυτο τίποτα, έναν άνθρωπο που μόνο και μόνο από την αισθητική του αντιλαμβάνεσαι το ποιόν του και την κουλτούρα του, αλλά και το πόσο ωφέλιμος μπορεί να είναι για την πατρίδα μας, ο οποιοσδήποτε πλέον μπορεί να εκλεγεί!

Ο Μαχαλλεπάρης μπορεί να εκλεγεί!  Η Χριστιάνα Αριστοτέλους μπορεί να εκλεγεί! Η Κυριακού Πελαγία μπορεί να εκλεγεί! Η Σάντρη Λυσάνδρου μπορεί να εκλεγεί! Ο Πιριπίτσης μπορεί να εκλεγεί!

Οι πάντες πλέον έχουν μία θέση στο ανώτατο αξίωμα της κυπριακής δημοκρατίας! Και μην σου πω ότι οι πιο πάνω, έχουν και περισσότερα προσόντα και από αυτόν που έχουμε σήμερα. Ζούμε σε μία χώρα που δεν εκλέγεσαι επειδή αξίζεις. Εκλέγεσαι επειδή ο λαός είναι αρνιά και ψηφίζουν αυτόν που τους υποδεικνύεται. Και τον Φιρφιρή ή την Πομηλορού να κατέβαζαν το ΑΚΕΛ του χρόνου, οι αριστεροί μας ως πιστά αμνοερίφια θα τους ψήφιζαν επειδή «εν καλά πλάσματα!» (Εδώ ψήφισαν την Ειρήνη Χαραλαμπίδου που ως προχθές μοίραζε ρολόγια cangarucci, στον Φιρφιρή θα κολλούσαν;)

Με τέτοια κριτήρια που έχουμε σαν λαός, δεν μπορούμε να συζητούμε το ερώτημα «κάνει η Ελένη για πρόεδρος».

Η Ελένη και πολλή μας πέφτει. Κατ’ αρχάς είναι γιατρός. Δηλαδή, κάνει το υπέρτατο επάγγελμα. Σώζει ζωές! Δεν αμφισβητείται ο νους της, εν αντιθέσει με τον Χριστόφια που ακόμα δεν καταλάβαμε τι εσπούδασε, αλλά και τι είδους πανεπιστημιακό ίδρυμα ήταν αυτό που δέχτηκε να τον έχει στο μαθητικό δυναμικό του. Πέραν της ιατρικής, ξέρει να μιλά. Να μιλά και να βγάζει νόημα. Δεν μιλά και κλάνει, «How do you say μάσκες;», «my father remained cool», «In fact the mother countries invaded both» και άλλα τέτοια classics που ούτε από στόμα καθυστερημένου δεν θα τα άκουγες. Επίσης, φαίνεται να έχει αρχίδια. Πρώτα απ’ όλα, μπαίνει στη διαδικασία να ανταγωνιστεί τον Αναστασιάδη και αυτό από μόνο του θέλει κότσια.

Και πάνω απ’ όλα, ενώ είναι γυναίκα, δεν είναι γυναικούλα. Θέλω να πω, δεν μου δίνει την εντύπωση ότι θα βγει να παίξει πιθκιάβλι στην Ελίτα, όπως έκανε η Πραξούλα, ούτε θα κάτσει ποτέ να κλάψει επειδή την περιπαίζουν οι βουλευτές. Η Θεοχάρους σου δίνει την εντύπωση ότι και στην παραμικρή μομφή προς το πρόσωπό της είναι άξια να ανταπαντήσει αποστομωτικά, σαν τσιάκκος, και αυτό είναι που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή. Έναν επιστήμονα τσιάκκο.

Με όλα αυτά, ναι, η Θεοχάρους κάνει για την προεδρία, και μακάρι να βάλει υποψηφιότητα στο τέλος γιατί θα είμαι ψηφοφόρος της. Επομένως, δεδομένου του κρανίου γης που κυβερνά αυτή τη στιγμή, το ερώτημα αν η Ελένη κάνει για την προεδρία είναι ρητορικό.

Αν όμως, θέλεις την δική μου πρόταση για τις εκλογές, τότε θα σου πω την Άννα Βίσση. Η μόνη Κυπραία για την οποία δεν ντρέπομαι και η μόνη απόδειξη πως είμαστε το νησί της Αφροδίτης.   

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

DIerwtoumai , ean to anipsaki sou itan 'kathisterimeno' i eihe kapoiou eidous noitiki kathisterisi, tha eleges 'στόμα καθυστερημένου'?

Anti-Christos είπε...

Υπερευαίσθητο σας βρίσκω.

Η λέξη "καθυστερημένος" δεν χρησιμοποιείται πάντα υποδηλώνοντας άτομα με ειδικές ανάγκες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για κάποιον που είναι οπισθοδρομικός ή και γενικότερα βραδύς.

Όπως η λέξη "μαλάκας" δεν έχει πάντα κυριολεκτική σημασία και δεν σημαίνει πάντα "αυνάνας". Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και με άλλες έννοιες, όπως τη φιλική ή για να δείξει ότι κάποιος μας είναι αντιπαθής.

Νομίζω ότι αν πιάνατε το πνεύμα του κειμένου και δεν στεκόσαστε στο political correctness δεν θα θιγόσαστε τόσο. Νομίζω είναι πρόδηλο ότι η χρήση της λέξης δεν γίνεται με τρόπο ώστε να θίξει τον οποιονδήποτε προσωπικά.

Όπως και να έχει, δεν μπορώ να κάθομαι να σκέφτομαι και να αναλύω κάθε λέξη πριν την χρησιμοποιήσω για να μην θίξω ευπαθείς ομάδες. Αλλιώς, άλλη δουλειά δεν θα κάναμε.

Δηλαδή, αν αντικαταστήσω τη λέξη καθυστερημένος με τη λέξη βλάκας, θα μου στέλνατε σχόλιο του τύπου: "Αν είχες ανιψάκια βλάκες θα χρησιμοποιούσες αυτή τη λέξη;"

Ανώνυμος είπε...

η ελένη όχι μόνο κάνει για πρόεδρος αλλά ίσως είναι από τους μόνους που κάνουν!!!! όμως τα βαλε με τον νίκο και μου φαίνεται θα δυσκολευτεί...

Μάνα είπε...

οπως είπες μετά την προεδράρα που έχουμε όλοι κάνουν. πόσο μάλλον μια γυναίκα που έχει δείξει την αξία της.

αλλά δαμε κότζαμ Αμερική δεν έβγαλε γυναίκα πρόεδρο και θα βγάλει η Κύπρος;

Ανώνυμος είπε...

Μακάρι να βάλει!!! Τιμή μας κάνει που καταδέχεται να βάλει έπειτα από 5 χρόνια προεδρίας του Χριστόφκια!! Είναι σίγουρο δηλαδή οτι θα βάλει? Τι γίνεται?

Grouta είπε...

Ανωνυμε, ουλλοι δυσκολευκουμαστεν εξαιτιας του Νικου και Σια...

ΚΑΤΩ Ο ΝΙΚΟΣ!

SKonte είπε...

....Μα, ζούμε σε μία Κύπρο που εδώ και τέσσερα χρόνια είναι πρόεδρος ο Χριστόφιας! Δεν καταλαβαίνετε ότι αυτή η εκλογή εκμηδένισε και ξεφτίλισε τα πάντα;....

Sir i salute you

Ανώνυμος είπε...

Γιατί να μη βάλει υποψηφιότητα η Άννα Βίσση; Μιλά καλύτερα αγγλικά που τον Χριστόφια...

Ανώνυμος είπε...

Την Θεοχάρους εν θα ετολμούσε κανένεας να της κάμει όπως της τα κάμουν της Πραξούλας γιατί της Πράξας τραβά τα το κωλί της! Μεν σου πω αρέσκει της τζιόλας!Ναι στη Θεοχάρους πέρκι δούμεν άσπρη μέρα σε τούτην την μπανανία..Ο Αναστασιάδης μμμ...ναι μεν σαν πολιτικός έχει άποψη, έχει λόγο εν μορφωμένος ο άνθρωπος σε σύγκρισημε ότι είχαμε (μπονους είναι ότι ξέρει γεωγραφία πχ ξέρει που είναι το Μαρί) αλλά δεν είναι αποδεκτός από το κόσμο....είναι γνωστόν ότι είναι καρεκλοκένταυρος...Τωρά να μου πεις όλοι οι άλλοι τι ήταν αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία....Άσχετο αλλά σάννα τζε το τελευταίο τζαιρό συννάεται ο κάθε κομπλεξικός οπαδός της συνεπαρτζιάς του πούλουκκου για να φκάλει το κόμπλεξ του όξα εν η ιδέα μου? nekat0meni

Ανώνυμος είπε...

άραγες σου, θα αποχωρήσει (την διώχνουν ουσιαστικά, που σημαίνει τελικά ότι αξίζει) η πραξούλα απο την κυβέρνηση για να υποβάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος; απο ότι φαίνεται θα φορεθεί πολύ το 'εναίκα υποψήφιος' το 2013... τέρμα στο μονοπώλιο των αδρώπων...

το νέο μας σύνθημα:
Νίκο μπορείς μονό σαν τραβεστί...

Anti-Christos είπε...

Τελευταίε ανώνυμε: Ε, όχι και αξίζει η Πραξόυλα γιε μου... Πλάσμα που δέχεται να το λαλούν Πραξούλλα και δεν το αλλάζει όταν συνειδητοποιεί πώς το βάφτισαν, δεν μπορεί να αξίζει.

Νεκατωμένη: Πάντα δαμέ εσυνάουνταν αγαπητή μου!

Woofis είπε...

Η κα Θεοχάρους καλώς εκινήθηκεν μέσω του κόμματος στο οποίον υποτίθεται εν στέλεχος. Αν δεν επιλεγεί τζιαι αποφασίσει να πάει ανεξάρτητη, εννά το αναιρέσει τούτον.
Κατά τα άλλα, αν τζιαι επιστήμονας, εν άθρωπος συντηρητικός, ειδικά στο κυπριακόν όπου παρουσιάζεται ως οπαδός του "μακροχρόνιου αγώνα" μαζί με τύπους όπως ο Λάζαρος Μαύρος και σία. Επίσης, έσιει επιτρέψει να τη συνδέουν με την "εκλεκτήν" επιλογήν του αρχιεπισκόπου. Νομίζω αρκετά ετραβήσαμεν με τα νεκατώματα της εκκλησιάς στην πολιτικήν.

Η Βίσσυ για πρόεδρος. Η "αγάπη είναι τα κομμένα νύχια που πετάς"; Ξανασκέφτου το. Άσε που εν τζιαι τζιείνη του μακροχρόνιου αν δεν κάμνω λάθος. Ελλείψει άλλων γυναικών καλλιτεχνών εκ Κύπρου (αν τζιαι είμαι τζιαι γω οπαδός για παραπάνω γυναίκες στην εξουσίαν), νομίζω ο Αλκίνοος εν άσυλα καλή επιλογή...

Anti-Christos είπε...

Η κυρία Θεοχάρους πολύ καλά κάνει και είναι άνθρωπος συντηρητικός. Είδαμε και τους προοδευτικούς τι χαΐρια είδαν.

Η Βίσση (και όχι Βίσσυ), είπε και πολλές άλλες τραγουδάρες εκτός από τα νύχια που σας χάλασαν, αλλά δυστυχώς, κοιτάτε το δάχτυλο κι όχι το δάσος. Χώρια που, προσωπικά τα "νύχια" τα βρίσκω πανέξυπνο στίχο και τον πιο ιντριγκαδόρικο του τελευταίου έτους, παρά ό,τιδήποτε άλλο ψευτοποιητικό. Απόδειξη το ότι το θυμάστε ακόμα κι εσείς του χρεοκοπημένου εντέχνου.

Ανώνυμος είπε...

μάλλον γι αυτό το κάνει, θέτει υποψηφιοτητα, δεν θα εκλεγεί στο κόμμα και μετά πάει για ανεξάρτητη...

Ανώνυμος είπε...

Χρήστο σου έχω γράψει στα 2 προηγούμενα κείμενα σου σχόλια αλλά δεν αναρτούνται...δεν ξέρω γιατί..δεν τα εγκρίνεις εσύ ή γίνεται κάτι λάθος?
Λόλα η θεατρίνα:)

Anti-Christos είπε...

@λόλα: Δεν έλαβα τίποτα! Καμιά φορά ο blogger γαμιέται... Δημοσιεύω τα πάντα, εκτός κι αν είναι εξαιρετικά χυδαία.

Woofis είπε...

Κοίτα δαμέ το "ίνδαλμα" σου να τραγουδά ένα "χρεωκοπημένον έντεχνον":

http://www.youtube.com/watch?v=DoyLbbKPw9Q

Εντάξει είπεν κάποιες "στιγμές" στην καριέραν δεκαετιών που έσιει θκιό-τρία καλά τραούθκια. Δαμέ μια ωραία διασκευή που ακομπλεξάριστες μεγάλες κυρίες του "χρεωκοπημένου εντέχνου":

http://www.youtube.com/watch?v=JG3F8unn9CY

Η μεγάλη τραγωδία κατ' εμένα με τη Βίσση (σόρρυ για το "υ"), όπως τζιαι με το Χατζιηγιάννη είναι ότι ενώ εν φωνάρες τζιαι έχουν φοβερήν απήχησην, επιλέγουν σουξεδάκια εξαμήνου αντί να πουν τραούθκια που αντέχουν στο χρόνο. Ελάχιστα δε τραούθκια τους (της Βίσση διότι ο Χατζηγιάννης..δεν) ασχολούνται με οτιδήποτε άλλον που την ..καψούραν. Λες τζιαι εν έσιει άλλο θέμαν πας τούτον τον πλανήτην που "αγάπες που νάϋλον", "αγάπες υπερβολικές" τζιαι "αγάπες με νύσια". Αλλά εννά ασχολούμαστεν με "ψευτοποιητικά" τωρά;

Ανώνυμος είπε...

Γιατί κάμνει ο Συντρόφιας;;;
Το κακό είναι ότι αν βάλει υποψηφιότητα η Ελένη σαν ανεξάρτητη, θα μοιραστούν οι ψήφοι της δεξιάς και μπορεί να βγάλουν πάλι πρόεδρο τα κουμουνάκια. Οπότε σ' αυτήν την περίπτωση θα είναι επιπέδου Χριστόφια (best case scenario) ή επιπέδου Πραξούλλας (worst case scenario).

Anti-Christos είπε...

@Woofis: Σόρρι αλλά δεν ξέρω από ποιά σχολή μουσικολογίας αποφοίτησες για να έχεις και άποψη για τη διάρκεια ή την ποιότητα της Βίσση. Άμα δεν σ' αρέσει μην την ακούς και έληξε το ζήτημα.

Αυτό που ξέρω εγώ, και μιλώ με γεγονότα, είναι ότι το 'δώδεκα' είναι ήδη 20 χρονών τραγούδι, το 'αγάπη υπερβολική' 12 χρονών τραγούδι και ακόμα παίζονται, παρόλο που εξυμνούν την καψούρα (έλληνες είμαστε, με αυτά παθιαζόμαστε. Τι έπρεπε να τραγουδούμε δηλ. την οικολογική καταστροφή;) και εν πάση περιπτώσει, μια καλλιτέχνιδα που στέκει 40 χρόνια στο μικρόφωνο μόνο τραγούδια με ημερομηνία λήξης δεν λέει. Χώρια που γεμίζει το ΓΣΠ με 16.000 κόσμο κάθε χρόνο όποτε έρθει, χώρια οι αρπαχτές σε Pavilion κτλ ολόχρονα. Πόσες έντεχνες τραγουδίστριες το πετυχαίνουν αυτό; Εδώ φέτος η Αλεξίου με την Γαλάνη 2 μήνες το πήγανε στο Παλλάς κι αυτό με χίλια ζόρια.

Όσο για το "πάτωμα" που μου έστειλες, το άκουσα λάιβ από 100 διαφορετικές τραγουδίστριες και σιγά το άσμα. Πιο τραγικό και πιο επιδαύριο βρίσκω το "δεν θέλω να ξέρεις" ή το "γκάζι".

peace.

Ανώνυμος είπε...

Το ήξερα ότι έπρεπε να σε διαβάσω πριν πάω για ύπνο.

σε λατρεύω!

μ.