Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 09, 2011

Εδώ Θα Γίνει η Γιουροβίζιον του 2012!

Ανακοινώθηκε πριν από λίγο ότι η Γιουροβίζιον του 2012 θα λάβει χώρα τον ερχόμενο Μάιο, στο Crystal Hall, στο Μπακού, την πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν. Το αξιοσημείωτο είναι πως το Crystal Hall ΔΕΝ έχει χτιστεί ακόμα. Είναι στα μπετά. Και οι εργολάβοι υπολογίζουν ότι θα ολοκληρωθεί στις αρχές του νέου έτους ώστε να είναι όλα έτοιμα μέχρι τον Μάιο που θα υποδεχτεί τους 25.000 θεατές!

Ορίστε το Crystal Hall. Η μακέτα του δηλαδή. Πάνω το βλέπεις εκ του μακρόθεν, κάτω το βλέπεις από διαφορετική οπτική γωνία. Αυτό το τέρας θα χτιστεί μέσα σε 4-5 μήνες!Είναι να τρελαίνεσαι, πως τα καταφέρνουν και συνεννοούνται όλοι αυτοί οι Αζέροι μεταξύ τους και θα χτίσουν ολόκληρο αριστούργημα για να φιλοξενήσουν ένα θεσμό που εμείς οι ανώτεροι Έλληνες Κύπριοι θεωρούμε πανηγυράκι και ντρεπόμαστε να παραδεχτούμε ότι το παρακολουθούμε (ασχέτως αν χτυπά κάθε χρόνο 90% τηλεθέαση και όλοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι ανήκουν στο 10%) … Και όχι μόνο θα χτίσουν ένα υπέροχο κτίριο, αλλά προ πάντων, θα το χτίσουν και στην ώρα του!Μην σου θυμίσω πότε τελείωσαν οι Έλληνες τα έργα για την Ολυμπιάδα του 2004, που σε μέγεθος δεν συγκρίνεται με τη Γιουροβίζιον. Και μην σου θυμίσω πότε άρχισαν τα έργα για την ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας στη Λευκωσία και πότε λογαριάζουν να τελειώσουν (μάλλον με το τέλος της κυπριακής προεδρίας στην ΕΕ, δηλαδή, δώρον άδωρον!).Ψάχνοντας στο ίντερνετ βρήκα και αυτές τις φωτογραφίες από το κέντρο της πρωτεύουσας της συγκεκριμένης χώρας. Θαυμάστε:Κατά τα άλλα, εμείς είμαστε οι Ευρωπαίοι, και οι Αζέροι οι κούλλουφοι...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μα τι να ειναι αυτό το eurotrash πως το είπες και τι είναι η τηλεθέαση; Α για την τηλεόραση λες ε; Είχα και γω μία αλλα σταμάτησε να δείχνει. Την είχα μόνο για την ΕΡΤ, τα άλλα κανάλια δεν τα είχα καν συντονισμένα. Άκουσα πάντως ότι εγιναν ψηφιακά και γι αυτό δε δείχνει πια... Δεν πειράζει όμως, έχω κάτι να βλέπω, αγόρασα πολλές ταινίες του Kurosawa, ξέρεις τώρα, για χαλάρωση.
Λοιπόν, σε αφήνω, συνεχίζω την ανάγνωση του εκκρεμές του φουκώ στα ιταλικά.

Anti-Christos είπε...

Γιουροβίζιον και πολλή σου πέφτει.

bestman είπε...

Μήπως τελικά μείναμε στο "περασμένα μεγαλεία και διηγόντας τα να κλαίς" του έθνικού μας ποιητή;

postbabylon είπε...

περίμενε πρώτα να τα τελειώσουν στο χρονοδιάγραμμα τζιαι μετά...

drSpock είπε...

Κοίτα, σε μακέτα και η πλατεία Ελευθερίας έτσι μοιάζει. Αν βάλεις και τον κατάλληλο φωτισμό δε, νομίζεις ότι κι εμείς ζούμε στην Ευρώπη.

Ανώνυμος είπε...

πες μας τζε ποσα φκαλουν τα πετρελαια οι αζεροι ομως

Καλλικράτης είπε...

εμάς δεν μας συγκινούν προφανώς κάτι τέτοια, ίσως κάτι σαν το κτίριο του freitag στη Ζυρίχη κάτι να έκαμνε!!! (http://travel.nytimes.com/2006/09/17/travel/17foraging.html)

Anti-Christos είπε...

Καλλικράτης - Θεός!