Τρίτη, Σεπτεμβρίου 06, 2011

Στις Πόσες Αναρτήσεις Συλλαμβάνομαι;

Άρχισα να φοβάμαι να σχολιάζω την επικαιρότητα, γιατί με αυτόν τον ανίκανο που εκλέξατε η ελευθερία της έκφρασης πέρασε σε νέα διάσταση. Τζάμπα την σπούδαζα ένα χρόνο στο μάστερ μου, πού να ήξερα ότι στο τέλος θα ερχόμουν να ζήσω σε μία χώρα όπου εφαρμόζεται ολωσδιόλου. Τι να πεις, κάθε μέρα απορείς πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πράγματα, κάθε μέρα εκπλήσσεσαι περισσότερο.Ψες, πήγα ξανά στο προεδρικό μετά από πολύ καιρό. Είχα τρεις βδομάδες να πάω. Χάρηκα που έχει ακόμα κόσμο που παρίσταται και δεν πτοείται. Πάω εκεί και νευριάζω ακόμα περισσότερο. Αυτός ο άνθρωπος κατάφερε να μας σηκώσει από τους καναπέδες, να έχει τόσο κόσμο κάθε Δευτέρα απ’ έξω από το προεδρικό να φωνάζει εναντίον του, πράγμα πρωτοφανές για την υποχόνδρια κυπριακή κουλτούρα και παρόλα αυτά, να μην παραιτείται! Ούτε που πάει ο νους του ότι κάτι δεν πάει καλά σ’ αυτή τη χώρα. Δεν έκατσε να διερωτηθεί, γιατί όλοι αυτοί αντί να πάνε για καφέ προτιμούν να έρθουν εδώ να χάσουν το δευτερόβραδό τους μεσ’ την υγρασία. Στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα.Καμαρώστε δηλώσεις προέδρου που διοικεί αυτό τον τόπο. Αντιγράφω από τη Σημερινή:Π. Πολυβίου: Δέχεστε, κ. Πρόεδρε, προσωπική, άμεση ευθύνη για την τραγωδία που έγινε;


Δ. Χριστόφιας: Όχι, δεν δέχομαι τέτοια ευθύνη, με όλο το σεβασμό.


Π. Πολυβίου: Δεν είναι οξύμωρο όλοι αυτοί (ΥΠΑΜ, ΥΠΕΞ, ΑΓΕΕΦ) να έχουν ευθύνη και ο πολιτικός τους προϊστάμενος να μην έχει;


Δ. Χριστόφιας: Πώς θα έχει ευθύνη, όταν δεν γνωρίζει;


Π. Πολυβίου: Μα το όλο θέμα της ευθύνης είναι η μη γνώση. Ή γνωρίζατε και δεν λάβατε μέτρα ή δεν γνωρίζατε διότι δεν ρωτήσατε, επομένως, είτε με βάση τη γνώση, ελλείψει αποφάσεων, είτε με βάση τη μη γνώση, ελλείψει αποφάσεων, μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι ο Πρόεδρος είναι σοβαρά εκτεθειμένος.Δεν ήξερα, άρα δεν φταίω! Κανένας δεν του είπε ότι η άγνοια δεν συνιστά υπεράσπιση σ’ αυτή τη ζωή! Και δυστυχώς, ένας άνθρωπος που σκέφτεται έτσι, σκέφτεται έτσι. Δεν μπορείς να τον πείσεις ότι αυτό το σκεπτικό αντιστοιχεί σε μωρό νηπιαγωγείου. Δεν μπορείς να διδάξεις την ευθύνη σε κάποιον 65αρη. Είτε την έμαθε εξ απαλών ονύχων, είτε όχι. Ο δικός μας όμως, πού να την μάθει; Στις εκδρομές της ΕΔΟΝ, ή στην ΕΣΣΔ όπου σπούδασε; Είναι θέμα παιδείας. Και άνθρωπος που μιλά όπως μιλά (σαν κουλουρτζής στα Προπύλαια όπως έγραψα και χθες), με την αισθητική Φλωρινιώτη που διακατέχεται και με τις ιδεολογικές του αγκυλώσεις, δεν είναι ικανός για τίποτε παραπάνω. Είναι θέμα κουλτούρας. Και η κουλτούρα του προέδρου μας, είναι βγαλμένη από το κυριακάτικο σκετς του ΡΙΚ.Νευριάζω ρε κουμπάρε, νευριάζω. Είμαι από άλλο πλανήτη εγώ και είχα προβλέψει ότι θα μας τα κάνει όλα κώλο; Γιατί τα έβλεπα όλα να έρχονται κι εσείς στραβάρα σας; «Είναι καλός άνθρωπος» μου είπε μια φανατική ψηφοφόρος του. Μα, αγαπητή μου, καλός άνθρωπος ήταν και ο Βέγγος. Εδώ, πρόεδρο ψηφίζουμε, όχι φιλάνθρωπο. Θα εμπιστευόσουν εσύ στον Βέγγο να διαπραγματευτεί εκ μέρους μας το Κυπριακό; (εδώ που τα λέμε, ακόμα και ο Βέγγος, ως πεθαμένος, λιγότερες υποχωρήσεις θα έκανε απ’ αυτόν). «Ξέρει τον Ταλάτ και θα συνεννοηθεί καλύτερα μαζί του» έλεγε ένας άλλος. Άκου επιχείρημα! Λες και η πολιτική και η διαπραγμάτευση είναι κουβέντες του καφενέ και θα επιλυθούν με φιλίες! Μα πού ζείτε; Έτσι ασκείται η διεθνής διπλωματία; Ποιος και πού σας τα έμαθε όλα αυτά, να πάω να τον βρω;!


Με τούτα και με τ’ άλλα, να μην απορείτε για το τώρα. Να απορείτε για το χθες! Γιατί όλα αυτά, ήταν θέμα χρόνου να συμβούν κρίνοντας από το συνολικό πακέτο του κυρίου και είστε όλοι οι ψηφοφόροι του συνυπεύθυνοι. Ναι, συνυπεύθυνοι. Γιατί χωριό που φαίνεται, κολαούζο δεν θέλει.


Καλημέρα και όποτε θέλετε ελάτε να με συλλήψετε.

13 σχόλια:

Μάριαν είπε...

Δεν είναι ΑΜΕΛΕΙΑ να είσαι πρόεδρος, να ξέρεις ότι η χώρα σου έχει σχεδόν 100 containers εκρηκτικά "ΚΑΠΟΥ!!" αλλά να μην ρωτήσεις να μάθεις τίποτε? Δεν καταλαμβαίνω πώς λέει περήφανα ότι δεν γνώριζε και νομίζει ότι γι'αυτό δε φταίει. Δεν είναι ένας απλός πολίτης, είναι ο πρόεδρος και όφειλε να ξέρει και όφειλε να ρωτήσει και να μάθει!! Τί το ψάχνουν ακόμα??!!!!

Mana είπε...

αναρωτιέμαι αν το κάνω μαντάρα στη δουλειά τζαι πω του διευθυντή μου ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ αν θα μου εντάξει μάνα μου εν ήξερες ή αν θα μου σύρει μια απόλυση που δαμέ ως τζει κάτω...
τι σημαίνει δεν ήξερε; δεν καταλαβαίνει ότι η μη γνώση είναι ευθύνη;

Patatoullis είπε...

Συμφωνώ απόλυτα!!!! Τα έχουν αναγάγει όλα σε κουβέντες του καφενέ! Τί περιμένεις όμως από έναν αμόρφωτο (ούτε αγγλικά δεν ξέρει-και αμφιβάλλω και για τα ρωσσικά του), παρέαν του Ταλάτ, του Άσαντ και της Γκιούροβα;

Ανώνυμος είπε...

«Ξέρει τον Ταλάτ και θα συνεννοηθεί καλύτερα μαζί του» έλεγε ένας άλλος. Άκου επιχείρημα! Λες και η πολιτική και η διαπραγμάτευση είναι κουβέντες του καφενέ και θα επιλυθούν με φιλίες! Μα πού ζείτε; Έτσι ασκείται η διεθνής διπλωματία;
Η πιο σοφή κουβέντα που άκουσα τα τελευταία δύο χρόνια που είμαι Κύπρο. Έλεος πλέον, αλλά δεν βλέπω να αλλάζει τίποτα. Α

Ανώνυμος είπε...

Αν είναι να συλλαμβάνουν οι αστυνομικοί όποιον βρίζει το Χριστόφια, τότε θα πρέπει να συλλάβουν όλη την Κύπρο!!!

Ανώνυμος είπε...

Μα ποιός καλός άνθρωπος ρε? Ατε γιατί αν το ξανακούσω θα νευριάσω! Είναι καλός ένας "άνθρωπος" που εσκότωσε έμμεσα 13 ανθρώπους και δεν αναλαμβάνει την όποια ευθύνη που του αναλογεί? Είναι καλός ένας άνθρωπος που ΕΝΑ συγγνώμη δεν ζήτησε από τους συγγενείς? Είναι καλός ένας άνθρωπος που βάλλει να συλλάβουν τον γιο ενός από εκείνους που εσκότωσε?

Και κακώς έσβησες την προηγούμενη ανάρτηση σου..αλλά με το καθεστώς χούντας που έχουμε, ποτέ δεν ξέρεις. Αχ θεε μου σε τι εποχές ζούμε...Αν τον ψήφιζα πριν 3 χρόνια θα ήμουν τωρά σε μια γωνιά και θα εφάκκουν την κελλέ μου.

Ανώνυμος είπε...

Σήμερα το πρωί κάθονταν οι γειτόνισσες της αδελφής μου κάτω από το παράθυρό της και συζητούσαν τα τεκτενόμενα. Κομμούνια ως το κόκαλο, θυμήθηκαν, τι άλλο-το πραξικόπημα. Τα συνηθισμένα δηλαδή, που έμαθαν να επαναλαμβάνουν όποτε μπουν τα 2 τους πόδια σ’ένα παπούτσι. Και καλά, άτε να πούμε εν αμόρφωτα τα πλάσματα «τούτο ξέρουν, τούτο λένε». Όταν όμως γίνεται μια τέτοια καταστροφή με τόσα θύματα και ο ίδιος ο πρόεδρος (ο πρόεδρος αυτών που τον ψήφισαν) αρνείται οποιαδήποτε ευθύνη, τότε βγαίνεις έξω από τα ρούχα σου. Έτσι κι η αδελφή, βγήκε έξω και τους έκανε ένα χέσιμο, λέγοντάς τους πως θα έπρεπε να ντρέπονται για τις ίδιες και για τον «ηγέτη» τους...Αμφιβάλλω όμως αν σιώπησαν επειδή αντιλήφθηκαν το σφάλμα τους ή επειδή δεν ήξεραν τι ν’απαντήσουν!

Ανήρ Πάφιος είπε...

Εντάξει, πρέπει όμως να δώσουμε στον μέγα ηγέτη και μια δόση κατανόησης, αναγνωρίζοντας τους βαρυσήμαντους πολιτικούς ελιγμούς που έκανε και για τους οποίους είχαμε το "ατυχές" περιστατικό. Ελιγμούς υψηλής πολιτικής που επανατοποθετούν την Κύπρο στη διεθνή πολιτικοστρατηγική σκακιέρα. Υπόψην ότι μπορεί οι ελιγμοί επιφανειακά να μην κατάφεραν να κόψουν ούτε καν το δρομολόγιο Λατάκεια - Αμμόχωστος αλλά συνυπολογίστε ότι δεν είχαμε επιπρόσθετα Λατάκεια Μπογάζι, ή Κερύνεια κλπ κλπ.

Moonlight είπε...

Εγλω είπα έννα αρχίσω να οδηγώ πίττα, να βουρώμ να περνώ με κόκκινα, να δέρνω κόσμο, να κλε΄φκω, τζαι μετά να λαλώ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ. ΆΡΑ, δεν μπορείτε να με κατηγορείτε. Αφού δεν ήξερα!
Εψές ήταν λλίος ο κόσμος, επερίμενα να ήμαστε παραπάνω τη συγκεκριμένη Δευτέρα μετά που τες μαλακίες που είπε ο απατημένος.
Την άλλη Δευτέρα, ελπίζω ότι θα είμαστε πολλοί πάλε.
Όποτε πάω, κάφκει παραπάνω το γαίμα μου...

Ανώνυμος είπε...

Παραιτάτε καλέ μου στην Κύπρο του λαού, στην Κύπρο του Χριστόφια εν όλα τέλεια...έτσι ελαλούσατε!Λουθήτετα τωρά τζίνοι που τον εψηφίσατε!Ούτε καν αηδία δεν μπορώ να νιώσω για τούτο τον άνθρωπο!
Αντιχριστε...σσσ θα έρτει να σε συλλάβει ο Πρόεδρος!Μην μιλάς έτσι για του λόγου του! Ντροπή και αίσχος! Ποιος νομίζεις ότι είσαι?!

pekatsa είπε...

Εγώ πάντως σε κλουβί εν μπαίνω...

Ανθος είπε...

Διόρθωση: Καλημέρα και όποτε θέλετε ελάτε να με συλλήψετε

Anti-Christos είπε...

Ναι; Δεν το ήξερα.Πώς κλίνεται;