Σάββατο, Δεκεμβρίου 25, 2010

Κωλοχριστούγεννα

Δεν υπάρχει μεγαλύτερη μαλακία από τα Χριστούγεννα στην Κύπρο!

25 βαθμοί κελσίου έξω! 25!

Έβαλα ζακέτα να πάω να φάω στη νονά μου σήμερα το μεσημέρι, και στη διαδρομή έβγαλα σπυριά από τη ζέστη! Τι Χριστούγεννα να κάνω, που νομίζω ότι μόλις έφυγε ο Αύγουστος; Πάει, έρχεται το τέλος του κόσμου!

Christmas spirit, my ass! Εχτές έβαλα επίτηδες να δω στο ντιβιντί τη ‘Μελωδία της Ευτυχίας.’ Μόνο έτσι καταλαβαίνω Χριστούγεννα. Τζίφος. Δεν μπορώ να βλέπω Άλπεις και χιόνια ενώ έξω μας τρώνε οι μύγες. Βάζω χριστουγεννιάτικα τραγούδια στο κομπιούτερ, μπας και πειστώ ότι χειμώνιασε, μια απ’ τα ίδια. Για χιόνια και έλκηθρα μιλάνε τα περισσότερα κάλαντα. Νιώθω ηλίθιος, τα σβήνω. Τι θα κάνουμε; Ώσπου να πεθάνουμε αυτή τη δουλειά θα κάνουμε; Με μαγιό θα καταλήξουμε, σαν τους Αυστραλούς! Και τουλάχιστον αυτοί είναι άσπροι, ξανθοί, χαρά Θεού. Εμείς μόνο με καμιά κελεμπία το σώζουμε.

Τελευταία χρονιά που περνώ εδώ Χριστούγεννα! Από του χρόνου, θα βρίσκω μία χώρα που έχει αποκλειστεί στο χιόνι και θα πηγαίνω εκεί να απολαμβάνω τζάκι, κρύο, ζεστά ροφήματα και ύπνο.

Θάνατος στον ήλιο και τη ζέστη! Ζήτω η εποχή των παγετώνων!

6 σχόλια:

Unknown είπε...

Πιάσε τ' αεροπλάνο να έρτεις να κάμουμε white christmas παρέα να τα νιώσεις ρε. Με χαλαρή θερμοκρασία +1, έτσι να κρυώννεις λλίο μόνο, τζιαι τα τζάκια να μυρίζουν.

Pasxalina είπε...

Ζήτω!

Aceras Anthropophorum είπε...

Καλά Χριστούγεννα που τον θάλαμο της κατάψυξης (πλην δώδεκα πόψε πλην πέντε αυριο το μεσομέρι με 8 μποφόρ Βοριά πας τες Άλπεις). Να τα κανονίσεις η διαμονή σου να μεν υπερβεί τες 7 μέρες γιατί σε διαβεβαιώ ότι η δεύτερη Δευτέρα μες την κατάψυξη αρκέφκει να ξυνίζει. Εκτός που αν φέρεις πουγιότταν βιολογική μαζί σου να έχεις δίπλα σου ; )

Ανώνυμος είπε...

Μόλις ήρτα Κύπρο ήταν λες και έφυγαν τα Χριστούγεννα! Μαζί σου! Σε όλα!!

vanilla είπε...

ελα απο δω να ζησεις χιονια!!
(-17 βαθμοί εδω, σας κερδιζω ολους!!)

μολις εφτιαξα και brownies..
θες τσαι ή καφεδακι? ;)

homo anisorropus είπε...

'Ζήτω η εποχή των παγετώνων!' :))))
Πόσο θέλω να σου δώσω δυο φιλιά.