Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2010

Status Update

Πάει και αυτό… Ψες το βράδυ την καταβρήκα καθώς βγήκαμε με την θεατρική ομάδα με το πέρας της παράστασης στον Ορφέα για σουβλάκια. Ήπιαμε μπίρες, ήρθαμε στο κέφι και αρχίσαμε να τραγουδούμε μες τους δρόμους, σαν τα παλαβά, τραγούδια του λαού. Πολύ το ευχαριστήθηκα. Και συγκινήθηκα να σου πω την αλήθεια. Θα μου λείψουν όλοι αυτοί, ασχέτως αν υπήρχαν και στιγμές που ήθελα να είχα τη χαντζάρα εύκαιρη, από την ένταση των προβών. Μας πρότειναν να παίξουμε και σε άλλες πόλεις, τώρα να δούμε... Εγώ βαριέμαι τη διαδικασία στήσε-ξεστήσε σκηνικά. Αν τα στήσουν και με φωνάξουν να παίξω, χωρίς περαιτέρω πρόβες εννοείται, θα πάω. Τι με κοιτάς έτσι; Αν νομίζεις ότι είναι εύκολο να στήσεις σκηνικό, έλα να το στήσεις εσύ.

Λοιπόν, σήμερα, ένα από τα θέματά μας είναι η «ανοργασμικιά-μυξοπαρθένα»!

Καθόμουν τις προάλλες σε μια παρέα και εξιστορούσα τα κατορθώματά μου, περιγραφικά, γλαφυρά, ως είθισται. Ανάμεσα στην παρέα ήταν και μια κοπέλα που δεν την ήξερα καλά, και η οποία δυσανασχετούσε με το λεξιλόγιο που χρησιμοποιούσα. Συγκεκριμένα την πείραξε το ότι χρησιμοποίησα τη λέξη «γαμήσι» πάνω από δυο φορές μέσα στην περιγραφή μου. Όταν υποψιάστηκε ότι θα την ξαναπώ, με διέκοψε και μου είπε σε άκρως ειρωνικό τόνο: «Εντάξει, καταλάβαμε, πόσες φορές να μας πεις αυτή τη λέξη!»

Αυτή η γυναίκα είναι 27 ετών! Δεν είναι καλογριά, ούτε καμία οσία. Παρόλα αυτά, εν έτει 2010 και αφότου γαλουχήθηκε με σειρές τύπου sex and the city και τατοιαύτα, η μαντάμ αδυνατεί να ανεχτεί τέτοιου είδους λεξιλόγιο στις παρέες που παρευρίσκεται. Φυσικά, δεν άντεξα, και της απάντησα: «Τι ακριβώς σε ενοχλεί; Η λέξη ή η πράξη;» Γιατί αν σε ενοχλεί η λέξη είσαι ηλίθια, αν σε ενοχλεί η πράξη λυπάμαι τον γκόμενο σου που κάθεται δίπλα σου! Εννοείται πως ακολούθησε αμήχανη σιωπή και ουδείς επενέβη να κατευνάσει τα πνεύματα. Και δεν ξέρω αν μου φταίει πιο πολύ η αγάμητη που θίχτηκε από μία λέξη, ή οι υπόλοιποι που δεν άνοιξαν το ξερό τους να της πουν καμιά κουβέντα και να με υποστηρίξουν!

Το δεύτερο θέμα για σήμερα είναι οι φίλοι! Πότε πρέπει να υποστηρίζουμε έναν φίλο μας δημόσια και πότε όχι;

Δεν πιστεύω ότι πρέπει πάντα να υποστηρίζουμε τους φίλους μας όταν αυτό που λέγεται πίσω απ’ την πλάτη τους είναι αντικειμενικά αλήθεια. Αν για παράδειγμα έχω ένα φίλο που έκανε φυλακή επειδή έκλεψε, δεν μπορώ να τον υποστηρίξω δημόσια αν κάποιοι τον αποκαλέσουν κλέφτη. Μπορώ σαν φίλος να του συμπαρασταθώ, να του πληρώσω εν ανάγκη την εγγύηση για να αποφυλακιστεί, αλλά δεν μπορώ να μην συμφωνήσω ότι είναι κλέφτης. Τώρα, αν εκτός από κλέφτης είναι και φίλος μου, έτερον εκάτερον!

Το ίδιο ισχύει και για πιο soft θέματα. Φερ' ειπείν, δεν μπορεί η κολλητή σου να έχει κοιμηθεί με την μισή Κύπρο, να το γνωρίζεις, αλλά αν την πουν πουτάνα εσύ να πέσεις να τους φας. Ναι, η φίλη σου είναι αντικειμενικά πουτάνα, το αποδεικνύουν τα γεγονότα. Τώρα, αν εσύ έπαιζες μαζί της βασιλέα όταν ήσασταν 5 χρονών και πονάει η καρδιά σου όταν ακούς αυτά τα φερσίματα που είναι γεγονότα, δεν σημαίνει ότι η άλλη παύει να είναι ό, τι είναι! Σωστά;

Οπότε δικαίως νευριάζω, όταν κάθομαι σε μια παρέα και εξιστορώ ένα γεγονός και πέφτει κάποιος να με φάει επειδή συνδέεται με το θιγόμενο πρόσωπο φιλικά. Ναι, παραδέχομαι ότι μπορεί να αγαπάς τον αδελφικό σου φίλο, αλλά αν έχεις μισό αρχίδι, παραδέξου ότι εμένα με βάση τα γεγονότα που σου παραθέτω, μου έχει φερθεί σκάρτα και δικαιούμαι να τον ξεμπροστιάζω! Πόσο δύσκολο είναι αυτό πια;

Αυτά! Τα 'πα και ησύχασα.

20 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

sorry alal i kopella einai den einai ilithia, esy eisai o ilithios pou kathesai tzai laleis gia ta gammisia sou se kosmo pou den ixereis. katse tin mappa hame re hristo.

Anti-Christos είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Anti-Christos είπε...

Και από που προεξόφλησες, ότι κάθομαι και μιλώ για δική μου εμπειρία σε αγνώστους; Αυτό είναι το θέμα μας; Ακόμη κι έτσι, είσαι ο τελευταίος που έπρεπε να έχει άποψη.

Dinosauria είπε...

:DDDDDDD
Ισχυρίζεσαι ότι δεν μπορείς να υποστηρίξεις έναν φίλο σου όταν δεν μπορείς να συμμεριστείς τις απόψεις του ή τις πράξεις του, σωστά; Σωστά! Μήπως τα φιλαράκια σου θεώρησαν ότι είσαι λάθος στη συμπεριφορά σου και γι' αυτό δεν επενεβησαν;;
Άλλωστε εσύ δημιούργησες τον καυγά, βγάλτα πέρα μόνος σου.. Ήθελες και συμπαράσταση για να υποστηρίξεις τη γνώμη σου;

Επίσης - και το σχολιάζω επειδή το έχεις καραμέλα αυτό το παράδειγμα - το ότι θεωρείς μια γυναίκα που έχει πάει με πολλούς άντρες πουτάνα, δεν είναι αντικειμενική αλήθεια. Είναι απλά η δική σου κομπλεξική γνώμη.:) Στους πόσους γκόμενους μπαίνει μία γυναίκα στη συγκεκριμένη κατηγορία;

Είδες; εγώ την υποστήριξα την άγνωστη γκόμενα στο παράδειγμά σου απέναντι στον καθυστερημένο μισογύνη που τη βρίζει χωρίς γεγονότα! Ενώ εσένα τα φιλαράκια σου;;; Le poulέ!

χχχ

Rania είπε...

Γενικά λίγα άτομα θα βρείς με 'αρχίδια' που να λένε την γνώμη τους χωρίς να φοβούνται...όχι μόνο για να υποστηρίξουν κάτι που είναι σωστό αλλά γενικά ο κόσμος (απο ότι βλέπω και ακούω εγώ πάντα) δεν το ανοίγει το στόμα του επειδή προτιμά να τα πάει καλά με όλους.

Στο θέμα της τύπισσας..άμα δεν θέλει να ακούει μπορεί να κλείσει τα αυτιά της ή απλά να επιλέξει να μην ξαναβρεθεί στην ίδια παρέα μαζί σου.

Το να κοιμηθεί κάποια με την μισή Κύπρο δεν την καθιστά αυτόματα πουτάνα! Εδώ διαφωνώ...ο καθένας ότι θέλει κάνει και άμα είναι καλά με τον εαυτό του το βρίσκω πιο έντιμο και λιγότερο 'πουτανίστικο' απο μια που δεν έχει κοιμηθεί με την μισή Κύπρο αλλά κοιμάται με έναν - αυτόν που έχει τα λεφτά, το σπίτι, την Mercedes - αλλα θέλει να κοιμάται και με άλλους δέκα. Απλά it's easier to stereotype.

Στο κάτω κάτω καλύτερα να κοιμηθείς με τη μισή χώρα πρίν παντρευτείς παρά μετά!

Sike είπε...

χμ. Ούτε σε μένα αρέσει το συγκεκριμένο λεξιλόγιο τζιαι ειδικά οι αναφορές στο σεξουαλικό γίγνεσθε ενώπιον τρίτων και τέταρτων και πέμπτων. Τζιαι εξ όσων γνωρίζω εν είμαι παρθένα. Η μύξα μου τρέshει λλίον αλλά εν της εποχής.

ασπούμε τζι εγώ νιώθω άβολα, plus ξενερώνω αμετάκλητα, όταν με κάθε ευκαιρία ο άλλος μου μιλήσει για τα σεξουαλικά του (ναι, οκ, είπαμε έννεν για σένα που ελάλες, αλλά άησμε να πω τον πόνο μου). Πιχί, συναντήσαμε μια νεαρή συγγένισσα με τον άντρα της σε ένα ξενοδοχείο όπου κάναμε διακοπές, και με το που ρωτήσαμε τι κάνουν αυτή μας είπε ότι έκαναν σεξ *giggle giggle* και κατέβηκαν για πρωινό. Ασπούμε τωρά τούτη η πληροφορία εχρειάζετουν μου; ΚΟΦΤΕΙ ΜΕ; Εν είσαι ΕΣΥ η κομπλεξική;

ευχαριστώ.

Anti-Christos είπε...

@Sike: Συμφωνώ ότι η πληροφορία τους ζεύγους είναι αχρείαστη. Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα της ανάρτησης. Ίσως φταίω εγώ που δεν το ξεκαθάρισα καλύτερα. Το θέμα είναι γιατί να σε ενοχλεί μια λέξη και όχι αυτό που εννοεί η λέξη. Αν το ζευγάρι στο ξενοδοχείο δεν σου έλεγε ότι έκανε σεξ, αλλά "έκανε τα δικά του" το ίδιο πράμα θα εννοούσε, και εσύ δεν θα σοκάρεσουν τόσο. Με λίγα λόγια, η πουτάνα και η πόρνη την ίδια δουλειά κάνουν, αλλά ο κόσμος προτιμά να ακούει το δεύτερο. Βλακεία, κατά τη γνώμη μου.

@Ράνια: Δεν είναι το θέμα της ανάρτησης πότε μια γυναίκα είναι πουτάνα, φαντάζομαι το κατάλαβες. Το παράδειγμα ήταν φανταστικό. Αλλά, εφόσον το θίγεις πιο ειδικά το θέμα, θα συμφωνήσω ότι ο καθείς κρίνει το πότε είναι μια γυναίκα πουτάνα βάσει των δικών του κριτηρίων και της δικής του ηθικής.

@Dinosauria: Αν δεν σε "πονούσε" το θέμα δεν θα το σχολίαζες. Δεν φταίω εγώ αν έγινε το μουνί σου κέντρο διερχομένων.

Dr. Prixtis είπε...

den peirazei vre xristo. den xreiazesai vohtheia, ta vgazeis pera kai monos sou! eksallou otan les tin apopsh sou kai opoion parei o xaros se lene prixti (oops) haha :-P

Sike είπε...

αν μου ελάλεν "εκάμαμεν τα δικά μας" ή κάποιο άλλο ευφημισμό, πάλε θα ξενέρωνα. Αλλά έννεν τούτο το θέμα της ανάρτησης.

απλώς λέω ότι με ενοχλεί ΚΑΙ το λεξιλόγιο ΚΑΙ οι οποιεσδήποτε σεξολογικές αναφορές...

έβαλε με σε σκέψεις τούτο που αποκαλείς βλακεία, η αλήθκεια. Εν μπορώ να το εξηγήσω τωρά όμως, πεινώ τζιόλας. Αλλά ναι, για κάποιο λόγο προτιμώ να ακούω για πόρνες παρά πουτάνες, για πέη αντί για bίλλου$ (θωρείς ούτε να το γράψω εν το γυρίζει το shέρι μου) κτλ. Και κατά προτίμηση από επιστήμονες σε ιατρικά συνέδρια, χαχα.

Oh well!

Joy Tears είπε...

Αν δεν μπορείς να υποστηρίξεις ένα φίλο γιατί η "κατηγορία" που λένε γι αυτόν είναι αληθινή και βάσιμη...μπορείς απλά να σιωπήσεις για να μην νιώσεις άσχημα. Έννεν ανάγκη να πιντώσεις σε αυτά που λένε. Διπλωματικά.

Όσον αφορά τις λέξεις, ενώ εμένα προσωπικά δεν με ενοχλούν και το ξέρεις από πρώτο χέρι, αναγνωρίζω ότι υπάρχουν άτομα που ενοχλούνται και το σέβομαι. Ήσουν λλίο προσβλητικός στην απάντηση σου.

Εν χωνεύκω ότι απάντησες έτσι σε μιαν στην παρέα σου κι εν ήβρες τίποτε να πεις της άλλης της μαλακισμένης της μάνας που εξίχασε το μωρό μες το αυτοκίνητο!!!!

Ανώνυμος είπε...

eipes 'ta katorthwmata mou' opotan nomizw SWSTA ypethesa oti en gia ta dika sou gamisia pou elales, twra an den einai alitheia NA MYRISTW TA NYSHIA MOU? kai giati eimai o teleutaios pou dikaioumai na ehw apopsi? xereis OULLON ton kosmo kai egw eimai o pio pattalikos? i mipws einai kai 'mena kentro dierhomenwn to mounni mou'? to blog sou einai public kai ws public na dehesai kritiki kai na min vrizeis ton kosmo ama den xereis ti na peis. kai kapoioi koimountai me tin misi kypro epeidi mporoun, kapoioi alloi en llion ashimoi tzai en mporoun. filouthkia matia mou, kai ama taazesai, ola auta pou skeftesai kai grafeis na men ta valleis se public hwro, na tilefonas tis gourounellas sou kai tis kathe gourounellas sou kai na tous ta les pou tous areskoun kai oti peis eisai theos.
mhwa!

Anti-Christos είπε...

Raintears: εγώ πάντα είμαι ο προσβλητικός και, και, και... αλλά ο/η κάθε αχάπαρος/η που με βρίζει αβάσιμα και κομπλεξικά έχει δίκαιο. Φιρί, φιρί το πάεις να τσακωθούμε κι εσύ.

Όσο για το μωρό, δεν ήταν δικό μου, σου εξήγησα ώσπου έφταναν οι υποχρεώσεις μου.

Anti-Christos είπε...

@Sike: έτσι πρέπει, έτσι! Συνουσία και όχι σεξ! Πεοθηλασμούς και όχι τσιμπούκια! Comme il faut γαμήσι!

@Ανώνυμε:

1. Είναι άνανδρο εκ μέρους σου να με λες άσχημο. Νομίζεις ότι δεν ξέρω αν είμαι ωραίος ή όχι; Νομίζεις με ενδιαφέρει; Νομίζεις με πονά; Εφόσον με διαβάζεις ανελλειπώς θα πρέπει να ξέρεις ότι είμαι εξοικειωμένος με τις ατέλειες μου και πρώτος και καλύτερος χλευάζω τη φάτσα μου. Αν θέλεις να σε καβλώσω επιπλέον, σε ενημερώνω ότι έχω και ελαφρώς στραβή μύτη, λίπος στην κοιλιά και ελαφρώς γυρτό πέος (να μιλάμε πάντα διπλωματικά μην θίξουμε το Λύκειο Ελληνίδων που διαβάζει αυτά τα αισχρά ιστολόγια).

2. Το ότι το μπλογκ μου είναι σε κοινή θέα δεν σημαίνει ότι είμαι υπόχρεος να ανοίγω συζήτηση με τον κάθε μαλάκα. Αν είχα και ανοιχτό προφίλ στο facebook θα μου έγραφες στο wall μου; Πόσην αθκείασην έσιεις;

3. Πραγματικά, θεωρείς κατόρθωμα να κοιμάται κάποιος/α με τη μισή Κύπρο; Σιγά το επίτευγμα. Με πίθηκους καλύτερα! Και τι νομίζεις, ότι δεν μπορώ να βρω σεξ άμα θέλω; Έπρεπε να είχες καταλάβει ότι το σπέρμα μου δεν το δίνουμε όπου κι όπου... Είναι βασιλικό! Να με διαβάζεις πιο διεξοδικά.

5. Τη Γουρουνέλλα να μην την πιάνεις στο τσιμπουκόστομα σου. Ζηλεύεις γιατί είμαστε μακράν οι καλύτεροι!

Φιλιά και σε σένα. Και εννοείται ότι σου απαντώ επειδή έχω κέφια και όχι επειδή αξίζεις απάντησης. Σήμερα είναι η μέρα για τους φτωχούς.

Joy Tears είπε...

Είπα σου εγώ ότι ο κάθε αχάπαρος που σε βρίζει έχει δίκαιο?
Η κοπέλα που ενοχλήθηκε που τις λέξεις σου, εν σε έβρισε, είπε σου ότι ενοχλείται,έννε?

Εγώ είπα σου ότι αναγνωρίζω ότι έχει άτομα (όπως και η Sike απ ότι βλέπω) που δεν τους αρέσκουν ορισμένες φρασεολογίες και ΕΓΩ σέβομαι τους. ΕΣΥ κάμνε ότι θέλεις, αλλά μεν τρώεσαι για καφκά γιατί εγώ συμπαθώ σε και ξέρεις το!

Gourounella είπε...

Γιουχουυ διάβασα το όνομα μου και μπήκα. Να πως έχουν τα πράματα. Τον Χρίστο τον διαβάζω γιατί μου αρέσει πολύ και με κάνει να γελάω μέχρι δακρύων. Θεωρώ ότι είναι ο καλύτερος μπλόγκερ που υπάρχει ή έστω που ανακάλυψα. Τον διαβάζω γιατί μου φτιάχνει την διάθεση ακόμα και όταν είμαι στις μαύρες μου και δεν θέλω να μιλήσω με κανένα. Θεωρώ ότι ο καθένας μπορεί να έχει την άποψη του αλλά θεωρώ και αγένεια να αφήνω σχόλια που σκοπό έχουν να μειώσουν τον άλλο ή να τον στεναχωρήσουν ή τελοσπάντων σχόλια κακεντρεχή, κυρίως όταν η ανάρτηση δεν αναφέρεται στο πρόσωπό αυτού που αφήνει τα σχόλια. Αν δεν μου αρέσει κάποιος /α απλά σταματώ να τον/ην διαβάζω.Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι ο λατρεμένος μου είναι καρδιοπαθής και δεν χρειάζεται να τον συγχίζουμε με σχόλια που είναι γεμάτα κακία. Ε Χριστούλη μου? Γιατί σαν να και πολλοί τώρα τελευταία το έχουν ξεχάσει:)
Πρός ανώνυμο: Μία είμαι και δεν υπάρχει αυτό που λες η κάθε γουρουνέλλα. Μία είναι η αυτού εξοχότης. ΕΓΩ :)Και δεν νομίζω ότι είναι θεός. Είναι ο θεός Απόλλωνας.

Anti-Christos είπε...

@Gourounella: Η δική μας η αγάπη είναι η μεγαλύτερη, κι εμείς οι καβλύτεροι, εμείς οι καλύτεροι!

Demelene είπε...

Διαφωνώ Χρήστο.
Αν έχεις διαβάσει στα διάφορα ποστ μου, θα δεις ότι και εγώ είμαι υπέρμαχος της αλήθειας αλλά υπάρχει μια διαφοροποιήση μεταξύ μας και θα σου πω τι εννοώ.

Για μένα στα λόγια αλλά και στις πράξεις σημασία έχει η ουσία. Δηλαδή αν θες η αλήθεια. Όμως επειδή συζήτηση κάνεις σημασία έχει και ο σεβασμός των συνομιλητών. Αν αυτό περιλαμβάνει λεξιλόγιο τότε ας είναι.

Σε διαβάζω αρκετό καιρό και το λεξιλόγιο σου αν και μιλάει για αληθινά πράγματα σε κάποιο βαθμό μπορεί να παρερμηνευτεί ως προσβλητικό.

Θα στο πω με ένα άλλο παράδειγμα. Κάποιος καπνίζει και με ενοχλεί. Κάποιος έχει παρκάρει και με έχει κλείσει. Έχω όλο το δίκιο να πω και να κάνω διάφορα, αλλά κανένα δικαίωμα να τον πλακώσω στο ξύλο ή να του σπάσω το αυτοκίνητο. Δεν είναι ο ρόλος μου.

Η ειλικρίνεια δεν μεταφράζεται και σε δικαίωμα προσβάλλεις. Και η προσβολή είναι πάντα μια κίνηση που άθελα ή ηθελημένα κάνει τον συνομιλητή σου να αισθανθεί άσχημα. Και τα όριο είναι υποκειμενικά και πάντα σεβαστά!

Ανώνυμος είπε...

ontws, itan anandro, enw na apokaleis kapoian poutana kai porni gia ton opoiadipote logo THELEIS ARHIDIA! mpravo re antra swste. kante pera oloi
kai den eipa oti einai katorthwma na koimitheis me tin misi kypro, oute to epikrwtw. apla eipa oti kapoioi mporoun, kapoioi en mporoun

anyway, gia na milisw me epiheirimata pio sovara - kapoia despoinis A koimatai me 30 antres se ena hrono. as tin apokaleseis poutana epidi etsi theleis. dekton. omws i dida A thelei apla villo (gia na milisw sti glwssa pou sou areskei, kai emena gia na eimai eilikrinis) kai oi 30 villoi apla theloun poutti. no harm done, sex is fun, no strings attached, an ginei kai me profylaxeis akoma kalytera. gia mena den einai poutana. it's human nature. (human is not only orthodox)

i dida B einai se shesi 5 hronia, o kos B pistos kai swstos. i dida B paei tzai glyfetai i gamietai me kapoion epidi ekavlwse. mia fora, mporei kai na men tis ehyse o erastis.

poia en i poutana:
1. i dida A
2. i dida B
3. all of the above

ante hesou
sto xanapa, eisai ratsistis, kai apo tin stigmi pou ektheteis kosmo me fwtos (vlepe apo varkelwni pi hi, asheto an einai stin guatemala i anorgasmikies kyries), nai tha se kritikarw, kai ama theleis na to kameis post kame to, se sizitisi giati na mpeis?
filia, o malakas (sou)

Anti-Christos είπε...

@Anonymous: Θα πάω για καφέ. Με τη Γουρουνέλλα. Ώσπου να στραφώ, γράψε κανένα σχόλιο, να γεμώννεις την ώρα σου.

chrys είπε...

poso latreuw pou kathe fora to gamisi einai/i ginetai t o s o megalo thema ...love love