Κυριακή, Μαΐου 16, 2010

Ήρθε ο Μήνας ο Καλός!

Ο μήνας ο καλός είναι ο Μάιος, επειδή είναι μήνας Γιουροβίζιον.

Φέτος, δεν τον ζούμε τόσο έντονα όσο άλλες χρονιές. Λίγο η οικονομική κρίση και τα χίλια μύρια κακά που ταλανίζουν την ανθρωπότητα (όπως οι τσόντες της Τζούλιας και της Ντούβλη), απέτρεψαν τα κανάλια να αφιερώσουν χρόνο στο κατά τα άλλα πιο δημοφιλές τηλεοπτικό πρόγραμμα πανευρωπαϊκά.

Εκτός των άλλων, φέτος, έχουμε κι άλλα μειονεκτήματα. Με την επιστροφή των επιτροπών έχουμε ένα Διαγωνισμό τίγκα στη μπαλάντα, πράγμα που φυσικά ευνοεί τον Αλκαίο μας, αλλά αμφιβάλλω αν θα αντέξουμε να παρακολουθήσουμε το πρόγραμμα μέχρι τέλους. Θα δούμε καμιά 30αριά μπαλάντες στη σειρά. Αν επιβιώσετε μετά από αυτό, τα συγχαρητήριά μου!

Φέτος, η αγαπημένη μου συμμετοχή είναι αυτή της Δανίας.(Ελπίζω ότι) Θα κερδίσει για τους εξής λόγους:

Το τραγούδι είναι μια απομίμηση γνωστών και μη εξαιρετέων τραγουδιών της ποπ, όπως το “The best” της Tina Turner, του “Every breath you take” των Police και του “The winner takes it all” των Abba. Εν ολίγοις, έχουμε winning material.

Επιπλέον, το τραγούδι θυμίζει παραμυθένια μπαλάντα από τίτλους τέλους σε ταινία του Ντίσνευ. Βλέπω μπροστά μου τη Μουλάν και τη Ποκαχόντας να ρίχνουν αυλαία με τους Δανούς να τραγουδούν το “In a moment like this” στο Kodak Theatre του LA, υποψήφιοι για Όσκαρ καλύτερου τραγουδιού.

Με φαντάζομαι να το τραγουδώ στην αγαπημένη μου και ταξιδεύω ήδη. Το πάτωμά μου πλυμήρισε από τον παγωμένο καπνό και στο ταβάνι μου προβάλλονται σε led screens συννεφάκια...!

Η τραγουδίστρια έχει DNA απομίμηση από Vanessa Mae, Lucy Liu και όποιαν άλλη action hero ασιατικής καταγωγής ξέρεις. Είναι δηλαδή, «γνωστή φυσιογνωμία.» Αυτόματα κερδίζει πόντους. Ο τύπος μοιάζει με το σκιάχτρο από τον ‘Μάγο του Οζ’ (με την καλή έννοια) πράγμα που τον καθιστά επίσης οικείο. Αν λάβεις υπόψη και το γεγονός ότι τις άλλες δυο φορές που κέρδισε η Δανία, είχε στείλει ζευγάρια να τραγουδήσουν ντουέτο, αντιλαμβάνεσαι ότι η Κοπεγχάγη προετοιμάζεται ήδη για το 2011.

Όλη αυτή η ρετρό αίσθηση με καθηλώνει, το ξέρεις, αναπολώ τα εφηβικά μου χρόνια και δεν βλέπω την ώρα να τους δω νικητές. Α, παρεμπιπτόντως, προηγούνται και στα προγνωστικά. Αν δεν μας φάνε οι μογγολότουρκοι – που φέτος στέλνουν τους Manga, αυτούς δηλαδή που έφαγαν την Παπαρίζου στα MTV Europe Awards, η Κοπεγχάγη είναι εγγυημένη.

2 σχόλια:

Αχάπαρη είπε...

Εμένα προσωπικά αρέσκει μου που εν πιο χαλαρά τα πράματα φέτος. Δεν ξέρω αν θα άντεχε το νευρικό μου σύστημα το περσινό παραλήρημα με τον Σάκη.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο το τραγούδι της Δανίας, όχι πρωτότυπο αλλά ωραίο.

Όλο μπαλάντες φέτος. Γίνεται eurovision χωρίς σκέδια??