Κυριακή, Σεπτεμβρίου 30, 2007

Η Νύφη το' Σκασε

Είμαι το πρώτο μέλος του boyband που εκδήλωσε επιθυμία να παντρευτεί. Όσο μυούμαι όμως, στην κυπριακή αλλά και στην παγκόσμια πραγματικότητα, τόσο περισσότερο απομακρύνομαι από την πιθανότητα.

Ο γάμος κυπριακέ ελληνικέ λαέ, ήταν ανέκαθεν ένα νομικό συμβόλαιο το οποίο εξυπηρετούσε το κράτος. Μάντρωνε τα ζευγάρια εις γάμου κοινωνία και καθόριζε τη μεικτή φορολογία τους. Τους πουλούσε και η εκκλησία μούφες για αιώνια ευτυχία και τα ένωνε σε μια αιώνια ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια της οποίας το κέρατο έπεφτε σύννεφο, το ψέμα και η υποκρισία έδιναν ρεσιτάλ.

Ο γάμος κυπριακέ ελληνικέ λαέ, εξυπηρετεί τους ανασφαλείς. Αυτούς που θεωρούν πως έδεσαν κόμπο τον γάιδαρό τους. Δεν παίζεται έτσι το παιχνίδι πια! Τη γυναίκα σου και τον άντρα σου τους διεκδικείς εφ’ όρου ζωής, αλλιώς με την πρώτη ευκαιρία θα σου ξενοπηδήξουν. (Αν και δεν είναι του παρόντος, θεωρώ πως ‘σπίτι δίχως κέρατο = δάσος δίχως έλατο,’ θα το αναπτύξω σε άλλο post όμως).

Δεν λέω, ωραίες ήταν οι εποχές που οι γυναίκες ήταν κατώτερες των ανδρών και με τον γάμο τις περιόριζες μέσα σ’ ένα σπίτι να μεγαλώνουν τα παιδιά. Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις! Οι εποχές άλλαξαν, οι γυναίκες πήραν δικαίωμα ψήφου, άρχισαν να σπουδάζουν, να έχουν καριέρες, να είναι ισότιμες. Δυστυχώς, συμβόλαιο με ισότιμα μέρη δεν υφίσταται. Καταρρέει! Πρέπει τα αντισυμβαλλόμενα μέρη να είναι διαφορετικά μεταξύ τους, ούτως ώστε να κερδίζουν και τα δυο με τη σύναψη της σύμβασης του γάμου.

Παράδειγμα: Είμαι εφοπλιστής, εκατομμυριούχος, είσαι πτωχή αμόρφωτη χωριάτα. Σε παντρεύομαι και κερδίζω εγγυημένη παροχή σεξ, οικονόμο για το σπίτι και παιδιά ενώ εσύ αμέσως ανεβαίνεις κοινωνική τάξη και εξασφαλίζεσαι οικονομικά. Να πέσουν οι υπογραφές να τελειώνουμε. Ο τέλειος γάμος! Μα τι ωραία που ήταν!

Σήμερα κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό διότι κανένα φύλο δεν έχει ανάγκη κανέναν! Είναι και τα δυο μέρη ισότιμα επομένως δεν κερδίζουν κάτι με τον γάμο. Είναι όλοι αυτάρκεις! Το σεξ που είναι η μοναδική παράμετρος που μας ενώνει ακόμα, παρέχεται πλέον δωρεάν και με επιγραμματικές διαδικασίες, χωρίς τα παρελκόμενα έξοδα που επιφέρει η διαδικασία του γάμου. Επομένως, συμπεραίνω πως ο γάμος είναι πασέ και εισηγούμαι πάραυτα την κατάργηση του.

Στην Κύπρο των χαρούμενων ανθρώπων όμως, που στην πλειοψηφία του χρόνου μας δεν ξέρουμε με τι να ασχοληθούμε, ο γάμος σαν θεσμός θεριεύει!

Οι γκόμενες ηδονίζονται να ασχολούνται με τούλια, μπομπονιέρες, κουφέτα και τα συναφή. Ανταγωνίζονται η μία την άλλη για το ποια θα έχει τα πιο πρωτότυπα λουλούδια στο γάμο και ποια θα φορέσει το πιο μινιμάλ νυφικό. Ξοδεύονται χιλιάδες λίρες άσκοπα. Πρόσφατα έμαθα ότι ένα αξιοπρεπές νυφικό κοστίζει γύρω στις 2000 λίρες και έπαθα πλάκα! Μάνα μου, με δυο χιλιάδες λίρες αγοράζεις 200 CD! Πληρώνεις δηλαδή τα μαλλιοκέφαλα σου για να παντρευτείς και ύστερα από δυο χρόνια, τα τριπλάσια για το διαζύγιο!

Βρείτε μάνα μου, έναν άνθρωπο και αγαπήστε τον. Θα τον έχετε παντρευτεί ήδη. Και με τις ευλογίες της μητέρας φύσης που θεωρώ πως είναι πολύ θετικότερες και από αυτές της μαφιόζικης εκκλησίας και του τυρρανικού περιγύρου.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Teleio. I kathe lexi.
"Best of" parafta.
-M

Ανώνυμος είπε...

Γίνεται ένας γάμος. Μόλις τελειώνει το μυστήριο βγαίνει η νύφη έξω από την εκκλησία, ανάβει ένα μαύρο και το καπνίζει.
Ποιό είναι το ηθικό δίδαγμα της ιστορίας;

Η νύφη το'σκασε.

Ανώνυμος είπε...

Τέλειο!!! Πραγματικά τέλειο...
Συνέχισε, Χρίστο μου.
Ντορέττα