Τρίτη, Ιουνίου 19, 2007

Οίστρος

Προχτές μου επέστρεψαν ένα άρθρο που έγραψα για τις επιπτώσεις στον τουρισμό της Κύπρου από την τυχόν εξώρυξη πετρελαίου και φυσικού αερίου από τη θάλασσα μας. Πήγα πολύ καλά. Η πλάκα είναι ότι τώρα που διάβαζα τα σχόλια του καθηγητή λύθηκα στα γέλια με μια υποσημείωση του.

Εκεί που έγραφα το άρθρο βρε παιδί μου, έκοβα φλέβες. Ήταν το ύφος γραφής μου πολύ σοβαρό και έκρινα ότι έπρεπε να γράψω κανά καλαμπούρι να σπάσει ο...Παπανούτσος, διότι αλλιώς ο τηλεθεατής θα άλλαζε κανάλι. Οπότε, σε κάποιο σημείο έγραψα το εξής:

“Cyprus tourism Organisation needs to take some action soon, to avoid any negative implications. At the time, there is no reaction and as it happens in most cases, “time goes by so slowly for those who wait. Those who run seem to have all the fun…” (υπονοώντας τις γειτονικές ανταγωνίστριες χώρες στον τουρισμό).

Όπως καταλάβατε, η highlighted πρόταση είναι στίχος από το Hung Up της Madonna, την οποία ο καθηγητής μου δεν αναγνώρισε. Σχολίασε στο περιθώριο: You need to reference this! Χα! Τι footnote να σου βάλω ρε φίλε; «Hung Up – Madonna, from the album ‘Confessions on a dancefloor’ rhyme no.24, chorus.»

Θα μου πείτε, ευτυχώς που δεν αναγνώρισε τον στίχο, αλλιώς δεν θα έβλεπες 65άρι στο βαθμό. Ίσως. Αλλά θεωρώ πως αν ήταν ξύπνιος ο τύπος, θα αναγνώριζε το ευφυές του πράγματος και θα χαμογελούσε ευχάριστα. Άσε που θα ξυπνούσε από τον ύπνο που θα του προκάλεσαν τα 65 γραπτά που είχε να διορθώσει και θα μου χρωστούσε χάρη. Αλλά πού; Τι να περιμένεις και από τους ακαδημαϊκούς; Κοιμούνται ούτως ή άλλως όρθιοι.

Θυμάμαι την Γ’ λυκείου. Σε ένα διαγώνισμα θρησκευτικών στο οποίο έπληττα πολύ καθώς έγραφα, αποφάσισα να κάνω πλάκα της καθηγήτριας και της έγραψα: «Ο Ιησούς Χριστός είναι ό,τι καλύτερο μας έχει συμβεί!» Εκείνη την εποχή ήταν στη μόδα το γνωστό σκυλό-σουξεδάκι του Πανταζή (Μουσική-Στίχοι: Θεός Καρβέλας), και θεώρησα σωστό όπως συζεύξω τους δυο Θεούς μέσω του γραπτού μου. (Eννοώ τον Θεό τον κανονικό και τον Καρβέλα, ΄οχι τον Πανταζή). Όταν μάς επέστρεψε η καθηγήτρια τα γραπτά, η συγκεκριμένη φράση ήταν υπογραμμισμένη με κόκκινο μελάνι και δίπλα είχε ένα ερωτηματικό.

Προφανώς ούτε αυτή η μαλάκω κατάλαβε το νόημα του ποιητή!
Τι να πεις. Κανείς δεν είναι τέλειος!
Τς, τς, τς...

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

AHAHA
To referencing tis Madonna, ola ta lefta! Hahaha
-Marios