Τρίτη, Μαρτίου 29, 2016

Μπορείς Να Κάνεις Τη Διαφορά

Πέντε χρόνια ζωής κέρδισα αφότου παρακολούθησα τα τρία βιντεάκια που ετοίμασε το ΑΚΕΛ για να προωθήσει τη συμμετοχή των ψηφοφόρων του στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Δες τα και εσύ, το γάργαρο γέλιο ήταν ανέκαθεν πηγή νεότητας, θα σου φέρει καταπληκτικά αποτελέσματα.

Το καλό με αυτά τα βίντεο είναι ότι δεν υπερβάλλουν. Δεν θα σου παρουσιάσουν μία Σάββια να ερμηνεύει την Εκάβη, ούτε μία Ξένια στην εκδοχή της Κύπριας Τομπ Ράιντερ. Δεν θα σου πουλήσουν Χόλλιγουντ. Θα σου παρουσιάσει το πρόβλημα στις σωστές του διαστάσεις και στη σωστή του αισθητική, ήτοι «θέλεις προιτζιά με χάρη; Μανιχά που το πατάρι!»Στο πρώτο βίντεο δύο ωραιότατες λαϊκές καλλονές που ως είθισται αποκαλούν η μια την άλλη "κόρη", βρίσκονται στον προθάλαμο του νοσοκομείου και αντί να παίζουν με το Facebook, όπως θα ήταν και το πιο φυσικό, φρίττουν όσον αφορά την κατάσταση της δημόσιας υγείας. «Εκόψαν μας τζιαι την περίθαλψη. Οι άσχετοι! (τονίζουμε το ‘άσχετοι’ δραματουργικά – έχω έτοιμο τον ρόλο στο fakatetous). Γριές με το ένα πόδι στον τάφο να είχαν πρωταγωνιστήσει, καλύτερα θα το έπαιζαν.  
Στο δεύτερο βίντεο, δυο χαριτωμένοι Κύπριοι συζητούν σκεπτόμενοι το μέλλον τους. «Εκαταντήσαν μας να πρέπει να δκιαλέξουμε μεταξύ ανεργίας ή μισθών πείνας» (και ένα δάκρυ κύλησε στα μούσια του ατίθασου νιάτου). Αγαπημένη, κορυφαία ατάκα: «ζαττίν τούτη η κυβέρνηση…» Ζαττίν! Είπε Ζαττίν! Αν η νεολαία μας εκφράζεται ακόμα έτσι, κανονικά το δίλημμα δεν θα έπρεπε να ήταν «ανεργία ή μισθός πείνας», αλλά «κρεμάλα ή πυρά».

And last but not least:

«Μα άδε τους ρε κουμπάρε, ό, τι κόψει ο νους τους κάμνουν με τούντη κυβέρνηση!» (Μεγάλος πονοκέφαλος "τούτη η κυβέρνηση" ενώ οι προηγούμενες, ε; Έπαιρναν την άδεια μας πριν αποφασίσουν να μας μπήξουν στο μνημόνιο). Συγκατανεύει ο μαλλιάς από δίπλα. Όσκαρ!

Αυτή η χώρα αξίζει τα χειρότερα και εύχομαι να τα έχει. 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Εγώ πάντως, ακόμα αναμένω το τσουνάμι που θα' ρθει να μας πάρει και να μας πνίξει όλους να ησυχάσουμε. Πάντως έχω να ρίξω τόσο γέλιο, από τότε που μεσουρανούσε στους τηλεοπτικούς μας δέκτες το Α.Μ.Α.Ν. Το "ζαττίν", κορυφή.

Ανώνυμος είπε...

Πότε εννα ανοίξουν την δραματική τους σχολή είπαμε; Χαχαχαχαχχα


Άλεξ

Moonlight είπε...

Τουλάχιστον τα παιθκιά εν της νεολαίας τζαι πληρωθήκαν όξα;;;

Ανώνυμος είπε...

AHAHAHAHAHAHHAAHHA!!!!! νταξει έστειλα το σε ούλλους τους φρεντς μου στο φεισμπουκ!!! Να σαι καλά!!