Πέμπτη, Φεβρουαρίου 05, 2009

Supermarket

Διανύουμε τον αιώνα της εξειδίκευσης!

Το κάθε τι έχει τίτλο σπουδών και ειδικότητα. Το διαπίστωσα για άλλη μια φορά χθες, σε επίπεδο καφέ, καθώς μια φίλη μού εξιστορούσε τις περιπέτειες της ως υπεύθυνη προσωπικού σε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ.

«Άσε, αύριο έχω να κάνω 15 interviews με κόσμο που θέλει να εργοδοτηθεί στην υπεραγορά!»

Στην προσπάθεια να ρουφήξω το τσάι μου, πνίγηκα. Τι σόι interview είναι αυτό που απαιτείται για να εργοδοτηθείς σε υπεραγορά;

(Εδώ ακούμε ήχο άρπας, πλημμυρίζει το μυαλό μου καπνούς και φαντάζομαι μπροστά μου το σκηνικό. Ένα πάνελ από ειδήμονες εξετάζει την Βουλγάρα που βρίσκεται ενώπιον του για πρόσληψη σε σουπερμάρκετ!)


Ερωτήσεις γραπτού: (να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις. Η απάντηση να μην υπερβαίνει τις 20 γραμμές).

1) Σε ποιο ράφι τοποθετούμε το βούτυρο και σε ποιο τις οδοντόκρεμες; Σχεδιάστε πλάνο και τοποθετήστε τα αντικείμενα όπως εσείς πιστεύετε ότι είναι το σωστό. (3 μονάδες)

2) Ένα γάλα λήγει στις 14/02/08 και το παραλάβαμε τέσσερις μέρες νωρίτερα. Νοουμένου πως κατά το ξεφόρτωμα τα γάλατα έμειναν για μισή ώρα μέσα στον ήλιο, πόσος καιρός πρέπει να περάσει πριν τα πετάξουμε; (5 μονάδες)

3) Πόση ώρα πρέπει να περάσει για να ανοίξουμε ένα tin κόκα-κόλα που κουνήθηκε από μωρό σε καροτσάκι επί 3 λεπτά συνεχόμενα; (5 μονάδες)

4) Παραθέσατε δυο διαφορές του fruity yogurt από το στραγγιστό γιαούρτι. (2 μονάδες)

Πρακτική άσκηση:

1) Έρχεται ο κρεοπώλης και ο γαλατάς ταυτόχρονα έξω από το σουπερμάρκετ. Και οι δυο βιάζονται να ξεφορτώσουν και φωνάζουν, κορνάρουν και βρίζουν τη μάνα σας. Ποιόν από τους δυο θα εξυπηρετήσετε πρώτα και γιατί; (5 μονάδες).

2) Έχετε μπροστά σας ένα ψωμί (γαλλική φραντζόλα), μια δωδεκάδα (12) αβγά και δυο κουτάκια με τζατζίκι. Τοποθετήστε τα σε τσάντα nylon χωρίς να λερώσετε τη φραντζόλα και χωρίς να σπάσετε τα αβγά. (5 μονάδες).

3) Στο πάρκινγκ της υπεραγοράς βρίσκονται ατάκτως σπαρμένα 15 καροτσάκια που άφησαν αγενώς οι αγοραστές αποχωρώντας. Συγυρίστε τα καροτσάκια μέσα σε χρόνο 2 λεπτών. (5 μονάδες)

4) Κόψτε μισό κιλό φέτα, δεδομένου πως η ζυγαριά χάλασε και εσείς βιάζεστε να εξυπηρετήσετε τακτική πελάτισσα πριν σας αναφέρει στο τμήμα αλλοδαπών για απέλαση. (5 μονάδες)

5) Multiple Choice: Μια πελάτισσα σας ζητεί να της προτείνετε ένα γλύκισμα για να πάρει δώρο σε σπίτι. Εσείς ποιο από τα παρακάτω θα της προτείνετε;

Α) Παστίτσιο
Β) Πιστάτσιο
Γ) Παστίτσιην

(αυτή η ερώτηση μπαίνει για να μην πάρει κανένας το 20. Eat this, you bitches!)

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα δημοσιευτούν στην επίσημη εφημερίδα της υπεραγοράς μέχρι τις 15 του άλλου μηνός. Δικαιούστε αναθεώρηση γραπτού με υποβολή ένστασης εντός 5 εργάσιμων ημερών. Καλή επιτυχία.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

CHRIS BABE, TO PISTICHIN POU EPIEN?? EN INE KAI TOUTO MESA STA MULTIPLE?

Anti-Christos είπε...

Τι είναι το pistichin? Νέο πράμα; Πρώτη φορά το ακούω! Κάτσε λύσε το τεστ και θα σε προσλάβω στο μπακάλικο κάτω από το σπίτι μου, να σε έχω υπό την προστασία μου! :)

Ανώνυμος είπε...

ama re christo ehis provlimata hahaha :D

Leni είπε...

Είχα ένα σχόλιο, αλλά θα ήταν πολύ μεγάλο κι έτσι το έκανα ποστ.

Παρεπιπτόντως, πολλά καλό το τεστ :Ρ