Κυριακή, Φεβρουαρίου 15, 2009

Οδοιπορικό: Κυπριακό Βίντεο Κλιπ στη Γιουροβίζιον

Αγαπητό φαν κλαμπ,

Σας είχα υποσχεθεί προ ημερών ένα αφιέρωμα στα κυπριακά βίντεο κλιπ της Γιουροβίζιον! Και έφτασε η ώρα! Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα να βγει στον αέρα το βίντεο του firefly πριν γράψω αυτό το κείμενο. Aλλά, δεδομένης της κακής οικονομικής κατάστασης του ΡΙΚ δεν προβλέπω να βλέπουμε βίντεο κλιπ, ούτε και φέτος. Οπότε, θίγω το θέμα τώρα, που είναι ακόμη κάπως επίκαιρο.

Υπόσχομαι ότι δεν θα ξανά ασχοληθώ με το θέμα Γιουροβίζιον μέχρι τον Μάιο που θα είναι ο τελικός, διότι αρκετά μαλακιστήκαμε και φέτος. Από δω και μπρος μόνο σοβαρά ζητήματα σε τούτο εδώ το blog! Όπως ακριβώς σας συνήθισα!

Λοιπόν!

Κάθε φορά που βλέπω παλιά κυπριακά γιουροβιζιακά βίντεος με πιάνει τεράστια νοσταλγία. Βλέπω τις εικόνες και σχεδόν βουρκώνω, διότι αντικρίζω μια Κύπρο πολύ ανθηρή και αγνή, όπως ήταν ακριβώς τα παιδικά μου χρόνια! Ίσως και τότε να ήταν χάλια η κατάσταση βέβαια, αλλά ευτυχώς ή δυστυχώς η ηλικία μου δεν μου επέτρεπε να το αντιληφθώ. Εν πάση περιπτώσει, μια φορά, το κυπριακό τοπίο ήταν αδιαμφισβήτητα εξαιρετικό! Δεν επικρατούσε αυτή η έρημος που μας ταλανίζει σήμερα. Και η οποία έρημος επεκτείνεται και στο επίπεδο της ποιότητας ζωής μας...

Αναλογιζόμενος τα πιο πάνω, σκέφτηκα ότι αν σήμερα έπρεπε να κάνουμε ένα remake του «Άννα-Μαρία-Λένα» θα έπρεπε λογικά, να δείξουμε τα αξιοθέατα του 2009! Και δόξα τω θεώ, έχουμε άφθονα να επιδείξουμε και να μπούμε στο μάτι του Ευρωπαίου. Έκατσα κάτω, τα απαρίθμησα και σας τα παρουσιάζω, σαν μια ωδή στη χώρα της Άννας-Μαρίας-Λένας, οι οποίες στις μέρες μας θα ήταν μάλλον τρεις Ρωσίδες που κατέληξαν εδώ, ως αποτέλεσμα εμπορίου λευκής σαρκός. Το βίντεο προλογίζει ο πρόεδρός μας, ο οποίος αποτελεί από μόνος του μνημείο, χάριν της επετείου της εκλογής του, πέρσι, τέτοιον μάυρο καιρό.Να σημειώσω ότι η επιλογή των κοσμικών κυριών που εμφανίζονται στο βίντεο, έγινε τυχαία από τα περιοδικά που κυκλοφορούν δωρεάν το σαββατοκύριακο. Αν αναγνωρίσατε τον εαυτό σας ή την μάνα σας, δεν φταίμε εμείς που αντί να κάτσουν να σιδερώσουν κανένα σώβρακο γυρίζουν τα πανηγύρια της πρωτεύουσας.

Εξηγούμαι, για να μην παρεξηγούμαι! Από αγάπη σας θάβω!

Κλείνοντας, παραθέτω και το αυθεντικό βίντεο έτους 1984, με μια υπέροχη Κύπρο που νοσταλγώ και που δυστυχώς δεν πρόκειται να ξαναβρώ. Όλα τα λεφτά ο οδηγός του speed boat με το στεφάνι στο κούτελο, και άκρως συγκινητικές οι γιαγιούλες με το τσεμπέρι που σταυρώνουν τον διεθνούς φήμης σταρ, Andy Paul!
Σήμερα, που να βρεις γιαγιά με τσεμπέρι; Μάθαν’ όλες την μπιρίμπα…

6 σχόλια:

Leni είπε...

Όλα τα λεφτά ο Μαρίνος Χατζηβασιλείου στες Πατάτες που υποδύεται τον Andy Paul. Επεισόδιο 06/02, περίπου από το 2ο λεπτό.
χεχεχε

MARINOS είπε...

Διαφωνώ με Λένι!
Το φιλμάκι του Χρήστου με την εντυπωσιακή έναρξη και τα πλάνα της σύγχρονης, μοντέρνας, κοσμικής Κύπρου είναι ασύγκριτα πιο in!
:)))

drakouna είπε...

Εκτός που τον οδηγό του speed boat, και ο Ούτοπος φορεί head band.

Μερικά πράγματα είναι διαχρονικά σε αυτό τον τόπο. :)

Sike είπε...

LOL ίντα εντυθήκαν ούλλοι ούτοποι μες το σπιτ μποουτ?!

(την κοτζιάκαρη εν μες το στόμα που την εφίλησεν?? γύρω στο 2 κάτι)

μάνα μου ρε, εγώ νομίζω ότι γενικά εν συγκινητική η προσπάθεια. κλαψ.
Γιουροβίζιον εν ξαναθωρώ btw.

Sike είπε...

χεχ χεχ
τούτος ο μετριασμός σχολίων κάμνει μας να φαινούμαστε καθυστερημένοι... ότι επαναλαμβάνουμε τα σχόλια των άλλων νομίζοντας ότι είμαστε ορίτζιναλ!

(έννεν ανάγκη να το εγκρίνεις τούτο)

Anti-Christos είπε...

:))))